Szennyből ​az angyal 391 csillagozás

Vavyan Fable: Szennyből az angyal Vavyan Fable: Szennyből az angyal Vavyan Fable: Szennyből az angyal Vavyan Fable: Szennyből az angyal

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A regény hősnője, Tonie – túl egy súlyos válságon – mesei karácsonyról álmodozik: fenyőillatú, csillagszórós, Kis éji zenés, meghitt ünnepről, romantikus kettesben egy férfival, akit erre az alkalomra választ számára a számítógépes társkereső szolgálat. S nem arról, hogy bűnözők lepjék el otthonát. Holott pedig ellepik. Púder, a sorozatgyilkos; Néró, a piromániás; valamint Procc, akinek az a fixa rögeszméje, hogy neki sebészeti úton mindenkit meg kell gyógyítania. Továbbá ellepi hajlékát a nővére a sarjaival, anyja a neurózisával; szomszédnője, Meta Hari, aki mindhárom szemével perfekt módon lát – és még sokan mások. A vágyott idillből pokolian felforgatott karácsony lesz, s mindennek a Szolgálat által küldött (?) pasas, Barret Grand a dilihopmestere.

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Fabyen, Budapest, 2011
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300378
>!
Fabyen, Budapest, 2005
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639300144
>!
Fabyen, Budapest, 1995
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638535938

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Barret Grand · Meta Hari · Néró · Tonie Sinkel


Kedvencelte 137

Most olvassa 6

Várólistára tette 81

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

alice_kingsley>!
Vavyan Fable: Szennyből az angyal

Igazán nem tudom, miért tartott ilyen sokáig, hogy befejezzem ezt a könyvet. Az első feléhez kb. fél év kellett, a másodikat pedig egy nap alatt kivégeztem. Az írónőnek nagyon jó humora van, sokszor hangosan nevettem (elkövettem azt a hibát, hogy vonaton is olvastam, így a körülöttem utazók is részesülhettek a jókedvemben). A szereplőket megkedveltem, a történet is tetszett. Összességében nagyon jó volt, és biztos, hogy nem ez az utolsó Fable könyv, amit olvasok.

Jaina>!
Vavyan Fable: Szennyből az angyal

Második könyvem az írónőtől és biztosan nem az utolsó. Rengeteget nevettem rajta, Vavyan Fable humora utánozhatatlan. Nem csak a humorát szeretem, hanem azt a zsenialitást, amivel a magyar nyelvet csűri és csavarja, olyan kifejezéseket alkotva, amik az életben nem jutottak volna az eszembe. Karácsonyi humorbomba áprilisban – kell ennél több? :)

rlb_32557241>!
Vavyan Fable: Szennyből az angyal

Időről időre be kell iktatni egy kis Fable-t. Kell, mert hiányzik a fuldokolva nevetés, a helyzetkomikum… Nem mondom, hogy állandóan kacagtatott, de még így is bőven teljesítette az elvárásokat.

kriszet_Paulinusz P>!
Vavyan Fable: Szennyből az angyal

Az egyszerű, hétköznapi ember. Vavy egyetlen könyve, ami ennyira mélyen, sejtszinten megmutatja, hogy kik vagyunk. Az egyetlen könyve, amit minden karácsony előtt elolvasok. Az egyetlen könyve, ami annyira lenyúlik a poklainkba, a félelmeinkbe. Megmutat minket önmagunknak, és nem fényez rajtunk semmit. Nem is görbe tükröt, hanem egyenesen egy tükörszobába zár minket. A drámai feszültségen mindig jókor enged a blazírt humor. A párbeszédek csattanói briliánsak. Amúgy meg minden életközépen hajladozó emberkének ajánlom olvasásra. Kiváló arra is, hogy a lerakódott meszeket helyre tegye.
Minden sorát imádom, és minden sora tökéletes úgy ahogy van.

GytAnett P>!
Vavyan Fable: Szennyből az angyal

Sok-sok éve már olvastam ezt a könyvet. Emlékszem, kb. az egészet végigvihogtam és a hasamat fogtam, mert már fájt a röhögéstől.
Most vagy nem voltam megfelelő hangulatban, vagy már másként szemlélem a világot, mint kb. 8-10 éve, de ennyire heves reakciót sajnos nem váltott ki belőlem. Egy kicsit jegelnem is kellett az elején, mert nem „csúszott”. Utána, ahogy elővettem, jókat kuncogtam rajta. :)
V.F. eszméletlen beteg. A legpozitívabb értelemben. :) Nem tudom, hogy hogy tud ilyen karaktereket kitalálni. Zseniális. :)
Tökéletesen használja fel a történeteiben a mai kort (ami hát már 20 éve volt, de még mindig hasonlóak a problémák), az általa generált problémák, humorforrássá teszi őket.
Gyanítom, hogy még később is el fogom olvasni, mert amúgy tényleg jó könyv. Csak tényleg hangulat hozzá, mert beteg. :D

Szelén P>!
Vavyan Fable: Szennyből az angyal

Tipikus, szórakoztató Vavyan Fable történet, amin az ember sírva nevet :)

Crona>!
Vavyan Fable: Szennyből az angyal

Ez az első könyv amit Vavyan Fable-től olvastam. Vicces és izgalmas az egész. Nagyon tetszett. :) Megszerettem ezt a könyvet. :)

Leliana>!
Vavyan Fable: Szennyből az angyal

Ez a könyvélmény ismét ékes bizonyítéka annak, hogy mennyire más lehet két olyan ember ízlése, akik megosztják egymással életüket, ételüket, álmaikat, ágyukat, mindennapjaikat.. Kedvesem adta a kezembe azzal, hogy jó néhányszor olvasta már, főleg karácsony környékén, és mivel nagyon tetszett Neki, engem is szívesen megismertetne a történettel. Már előre féltem tőle, hisz nem az első próbálkozásom az írónő munkájával, de ahogy régen, úgy most sem sikerült barátságot kötnünk. Egy lehetetlen katyvasz az egész, amin néha igazából, néha kényszeredetten elmosolyodtam, de igazán jól mulatnom nem sikerült, pedig nem érzem magam teljesen humortalannak, egyszerűen soknak, erőltetettnek tartottam.
Egyetlen mondandójával értettem maximálisan egyet, amit a karácsonyról írt, a kötelező „szeressük egymást, csak azért, mert ilyenkor azt várják el tőlünk”-ről és az efféle cukormázas dolgokról.

14 hozzászólás
Black_Angel>!
Vavyan Fable: Szennyből az angyal

Szeretem minden Vavyant regényt, amit eddig elolvastam, így ez is nagyon tetszett. Már néha fogtam a hasam a nevetéstől.:D

Inpu>!
Vavyan Fable: Szennyből az angyal

Jó régen, még középiskolás koromban olvastam utoljára Vavyan Fable könyveket – egyet-kettőt a Mesemaraton-félé közül. Akkor tetszett. Ez a mostani sem volt rossz, bár aki ettől reméli, hogy karácsonyi hangulat lesz úrrá rajta, az alaposan lyukra fut, én mondom. Viccesnek, szellemesnek szánt történet a Szennyből az angyal, ám inkább tűnt bugyutácska, kivénhedt poénokkal teli, helyenként kifejezetten idegesítő bárgyúsággal megtűzdelt olvasmánynak. Nem állítom, hogy nem szórakoztatott, s az is lehet, hogy 1995-ben még kifejezetten üde színfolt lehetett a hazai könyvpiacon, de mai szemmel nézve bizony eljárt felette az idő. Na de hát láttunk már ilyet més szerzőtől is, azért senkit ne tántorítson el, aki néhány óra teljes szellemi kikapcsolásra vágyik. Annak tökéletesen megfelel – ezt jelezné a könyvre adott négy csillag is.


Népszerű idézetek

Nita_Könyvgalaxis>!

– (…) Tudod egyáltalán, mi az a biolepedő?
– Biolepedő: alattam a pasasom.

280. oldal

3 hozzászólás
Nita_Könyvgalaxis>!

A lány útbaigazította:
– Menjen a lépcsőkanyarulatig, ott sikítson, aztán jobbra.

215. oldal

6 hozzászólás
Nita_Könyvgalaxis>!

Ha egy pasast fel tudtak küldeni a Holdra, miért nem küldték fel valamennyit?

23. oldal

5 hozzászólás
Veron P>!

Influenzaszerű nőszemély volt, ha egyszer elkapott valakit, nem eresztette, míg nem végzett vele.

27. oldal

ParadoxH>!

– Hogyan szeretnél meghalni majdan? – kérdezte a lány.
– Egyrészt sehogy, másrészt pedig hirtelen.

304. oldal

Veron P>!

(…) annyi vér sem tapad a kezemhez, amennyivel egy katicabogár sminkelhetne.

15. oldal

6 hozzászólás
krlany IMP>!

A karácsony abnormalitás nélkül maga az émely!

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: karácsony
2 hozzászólás
Nita_Könyvgalaxis>!

[…] hát terrárium az én kebelem, hogy kígyót melengettem rajta!?

257. oldal

2 hozzászólás
Nita_Könyvgalaxis>!

– Pillanatnyi kapcsolatunk olyan, mint a telefonszex: egyik félnek sem az igazi.

239. oldal

Nita_Könyvgalaxis>!

– (…) Mellőzzük a nagy szavakat.
– Mellőzük. Meddig maradhatok?
– Míg az élet el nem választ

409. oldal

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Terry Pratchett: Baff!
Julie Garwood: Árnyéktánc
Julie James: A hamis partner
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a sziszifuszi szerelem
Fred Vargas: Talpra, halottak!
Lawrence Block: A betörő, aki parókát viselt
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
G. Szabó Judit: Rózsás Letícia
Rejtő Jenő (P. Howard): A három testőr Afrikában
Réti László: A hasonmás