Szamurájszív (Vis Major 7.) (Halkirálynő 11.) 111 csillagozás

Vavyan Fable: Szamurájszív

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​történet egyik szálán nyár tombol. Fertő Cityben Vis Major és Kyra, az összeszokott zsarupáros sorozatgyilkost üldöz a vegyes hírnevű nyomozó, Don’Gelo egységével. Magánéletük épp rendben volna, ám egy este Vis Major nevelt fia összeverve vánszorog haza. Betoppan Kyra anyja, és bár nem tartóztatják, gyökeret ereszt a házban. Ráadásul a párosnak estéről estére viszolyogtató bűnesetekkel akad dolga. Don’Gelóval is addig folytatódik együttműködésük, mígnem az életük horrorrá csúnyul.
A korábbi szálon tél van, nagy hó, karácsony. Kyráék együtt töltik az ünnep napjait Denisával és Belloqkal a befagyott tónál, terveik szerint a gyerekekkel korcsolyázva, szánozgatva. Csakhogy Borulat City külterületén megkergül egy elkötött paripa, és egy megzavart orvvadász lenyilazza lovasát. Egy pszichopata Halálos Misszióra készül a hóviharban, rendőrök lekaszabolásával kezdve küldetését.
A négy zsaru belecsöppen a hajszába, és a pokol még több bugyrot tartogat számukra.

A… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Fabyen, 2015
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300644
>!
Fabyen, Budapest, 2015
380 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639300651

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Vis Major


Kedvencelte 6

Most olvassa 11

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

AniTiger MP>!
Vavyan Fable: Szamurájszív

Maga a regény nagyon jó volt, talán csak az én lelki világomhoz voltak túl durvák a fő idegbajosok – főleg Alvó/Aktív Sejt –, de a házi gondokat nagyon bírtam. (Gondolok itt Kyra anyjára, akitől a betoppanásakor nagyon tartottam, majd mind viccesebb lett a Del Toro-val, a kellemesen udvarolgató szexrobottal való meghitt kapcsolata miatt.)

Ha ilyenek lesznek a közös Halkirálynő-Vis Major regények, hogy egy főszereplő meséli a történetet, akkor epedve várom a folytatást!

Blog: https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/10/vf-szamura…

deen>!
Vavyan Fable: Szamurájszív

Nagyon régen nem olvastam Fable könyvet, és most rájöttem, hogy hiányzott. A stílusa, a humora, a szófordulatai, az abszurd helyzetek, minden. A Szamurájszív is tipikus Fable, benne mindennel, amitől a hasamat fogtam a röhögéstől, és szívrohamot kaptam a szereplőkkel együtt. Az egyetlen dolog, ami nekem nem tetszett, az az osztott történet, mivel itt most két, eltérő időben futó cselekményt kaptam. Ami nem is lett volna baj, csak mikor végre beindult az egyik szál, és kezdtem rágni a körmöm, akkor átváltottunk a másikra és abba kellett belerázódnom. Így elégé megtört a cselekmény és az izgalom, nem volt az a húha érzésem. Pedig mindkét történet szuper volt, külön-külön is élvezhető, teljes cselekménnyel, kár volt összemosni. A szereplők hozták a formájukat, Dolores még többet is, amit egyébként józanul elviselnék, és az állatkert is kivette a részét a történet alakulásában. Nagyon élveztem, jól szórakoztam.

GytAnett P>!
Vavyan Fable: Szamurájszív

Az egyik kedvenc írónőm Vavyan Fable. Éppen emiatt nem tudom, hogy mi volt a gondom. Azt hittem, hogy gond nélkül repül majd az öt csillag, de sajnos nem. :(
VF könyvei számomra együtt járnak a visszatarthatatlan röhögéssel, de ezen azt hiszem, talán egyszer sikerült elmosolyodnom. Élveztem az újabb és újabb szavakat, a bonyolult(abb) körmondatokat, de valami mégis hiányzott. Én sem tudom megmondani, mi.
Egy kicsivel jobban kedvelem Belloq és Denisa párosát, éppen emiatt csalódásként él, hogy ez inkább tartozik a Vis Major sorozatba, a Halkirálynő szereplő csak vendégszereplők, vagy még azok sem. Elmondhatatlanul hiányoltam Martint, Daliat és Cydet.
Thommyt még mindig nem bírom hová rakni. Részemről a kedveltségi szintje inkább negatív skálán mozog. Nem szeretem, hogy ennyire önfejű és a vágyálmaiban él. Értem, hogy 10 éves kissrácról van szó, de egyértelműen értettebb a koránál, máskor viszont 3 évesként viselkedik.
Vis Majort és Kyrát még mindig nagyon szeretem, nagyon jó párost alkotnak. Viszont most nem éreztem őket elégnek.
Továbbá nagyon zavaró volt, hogy a történet két szálon futott. Számomra idegesítő volt, hogy mindig egy izgalmasabb pontnál ugrottunk át a másik történetre, így idő volt, míg az újba belerázódtam. Jobban jártam volna, ha történetenként olvasom végig. Vagy így lett volna megírva. Mondjuk ez legyen az én problémám. :)
Arra viszont remek volt, hogy megjöjjön az inger egy Halkirálynő újraolvasáshoz. :))

KillerCat>!
Vavyan Fable: Szamurájszív

Fantasztikus volt,már az első oldalon elröhögtem magam :-) Egyetlen rész volt benne,aminél nekem kicsit felfordult a gyomrom,de szerencsére hamar túljutottam rajta. Újabb szavakkal gazdagodott a szókincsem,remekül szórakoztam.

36 hozzászólás
Nefi P>!
Vavyan Fable: Szamurájszív

Totál kiégés… mi lesz most velem? 7 könyv után, most itt van a kiüresedés érzése. Ilyet nem lehet csinálni a tisztelt publikummal. Ja de lehet….
Nem volt nyakatekert a nyelvezete, de a poénokból is kevesebb volt. Sok volt az akció, de azok jól ki voltak dolgozva és VF is durvult kicsit, a hirig részletesebben volt leírva, amit krimikedvelőként egész jól toleráltam. Tiszteletem Írónő, lehetne a következő részt? :)))) Remélem előkészületben van…. ha mantrázom, csak bevonzom valahogy, csak pozitívan :)

Valeria729 P>!
Vavyan Fable: Szamurájszív

Sajnálom, de ez most valamiért nem tudott úgy megfogni. Máskor le sem tudom tenni a könyvet, most viszont muszáj volt szünetet tartanom. Túl soknak éreztem a sötét oldalt. Még mindig imádom viszont, ahogy a szavakkal bánik. Szerettem volna többet kapni a Kyra és Vis Major párosából. A téli jelenetekben ugyan Belloqék is megjelentek, de belőlük sem kaptunk eleget. Vigasztalásul hamarosan újraolvasom a Sárkánykönnyet, vagy a Varázscsókot.

Chriss>!
Vavyan Fable: Szamurájszív

Végre! Végre! Végre! Már úgy hiányoztak Kyráék és Denisáék! :) És most jöttek egyszerre. Jó ötlet volt összehozni őket egy-két regény erejéig. A színvonal semmit sem csusszant, éppennyit szórakoztam, nevettem, mint korábban. Most többet nem írok, a blogomra tartogatom az ihletet. Talán hétvégén megérkezik a Szamurájszívről szóló értekezés. Nem tudtam öt csillagnál kevesebbet adni. Hamisítatlan Fable és Halkirálynő és Vis Major… bár inkább Vis Major, de az is nagyon jó. Nem szaporítom a szót… folyt.köv.

Veron P>!
Vavyan Fable: Szamurájszív

Annak idején, valamikor egyetem elején, sikeresen beleszerettem Fable-be, és imádtam a stílusát, meg a nyelvezetét, a szereplőit… Azt hiszem, a szerelem mértéke azóta kicsit csökkent, de azért még mindig kellemes időt töltöttünk együtt. A szereplőit még mindig csípem, de a nyelvezete már nem mindig annyira ütős, néha talán túlzásba is esik… A bűzözők is durvulnak nála is, már magasabb ingerküszöböt kell átütni ugye… De a szereplőit még mindig kedvelem, és a nosztalgiával együtt egész jól szórakoztam.

Röfipingvin MP>!
Vavyan Fable: Szamurájszív

Két kisregény egy kötetben, mind a 4 kedvencem egy kötetben (bár… hol van Martin?), klasszik Fable humor egy kötetben, de valahogy mégis fárasztóbb és izgalom-mentesebb volt, mint ahogy én szeretem.

kte P>!
Vavyan Fable: Szamurájszív

Tinikoromban imádtam Fable könyveit, ma is kellemes olvasmánynak találtam, de nem nyűgözött le. A történet lekötött, némelyik szóvirágot is élveztem. Nem tetszett a két cselekményszál közötti váltogatás és sokalltam a pszichopatákat. Az állatbordély leírásától pedig konkrétan felfordult a gyomrom. Most legalább azzal vigasztalhatom magam, hogy ez fikció, nem úgy, mint a híreknél. :(
Kedveltem a feltűnő új karaktereket: Don'Gelót, Dolores-t. A Halkirálynő szál viszont nekem nem hiányzott belőle, nem adtak hozzá sokat a történethez, ráadásul a két páros különbözősége helyett inkább a hasonlóságuk került előtérbe.
Tetszett a családokon belüli kapcsolatok bonyolultsága, alakulása, erre most jobban vágytam, mint a bűnügyekre.
A fejezetcímekként funkcionáló idézetek között van néhány nagyon jó!


Népszerű idézetek

csemiandi>!

Erőteljesen fogyatkozott bennem a zoknipárosító türelem.

159. oldal

Habók P>!

Ha valaki netán megfilmesítené a történetemet, és ragaszkodna a valósághűséghez, nem kellene szép színésznőt castingolnia az eljátszásomhoz, hisz annak úgysem látszana az arca a mindig újrakeletkező tipliktől, monokliktól.

kte P>!

– Pattogtatott pulykahere nincs?

379. oldal, Jobb a forrásból, mint a folyásból

jancsibohi P>!

Az otthon igazából egy másik szempárban van.

202. oldal

ViraMors P>!

Puszta kézzel törjön követ, aki még sose lágyult el szívben és agyilag.

133. oldal

Gaby33>!

Társam egy rúgással a levegőbe lódította a dühöngő organizmust. Az pedig, ha netán próbálta is, nem bírta kikapcsolni a gravitációt.

csemiandi>!

Boldogság az, amikor a hozzánk tartozó angyalok őrzés-védés-dacolás helyett hárfán, fagotton, lanton bűvzenét játszanak, és mi a ránk bocsátott szerelemvarázstól aléltan bódulunk, vagy bódultan alélunk, egymástól, az élettől, általában bármitől, utóvégre ilyenkor minden trallala és csodaszép.

22. oldal

csemiandi>!

Márpedig hullák nem vezetnek autót, konditermet, kocsmát. De még áramot se!

359. oldal

Gaby33>!

– Olyan a fejed, mint a sátán pucsítása! – mordult Hassan. – De mit finomkodom?! Sátán-segglyuk vagy, bárki láthatja!


A sorozat következő kötete

Halkirálynő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Sikíts értem
Brenda Joyce: Halálos ölelés
Bleeding Bride: A téboly kertje
Ken Follett: A katedrális
Douglas Preston – Lincoln Child: Titkok háza
Dan Brown: Angyalok és démonok
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája
Frei Tamás: A megmentő
Gordon Dahlquist: Az álomfalók