Sárkánykönny 323 csillagozás

Vavyan Fable: Sárkánykönny Vavyan Fable: Sárkánykönny

Kezdetnek felhívogat. Telefonüzenget. Követ. Leselkedik rád. Meglátogat álmodban. Távollétedben betör hozzád. Tükrödre firkál, ágyadba fekszik, bemocskolja intimebb holmijaidat. Eléggé félsz már? Jól van. Akkor rád kopogtat éjszaka. Ablakaidon, idegeiden xilofonozik. Levelet kapsz tőle. Azt akarja, szeresd őt. Csak őt. Azután öltöztetésedbe fog: harisnyát, cipőt, ruhát küld. Te vagy a menyasszonya! Egy napon majd el is jön érted. Nem az első szerelme vagy. A Yardon tudnak egy másik aráról. Az a lány meghalt, mert nem kért a szörnyeteg szerelméből. A legkülönb zsaru vigyáz rád? Na és? Attól még nyugodtan halálfélhetsz. Vagy pedig derítsd ki hamar, kicsoda ő. Végtére is, pszichológus vagy. Légy trükkösebb, gyorsabb nála. Igyekezz! Az Idült már kitűzte bizarr kézfogótok dátumát!

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Fabyen, Budapest, 2009
568 oldal · ISBN: 9789639300316
>!
Fabyen, Budapest, 1997
568 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638535989

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Navia Cameron · Symour Yarn · Clochard


Kedvencelte 119

Most olvassa 7

Várólistára tette 92

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Vavyan Fable: Sárkánykönny

Olyan ez a könyv nekem, mint a levegő – igénylem, éltet. Előveszem, beleolvasok, elcirógatom a borítóját. Gyönyörű szép történet csodás főszereplőkkel, Az Ezeregyéjszaka meséinek újragondolása. Sahrijár király most nem kap mesét – itt az Idült a szörnyeteg, aki meglesi, kihallgatja, lefényképezi és üzeneteket hagy a leendő arának. Tőle félünk, miatta borzongunk. Ebben a könyvben Seherezádét Navia-nak hívják, adunk mellé egy okos, erős zsarut, aki vigyázza az életét, és akit éjszakánként az élettörténetével szórakoztat. Néha táncolni mennek, harcba keverednek, egymásba szeretnek, titkokat fednek fel egymás előtt.

Igazából imádom, ahogy szépen lassan kibontakozik a két főszereplő egymás előtt, szeretem olvasni a beszélgetéseket – jajj, rengeteget beszélgetnek! És nem csak önmagukat meg egymást tárják-derítik fel, hanem megérintik az Olvasót is, aki döbbenten ül a könyv végén és csodálkozik: kész katyvasz volt a lelke az olvasás előtt, most meg…?! Az érzelmi skála rengeteg: félünk, aggódunk, nevetünk, mosolygunk, szánakozunk, utálunk, haragszunk, a feszültség pedig csak fokozódik! – a könyv végére elfogyunk, elfáradunk: relaxálttá válunk.

Persze csak magamról beszélhetek… én tényleg szeretem ezt a szépen felépített, érzelem dús sztorit. Imádom a 97’-es kiadás borítóját, sötét és szép, akár a könyv. Ha létezik erotikus-thriller, akkor ezt a könyvet kikiáltom romantikus-thrillernek!

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/08/vavyan-fabl…

>!
Fabyen, Budapest, 1997
568 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638535989
4 hozzászólás
kriszet_Paulinusz P>!
Vavyan Fable: Sárkánykönny

Ezerszer is olvastam már. Ez a régi Vavy, akinek mindenről van mondandója és mindenről elmeséli, hogy mi jutott eszébe erről.
Bármikor fellép nálam az olvasási válság szinte biztos, hogy Vavy lesz az aki megvígasztal. Nem mindegyik könyve alkalmas erre. De a visszatérő művek között ez is ott van. Imádom ezt a stílust, az eredeti, de mégsem irritáló vagányságát, a mélyebben elrejtett gondolatokat, a következetesen leírt hitrendszert, miszerint van még eredendő jóság, és lám velünk is bármikor megtörténhet.
Imádom mindet. A Halkirálynőt, a Vismajort, a Démontangót, a My fair Lordot, a Fattyúdalt, és és és mindent, ami a régi Vavy. Nem számít, hogy már nem nekem ír. Csak az számít, hogy minden nekem írt könyvét bármikor újra olvashatom, és pont olyan ropogós, naprakész, eredeti, szórakoztató, mint akkor. Évente újra olvasom jó pár könyvét és imádom. Hiába tudom, hogy mi fog történni, nem érdekel. Csak az odavezető út számít.

4 hozzászólás
GytAnett>!
Vavyan Fable: Sárkánykönny

Esküszöm, hogy imádni és kedvencelni akartam ezt a könyvet. Lényegében csak jót olvastam róla, ráadásul ez a könyv Meseanyó régebbi történetei közé tartozik, innentől kezdve garantáltnak vettem, hogy letenni sem fogom tudni. Sajnos nem így történt.
Mellesleg megjegyzem, hogy ez nem feltétlen a könyv hibája. Mostanság elég ramaty hangulatban vagyok, vagy le tud kötni egy történet, vagy nem. Kevesebb volt az időm, de amikor még lett is volna, sokszor inkább a telefonomat nyomkodtam, vagy csak szimplán bealudtam 10-15 oldal után.
Az alaptörténet kifejezetten tetszett, a szokásos VF zsarusztorit kaptam. Nagyon szerettem mindkettő főszereplőt, Symour és Navia tökéletes páros voltak. Azonban egy idő után már belefulladtam a nyáltengerbe, ami egy-egy beszélgetésük során keletkezett. A legszívesebben átlapoztam volna azokat a részeket.
Az akció részek nagyon jók voltak! Az Idült kilétén bevallom, egy kicsit meglepődtem. Nem mondom, hogy előre tudtam, hogy ő lesz az, de valahol lehetett rá számítani. Beteg elme.
VF-nek egyébként nincsenek rémálmai a saját könyveitől? :D Nem kevés mocskot tud leírni, még akkor is, ha csak a való életből veszi az ihletet. Ezért nem nézek híreket. Jó volt, jó volt, de nem azt kaptam, amire számítottam. Lehet, hogy majd egyszer előveszem újra, és még egyszer elolvasom, akkor már barátibb hangulatban. Ki tudja? Akkor lehet, hogy nálam is kedvenccé válik.

Ross>!
Vavyan Fable: Sárkánykönny

Amikor elkezdtem olvasni a könyvet, azt hittem, sikítva a falhoz csapom. A 40. oldal környékén éreztem, hogy ez egy rémálom lesz. Ez a nő (mármint Fable) szerelmes a -ván/-vén végződésű határozói igenevekbe, a sztorit egy szinonímaszótárral írta, és telezsúfolta olyan szavakkal, amik a magyar nyelvben egyszerűen nincsenek!
Ráadásul pasi vagyok, úgyhogy egy lökött tyúk szerelmi nyűglődése amúgy sem fog érdekelni. Mi a francot értékeltek ezen 92%-ra? Mindenki meghülyült a molyon? Ennyi a fizetett droid, vagy miazistennyila van itt?
Aztán beláttam, hogy tévedtem.
Elkapott a gépszíj. Ahogy haladt a történet, egyre kevésbé érdekeltek Fable nyelvi furcsaságai, sőt, lassacskán úgy hozzászoktam, hogy a következő könyvből valószínűleg hiányolni is fogom ezeket.
Kellemes adagokban kaptam az akciót, a lelkizést, Navia életének részleteit, az újabb karaktereket, és közben szépen gördült előre a cselekmény is. Nem éreztem fennakadásokat, az utolsó 200 oldal pedig már teljesen magába szippantott. A kedvemet az sem tudta elrontani, hogy Navia előtt rájöttem, ki az Idült.
Meglehetősen pozitívat csalódtam, és nagyon örülök, hogy tartottam magam a szabályhoz: Könyvet félbe nem hagyunk!

Navia, te lafanc, elég alaposan megfogtál magadnak.

2 hozzászólás
Cukormalac>!
Vavyan Fable: Sárkánykönny

Szeretem Vavyan Fable könyveit, persze csak módjával, hiszen jól tudom, akad köztük egy-két – mondjuk így – halványabb teljesítmény is. (És akkor még kedvesen fogalmaztam.) Ez viszont kiragyog a közel ötven kötetet számláló sorból, méghozzá rendkívül fényesen, bár első olvasásnak semmiképpen nem ajánlanám, ahhoz túl parás. De tényleg, helyenként még nekem is (frappáns kifejezéssel a fülszövegből kölcsönvéve) xilofonoztak az idegeim helyenként, főleg a vége felé. A történet – hála ég! – egyszálas, nem túlbonyolított, cserébe végig lebilincselő, bár a Főhősnő rendszeresen kihozott a sodromból, de hát ez amúgy is jellemző a Meseanyó által meg(rém)álmodott női figurákra: Navia (nehezen bírtam ki, hogy ne Naivát olvassak rendszeresen) alapvetően pszichiáter, de csak úgy mellékesen kiderül róla, hogy egy nettó Veszprémi Linda – profi harcművész-, naponta egyszer és csak zöldséget eszik, ha kell, narancsdzsúzon él, születése óta szoláriumszép, rögtön szót ért, akivel kell és még sorolhatnám. Maga a sztori, a felépítés, az érzelemvilág viszont teljesen rendben van (utóbbi talán kicsit gejl tud lenni helyenként, de ilyen gyönyörűen azért kevesen tudnak írni a megélt szerelemről), még az ezo-spiri-para-meta vonal is, mivel nincs túladagolva, ahogy a későbbi évek során, viszont a befejezés meglehetős olcsósága levonatta velem azt a fránya felet. (Ti pedig soha ne dőljetek be a látszatnak, ami a rosszfiúk kilétét illeti!) De hogy ne így érjen véget ez a kis recenzió: nos, a beót elejétől a végéig imádtam!

>!
Fabyen, Budapest, 2009
568 oldal · ISBN: 9789639300316
mea0810>!
Vavyan Fable: Sárkánykönny

Úgy érzem gyakran ismételgetem magam de újabb kedvenc született!
Annyira örülök, hogy sokáig tartó várakozás után sikerült egy példányt happolnom.
Meseanyó a kedvenc írónőm! Évekkel ezelőtt belopta magát a szívembe a szófordulataival,akciózsaruival, talpraesett, vagány főhősnőivel, állatszeretetével..
E könyv sem okozott csalódást, humoros, izgalmas, rengeteg gyönyörűen leírt érzelemmel fűszerezve.
Navia és Symour mesél,mesél és mesél ennek köszönhetően megismerjük Őket, a múltjukat,jelenüket és a jövőre vonatkozó terveiket.
Symour Yarn amint feltűnt első helyre került a könyves szerelmeim között ♥:)
Navia,a szószátyár beó, Jay, Ivor és a többi, jó,önzetlen és szerethető karakter mind-mind belopták magukat a szívembe:)

1 hozzászólás
Árnyék82 P>!
Vavyan Fable: Sárkánykönny

A kolléganőm ajánlott nekem ezt a könyvet.
(Most épp oda-vissza cserélgetünk, ki-mit olvasson.)
Az első könyvem volt az írónőtől és nem az utolsó. :)
Meglepett hogy mennyire tetszett. Pedig az elején kicsit sok volt nekem a főhősnő folyamatos csivitelése. Szinte zsongott tőle a fejem, annyit beszélt és zizegett és vibrált…ám végül hozzáigazodott a hangulatom és felvettem a ritmust. :)
Nagyon jó kis történet volt egy-két dologtól eltekintve, remekül megírva.
A főhős páros remekül kiegészítette egymást, a lány igazi belevaló csaj volt és Symour egy olyan férfi, akit bármikor elfogadnék az életben.
Sok jó gondolat volt benne, az életről, az emberekről, arról ahogy látjuk őket, ahogy érezzük és minden másról. Be is jelölgettem ezeket, de egy kész kisregény lenne kiírni. :P
Viszont az garantált hogy megszerzem amint tudom és a polcomon lesz, mert nagyon jó élmény volt. :)
Tudom ajánlani mindenkinek akit nem riaszt el az, hogy egy kicsit „sűrű” mert megéri elolvasni.

nagy_anikó>!
Vavyan Fable: Sárkánykönny

A fülszöveg és a címkék olvasása után az motoszkált a fejemben, hogyis lehet egy krimi humoros? Na most már tudom, mert bizony voltak részek és nem is kevés amikor a könnyeim potyogtak a nevetéstől. Egy nagyon talpraesett szerethető főhősnő, jó sok zsaru, van köztük jó is rossz is, egy angyali szókimondó beó. A cselekmény – zaklatás, bosszúállás, háztatarozás, védelemből alakuló szerelem, rengeteg érdekes beszélgetés, élettörténetek, mindennapok, egypár belevaló szomszéd, érdekes szavak és persze Symour. Kell ennél több, hogy jó könyvet kapjunk? Persze, hogy kell méghozzá Molnár Éva és az Ő egyedi stílusa. Nem találtam a könyvben unalmas részt, pedig nem volt rövid.

Bagneso>!
Vavyan Fable: Sárkánykönny

Nagyon szeretem ezt a Fable regényt (is)! Az alapsztorinak hála szinte elejétől a végéig izgulós, ráadásul itt-ott totál hátborzongatós. Vannak azért kacagtató részek is, hiszen a humor sosem hiányozhat kedvenc írónőm tollából, bár ebben a történetben kicsit kevesebb a sziporka, mint megszokhattuk, de szerintem ide pont elég volt ennyi is. Na és persze az elmaradhatatlan szerelmi szál… Symour Yarn = sóhajtozás a legfelső fokon!!! :) Néha ugyan megakasztja az események pörgős folyamát Navia egy-két hosszúkás meséje, mégis letehetetlen és nagyon élvezetes Fable krimi!

4 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Vavyan Fable: Sárkánykönny

Amellett, hogy számomra izgalmas volt, rengeteget nevettem rajta. Imádtam Navia stílusát, szövegét, no meg a Beóját. :-) Hatalmas az a madár. Symour szimpatikus, kedvenccé vált. A könyv olyan volt, amit megszoktam és vártam. Tetszettek azok a részek is, ahol mesélgettek egymásnak, imádtam azt a stílust, ahogy meséltek. Tetszett, ahogy közeledtek egymás felé.


Népszerű idézetek

Izolda P>!

Máig nem értem, mi késztet embereket arra, hogy ha fáj nekik a más öröme, tulajdona, inkább megpróbálják szétzúzni azt, semhogy hasonlót teremtsenek maguknak.

85. oldal

BorsoB>!

Egyszer szerelőhöz vittem a Corsát, mondván, hogy mindjárt beadja a kulcsot a lelkem: máris elhagyta őt minden húzóereje. A mester csak kiengedte a kéziféket, törölte a kezét, és menten mehettem.

24 hozzászólás
Fairymysz >!

– Némelyik embertársunkat könyv alakban kéne tartani, hogy időnként átlapozhassuk bizonyos fejezeteit.

79. oldal

Kovtünci>!

Úgy tudott nézni, hogy attól kiolvadtak a biztosítékok, meglankadtak a vázavirágok, és lehullottak a legyek a légtérből.

WildWorld>!

– Te azért tartasz kocsit, hogy nekitámaszd a bringádat?
– Anélkül piszkosul eldőlne!

280. oldal

szanoca>!

Számomra te egy remekmű vagy, és mint tudjuk, a remekművek működése tökéletesen modellezhetetlen, tehát képtelen volnék elmagyarázni, mivel vonzol ennyire.

489. oldal

1 hozzászólás
WildWorld>!

– Igaz, de midőn nemrég engem is meglepett egy s más,
talonba tettem a benyomásaimat azzal, hogy majd később
gondolkodom rajtuk.
– Egy s más? – hördült. – Te egy s mást emlegetsz, amikor
én tetőtől talpig meglepett, sőt: totálrököny vagyok?!

157-158. oldal

Röfipingvin P>!

– Sheila a megtestesült életöröm, pazarul értelmes és érzelmes – feleltem.
– És a süteményei…!? – kéjhörrentett Lance. – Vénusz úgy süt, mint a Nap!

WildWorld>!

…megérintett a gyanú: ő volna a nekem tökéletes pasas?!
Ezt íziben kikértem magamnak. Olyan pasas nem létezik!

122. oldal

AniTiger P>!

Symour Yarn jelentékeny férfi volt, életidejét tekintve túl a harmincon, testmagasságát nézvést százkilencvennél föntebb, fizikuma még éppen hogy nem lógott ki a számomra normálisnak tartott mértékrendből.
Az a fajta természetes nyugalom áradt belőle, mely mindig elbűvöli a nőket, gyermekeket, mozgássérülteket és időseket, amennyiben ilyen fickóra kell bízniuk magukat, teszem azt, egy süllyedő hajón vagy egy eltérített utasszállító gépen.

12. oldal (Fabyen, 1997)

Kapcsolódó szócikkek: Symour Yarn

Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Halálos szertartás
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Helena Silence: Ezüsthíd
Amanda Stevens: Örök kísértés
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Jacqueline West: Csal minden álom
Csóti Lili: Hetedvérig
Darynda Jones: Első sírhant