Sárkánykönny 294 csillagozás

Vavyan Fable: Sárkánykönny Vavyan Fable: Sárkánykönny

Kezdetnek felhívogat. Telefonüzenget. Követ. Leselkedik rád. Meglátogat álmodban. Távollétedben betör hozzád. Tükrödre firkál, ágyadba fekszik, bemocskolja intimebb holmijaidat. Eléggé félsz már? Jól van. Akkor rád kopogtat éjszaka. Ablakaidon, idegeiden xilofonozik. Levelet kapsz tőle. Azt akarja, szeresd őt. Csak őt. Azután öltöztetésedbe fog: harisnyát, cipőt, ruhát küld. Te vagy a menyasszonya! Egy napon majd el is jön érted. Nem az első szerelme vagy. A Yardon tudnak egy másik aráról. Az a lány meghalt, mert nem kért a szörnyeteg szerelméből. A legkülönb zsaru vigyáz rád? Na és? Attól még nyugodtan halálfélhetsz. Vagy pedig derítsd ki hamar, kicsoda ő. Végtére is, pszichológus vagy. Légy trükkösebb, gyorsabb nála. Igyekezz! Az Idült már kitűzte bizarr kézfogótok dátumát!

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Fabyen, Budapest, 2009
568 oldal · ISBN: 9789639300316
>!
Fabyen, Budapest, 1997
568 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638535989

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Navia Cameron · Symour Yarn · Clochard


Kedvencelte 112

Most olvassa 6

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
AniTiger MP
Vavyan Fable: Sárkánykönny

Olyan ez a könyv nekem, mint a levegő – igénylem, éltet. Előveszem, beleolvasok, elcirógatom a borítóját. Gyönyörű szép történet csodás főszereplőkkel, Az Ezeregyéjszaka meséinek újragondolása. Sahrijár király most nem kap mesét – itt az Idült a szörnyeteg, aki meglesi, kihallgatja, lefényképezi és üzeneteket hagy a leendő arának. Tőle félünk, miatta borzongunk. Ebben a könyvben Seherezádét Navia-nak hívják, adunk mellé egy okos, erős zsarut, aki vigyázza az életét, és akit éjszakánként az élettörténetével szórakoztat. Néha táncolni mennek, harcba keverednek, egymásba szeretnek, titkokat fednek fel egymás előtt.

Igazából imádom, ahogy szépen lassan kibontakozik a két főszereplő egymás előtt, szeretem olvasni a beszélgetéseket – jajj, rengeteget beszélgetnek! És nem csak önmagukat meg egymást tárják-derítik fel, hanem megérintik az Olvasót is, aki döbbenten ül a könyv végén és csodálkozik: kész katyvasz volt a lelke az olvasás előtt, most meg…?! Az érzelmi skála rengeteg: félünk, aggódunk, nevetünk, mosolygunk, szánakozunk, utálunk, haragszunk, a feszültség pedig csak fokozódik! – a könyv végére elfogyunk, elfáradunk: relaxálttá válunk.

Persze csak magamról beszélhetek… én tényleg szeretem ezt a szépen felépített, érzelem dús sztorit. Imádom a 97’-es kiadás borítóját, sötét és szép, akár a könyv. Ha létezik erotikus-thriller, akkor ezt a könyvet kikiáltom romantikus-thrillernek!

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/08/vavyan-fabl…

>!
Fabyen, Budapest, 1997
568 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638535989
4 hozzászólás
>!
GytAnett P
Vavyan Fable: Sárkánykönny

Esküszöm, hogy imádni és kedvencelni akartam ezt a könyvet. Lényegében csak jót olvastam róla, ráadásul ez a könyv Meseanyó régebbi történetei közé tartozik, innentől kezdve garantáltnak vettem, hogy letenni sem fogom tudni. Sajnos nem így történt.
Mellesleg megjegyzem, hogy ez nem feltétlen a könyv hibája. Mostanság elég ramaty hangulatban vagyok, vagy le tud kötni egy történet, vagy nem. Kevesebb volt az időm, de amikor még lett is volna, sokszor inkább a telefonomat nyomkodtam, vagy csak szimplán bealudtam 10-15 oldal után.
Az alaptörténet kifejezetten tetszett, a szokásos VF zsarusztorit kaptam. Nagyon szerettem mindkettő főszereplőt, Symour és Navia tökéletes páros voltak. Azonban egy idő után már belefulladtam a nyáltengerbe, ami egy-egy beszélgetésük során keletkezett. A legszívesebben átlapoztam volna azokat a részeket.
Az akció részek nagyon jók voltak! Az Idült kilétén bevallom, egy kicsit meglepődtem. Nem mondom, hogy előre tudtam, hogy ő lesz az, de valahol lehetett rá számítani. Beteg elme.
VF-nek egyébként nincsenek rémálmai a saját könyveitől? :D Nem kevés mocskot tud leírni, még akkor is, ha csak a való életből veszi az ihletet. Ezért nem nézek híreket.
Jó volt, jó volt, de nem azt kaptam, amire számítottam. Lehet, hogy majd egyszer előveszem újra, és még egyszer elolvasom, akkor már barátibb hangulatban. Ki tudja? Akkor lehet, hogy nálam is kedvenccé válik.

>!
Ross
Vavyan Fable: Sárkánykönny

Amikor elkezdtem olvasni a könyvet, azt hittem, sikítva a falhoz csapom. A 40. oldal környékén éreztem, hogy ez egy rémálom lesz. Ez a nő (mármint Fable) szerelmes a -ván/-vén végződésű határozói igenevekbe, a sztorit egy szinonímaszótárral írta, és telezsúfolta olyan szavakkal, amik a magyar nyelvben egyszerűen nincsenek!
Ráadásul pasi vagyok, úgyhogy egy lökött tyúk szerelmi nyűglődése amúgy sem fog érdekelni. Mi a francot értékeltek ezen 92%-ra? Mindenki meghülyült a molyon? Ennyi a fizetett droid, vagy miazistennyila van itt?
Aztán beláttam, hogy tévedtem.
Elkapott a gépszíj. Ahogy haladt a történet, egyre kevésbé érdekeltek Fable nyelvi furcsaságai, sőt, lassacskán úgy hozzászoktam, hogy a következő könyvből valószínűleg hiányolni is fogom ezeket.
Kellemes adagokban kaptam az akciót, a lelkizést, Navia életének részleteit, az újabb karaktereket, és közben szépen gördült előre a cselekmény is. Nem éreztem fennakadásokat, az utolsó 200 oldal pedig már teljesen magába szippantott. A kedvemet az sem tudta elrontani, hogy Navia előtt rájöttem, ki az Idült.
Meglehetősen pozitívat csalódtam, és nagyon örülök, hogy tartottam magam a szabályhoz: Könyvet félbe nem hagyunk!

Navia, te lafanc, elég alaposan megfogtál magadnak.

2 hozzászólás
>!
mea0810
Vavyan Fable: Sárkánykönny

Úgy érzem gyakran ismételgetem magam de újabb kedvenc született!
Annyira örülök, hogy sokáig tartó várakozás után sikerült egy példányt happolnom.
Meseanyó a kedvenc írónőm! Évekkel ezelőtt belopta magát a szívembe a szófordulataival,akciózsaruival, talpraesett, vagány főhősnőivel, állatszeretetével..
E könyv sem okozott csalódást, humoros, izgalmas, rengeteg gyönyörűen leírt érzelemmel fűszerezve.
Navia és Symour mesél,mesél és mesél ennek köszönhetően megismerjük Őket, a múltjukat,jelenüket és a jövőre vonatkozó terveiket.
Symour Yarn amint feltűnt első helyre került a könyves szerelmeim között ♥:)
Navia,a szószátyár beó, Jay, Ivor és a többi, jó,önzetlen és szerethető karakter mind-mind belopták magukat a szívembe:)

1 hozzászólás
>!
kriszet_Paulinusz P
Vavyan Fable: Sárkánykönny

Ezerszer is olvastam már. Ez a régi Vavy, akinek mindenről van mondandója és mindenről elmeséli, hogy mi jutott eszébe erről.
Bármikor fellép nálam az olvasási válság szinte biztos, hogy Vavy lesz az aki megvígasztal. Nem mindegyik könyve alkalmas erre. De a visszatérő művek között ez is ott van. Imádom ezt a stílust, az eredeti, de mégsem irritáló vagányságát, a mélyebben elrejtett gondolatokat, a következetesen leírt hitrendszert, miszerint van még eredendő jóság, és lám velünk is bármikor megtörténhet.
Imádom mindet. A Halkirálynőt, a Vismajort, a Démontangót, a My fair Lordot, a Fattyúdalt, és és és mindent, ami a régi Vavy. Nem számít, hogy már nem nekem ír. Csak az számít, hogy minden nekem írt könyvét bármikor újra olvashatom, és pont olyan ropogós, naprakész, eredeti, szórakoztató, mint akkor. Évente újra olvasom jó pár könyvét és imádom. Hiába tudom, hogy mi fog történni, nem érdekel. Csak az odavezető út számít.

>!
nagy_anikó
Vavyan Fable: Sárkánykönny

A fülszöveg és a címkék olvasása után az motoszkált a fejemben, hogyis lehet egy krimi humoros? Na most már tudom, mert bizony voltak részek és nem is kevés amikor a könnyeim potyogtak a nevetéstől. Egy nagyon talpraesett szerethető főhősnő, jó sok zsaru, van köztük jó is rossz is, egy angyali szókimondó beó. A cselekmény – zaklatás, bosszúállás, háztatarozás, védelemből alakuló szerelem, rengeteg érdekes beszélgetés, élettörténetek, mindennapok, egypár belevaló szomszéd, érdekes szavak és persze Symour. Kell ennél több, hogy jó könyvet kapjunk? Persze, hogy kell méghozzá Molnár Éva és az Ő egyedi stílusa. Nem találtam a könyvben unalmas részt, pedig nem volt rövid.

>!
Bagneso
Vavyan Fable: Sárkánykönny

Nagyon szeretem ezt a Fable regényt (is)! Az alapsztorinak hála szinte elejétől a végéig izgulós, ráadásul itt-ott totál hátborzongatós. Vannak azért kacagtató részek is, hiszen a humor sosem hiányozhat kedvenc írónőm tollából, bár ebben a történetben kicsit kevesebb a sziporka, mint megszokhattuk, de szerintem ide pont elég volt ennyi is. Na és persze az elmaradhatatlan szerelmi szál… Symour Yarn = sóhajtozás a legfelső fokon!!! :) Néha ugyan megakasztja az események pörgős folyamát Navia egy-két hosszúkás meséje, mégis letehetetlen és nagyon élvezetes Fable krimi!

4 hozzászólás
>!
Paulina_Sándorné P
Vavyan Fable: Sárkánykönny

Amellett, hogy számomra izgalmas volt, rengeteget nevettem rajta. Imádtam Navia stílusát, szövegét, no meg a Beóját. :-) Hatalmas az a madár. Symour szimpatikus, kedvenccé vált. A könyv olyan volt, amit megszoktam és vártam. Tetszettek azok a részek is, ahol mesélgettek egymásnak, imádtam azt a stílust, ahogy meséltek. Tetszett, ahogy közeledtek egymás felé.

>!
Anheszenamon
Vavyan Fable: Sárkánykönny

IMÁDTAM! Évekkel ezelőtt már próbálkoztam Fable-lel, akkor idegesített a stílusa, a kacifántos mondatai. Úgy látszik ahogy idősödöm, változik az ízlésem is. Most kifejezetten tetszett az érdekes szóhasználat, a humora pedig megnevettetett. Igen, volt, hogy hangosan nevettem, ami nálam elég ritka olvasás közben. Ez a könyv sok mindent adott: poénokat, nevetést, izgalmat és persze a történet nem lenne teljes, ha kimaradna a szerelmi szál. A kedvencem pedig Clochard az édi-bédi beszélő beó! :)

>!
Jenis
Vavyan Fable: Sárkánykönny

Tipikus Fable. Imádom!
Nagyon szép szerelmi történet a klasszikus Meseanyó stílusban.
Természetesen elmaradhatatlan a férfiakat megszégyenítő, eszes főhősnő és a hozzá méltó magas homlokú, sötét hajú, magas, fürge pasi.
A végén pedig azt is megtudjuk, hogy ki a könnyező sárkány.


Népszerű idézetek

>!
Izolda P

Máig nem értem, mi késztet embereket arra, hogy ha fáj nekik a más öröme, tulajdona, inkább megpróbálják szétzúzni azt, semhogy hasonlót teremtsenek maguknak.

85. oldal

>!
BorsoB

Egyszer szerelőhöz vittem a Corsát, mondván, hogy mindjárt beadja a kulcsot a lelkem: máris elhagyta őt minden húzóereje. A mester csak kiengedte a kéziféket, törölte a kezét, és menten mehettem.

24 hozzászólás
>!
Fairymysz

– Némelyik embertársunkat könyv alakban kéne tartani, hogy időnként átlapozhassuk bizonyos fejezeteit.

79. oldal

>!
Kovtünci

Úgy tudott nézni, hogy attól kiolvadtak a biztosítékok, meglankadtak a vázavirágok, és lehullottak a legyek a légtérből.

>!
WildWorld

– Te azért tartasz kocsit, hogy nekitámaszd a bringádat?
– Anélkül piszkosul eldőlne!

280. oldal

>!
szanoca

Számomra te egy remekmű vagy, és mint tudjuk, a remekművek működése tökéletesen modellezhetetlen, tehát képtelen volnék elmagyarázni, mivel vonzol ennyire.

489. oldal

1 hozzászólás
>!
WildWorld

– Igaz, de midőn nemrég engem is meglepett egy s más,
talonba tettem a benyomásaimat azzal, hogy majd később
gondolkodom rajtuk.
– Egy s más? – hördült. – Te egy s mást emlegetsz, amikor
én tetőtől talpig meglepett, sőt: totálrököny vagyok?!

157-158. oldal

>!
AniTiger MP

Gyakran fáj, amit mondok. Skorpió vagyok. Szenvedélyes, vad, harapós. Ne tarts tőlem. Főként önmagamra nézve jelentek veszélyt.

>!
Röfipingvin MP

– Sheila a megtestesült életöröm, pazarul értelmes és érzelmes – feleltem.
– És a süteményei…!? – kéjhörrentett Lance. – Vénusz úgy süt, mint a Nap!

>!
WildWorld

…megérintett a gyanú: ő volna a nekem tökéletes pasas?!
Ezt íziben kikértem magamnak. Olyan pasas nem létezik!

122. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Bleeding Bride: A téboly kertje
Lakatos Levente: Aktus
Stephen King: Joyland
Karen Rose: Halj meg értem
Amanda Stevens: Örök kísértés
Frei Tamás: A bankár
Seres Gábor: A megszállott
T. O. Teas: Méregcsók
Tom Clancy – Mark Greaney: Veszélyzóna
Christopher Golden: Uncharted: A negyedik labirintus