My ​fair lord 196 csillagozás

Vavyan Fable: My fair lord Vavyan Fable: My fair lord

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​hölgy kalapja hatalmas, haja homokszőke, arcán régi sebhely, farmerja repedt. Neve Fabyen, egyébként grafomán; kalandregényeket ír. Egyszer kitalál egy ízig-vérig férfi hőst, mire is az szembejön vele egy – addig holtunalmas – estélyen. A férfiról csak azt lehet tudni, hogy Benetton-zöld campingbusza, kék szeme, egy vagy több üldözője – és számos titka van. Pisztolytokot hord a hóna alatt, de nem stukkert tart benne. Azért nem teljesen fegyvertelen, hiszen roppantul pimasz és mennydörgő pofonokat oszt. Mire felgyújtja Fabyen kíváncsiságát – kevéssel azután, hogy érzékeit felgyújtotta –, el is tűnik. És ez így megy jó darabig. A pasasnak már annyi a titka, hogy lehet: ő maga a titok. Meg kell fejteni. Sokan ellenzik. Annál izgalmasabb. Hamisítatlan Vavyan Fable regényt tartasz a kezedben! Épp ezért engedd meg, hogy ellásunk néhány praktikus intelemmel. – Mielőtt belefeledkeznél a történetbe, ne feledd elzárni a fürdővizedet, mert ha esernyővel a kezében, rettentő durcásan feljön… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Fabyen, Budapest, 1995
512 oldal · ISBN: 963853592X
>!
Pannon, Budapest, 1990
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637955291

Enciklopédia 3


Kedvencelte 40

Most olvassa 4

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
szilva81
Vavyan Fable: My fair lord

Rettentően akciódús könyv, alig telt el pár oldal, amikor nem történt semmi. A fő karakterek nagyon erős karakterek, az túlzás, hogy szerethetőek, de mindenesetre érdekesek. Egy dolgot emelnék ki, amikor a Fabyan, Slavik agyában lévő zavart a szellemvasúthoz hasonlítja, több oldalon olyan frappánsan ecseteli és írja le, legszívesebben idézetként leírnám a molyra, de tényleg több oldalról van szó.
Jó volt, de azért haladtam lassan, mert néha „soknak” éreztem.

>!
Black_Angel
Vavyan Fable: My fair lord

Fantasztikusan jó volt! Anyukámnak megvan az összes Vavyan könyv,imádja, így énis elkezdtem olvasni tőle, és nem bántam meg. Le se bírtam tenni, annyira izgalmas, fordulatos, vicces történet volt. :) Imádom az írónő stílusát :)

>!
KillerCat P
Vavyan Fable: My fair lord

Fanyar,akciódús,zseniális.

Kedvenc mondatok:

„Nem lehet ok arra, hogy ne akarnék a hónom alá csapott kispárnámmal beállítani hozzád.”

„Ha e fikció olvastán valaki vagy valami magára vagy másra ismer, az merő véletlen, rosszabb esetben színtiszta paranoia.”

„Az ördög nem alszik.Fülig csipás lehet már a rohadék.”

>!
diamondfox P
Vavyan Fable: My fair lord

@Nikii_Kiss állítása szerint anno Ő adta kölcsön a kölcsönpéldányát, tehát én ezt olvastam.
Ehhez képest semmire nem emlékeztem ebből… szégyen, ezek után elgondolkodom, hogy Fable rajongónak nevezhetem-e magam.

A történet kis aranyos, néma pszichotikus felhanggal. Értsd a spoiler Kicsit „ide is kapunk, oda is kapunk” hangulatot adott nekem ez a könyv, egyébként egynek mindenképp elmegy. VISZONT: a borító nekem egyáltalán nem tetszik, értékelése majdnem 90% a könyvnek, de a borító erősen lehúzza – könyvtárban biztos nem kapnám fel rá a fejem, hogy de szép, de jó, biztos érdekes.

>!
metahari
Vavyan Fable: My fair lord

nehezen tudok Vavyan Fable-t értékelni, kezdetben vala a nagy rajongás, többtízszer olvasás és polcokra halmozás, ez mind-mind megvolt. amikor olvasom, nagyon röhögök, aztán kicsit később már nem emlékszem a sztorikra és így később bátran elővehetem. ha nagyon ki kell kapcsolódni, akkor V.F. nagyon ott van.

4 hozzászólás
>!
Perly P
Vavyan Fable: My fair lord

Ez volt az első könyv, amit az írónőtől olvastam, és meg kell mondanom, kellemesen csalódtam benne.
A történet izgalmas, akcióban gazdag és a legfontosabb, hogy humorral teli. A főszereplőink, Fabyen és Francis jó párost alkotnak. Szerintem legalábbis remekül összeillenek. Jove és Yasha is szimpatikus volt. Ugyanezt nem mondhatom el sem Slavikról, sem pedig Phaedráról. A többiek semlegesek voltak.
Maximálisan megérdemli az öt csillagot! :-)

>!
semmilyen P
Vavyan Fable: My fair lord

Elég gyors, pörgő történet, azonban teljesen kiszámítható. Igazság szerint úgy érzetem, hogy kicsit megcsúfolása a korábbi regényeinek. Az első oldalakon tudható volt, hogy Slavik az egyik legnagyobb gazember, hogy tulajdonképpen ki kicsoda a regényben. Fordulatosnak sem mondhatnám, hiszen teljesen kiszámítható volt. túlságosan filozófikus is, szóval elég gyengécske. A karakterek sincsenek normálisan kidolgozva, és a ami talán legfontosabb: humor alig-alig.
Ez sajnos csak egy gyenge fércmű a szememben.

>!
Tímea_Vörös
Vavyan Fable: My fair lord

Nem élveztem annyira, mint anno pl. a Halkirálynő sorozatot, volt benne 1-2 olyan leírás, ami egyáltalán nem kötött le, és nem volt olyan vicces sem, mint több másik könyve, de azért itt is jelen volt a Fable-humor és a sajátságos nyelvezet, ill. a szerethető főhősök. :)
Ízelítőt kaphattunk belőle, hogy milyen lehet Fable, amikor ír, ha olyan mint Fabyen. :D

>!
Ivett_
Vavyan Fable: My fair lord

Kedveltem Fabyen és F.Q. karakterét, viszont ez a kötet lelkileg jobban megviselt, talán az élethelyzetem miatt is szorult össze a szívem néha.
Amit a legjobban imádtam: Fabyen saját házikója…olyan vadregényesnek képzeltem el.
Brutálisan jók a szálak egyébként, a végére ahogy kiismerődik Slavik, ahogy Fabyen ráérez a lépéseire… hidegrázós.
Ami számomra fontos, hogy Happy End-es, és ezért is szerettem nagyon. Mindenki megtalálja a maga útját, és utalást is találtam Fabyan legnagyobb problémájának megoldására. spoiler

>!
klaratakacs +SP
Vavyan Fable: My fair lord

Gimnazistaként a kedvenc könyvem volt, szinte mindenre emlékeztem belőle a mostani olvasáskor. Most ugyanúgy megfogott, mint akkor, A gonoszság anatóniája, a bepillantás a hogyan születik egy mű területére, az egymás tiszteletén alapuló szerelem és a humor.
Fabyen, a főszereplő talpig nő, okos, villámagyú és pergő nyelvű, aki kristálytisztán lát át dolgokat. Emlékszem mennyire akartam hasonlítani rá középiskolásként.
Az egyetlen szereplő akit nem értettem az Phaedra, ennyire társfüggő nem lehet senki.
Kiváló darab az írónőtől, még a lendületes kezdetek idejéből.


Népszerű idézetek

>!
Telena

A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv
4 hozzászólás
>!
Sozora

A szerelem vak: elbotorkál melletted – vagy felborít.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
12 hozzászólás
>!
Dottie

Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék.

214. oldal

>!
Black_Angel

Az ördög nem alszik.Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből,mindegyre azt lesve,hol árthatna.

214. oldal

>!
theboo

– Figyelj ide, Lady Sokk. Ha egyszer kihal a Földről minden nő, akkor sem lesz ok pánikra, mert majd befogunk egy másik állatot, és megtanítjuk beszélni.
– Ugyanez fordítva sem okozna katasztrófát. Ha kivesznének a férfiak, hamar találnánk egy újabb egzotikus majomfajtát, amelynek egyedei ugyanolyan gyorsan megtanulnák, hol találják a sört, a tévét és a falloszukat.

>!
ildiii

Nagy érzéseinket leváltották az olcsó kis hangulatok. Az veszett el belőlünk, ami emberi. Micsoda hiányérzetek sorvasztanak bennünket?!

>!
déjzi

Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják. Szerencsére. Ez tartja életben az alkotó energiát. A hiábavaló próbálkozás. Ha valakinek sikerülne egyszer, belehalna a szó. Többé nem lenne rá szükség.

180. oldal

>!
Telena

Végső soron nem is olyan borzasztó megöregedni. A fene se érti, miért nem lehet mégis túlélni.

180. oldal

>!
Telena

Nem lehet ok arra, hogy ne akarnék a hónom alá csapott kispárnámmal beállítani hozzád.

>!
Rekosz

– Van a kijelentő mód, a felszólító mód, a durva mód és a sértő mód…
– Ne feledkezzen meg a csodával határos módról, említhetném továbbá a furcsa módot. Ja és itt van még a Depeche Mode.

Kapcsolódó szócikkek: Depeche Mode

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Garwood: Árnyéktánc
Julie James: A hamis partner
Karen Rose: Vigyázz rám
Jayne Ann Krentz: Örökkön örökké
Terry Pratchett: Baff!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a sziszifuszi szerelem
Lawrence Block: A betörő, aki parókát viselt
Fred Vargas: Talpra, halottak!
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek