My ​fair lord 230 csillagozás

Vavyan Fable: My fair lord Vavyan Fable: My fair lord Vavyan Fable: My fair lord

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​hölgy kalapja hatalmas, haja homokszőke, arcán régi sebhely, farmerja repedt. Neve Fabyen, egyébként grafomán; kalandregényeket ír. Egyszer kitalál egy ízig-vérig férfi hőst, mire is az szembejön vele egy – addig holtunalmas – estélyen. A férfiról csak azt lehet tudni, hogy Benetton-zöld campingbusza, kék szeme, egy vagy több üldözője – és számos titka van. Pisztolytokot hord a hóna alatt, de nem stukkert tart benne. Azért nem teljesen fegyvertelen, hiszen roppantul pimasz és mennydörgő pofonokat oszt. Mire felgyújtja Fabyen kíváncsiságát – kevéssel azután, hogy érzékeit felgyújtotta –, el is tűnik. És ez így megy jó darabig. A pasasnak már annyi a titka, hogy lehet: ő maga a titok. Meg kell fejteni. Sokan ellenzik. Annál izgalmasabb. Hamisítatlan Vavyan Fable regényt tartasz a kezedben! Épp ezért engedd meg, hogy ellásunk néhány praktikus intelemmel. – Mielőtt belefeledkeznél a történetbe, ne feledd elzárni a fürdővizedet, mert ha esernyővel a kezében, rettentő durcásan feljön… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Fabyen, 2022
516 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300989
>!
Fabyen, Budapest, 1995
512 oldal · ISBN: 963853592X
>!
Pannon, Budapest, 1990
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637955291

Enciklopédia 3


Kedvencelte 48

Most olvassa 8

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Paulina_Sándorné P>!
Vavyan Fable: My fair lord

Kellemes kikapcsolódás volt olvasni ezt a könyvet, megélni a történetet. Valahogy mindig akkor kerül a kezembe az írónő egy-egy könyve, mikor szükségem van rá, hogy elvigyen a világába és segítsen elengedni a sok negatívumot, ami bennem van. Sokszor mosolyogtam olvasás közben. Fabyen szimpatikus volt, a szövege, a stílusa haláli volt. Bár Francis Quinn nem egy Vis Major, vagy Belloq, de megfogott. Imádtam a stílusát. Tetszett a találkozásuk és, ahogy Fabyen megtalálta. Tetszettek a kalandjaik, ahogy zajlott körülöttük az élet rendesen. Nekem bejött a végén Francis monológja. :-)

1 hozzászólás
Morgiana>!
Vavyan Fable: My fair lord

Nagyon akciódús könyv, szinte minden oldalon történik valami, ami egy idő után már zavaró volt, ezért is az egy pont levonás.
Mindezt leszámítva nagyon szerettem a könyvet, nagyon jók a főszereplők, a szerelmi szál sem giccses, túltolt, hanem volt választási lehetőség, hogy folytatják-e együtt, vagy pedig búcsút intenek egymásnak.
Slavik, a gonosz figurája is remekül meg volt írva, én nagyon szerettem, hogy valamilyen szinten igyekezett bemutatni Fable, hogy miért is válhatott olyanná, amilyenné lett felnőtt korára.

Chriss P>!
Vavyan Fable: My fair lord

Már szinte az összes regényét olvastam az írónőnek, így ez sem maradhatott ki a sorból. Igazi, hamisítatlan Fable-regény, tele izgalmas karakterekkel és történetvezetéssel. Az akció és a romantika aránya is megfelelő volt, az egyedien sajátságos humort nem is említem már, hiszen az teljesen alap. :) Nagyon tetszett, ahogy elmeséli Fabyen, hogyan is szokott ráhangolódni az írásra. Belebújik karaktereinek bőrébe, és teljesen átszellemül – ez annyira nem esett jól neki, mikor épp Slavikban evickélt, tudván, a fickó igazi elmeroggyant pszichopata. Mégis ahogyan lefestette Fable ezt az „utazást”, nagyon magával ragadó volt. Én szabályosan féltem, ahogy a szellemvasút egyre kegyetlenebb helyekre visz a fickó elme- és lélektani síkján. Ez kicsit lelassította a cselekményt, hogy borzongjunk aprót, és váljon világossá – ha eddig még nem tudtuk volna – milyen egy pszichopata lelki boncolása. És Slavik nem is hazudtolta meg önmagát. Egészen érdekes, ahogyan a valóság és a fikció összekeveredik Fabyen életében, és lassan más ő is elveszti a fonalat. Az írónő tökéletesen szemlélteti a társadalom problémáit, ügyesen beleszövi kritikáját a sorok közé, néha már túlzottan direkt módon, de ez sosem probléma. Sajnos vannak olyan emberek a világban, mint Slavik, és a hatalom és pénzmániás csürhéje. A tudatlan, önelégült, beképzelt riporter mintapéldánya is kapott egy fricskát megérdemelten! Féltékenység, bosszú, mindenféle sötét ügyek kerülnek elő, és egy-kettőtől bizny felszökik a vérnyomásunk. spoiler Már korábban is írták, de én sem tudok elmenni emellett… a borító borzasztó, ha tehettem, rá sem néztem, nehogy az élmény rovására menjen. Oké, van kapcsolata a tartalommal, főleg az italos flaska, mert Fabyen bizony vedel rendesen. De akkor is… Mondjuk annyira talán nem gáz, mint az 1993-as kiadású Vis Major fedőlapja, mert az egyenesen agyhalál. Igyekeztem kitörölni tudatomból, de sajnos beleégett a retinámba. Visszatérve erre a regényre, tényleg élveztem ezt a kalandot, Yasha farmján például én is eléldegélnék. Francis azonban nem kellene, valami hiányzott a pasasból, ami Mogorvában megfogott, szóval ha kellene, inkább a Nagyszerűek közül választanék :)

4 hozzászólás
szilva81>!
Vavyan Fable: My fair lord

Rettentően akciódús könyv, alig telt el pár oldal, amikor nem történt semmi. A fő karakterek nagyon erős karakterek, az túlzás, hogy szerethetőek, de mindenesetre érdekesek. Egy dolgot emelnék ki, amikor a Fabyan, Slavik agyában lévő zavart a szellemvasúthoz hasonlítja, több oldalon olyan frappánsan ecseteli és írja le, legszívesebben idézetként leírnám a molyra, de tényleg több oldalról van szó.
Jó volt, de azért haladtam lassan, mert néha „soknak” éreztem.

Black_Angel>!
Vavyan Fable: My fair lord

Fantasztikusan jó volt! Anyukámnak megvan az összes Vavyan könyv,imádja, így énis elkezdtem olvasni tőle, és nem bántam meg. Le se bírtam tenni, annyira izgalmas, fordulatos, vicces történet volt. :) Imádom az írónő stílusát :)

Nusee>!
Vavyan Fable: My fair lord

„– Mielőtt belefeledkeznél a történetbe, ne feledd elzárni a fürdővizedet, mert ha esernyővel a kezében, rettentő durcásan feljön az alattad lakó, és megtudja, miért áztattad szét a lakását, bizonyos, hogy tüstént kölcsönkéri Tőled a könyvet! Napokba telhet, míg újra hozzájutsz! – Pitymallattájt már tapintatosan lapozz, heheréssz, nehogy rád kopogjon izgága szomszédod! – És néha aludd át az éjszakát, mert a munkahelyeden úgysem hiszik el, hogy az olvasástól dagadt a szemed! –”
Ez így pont igaz a Fable könyvekre :D ez is a hamisítatlan Vavyan életérzést tartalmazza, de nekem továbbra is a Halkirálnyő sorozat a favorit.
A karaktereink kicsit túlzások. Fabyen túl vagány, Francis túlzottan sármos, Phaedra túl könnyed, Slavik és sleppje hátborzongatóan groteszk.Szerintem ez volt az írónő célja, mindennapjaink nyomorát így megjeleníteni, szerintem jobban látjuk magunkat, elnagyolva, lesarkítva a dolgokat, időnként sírva nevetni rajta, máskor nevetve sírni.
Nálam az írónő különösen kedves helyet foglal el, kamaszkorom óta rajongom írásait, idén feltett célom, hogy a még nem olvasott könyveket pótoljam :)

3 hozzászólás
kriszet_Paulinusz P>!
Vavyan Fable: My fair lord

A legjobb. A legnemesebb. A legidőtállóbb.
A Leg, leg, leg.

diamondfox P>!
Vavyan Fable: My fair lord

@Nikii_Kiss állítása szerint anno Ő adta kölcsön a kölcsönpéldányát, tehát én ezt olvastam.
Ehhez képest semmire nem emlékeztem ebből… szégyen, ezek után elgondolkodom, hogy Fable rajongónak nevezhetem-e magam.

A történet kis aranyos, néma pszichotikus felhanggal. Értsd a spoiler Kicsit „ide is kapunk, oda is kapunk” hangulatot adott nekem ez a könyv, egyébként egynek mindenképp elmegy. VISZONT: a borító nekem egyáltalán nem tetszik, értékelése majdnem 90% a könyvnek, de a borító erősen lehúzza – könyvtárban biztos nem kapnám fel rá a fejem, hogy de szép, de jó, biztos érdekes.

Szabóné_Erdős_Gyöngyi>!
Vavyan Fable: My fair lord

Nekem ez a történet az eredeti Fable egyik mintapéldánya, véletlenül sem untat, bőven van akció benne (itt-ott talán sok is, a véres-tunkolóst, robbantós, erőszakost sem igazán kívántam) a szereplői eléggé megformáltak és nem túlontúl álom és fantazmagória szerűek, nem sablonosak, gondolkoznak és próbálkoznak, az életük elképzelhetőnek tűnik és mégis túlmutat a mindennapin és az átlagoson, miközben elég bonyolult ahhoz, hogy újra és újra is olvasható legyen. Különösen vonzóak voltak számomra az írásról, a történet és szereplőformálásról, az alkotói munkáról belülről írtak, na és persze a tájleírások. Miért nem öt csillag, mikor pedig nagyon is lehetne? Talán a befejezése miatt, amivel nem igazán sikerült megbarátkoznom.

Lutza21>!
Vavyan Fable: My fair lord

Tetszett a cselekmény, jó volt a sztori, a humora viszont nekem nem igazán jött át. Itt-ott voltak benne tényleg vicces részek, de például a párbeszédek számomra idegesítőek voltak. Ha csak Fabyen lett volna ennyire szarkasztikus, esetleg még Quinn, akkor jó lett volna, de itt mindenki ugyanabban a stílusban beszélgetett egymással. Nekem ez így sok volt.


Népszerű idézetek

Telena>!

A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv
10 hozzászólás
Sozora>!

A szerelem vak: elbotorkál melletted – vagy felborít.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
12 hozzászólás
ildiii>!

Nagy érzéseinket leváltották az olcsó kis hangulatok. Az veszett el belőlünk, ami emberi. Micsoda hiányérzetek sorvasztanak bennünket?!

déjzi>!

Azt, amik vagyunk, a szavak csak sejtetik, el nem mondhatják. Szerencsére. Ez tartja életben az alkotó energiát. A hiábavaló próbálkozás. Ha valakinek sikerülne egyszer, belehalna a szó. Többé nem lenne rá szükség.

180. oldal

Dottie>!

Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék.

214. oldal

Rekosz>!

– Van a kijelentő mód, a felszólító mód, a durva mód és a sértő mód…
– Ne feledkezzen meg a csodával határos módról, említhetném továbbá a furcsa módot. Ja és itt van még a Depeche Mode.

Kapcsolódó szócikkek: Depeche Mode
Black_Angel>!

Az ördög nem alszik.Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből,mindegyre azt lesve,hol árthatna.

214. oldal

Telena>!

Végső soron nem is olyan borzasztó megöregedni. A fene se érti, miért nem lehet mégis túlélni.

180. oldal

MFKata>!

Azt hiszem lassan már nem én vagyok depressziós, hanem a depressziós énes.

Telena>!

Nem lehet ok arra, hogy ne akarnék a hónom alá csapott kispárnámmal beállítani hozzád.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
R. Kelényi Angelika: Rejtélyes Rio
Szabó Tünde: A hacker
Csóti Lili: Hetedvérig
Stephenie Meyer: A Vegyész
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Gail Carriger: Szívtelen
J. D. Robb: Halálos szertartás
Julie Garwood: Kegyes halál