Mogorva ​nyár (Halkirálynő 5.) 293 csillagozás

Vavyan Fable: Mogorva nyár Vavyan Fable: Mogorva nyár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Belloq ​és akciócsoportos társai különleges kiképzési programról hazatérve tudatják Denisával, hogy egy dél-amerikai országba utaznak nyaralni. Festői helyre érkeznek, ottlétük az első napokban valóban nyaralásnak látszik, ám hamarosan támadás éri őket, s a dzsungelen át kell menekülniük. „Kicipzározom a puttonyt. Ők persze dögösebbek: a hét zsákon egyszerre reccsennek a fémfogak. Három másodperc alatt alsónadrágra vetkőznek. No, akkor én is. További három másodpercig tart, amíg előhúzzák a káprázatosan összehajtogatott ruhacsomagot. Éjfekete kezeslábas bomlik ki előttem, különös anyaggal bélelt, állig galléros modell, gyanítom, hogy lőhatlan. A Nagyszerűek gyorsan végeznek felöltésével, nekem Leon segít, hogy megtaláljam az elrejtett műanyag cipzárt, a szigeteléssel bevont kapcsokat. Ebben a cuccban zajtalanul kúszhatunk, mászhatunk, egyetlen alkatrésze sem csikordul, zörren meg soha. Pilótasapka-féle sisak következik, minden oldalról zárt, bélelt modell, Batman is valami… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1992

>!
Fabyen, Budapest, 2007
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300224
>!
Pannon, Budapest, 1992
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637866272

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Belloq (Mogorva) · Denisa Wry · Martin Wry · Louis Struwe · Rühl Fresson


Kedvencelte 56

Most olvassa 7

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

jagoka1984 P>!
Vavyan Fable: Mogorva nyár

Úgy értem, lassan Fable és a Halkirálynő függőségben szenvedek. Igyekszem azért más könyveket is olvasni, de mindig be kell csempésznem egy kötetet a sorozatból is.
Azért ennél a kötetnél kicsit izgultam, hogy hogyan sikerül befejezni a történetet a meglévő oldalszámokon. :)
A fülszöveg szerint támadás éri Denisáéket, és a dzsungelen át menekülnek…..
A könyv felénél jártam, és nemhogy az ígért támadás nem történt még meg, de még el sem utaztak Dél- Amerikába.
Ennek ellenére egy percig sem éreztem, hogy a vége „összecsapott” lenne, vagy hiányérzetet keltene, hogy nem kerek a történet.
Izgalmas, magával ragadó, humoros kötet.

Madama_Butterfly>!
Vavyan Fable: Mogorva nyár

Kétségkívül az egyik legjobb Halkirálynő – történet!
Fable itt sem hazudtolja meg magát, jön minden, aminek jönnie kell: krimi, humor, akció – mi kell még? Ja igen: zseniális a karakter-formálás, és a már megismert szereplők mellé minden kötetre jut valami új, valami váratlan. Nekem évtizedek óta kedvenc, nem a semmiért… és igen, még mindig olyan szeretnék lenni, mint Denisa és még mindig olyan az álompasi, mint Belloq!

2 hozzászólás
cicus61 P>!
Vavyan Fable: Mogorva nyár

Denise és Daniel és a családjuk, barátaik. Folyamatosan elszórakoztatnak minket, szétröhögjük a fejünket :) De azért az életbölcsességek Mese Anyótól az sem semmi. :)
Most Denisa egy kicsit az agyamra ment a depressziójával és a folyamatos féltékenykedésével. Imádom, hogy kutya, macska, barátok, ellenségek, mindig felbukkan valami, vagy valaki :)
A vége pedig mindig ütős és folytatásért kiált! :)
Biztos, hogy olvastam már, de nem emlékszem mikor.

Ibanez P>!
Vavyan Fable: Mogorva nyár

„Hoppá, Ella miképpen jött le a fáról? – Megérdeklődöm.
– Evolúció – feleli Martin…”

Kicsit fura volt ez az olvasás, mert az elején beszippantott, aztán úgy a harmadától a kétharmadáig minden bajom volt. Szeretem a humorát és a stílusát Fable-nek, de itt valahogy „sok”-nak éreztem ebben a középső részben, nem tudom, miért történt, hiszen mindig ilyenek a könyvei, de valahogy mondhatom azt, hogy „ráuntam” a túlhumorizált szövegre? Hogy minden mondat sziporkázott és úgy éreztem, hogy jobb lenne, ha néha-néha ütne be egy-egy jó humor. Mert az volt benne dögivel amúgy. Vagy lehet, hogy a középső része egy picit leült akcióban is, Denisa picit többet nyavalygott ?, nem tudom.

Aztán onnan, hogy kitört az álomöbölben a balhé, onnantól minden megint jól pörgött, egészen a végéig, visszataláltam Fable-rajongó énemhez is spoiler. A Maradj magzat-bekezdést pedig mindenkinek el kellene olvasnia (vagyis az abortusz-ellenzőknek) mert ott az igazság :-D

(sérült csapattag ellátásakor)
"- Nincs flastrom.
– Nem baj – mondja Martin. – Kötözéshez, balzsamozáshoz melegen ajánlhatom az időt. Tudjátok: „az idő minden sebet begyógyít”.
– Barom – legyint Louis…"

klaratakacs P>!
Vavyan Fable: Mogorva nyár

A legjobb a Halkirálynő-sorozatból, az örök – bármikor élvezettel újraolvasható – kedvenc.
Denisa és Belloq párosa a szerelem örök etalonja számomra, de az összes (nem bűnöző) szereplő életszemlélete a sajátom. Martin és Ella rengeteget tesznek a történethez, a többi csodabogárral együtt. A humora 20+év után is üt, könnyezve röhögtem több esetben. „Elmeklinika. Elfekvő.”-néha ez az én családom is.
Kalandból sincs hiány, Denisa továbbra is fejjel a falnak módszerrel nyomoz, közben bizalmi válságol önmagával. A tengerparti nyaralás élvezetei felidéztek néhány – már nagyon vágyott – nyári emléket, a dzsungelharcos részeknél még mindig izgultam. Egyetértően bólogattam, amikor a rendőrség és hatalom kapcsolatáról beszél, a bűnözés folyamatos újraszerveződéséről. Ugyan kevésbé vagyok hamvas és optimista, mint a könyv megjelenésekor, az első olvasáskor, de még halvány reményt most is látok az emberiségnek, bár egyre kevesebbet.

Paulinusz_Tünde P>!
Vavyan Fable: Mogorva nyár

Amikor fiatalon olvastam Vavy könyveit mindig Denisa szerettem volna lenni. Mert vagány, vág az esze, csinos, de nem feltűnően, eléggé szemtelen és nyers is. Ő volt előttem a példakép, a Nő. Frappáns válaszai beleégtek az agyam tekervényeibe. Később ez elmúlt, de szeretek vele lenni és Daniel tengermély hangjával. Ezt a részt kevesebbszer olvastam újra (csak 123X :D), szóval ez nem annyira kedvencem. Csak viccelek na. Az egész Halkirálynő sorozat a szívemcsücskében, a lelkem legközepében van. Ezek a részek a bármikor, bárhol, bármennyit kategória nálam.
Ez a rész tényleg nem annyira kedvencem, mert ez egy komoly rész és veszélyes. Itt nagyon éreztem a komolyságot, hogy tényleg nem babra megy a játék, nem jópofi pofozkodós, megrugogatós könyvecske ez. Vérkomoly akció regény lett. Bár Vavy próbálta lecsiszolni az éleket, én érzem, hogy ott vannak.

l_moni>!
Vavyan Fable: Mogorva nyár

Annyira jók együtt :)
Piciklon … kell egy nekem is, a kertet rendbe kéne tenni.

Trudiz >!
Vavyan Fable: Mogorva nyár

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem a nyomozás inkább háttérbe szorult a kialakult helyzetek szülte reakciók, s fergeteges elmés hozzászólások, beszólások mellett. Nagyon tetszett a számtalan vicces szófordulata.
Humoros, szerethető :) Kedvenc.

Lily96 P>!
Vavyan Fable: Mogorva nyár

A sorozat részei közül mindig is ez volt a leghatalmasabb kedvenc. Emlékszem régebben volt, hogy kiolvastam és le se raktam hanem kezdtem újra elölről.
Amikor ilyen sokat szerepel az akciócsoport az csak jó lehet, hát még így utazással egybekötve. *-*
Szeretem, hogy Denisa mindig összerakja a képet, hiába próbálnak titkolózni előtte, tetszik, hogy Ella is végre egy kicsit gyerek benne, a bárányhimlő, impotencia, Dalia, Cyd… és estig sorolhatnám mennyi mindent imádok benne, de nem fogom, mivel úgysem tudom átadni a Fable-Denisa hangulatot szóval mindenki olvassa el magának! :D

Nefi>!
Vavyan Fable: Mogorva nyár

Nagyon is nagyszerű… a regény, a cselekmény, a pasi, a csaj… minden :)


Népszerű idézetek

lejla>!

Tudja, az élet bonyolultabb, mint egy kötésminta.

Kapcsolódó szócikkek: élet
9 hozzászólás
AniTiger P>!

Eszembe ötlik az ezerdolláros kérdés. Felteszem. – A mosogatógép is velünk költözik?
– A mosogatógép – visszhangozza kedvesem. Közben erősen bereked. Megköszörüli a torkát. – A mosogatógéphez olyképpen viszonyulok, miként ahhoz viszonyulnék, ha szeretőt tartanál; mint tudod.
– Nem bánom, rád bízom a választást. Mosogatógépet tartsak vagy szeretőt?
– Velünk jön – feleli.

195. oldal (Pannon, 1992)

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Belloq (Mogorva) · Denisa Wry
Bagneso>!

A világot, amelyet Isten – így mondják – a maga képére és hasonlatosságára teremtett. S ha ez így igaz, nem is csodálom, ha nem mutatkozik előttünk.

60. oldal

Madama_Butterfly>!

Az a baj a nem feltűnően fényes intellektusú emberekkel, hogy saját példájukból kiindulva másokat is hülyének néznek.

Kapcsolódó szócikkek: Denisa Wry
1 hozzászólás
Bagneso>!

– Van nálad valami lőszerszám? – érdeklődik.
– Az nincs, de legalább kétméternyire el tudok köpni.
– Bírom, amikor ilyen kegyetlenül macsó vagy, Denisa.

17. oldal

Madama_Butterfly>!

A puska és Raoul közti különbség nyilvánvaló: előbbinek van agya.

jagoka1984 P>!

A szépség, ha üres, csak annyi, mint egy kép a falon.

76. oldal

Bagneso>!

Egy igazi pasasba fáradságmentesen, percek alatt beleszerethetsz. Viszont évszázadokig is eltarthat, amíg kitörlöd őt az emlékezetedből.

79. oldal

Bagneso>!

– …óvakodnunk kell a fertőzéstől, amelynek te vagy a gócközpontja.
Delgado bólogat.
– Nem fürödhetsz ugyanabban a tengerben, amelyikben mi.
– Sápasztóan hülyék vagytok – sóhajt Patrick. – Ez a tenger parttól partig egy és ugyanaz.
– Na, akkor milliméternyi pontossággal tudod, mettől meddig nem léphetsz bele! Nem ihatsz a pohárkánkból, nem fekhetsz az ágyacskánkba, nem lafatyolhatsz bele a tányérunkba, nem fújhatod ki a használt levegődet a mi légterünkben. Nem tudja valaki, legalább zsugorít ez a kór? Ugyanis jó volna, ha Patrick összezsugorodna, mire megboldogul, hogy ne kelljen olyan bazi mély gödröt vájni ebben a hőségben!

241. oldal (Fabyen, 2007)

2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Halkirálynő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Chris Land: Jaguár árnyéka
Ella Steel: Érzéki rabság
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
R. Kelényi Angelika: Édes Flores
Rebecca Reed: Neon Nails
Borsa Brown: Párban Nápolyban
J. D. Robb: Halálos ünnep
J. K. Smith: Ahol elkezdődött, ott ér véget
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Julie Garwood: Kegyes halál