Mesemaraton (Mesemaraton 1.) 352 csillagozás

Vavyan Fable: Mesemaraton Vavyan Fable: Mesemaraton Vavyan Fable: Mesemaraton Vavyan Fable: Mesemaraton

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

VIGYÁZAT: ​NEM MESEKÖNYV!
Burleszk, paródia, karikatúra ÉS kalandregény. Hella Postor, a vagány, idős milliomosnő éjjel-nappal tequilát iszik, s közben lovasversenyt szervez fantasztikus terepen, mesés fődíjjal (egymillió fabatka). Szinte a rajt előtt belebotlik Athénába, fiatalkori önmaga hasonmásába. Nagylelkűen meghívja őt és Don Jarrat-t a Mesemaratonra. Ha egymásra találnak, öröklik hatalmas vagyonát. A kiszemelt vőlegénynek van egy szépséghibája: maffiózó. És éppen bajban van egy eltűnt heroinszállítmány miatt. A verseket mormogó és bohócságát mindinkább föladó Athéna az öreg hölgy testőréhez vonzódik: Michel Redfordhoz, aki öltözzön bár navaho törzsfőnöknek vagy pirosbabos szoknyás nőimitátornak, szívdobogtatóbb fickó. Rossz Arcot, Don Jarrat vérszomjas gorilláját is fölajzza, ezért olykor menekülni, olykor támadni kényszerül. Ott van a versenyen Fabre Chant, a mozisztár és három bohókás játékzsoldosa, a lila bugyigókról álmodó Gille Barry, a hamvas apródokra vadászó… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Fabyen, 2009
ISBN: 9789639300309 · Felolvasta: Madarász Éva
>!
Fabyen, Budapest, 2004
394 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639300128
>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1994
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638353392

1 további kiadás


Enciklopédia 6


Kedvencelte 91

Most olvassa 14

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
AniTiger MP
Vavyan Fable: Mesemaraton

Azt mondják, hogy menjek egy másik szobába, aztán a másik szobából áthallatszó kuncogás a bajuk. Azt firtatják, miért könnyes a szemem és hogy látom így a betűket? Csettintgetnek a fülem mellett és morcosak, mert megint leégett a kávé – a héten már másodszor…

A családom néha nem túl toleráns ha: belefeledkezem egy könyvbe, hangosan / halkan röhögcsélek magamban vagy a külvilágot kizárva belemélyedek az olvasmányomba. Fable-t olvasok megint és ilyenkor megszaporodnak az elszakadásaim a külvilágtól, megszokhatták volna már és szerintem az ő saruk, hogy nem tették.

Tulajdonképpen ez a könyv történik, ha mindenféle idióta, kretén, beteges és beteg egybe zsúfolódik egy lovas terepversenyen, ahol a fődíj ugyan egymillió, de inkább a részvétel lényeg – kinek ezért, kinek azért. A szereplők sokfélék: filmcsillag, énekesnő, maffiózó, transzvesztita, narkolepsziás, exkönyvtáros, zsoldos-testőr és még sokan mások. A mezőny sokszínű, mindenki találhat magának kedvencet – az enyém Michel Redford!

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/07/vavyan-fabl…

>!
Crona
Vavyan Fable: Mesemaraton

Ezt a könyvet bátyám ajánlotta nekem. Nagyon tetszett. Annyit nevettem miközben olvastam.
:)

>!
Jaina
Vavyan Fable: Mesemaraton

Még egy őrület Vavyan Fable-tól. Sokszor vissza kellett lapoznom, mert elvesztettem a fonalat (ezek a becenevek… maga a cselekmény is elég követhetetlen volt, ráadásul mindenkinek volt vagy háromféle neve… ), sokszor felröhögtem, sokszor a fejemet fogtam. Nem volt rossz, de nem ez lesz a kedvencem tőle.

>!
Stone
Vavyan Fable: Mesemaraton

Ez a könyv a polcon magában röhögve szétesett. Teljesen. Amúgy felturbózott Rejtő, halálos poéngörgeteg az egész. Fárasztó. Élvezetes. De a hangulat is kell hozzá.

5 hozzászólás
>!
kicsiboszi
Vavyan Fable: Mesemaraton

Azt hiszem, Fable könyveit vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon nem. Rólam kiderült, hogy az utóbbi csoportba tartozom. Ez az első könyvem az írónőtől, és nem vágyom elolvasni a többit. Nekem ez a fajta humor nagyon erőltetett, mintha egyetlen, hosszú, végtelenített Benny Hill epizódot kaptam volna, csak a gagyi zene nélkül. Nézzetek meg egy Benny Hill részt némán, és máris érthető, mire gondoltam.

4 hozzászólás
>!
eklaire P
Vavyan Fable: Mesemaraton

Fantasztikus, imádom :D Öcsémmel együtt kezdtem hallgatni hangoskönyvben, ő valahol a 3. fejezet környékén lemorzsolódott, de egyedül is nagyon élveztem. Igazi Fable :D

>!
Hiranneth
Vavyan Fable: Mesemaraton

Néha -főleg az ilyen szürke, unalmas és hideg napokon – kell az embernek valami olyan olvasmány, ami feldobja, megnevetteti. Ilyen esetekben én általában Fable könyveihez fordulok. És most sem csalódtam. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere. Egy mesebelinek tűnő táj, ahol, versenyzők lovon teszik meg a távot (majd minden könyve után elhatározom, hogy én úgy, de úgy megtanulok lovagolni…:D), alvilági tagok egész sora (kisebb-nagyobb perverziókkal megáldva), na és persze az igen színes versenyzők.
Én személy szerint Athéna alakjával tudtam a leginkább azonosulni, és mit nem adnék, ha egy saját Bel Ami vigyázna a testi épségemre. :D. Mondjuk Rossz Arcot az állandó vérben tunkolásával, vagy épp vőlegénynek kinézett don-t, ki tudnám hagyni az életemből.
A történet élt, vibrált, és szórakoztatott. És mégis úgy éreztem, a mai világunk görbe tükrét nézem.

>!
Clio404
Vavyan Fable: Mesemaraton

Ez az a könyv, amit ha százszor fogom elolvasni, akkor is imádni fogom. Utoljára valamikor 2001–2002 tájékán olvastam még a főiskola alatt és szép emlékeket őriztem róla, ezért most félve vettem kézbe, hátha ezeket az emlékeket megszépítette az idő és én már annyit változtam, hogy nem fogom a könyvet igazán élvezni, de nem ez történt, most is tudtam rajta hangosan nevetni.
Zseniális könyv, páratlan humorral és hihetetlen szereplőkkel. Kicsit paródia, kicsit szatíra, kicsit a valóság, minden benne van.
Athéna (alias Telezsák, Nító, Könyvmoly) a csúcs, imádom, de Redford, Hella Postos és a többiek is belopták magukat a szívembe, azt hiszem időnkét újra fogom olvasni.

>!
loslobos
Vavyan Fable: Mesemaraton

Nyi/haha :) akárhányszor elolvasom! Fergeteges meseparti!

>!
KillerCat P
Vavyan Fable: Mesemaraton

Nem lehet visítva röhögés nélkül olvasni :-)

Kedvenc mondatok:

„Különcnek tartják, tárgyilagosabban szólva: hülyének nézik.”
„Az egyik könyvmoly, a másik cipőmoly. A harmadik mit tud?”
„[…] megkönnyebbült a felismeréstől, hogy szívszerelme nem teljesen hülye, és ha őrült is kissé: tart benne rendszert.”


Népszerű idézetek

>!
Rysonne

Különcnek tartják, tárgyilagosabban szólva: hülyének nézik.

17. oldal

>!
thia

Az egyik könyvmoly, a másik cipőmoly. A harmadik mit tud?

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyvmoly
1 hozzászólás
>!
Izolda +SP

[…] megkönnyebbült a felismeréstől, hogy szívszerelme nem teljesen hülye, és ha őrült is kissé: tart benne rendszert.

>!
Rysonne

Kereste önmagát, és meggyőződéssel hitte, hogy előbb-utóbb megleli a könyvet, amely végre elmond neki mindent. Csakhogy az íróknak eszük ágában sem volt leegyszerűsíteni Athéna Dobos életét. Egyik-másik írásműben talált ugyan egy sor lényeges tudnivalót a lényét feszegető kétségek köréből, ám az Egyetlen Könyv, amely bibliája lehetett volna, valószínűleg még nem készült el. S ha mégis, szerzője elkövette azt a hanyagságot, hogy nem küldött belőle egy példányt Athéna Dobos részére, az Isten Háta Mögé.

18. oldal

1 hozzászólás
>!
Sárhelyi_Erika I

Van olyan betű, amit te nem olvasol el? És ezzel még dicsekszel is? Tudod, mikor olvastam utoljára? Két éve, a táblát a szemorvosnál.

20. oldal

>!
sassenach

Ha valaki szomorú, szép sem lehet. A gondolatai is megszépítik vagy elcsúfítják az embert.

>!
Damara 

– Egy fordított, egy hiro-sima, békét köt a nagymama!

234. oldal

2 hozzászólás
>!
Cheril 

Nem csupán a varázst nélkülözi, talán egyénisége sincs?
E kételytől sarkantyúzva falta a betűket. Kereste önmagát, és meggyőződéssel hitte, hogy előbb utóbb megleli a könyvet, amely végre elmond neki mindent.

17. oldal

>!
Cheril 

Mindjárt vége a mesének. A szereplők szépen eltűnnek a színről, ki-ki visszatér a megszokott életéhez, hétköznapiasan. Az öreg tündér leteszi a varázspálcát.

260. oldal

>!
Cheril 

Ez idő tájt a maga legfőbb vonzereje az, hogy TILOS.

215. oldal


A sorozat következő kötete

Mesemaraton sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Rejtő Jenő (P. Howard): Csontbrigád
Tamási Áron: Ábel a rengetegben
Rácz Zsuzsa: Állítsátok meg Terézanyut!
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis
Szilvási Krisztián: Glamis, az átokkastély
Kulcsár Ödön: A piros ruhás nő titka
Nemes István: Az öböl
Kósa Csaba: A testvérkereső
Leslie L. Lawrence: Nyomasztó örökség