Mennyből ​a csontváz (Mennyből 1.) 266 csillagozás

Vavyan Fable: Mennyből a csontváz Vavyan Fable: Mennyből a csontváz

Imogen, ​a szabadsítlusban szeánszozó, kissé különc özvegyasszony karácsonyozásra várja hipochonder öccsét, Valdust, és menopauzás húgát, Genevát. Továbbá kisakaratú unokaöccsét barátnőstől, valamint ábrándoz kuzinját, Aetnát. Utóbbi boldogtalan ara és Shakespeare-rajongó.
A meghívottak útnak indulnak a vidéki házhoz. Soha nem látott jégvihar támad rájuk.
A Kifürkészhetetlen Sors a regényes múltú, kísértetjárta kúriához vezérel két bűnözőt és az őket hajszoló zsarukat. A fejvadászok eredetileg legénybúcsúba készültek. Rosco tüntetően cipeli a vőlegénynek szánt szexapácát, és csontvázünnepnek csúfolja a karácsonyt. Társa, London jeges vízbe esik, és férfias titka van. Odakeveredik egy pszichiátriai eset, a hasadásos Boston. Imogen unokaöccse viszont elakad a jégpokolban, ám furcsa modorú barátnője megérkezik a gyerekével. Utóbb ezt többen a Végzet Szivatásának tekintik.
Az időjárási karantén összezárja a sokféle embert a tömény múltú épületben. Hamarosan még egy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Fabyen, 2018
440 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639300798
>!
Fabyen, 2018
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300781
>!
Fabyen, Budapest, 2013
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300521

2 további kiadás


Enciklopédia 2


Kedvencelte 55

Most olvassa 10

Várólistára tette 72

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Madama_Butterfly>!
Vavyan Fable: Mennyből a csontváz

Üdv egy tipikus Fable-féle karácsonyi, agymenéses, zakkant diliházban! :) Azért azon elgondolkodtam párszor, hogy ha ennyire élvezi és érti az ember mint én azt, ami ott zajlik, akkor az tuti nem százas… :D :D
Ja, és hasizom-gyakorlatnak sem volt utolsó!

KillerCat>!
Vavyan Fable: Mennyből a csontváz

Gyakorlatilag végig röhögtem az egészet :-D Karácsonyra kiváló.

Ibanez P>!
Vavyan Fable: Mennyből a csontváz

Szerintem ez olyan könyv, amihez egy kicsit magunknak is őrültnek kell lenni kissé (ha másnem, az olvasás idejére). :-) Mintha egy diliházba látogatnánk, ahol a bolondok épp szabadon dáridóznak. Néha sok, néha se füle se farka, de ha csak leülünk és nézzük, marha röhejes. Nekem jól esett most ez az agyament kavarás, szerintem aki arra vágyik, hogy kitörjön a hétköznapi sztorikból, ezt olvassa el. Minden sora zajos, színes, mesés, harsány és lehetetlen, de ez a zsibojgás is kell. Hagyd befolyni a fejedbe és ki, ne keress megtörténhető dolgokat, csak kacarássz.

_Katie_ P>!
Vavyan Fable: Mennyből a csontváz

Öcsém, ennyi gyagyást egy helyen!! :))))
Ennek se füle, se farka, se értelme nem volt, ennek ellenére nagyon jól szórakoztam. Vavyan Fable hozta a megszokott szereted vagy utálod, középútról szó sincs stílusát, csak kicsit több humorral megfűszerezve. Brilliáns volt, mint az előzőek, noha ebbe logikát ne keress barátom!
Sok szereplős, sok szemszöges, az őrület közepette kissé amnéziássá lett olvasó ennek ellenére könnyen nyomon követi az eseményeket és a bolondórai kirohanásokat/kirobbanásokat.
Ilyen egy karácsony. Együtt a család, szeretet vesz körül, bolondok háza, őrület, csak kapkodod a fejed, de így szereted. :) És ezt a könyvet is :))

Beatrice8 >!
Vavyan Fable: Mennyből a csontváz

A problémáim egy részét annak tulajdonítom, hogy túl sokat vártam el tőle. Mindenki mondta, hogy milyen elképesztően vicces és fantasztikus, hangosan fogok röhögni rajta… Sajnos ez nem jött be. Tényleg vicces volt, de nem nevettem rajta hangosan és sajnos a közelében sem jártam. Túl tömény volt a humor, túl laza. Valahogy jobban értékelem a viszonylag komoly szituációkban megjelenő humoros megjegyzéseket, mint ezt, ahol fel se foghatom a viccet, mert máris jön a következő. Illetve az unalomig ismételt humorforrást se szeretem. Például, hogy Geneva nem beszélt semmi másról csak a menopauzáról. értem, hogy tulajdonképpen ebben a könyvben, ez a karakterének a lényege, de fele ennyi is sok lett volna belőle. Ha már a karakterlényegeknél tartunk ezzel az egy tulajdonság elég leírással sem lopta be magát a szívembe. Azért a karakterek egy kicsit igen, főleg Boston :).
A hipochondriás viccek tetszettek :D. Valdus halála után egy héttel, holnap meghal, de holnapután meghív egy kávére… :DD
Az elején morgolódtam, amiért így elhalmozott ezzel a sok névvel. Előbb-utóbb beleszoktam, de sajnos pár embert jól összekevertem közben. Főleg a rendőröket és néha velük Londont. Nem is csoda az ilyen nevekkel: London, Hudson, Bridge, Rosco, Boston. Ezek közül van, ami egy emberhez tartozik, de nem tudom még mindig őket :D.
Az első mondat nagyon tetszett: „Imogen az elmúlt tíz évben főként néhai férje emlékét ápolta, ám most a padlót.”
A kiadás nagyon tetszett, szívós, jó a borító és beleírták, hogy az elkészültéhez egy újabb fát se kellett kivágni :)

Tetszeni tetszett, de kedvenc biztos nem lett, sőt nem is újraolvasós. Sajnálom, mert nagyon akartam szeretni :(. Lehet pont ez volt a baj. Meg, hogy túl sok, túl tömény, túl sok ismétlés és egy helyben toporgás. De mindegy, szerintem próbálkozok tovább kisebb elvárásokkal, hozzám nőttek kicsit ezek a dilisek, így a Húsvétosat is biztos elolvasom :)

2 hozzászólás
klaratakacs P>!
Vavyan Fable: Mennyből a csontváz

Csillagos öt csillag. Szórakoztató mestermű annak, aki szereti a kissé hóbortos szereplőket, a kevéssé nyálas, humorba fulladó romantikát, az örök szerelmet, ahol a síron túl is beletartozik a közös életbe. Uly bácsi háza népe különös társaság lett, de egy szellemjárta karácsonyhoz nem is kell jobb. Rablók, pandúrok, a magasságos Mikulás, pár milliónyi pénz, menopauza és friss szerelem, jégpáncélos utak és a bámit megtanulni képes Dilinkó.
Az második rész előtti újraolvasás volt, most jön a folytatás!

Bleeding_Bride IP>!
Vavyan Fable: Mennyből a csontváz

Ez egy olyan komplex, összetett mű, hogy csak olyan módon tudom értékelni, mint ahogy íródott:
könnyesre röhögtem magam a sok marhaságon, amivel tömve volt:)))

Veron P>!
Vavyan Fable: Mennyből a csontváz

Méltó párja a Szennyből az angyal-nak….
Szerintem ilyen az igazi karácsonyi történet:D

Inpu>!
Vavyan Fable: Mennyből a csontváz

Habkönnyű marhaság, melynek fogyasztásához mindössze 1 bit információs tárhely és három szinapszis szükségeltetik az agyban. Kiváló olvasmány pihenésre, a teljes szellemi meredtség állapotának kiváltásához; mondjuk egy Kertész Imre és egy Norman Mailer kötet közötti szünetben úgy hat, mint a torokra permetezett Lidocain egy mandulaműtét előtt. Jómagam ilyesmit is szeretek olvasni, mert kitűnő kísérő lehet fogmosáshoz, öltözködéshez, netán betegágy melletti üldögéléshez. Történet valójában nincs is, vagy legalábbis nem bonyolultabb és koherensebb, mint egy Csupasz Pisztoly vígjátéké. Apropó, amerikai vígjátékok: az élmény, amit Vavyan Fable poénjai nyújtanak, leginkább egy Steve Martin-féle komédiához hasonlítható: a néhol már-már izzadtságszagú, erőltetett szójátékok, a művi úton agyhalottá degradált, a modern civilizációs összes lelki torzulását magukban hordozó szereplők ámokfutásai nem annyira nevetésre, mint inkább fájdalmas lefáradásra késztetnek. Mégis, sokan újra és újra leülünk a tévé elé, hogy ismételten végigszenvedjük a suta poénok özönét, mert addig sem kell a valós lét küzdelmeivel foglalkoznunk, és így teszünk az írónő abszurd jeleneteivel is. Szenvedünk, mert szenvedni jó. Summázva: a Mennyből a csontváz karácsonyi hangulat előidézésére nem, intellektuális áramszünet eléréséhez azonban tökéletes választás.

Habók P>!
Vavyan Fable: Mennyből a csontváz

Az első néhánytíz oldalon úgy érzetem, én ebből a műfajból kinőttem, még ha Fable írta is. Kicsit erőltetettnek találtam a szójátékokat, túl soknak a jelzők halmozását. Aztán lassan belejöttem, és már szórakoztató volt. A végére már határozottan élveztem.


Népszerű idézetek

zsofigirl>!

Némely gondolkodók szerint az ifjúsága múltával az ember már nem megváltoztatni akarja a világot, hanem kitalálja magának a saját változatát.

198. oldal

meacska>!

-Hogy fér a fejedbe ennyi hülyeség?
-Miért, azt hiszed, csak a zsenilitás helyigényes?

Nita_Könyvgalaxis>!

Nem mintha reszketnék a nősüléstől. Ha létezik bige, akit az atya, a fiú és a szentlélek is nekem teremtett, zokszó nélkül elveszem.

27. oldal

zsofigirl>!

– (…) Majd járatjuk a motort, és nem fagyunk meg.
– Meddig? Egy-két óráig?
– Na és?! Örökké akarsz élni?!

99. oldal

zsofigirl>!

– Úristen! – nyögte. Megragadta a kilógó szakállvéget. – Úristen!
– Á, dehogy. Szerintem csak a Mikulás.

131. oldal

Bagneso>!

Az ifjúság nem korfüggő. Addig vagy fiatal, amíg nem veszed túl komolyan magad.

223. oldal

Dottie>!

Imogen az elmúlt tíz évben főként néhai férje emlékét ápolta, ám most a padlót.

(első mondat)

1 hozzászólás
vorcairiel>!

A barátság nem első látásra születik, hanem felépül, ha van miből.

141. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barátság
vorcairiel>!

A férfi nem felelt a női logika kategóriás kérdésre; az agyát lapátolta kreatív ötletek után.
Vahina közölte vele:
– Jó, ha tudja: nekem az eszem a kenyerem!
– És megette már a javát?

133. oldal

Nita_Könyvgalaxis>!

Vegye tudomásul: csak az hal meg, akit elfelejtenek.

187. oldal


A sorozat következő kötete

Mennyből sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Donna VanLiere: Karácsonyi fény
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt
Holden Rose: Az ellopott karácsony
Kondor Vilmos: A budapesti kém
Charles Dickens: Karácsonyi ének
Dickens Károly: Karácsoni ének
Kövessy Zsolt: Sánta Klausz és a Kiskarácsony
John Grisham: Elmaradt karácsony
J. D. Robb: Halálos ünnep