Könnyű ​álom (Vis Major 3.) 229 csillagozás

Vavyan Fable: Könnyű álom Vavyan Fable: Könnyű álom

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​Vis Major és Kyra Eleison című regényekből megismert zsarupáros tovább járja a Fertő Citynek becézett megapolisz utcáit. Mi van, hogyha Fertő Cityben már-már a bűn számít rendnek? Mi van, hogyha Fertő City rendjének némelyik őre ennek folytán meg is tébolyodik? Mi van, ami mégis erősebb és maradandóbb érték a fölvásárolható majdnem mindennél, a bármilyen eszehagyott és szívekövült Fertő Cityben is? Mi van, amit Vavyan Fable ne tudna végül is jóra fordító módon ábrázolni – hamis illúzióktól mentesen, ám okos szívvel, görcsoldó humorral, lenyűgöző eseményzuhataggal és szemérmesen meg-megsimogató lírával? Mi van itt, most és egyáltalán, szűkebb-tágabb (vagy: még szűkebb?) világunkban?! Meg-megálló eszünket segít átlendíteni a holtpontokon, amikor olyan Álmodó és Álomfejtő meséli el nekünk, miről is szól valójában egy többé vagy kevésbé KÖNNYŰ ÁLOM, mint amelyen VAVYAN FABLE!
„Keblem exkedvese aludt. Nem haldoklott, nem is lábadozott. Nem keltett beteges benyomást. Egyszerűen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Fabyen, Budapest, 2008
472 oldal · ISBN: 9789639300262
>!
Fabyen, Budapest, 1996
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638535970

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Vis Major · Kyra Emett


Kedvencelte 41

Most olvassa 5

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Paulinusz_Tünde P>!
Vavyan Fable: Könnyű álom

Még mindig megszavazok meseanyónak 4,5 csillagot, bár vannak akiknek ez a rész nem feküdt annyira. Én nagyon szeretem, mert hangulata van!!! Nem tudom talán 243-szor olvastam már eddig, mert én állandó újraolvasó vagyok (Vavyt mindenképp), főleg azt ami engem magába ránt, körülteker mézesmadzaggal, felmelegít és a szívemhez dobban ebben a förtelmes világban.

Nefi>!
Vavyan Fable: Könnyű álom

Ez a rész már kicsit nehezebben olvasható, értelmezhető, és a sok álommal, megérzéssel kezd lilulni a történet. A történet is egy kicsit akciódús… ez számomra most nem volt akkora durranás. Remélem a következő rész kárpótol.

tigi5 IP>!
Vavyan Fable: Könnyű álom

Érdekes, most nem tetszett annyira, mint korábban vagy mint az első két rész. Nem először (nem is másodszor:) olvasom, de ez az első alkalom, hogy többször is türelmetlenül lapoztam.

2 hozzászólás
Morgiana>!
Vavyan Fable: Könnyű álom

Nagyon szerettem ezt a történetet, van egyfajta hangulata, amit én nagyon élveztem, bár már kezdett egy kicsit lilulni az egész könyv, ezért van a fél csillag levonás.
Viszont azok az életbölcseletek, amiket itt lehet olvasni, tényleg hihetetlenek.

>!
Fabyen, Budapest, 1996
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638535970
SzabóRegi>!
Vavyan Fable: Könnyű álom

A molytársas keretében kényszerültem rá, bár megmondom őszintén, nem szívesen. A borító alapján egy limonádé butaságra számítottam, és mekkorát tévedtem! :D Már az első oldalon ledöbbentem. Nem olvastam még ilyen nyelvezetű írást, iszonyú sokat nevettem, még a véresen komoly akciójelenet is inkább paródia-jellegűek benne, nagyon szórakoztató olvasmány!
Aztán jött a következő megdöbbenés, mikor utánanéztem az írőnőnek: a hölgy MAGYAR! Hát ettől eldobtam magam, de rá kellett jönnöm, hogy nem is lehetne másként: fordításban nem jönnének ki ennyire jól a poénok, szóviccek.

Hajdu_Ildikó>!
Vavyan Fable: Könnyű álom

Nem is tudom, mit írjak róla.
Első könyvem Vavyan Fable-től, így egészen új volt az igencsak jellegzetesnek ígérkező stílusa.
Egyrészt állatira tetszett, másrészt voltak vele gondjaim, amiket nem is tudom, hogy gondok-e és hogy egyáltalán zavartak-e.
Részint imádtam az ízes nyelvezetet, a számtalan szinonimát, a színes fogalmazást, az ebből adódó csattanókat, másrészt néhol kissé túlcizelláltnak, sőt itt-ott túlzónak, bosszantónak, zavarosnak találtam, de aztán megint valami szépségbe akadtam, és átlibbentem a pillanatnyi fura érzésen.
Kicsit furcsállottam Kyra álmait, főleg azért, mert bár az első könyvem, és kimaradt a megelőző két rész (a történet szempontjából csöppet se zavaró), azért úgy tűnik, hogy ő nem egy médium alapjáraton, így nem értem, honnan jöttek az álmai, amikben ennyire bízik.
Itt-ott mintha egy Norbi Update könyv lett volna az egészséges életmódról, ez egy picit zavart néha, bár alapvetően egyetértek vele, és jól hangzottak a kaják is, amiket Kyra készített.
Egy picit hiányoltam a főszereplők kommunikációját, jelentősebb beszélgetésből kevés volt, bár olvadoztam attól, mennyire normálisan szeretik egymást. Attól, hogy Vis Major életnek nevezi kedvesét, egészen ellágyultam, annyira kedvesnek találtam.
Picit esetlennek találtam Kyrát, valahol zavart, hogy ő fizikai konfliktusban nem tudna győzni, mindig szamuráj teszi a pontot az i-re, ő menti meg főhősnőnket.
Az állatokat nagyon megszerettem, még Kacatot is, de Titanic-ot a belefojtó kutyát különösen.
Érdekes volt annak ellenére is, hogy nem volt nagy titok, ki mit csinált, nem voltak nagy meglepik, mégis sodort a sztori, vitt magával.
Nem is tudom, melyik Fable történettel folytassam… irány a könyvtár holnap.

BBianca>!
Vavyan Fable: Könnyű álom

Szeretem a Fable könyveket, azokon nőttem fel. Nem ez lesz a kedvenc kötetem, de így is jól szórakoztam. Szerintem ez egy kicsit lassabbra sikeredett, mint a többi. A gyerekek szála nekem nagyon tetszett, remekül szórakoztam rajtuk. Venessa szála viszont nekem nem tetszett. Ettől eltekintve Vis Major és Kyra még mindig menők.

Yuuko23>!
Vavyan Fable: Könnyű álom

A Fable könyvek tipikusan olyanok, hogy vagy fél órán át ömleng róluk az ember, vagy egyszerűen azt mondja: imádom! Szóval imádtam!

Luyze P>!
Vavyan Fable: Könnyű álom

Mikor a sokat látott, kemény zsaru se akarja elhinni, hogy valaki mire lehet képes – még ha tudja is a szörnyű kiváltó okát – akkor képzelhető ismét milyen finom, puha történeteket kapunk…és megint sehol semmi olyan címke!
Borzalmas és izgalmas, enyhítésként álombéli kalandokkal (bár néha pont azoktól ver ki a frász)
Megismerhetjük a már többször telefonon elszenvedett testvér – szerencsére – sokkal kevésbé elrontott fiait :)

Az egész könyv tök izgi, aztán a végén meg ott a pontpontpont vagy a kérdőjel..
Baromira jó döntés utólag, hogy én ezeket csak most olvasom sorban, belegondolva, hogy a megjelenésükkor olvasva mennyit kellett volna izgulni, hogy miiiii történik a következő részben :D Huuu :)

A női hatodik, hetedik, sokadik érzéknek tessék hinni !

Ja és micsoda technikát tanulhatunk :D spoiler

Shouri P>!
Vavyan Fable: Könnyű álom

Bár Fertő Cityben tort ül a rossz, és ennek eredményeképpen nem sok pihenőt enged meg kedvenc zsarupárosomnak, így is bőven jutott idő mindenre.
Bár ez a kötet picit gyöngébbre sikerült, mint az előző, de Meseanyó írói stílusa és humora – nem beszélve az akcióról – bőven megérdemli a max pontszámot!
Tetszett, hogy végre jobban megismerhettük a 'szeretett' testvér porontyait, és egyszerűen imádtam az állathadtestet! Az álom részek nem mindig voltak egyszerűek, de Kyrától már megszoktam, hogy nem mindenre kell nála magyarázatot keresni.
Vis Majorral együtt továbbra is ők vitték a pálmát, egyszerűen nem tudom megunni a kedvenc zsarupárosomat!


Népszerű idézetek

Röfipingvin P>!

A boldogság nem mázol plakátot és nem püföl üstdobot.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
6 hozzászólás
Cheril>!

Amikor azzal fogadjuk anyut, hogy: mit hoztál?, sűrűn szokta ezt felelni: áldozatot.

453. oldal

Cheril>!

A zseni: tudja azt, amit nem tudhatna.
A tehetséges: tudja, amit tud.
Az ügyes: azt se tudja, amit tud.

427. oldal

Cheril>!

Minden valamirevaló szerelem halálugrásszerű élmény.

325. oldal

Cheril>!

Nagypapa belihegett, barackot nyomott a fejünkre, és egyből kérdezte: mi leszek, ha nagy leszek. Mondtam: búgócsiga, mert marhára unalmas, hogy a felnőttek folyton ezt firtatják.

451. oldal

Cheril>!

Alig hiszem el, hogy létezel! Téged megegyedítettek: ilyen nő nincs másik!
-Vis Major mondja Kyrának-

86. oldal

Lucimacs>!

– […] Otthagynád a házadat, hogy odajöjj hozzám?
– Nem. Na és te?
– Én sem – szóltam.
– Hajlandó lennél főzni a kedvemért? Húst is?
– Csak ha úgy hozza kedvem.
– Mosnál rám? – firtatta.
– Mosnál magadra? – firtattam.
– Inkább elviszem a csináld magad mosodába. Szóval csak szexre vagyok jó?
– Mondtam? – kérdeztem.
– Előfordult.
– Hát akkor nem tagadom: a szexre jó vagy. És én?
– Te is.
– Eszerint minden marad a régiben – leheltem.

107. oldal

Cheril>!

Melletted még a szomorút is csaknem összetévesztem a kéjmámorral, mert általad kezdem érezni, mit jelent az, hogy élet. Olyan ez, mintha szüntelenül delejben tartanál.
-Vis Major mondja Kyrának-

77. oldal

Cheril>!

Az ember – ha nem ügyel rá, hogy észre is vegye – önmagának füllent a legtöbbet, és ez vezet el a nyilvánossághoz intézett, a fal adja a másikat hazugságokhoz.

77. oldal

Angelsgirl>!

– Vigyázzon velem, én nem a szamuráj vagyok – figyelmeztettem hátrébb lépve. – Egyébként rajta áll az aurámon. Nagyon érzékeny vagyok rá. Leszállna róla?
Pralin meghökkent. Ujjai meglazultak, keze visszarebbent. Eltorzult arccal fordult el tőlem, a többieket méregetve.
– Hallották? Mindenki hallotta? Hajlandók tanúsítani? Ez a nő nem normális!
– Paranormális – vigyorodott el Blick.

249. oldal


A sorozat következő kötete

Vis Major sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton
Szabó Tünde: A hacker
J. D. Robb: Halálos ünnep
Csóti Lili: Hetedvérig
Rita Falk: Grízgaluska affér
Mike Smith: Savage
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Kőhalmi Zoltán: A férfi, aki megølte a férfit, aki megølt egy férfit