53. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Ki ​feküdt az ágyamban? (Halkirálynő 3.) 228 csillagozás

Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban? Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban? Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Denisa, ​a fiatal nyomozólány dacból, szorongva, ám sikeresen megfékez egy ámokfutót. Tettét, mint már annyiszor, önfejűségnek minősítik. Sajátos munkastílusa miatt kedvese, Belloq szünetelteti kapcsolatukat. Az ügyet, amelynek felgöngyölítésén fáradozik, az akciócsoport veszi át.
Denisa elvonul a tengerpartra, és a sziklák közt hasalva áthelyezési kérelméhez körmöl piszkozatokat. Mintegy mellesleg a hajóforgalmat figyeli. Rövidesen csónak érkezik az öbölbe, utasai érdekesnek rémlő csomagokat rakodnak ki. Aztán a sziklák közül fegyveresek rontanak rájuk, s kitör a harc.
Denisa aznap éjjel felszed a kocsijába egy sebesült férfit. Hazaviszi, ápolja, injekciózza. Csaknem beleszeret, pedig sejtelme sincs, kinek a jótündére. Néhány nap múlva az akciócsoport főnöke s annak helyettese, Belloq, nem hiszi el ezt neki. Nyaralásból hazatérő öccse, Martin is kikel magából, és úgy kiabál vele, mint egy szóló hét törpe: Ki feküdt az ágyamban? Ki használta a párnámat,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Fabyen, Budapest, 2006
394 oldal · ISBN: 9639300195
>!
Pannon, Budapest, 1993
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637866477
>!
Szépirodalmi, Budapest, 1989
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631537528

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Belloq (Mogorva) · Denisa Wry


Kedvencelte 44

Most olvassa 9

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Madama_Butterfly P
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Denisa még mindig vagányan őrült és őrülten vagány, Belloq még mindig az álompasi, ám a többiek – Cyd, Dalia, Laco, Martin és még sorolhatnám – is alaposan tehetnek róla, hogy ez egy sírva röhögős burleszk krimi.
Egy könyv, ami még mindig ugyanolyan jó, mint tinikoromban. Ritka az ilyen.

>!
mea0810
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Főhősnőnk mindig belehasal valamibe ennek persze a családja nem örül :D szokás szerint a saját szakállára nyomoz, titkolózik,bajba keveredik. Jóképű, sebesült idegent dugdos,ápol és kedvel. Élete pasija pedig nemigazán bírja idegekkel.. A szálak mint mindig most is összefonódnak rengeteg humorral karöltve :)

>!
Galagonya33
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Nem szeretem, ha behajtják a lapok sarkát könyvjelzőnek. Rühellem.
Ennél a résznél azonban van kettő nagyon erős sírva röhögős rész, amit bejelöltem magamnak, hogy rossz kedv esetén egyből ráakadjak.
Laco esete a harcművésznővel, majd annak szemléletes elbeszélése, és Donald esete a kacsával.
Ezek mindent visznek.

13 hozzászólás
>!
Hollóhát
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Feladtam, hogy a történetből bármi is megragadjon a hosszabb távú memóriámban. Hátradőlök, és élvezem a szöveget, a mondatok tekergését. Nem semmi, hogy teljesen hétköznapi dolgok úgy vannak itt megszövegezve, hogy százszor érdekesebbek lesznek tőle. A nyelvi leleményekből nincs hiány, pedig azért az előző részekben is el lett sütve ez-az. Lehet-e ezt ennyi köteten keresztül bírni, olvasónak, írónak? A folytatásokból nyilván megtudom majd. Közben a pofonok alá csattogós soundtrack-et képzelek el, mint a Bud Spencer filmekben. Már csak a strand hiányzik a láthatárról, hátam alól meg a törölköző.

Denisa és a baj keresik egymást, közben a fél várost megverik, kivégzik. Halkirálynőt ezúttal nem fogtak, a ponty állomány megmenekült. Már az előzőekben sem értettem ezt a nemeshalas témát, nem bánom hát, ha megválunk tőle. Viszont megtudtam, hogy van nyolcadik törpe, kinek neve gonoszság! Nem csoda, Hófehérke nem haverkodott vele.

>!
Nefi
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Denisa önfejűsége néha kiborít… nem értem a csodapasi mit fal rajta… én sokszor kiakadok a dolgain :)

>!
Katie_Sue P
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Denisa ismét hozta szokásos formáját, alvás és megállás nékül menetelet előre. Őt üldözte az egész világ, pedig ő aztán tényleg nem tehetett semmiről. A BAJ volt a hibás, mert állandóan megtalálta. Ha akarta Denisa, ha nem.
Afelett viszont nem tudok napirendre térni, hogy a gin-t juice-al(!!!), igen, jól olvasod: juice-al itta. Ez pedig megbocsáthatatlan hiba. Tonic-kal iszod. Vagy slim line tonic-kal. Esetleg mediterrán tonic-kal. Még a bodzás tonic is elfogadható, de a juice soha, semmilyen körülmények közt. Denisa, ezért jár neked egy fekete pont.

>!
gabona
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Féltem, hogy nehéz lesz visszarázódni a jól megszokott, korai Halkirálynő-világba, azonban – hála az égnek! – azt kaptam, amire számítottam. Ekkoriban még nyoma sem volt a thrashnek, a mindenáron pénzt szerezni akarásnak. A szituációk eredetiek és hol viccesek, hol hátborzongatóak voltak, nem utolsó sorban pedig a gengszterek csak jól megteremtett figurák, akik valóságot legfeljebb csak nyomokban tartalmaztak. A felbukkanó új szereplők nem szorították háttérbe a régi kedvenceket, maga a könyv pedig szinte letehetetlen volt számomra, így ez mindenképpen egy emlékezetes darabja lesz a sorozatnak. (Már csak Donald és a kacsák története miatt is megérte elővenni… :D)

>!
Fabyen, Budapest, 2006
394 oldal · ISBN: 9639300195
>!
Szilmariel 
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Az előző rész eseményei óta eltelt pár hónap. Először csak kapkodtam a fejem, hogy a 2. rész függővége után, Fable úgy nyit ebben a kötetben, mintha mi sem történt volna. Csak később hozza fel a kiesett időben történteket.
Belloq-kal épp kínos mosolyszünetet tartanak, és bár a barátaik próbálják őket újra összeboronálni egy szerintem eléggé vérszegény vacsora közben, nem sikerül nekik.
Denisa szinte összes barátja ellenzi hősnőnk egyedi nyomozási stílusát. Mert az igaz, hogy néha kicsit túllépi a hatáskörét, sokszor meggondolatlan és veszélybe sodorja magát. Nekem azért tetszik, hogy szinte mindig önállóan próbálja megoldani a dolgokat. Igaz, de néha már én is azt gondolta, hogy talán azért nem ártana segítséget hívnia.
Egy újabb köznapinak induló megfigyelésből növi ki magát egy többszintes és bonyolult bűnözői terv, amibe Denisának ismét sikerült jól belekavarnia, többek között azzal, hogy hazavisz és ápolgat egy magát Marcelnak nevező ismeretlen férfit. Bevallom nekem nagyon bejött Marcel titokzatossága és személyisége. Pláne mikor kiderült, hogy ki is ő valójában.
Közben haladnak a tervek, hogy az előző kötetben is kergetett főbűnözőket pár újabbal kiegészülve elkapják a Kokókirállyal karöltve. Cid-nek itt is jut szerep, sőt egy „Linda”-szerű női karakterrel is bővül Denisa harcostársainak a sora. Hősnőnk most már tanulékonyabb, néha már kér segítséget. Viszont munkamódszere nemigen változik, megy a saját feje után, és így valamikor előrébb is jár információk terén, mint Patrik akciócsoportja.
Donald-nak meg sok sikert a további regényei megírásához. Bárcsak olvashatnánk őket. :)
Ez a rész is nagyon tetszett, még mindig imádom Fable itteni stílusát és humorát. Nemsokára beszerzem és magamévá teszem .

>!
KillerCat P
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Denisa elszállásol egy sebesült férfit Martin ágyában. Daniel és Martin mérgesek,Denisa nem érti az okát,ugyanakkor titkolózik és nyomoz,amivel mindenkinek az idegeire megy.

>!
Andrée P
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Nekem ez a rész a legkedvesebb a Halkirálynők közül. Ugyanis ezt kaptam húgomtól egyszer ajándékba, ő még kicsi volt nem igazán tudta, hogy ez sorozat, ahogyan én sem :)
Csak azt látta, hogy valami ilyen nevű könyvet olvasok, hát a kis zsebpénzéből megvette nekem.
Én meg elolvastam. És annak ellenére, hogy már az elején sok mindent nem értettem tetszett, mert vicces volt nagyon is. Akciós is volt bőséggel és nem kevés nyomozósdi is íródott a történetbe. Lobo-Marcelt először nem tudtam hogy szeressem, vagy sem, de aztán a végére szerethető karakter lett belőle. És szerencsére a későbbi részekre is visszatért.
Úgyhogy mire oda jutottam, hogy na elolvasom a Halkirálynőt az elejéről, ennek a könyvnek hála, már egész sok mindennel tisztában voltam.


Népszerű idézetek

>!
Madama_Butterfly P

Árad belőle a báj és a könnyedség, mint egy balettozó zongorából.

>!
AniTiger MP

Mogorva megfogja a kezemet, és úgy néz rám, mintha most készülne a vallomásra: igen, bizony szokta magát nézegetni a tükör előtt az én harisnyakötőmben.

171. oldal (Fabyen 2006)

>!
Papusz SP

Három fickó veri a férfit, akit szeretek. Helyes, gondolom elsőre, megérdemli.

67. oldal (Fabyen, 2006)

>!
Madama_Butterfly P

Donald segít töprengeni. Feneketlen kofferéből előszed egy műfogsort; és az ölembe ejti.
Kissé hátrahőkölök, és felkapom a kezeimet.
– Vidd ezt innen, jó?!
– A technikusok csinálták. Pontosan ilyen az őrült fogsora.
– Tiszta sor. Kimegyünk az utcára, egyik kezünkben tartjuk a protkót, a másikkal szétfeszítjük a járókelők ajkait, mint a lókupecek. Idővel ráakadunk az emberünkre.

Kapcsolódó szócikkek: Denisa Wry
>!
Bagneso

A járókelő olyan ember, aki jár, orra bukik, s felkel. És újra, elölről. E kifejezésbe belefér az emberi sors.

>!
Madama_Butterfly P

Maga benne lesz a Guinessben, Denisa. Egyedül maga képes arra, hogy egy fenékkel két-három darázsfészekbe üljön. Világszám, nekem elhiheti.

Kapcsolódó szócikkek: Denisa Wry · Guiness-rekordok könyve
>!
Madama_Butterfly P

Gyógyír sebeimre Donald története. A hazafuvarozott rotweiler kamasz degeszre ette magát, aztán sírva fakadt. Csakis akkor hallgatott el, amikor újdonsült gazdája s egyben jótevője lehurcolkodott mellé a szőnyegre, az ágy lábához: Iris kezdetben nehezményezte a dolgot, később fogta a kispárnáját, és követte urát a száműzetésbe. Végül mindnyájan elszenderedtek; afféle ágyelőként. Reggel felkelve nem lelték az állatkát. Amikor merevedett tagjaikat egyengetve feltápászkodtak a földről, az eb is meglett. Édesdeden szundított az ágyukban.

>!
Cheril

Ne követelőzz velem. Ne állíts elém teljesíthetetlen feltételeket. Ne hidd magadról, hogy te vagy a Magasságos, mert azzá csak a szerelmem tett. Nélküle éppen olyan szürke vagy, mint bárki más.

>!
Ivett_

Nos. Motorral lépcsőn lefelé dadogni nem éppen leányálom. Az ember először örül hogy nem fiú. De aztán már lány sem!

179. oldal

>!
Papusz SP

– Már megfőttek a gombócaid, amikor kiderült, hogy nincs hozzájuk zsemlemorzsa.
– És? – kérdezi. Fél szemöldökét felvonva figyeli, amint felülök a motorjára, és az indítókulcs felé nyúlok.
– És most csupaszok a gombócaid: gömbölyű aktocskák.
– Hívd ki a Playboy fotósát – tanácsolja.

316. oldal (Fabyen, 2006)


A sorozat következő kötete

Halkirálynő sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Garwood: Árnyéktánc
Julie James: A hamis partner
Molnár Anna Lujza: Betli
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr
Rita Falk: Télikrumpligombóc
Kristen Ashley: A nyomozó
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Stephenie Meyer: A Vegyész
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Cornelie C. G.: Teremtő erő