45. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Ki ​feküdt az ágyamban? (Halkirálynő 3.) 216 csillagozás

Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban? Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban? Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Denisa, ​a fiatal nyomozólány dacból, szorongva, ám sikeresen megfékez egy ámokfutót. Tettét, mint már annyiszor, önfejűségnek minősítik. Sajátos munkastílusa miatt kedvese, Belloq szünetelteti kapcsolatukat. Az ügyet, amelynek felgöngyölítésén fáradozik, az akciócsoport veszi át.
Denisa elvonul a tengerpartra, és a sziklák közt hasalva áthelyezési kérelméhez körmöl piszkozatokat. Mintegy mellesleg a hajóforgalmat figyeli. Rövidesen csónak érkezik az öbölbe, utasai érdekesnek rémlő csomagokat rakodnak ki. Aztán a sziklák közül fegyveresek rontanak rájuk, s kitör a harc.
Denisa aznap éjjel felszed a kocsijába egy sebesült férfit. Hazaviszi, ápolja, injekciózza. Csaknem beleszeret, pedig sejtelme sincs, kinek a jótündére. Néhány nap múlva az akciócsoport főnöke s annak helyettese, Belloq, nem hiszi el ezt neki. Nyaralásból hazatérő öccse, Martin is kikel magából, és úgy kiabál vele, mint egy szóló hét törpe: Ki feküdt az ágyamban? Ki használta a párnámat,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Fabyen, Budapest, 2006
394 oldal · ISBN: 9639300195
>!
Pannon, Budapest, 1993
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637866477
>!
Szépirodalmi, Budapest, 1989
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631537528

Kedvencelte 42

Most olvassa 7

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
mea0810
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Főhősnőnk mindig belehasal valamibe ennek persze a családja nem örül :D szokás szerint a saját szakállára nyomoz, titkolózik,bajba keveredik. Jóképű, sebesült idegent dugdos,ápol és kedvel. Élete pasija pedig nemigazán bírja idegekkel.. A szálak mint mindig most is összefonódnak rengeteg humorral karöltve :)

>!
Galagonya33
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Nem szeretem, ha behajtják a lapok sarkát könyvjelzőnek. Rühellem.
Ennél a résznél azonban van kettő nagyon erős sírva röhögős rész, amit bejelöltem magamnak, hogy rossz kedv esetén egyből ráakadjak.
Laco esete a harcművésznővel, majd annak szemléletes elbeszélése, és Donald esete a kacsával.
Ezek mindent visznek.

13 hozzászólás
>!
KillerCat
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Denisa elszállásol egy sebesült férfit Martin ágyában. Daniel és Martin mérgesek,Denisa nem érti az okát,ugyanakkor titkolózik és nyomoz,amivel mindenkinek az idegeire megy.

>!
Szilmariel
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Az előző rész eseményei óta eltelt pár hónap. Először csak kapkodtam a fejem, hogy a 2. rész függővége után, Fable úgy nyit ebben a kötetben, mintha mi sem történt volna. Csak később hozza fel a kiesett időben történteket.
Belloq-kal épp kínos mosolyszünetet tartanak, és bár a barátaik próbálják őket újra összeboronálni egy szerintem eléggé vérszegény vacsora közben, nem sikerül nekik.
Denisa szinte összes barátja ellenzi hősnőnk egyedi nyomozási stílusát. Mert az igaz, hogy néha kicsit túllépi a hatáskörét, sokszor meggondolatlan és veszélybe sodorja magát. Nekem azért tetszik, hogy szinte mindig egyedül próbálja, önállóan próbálja megoldani a dolgokat. Igaz, néha már én is azt gondolta, hogy talán azért nem ártana segítséget hívnia.
Egy újabb köznapinak induló megfigyelésből növi ki magát újabb többszintes és bonyolult bűnözői terv, amibe Denisának ismét sikerült jól belekavarnia, többek között azzal, hogy hazavisz és ápolgat egy magát Marcelnak nevező ismeretlen férfit. Bevallom nekem nagyon bejött Marcel titokzatossága és személyisége. Pláne mikor kiderült, hogy ki is ő valójában.
Közben haladnak a tervek, hogy az előző kötetben is kergetett főbűnözőket pár újabbal kiegészülve elkapják a Kokókirállyal karöltve. Cid-nek itt is jut szerep, sőt egy „Linda”-szerű női karakterrel is bővül Denisa harcostársainak a sora. Hősnőnk most már tanulékonyabb, néha már kér segítséget. Viszont munkamódszere nemigen változik, megy a saját feje után, és így valamikor előrébb is jár információk terén, mint Patrik akciócsoportja.
Donald-nak meg sok sikert a további regényei megírásához. Bárcsak olvashatnánk őket. :)
Ez a rész is nagyon tetszett, még mindig imádom Fable itteni stílusát és humorát. Nemsokára beszerzem és magamévá teszem .

>!
MezeiMarcsi
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Végig magas fordulatszámon pörgött a sok poén miatt. nekem kicsit tömény volt, de azért élveztem. azt viszont kicsit túlzásnak tartottam, hogy mindenkit agyba-főbe vernek.

>!
Catherine_Devereux
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Ismételten csodákat művelt Fable. Mondjuk ha sorozatban nézem, nem igazán nyerte el a tetszésem, vagy legalábbis nem annyira, mint a második kötet.
Lobo zseniális. Dalia haláli.
És a macskás égbe rúgó jelenetnél sírtam a nevetéstől.

>!
SallySlingshot
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Ez a 4. könyv, amit az írónőtől olvastam. Nagyon tetszik a humoros, sziporkázó, egyedi stílusa, ami ellensúlyozza a számomra kissé tömény történetet. Már az elejétől fogva felvonultatja a tipikus akciójelenetek sorát, úgy érzem talán a kevesebb több lehetett volna. Emiatt a 4 csillag, viszont így is élvezetes olvasmánynak bizonyult és kíváncsi lettem a sorozat további köteteire is.

>!
Maszatostappancs
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Az egyik kedvenc részem volt anno és most sem okozott csalódást! Bár az tény, hogy az egyik legfőbb konfliktus szerintem erős bizalomhiányon alapul, ami nélkül pedig az égig érő szerelem tűnik kevéssé hihetőnek, de mivel ez egy mese, még ezt is meg tudtam bocsájtani, de ezért járt a fél pont levonás.

>!
diamondfox
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?

Marcel. Szia! Második szerelmem. Martin után. Imádom Őt! Dalia is felbukkan végre. Ez a legjobb kötet! Nem azért, mert ezt olvastam először a sorozatból – ódehogynem – nem is azért, mert itt aztán van minden, mi szem-szájnak ingere, nem-nem…. a fenét nem, kinek akarom magyarázni? A történet még tovább ágazik szét, görögnek tovább az események, újabb szereplők… Ella pedig végre nekiállt csemegézni az olvasni valók közül, fejleszti a szókincsét, érik a könyvbeli énem.
Mindennek együtt imádom ezt a kötetet! ♥


Népszerű idézetek

>!
AniTiger MP

Mogorva megfogja a kezemet, és úgy néz rám, mintha most készülne a vallomásra: igen, bizony szokta magát nézegetni a tükör előtt az én harisnyakötőmben.

171. oldal (Fabyen 2006)

>!
Bagneso

A járókelő olyan ember, aki jár, orra bukik, s felkel. És újra, elölről. E kifejezésbe belefér az emberi sors.

>!
Papusz SP

Három fickó veri a férfit, akit szeretek. Helyes, gondolom elsőre, megérdemli.

67. oldal (Fabyen, 2006)

>!
Cheril 

Ne követelőzz velem. Ne állíts elém teljesíthetetlen feltételeket. Ne hidd magadról, hogy te vagy a Magasságos, mert azzá csak a szerelmem tett. Nélküle éppen olyan szürke vagy, mint bárki más.

>!
Ivett_

Nos. Motorral lépcsőn lefelé dadogni nem éppen leányálom. Az ember először örül hogy nem fiú. De aztán már lány sem!

179. oldal

>!
Papusz SP

– Már megfőttek a gombócaid, amikor kiderült, hogy nincs hozzájuk zsemlemorzsa.
– És? – kérdezi. Fél szemöldökét felvonva figyeli, amint felülök a motorjára, és az indítókulcs felé nyúlok.
– És most csupaszok a gombócaid: gömbölyű aktocskák.
– Hívd ki a Playboy fotósát – tanácsolja.

316. oldal (Fabyen, 2006)

>!
Papusz SP

Az már nem is kérdés, miért roppannak össze némelyek, mind többen. Vidám világunk megfelel erre. Seregnyi ellentmondás töri-zúzza józan eszünket. Egy gép is csődöt mondana, ha lépten-nyomon ellentétes programokkal traktálnák. Ne ölj, barátom, mégis légy katona, és használd a fegyveredet! Emberek, tudjátok, hogyan lehet fenntartani a rendet, a békét? Naná: erőszakkal. Ha fegyvert szegezek a szomszédom mellének, nyilván nem fog ugrálni. Hanem egy szép napon ő is mordályt dug az orrom alá, s ekkor én is megszeppenek. Már csak az a kérdés, melyikünkön hatalmasodik el hamarabb a sarokba szorított állat kitörési kényszere.

98. oldal (Fabyen, 2006)

>!
Kahoko

Felliftezünk. Cyd erőszakkal a levegőre ráncigál.
– Hány marékkal faltál be a porból? – faggat zordonan.
Dalia egy gyönyörű gumitömlős strázsa az éjszakában. Ám ő sem kevéssé kellemetlen.
– Látom, infundáltál. Lehet, hogy ez a válaszod az esti beszélgetésünkre? Ha van járható út: ez az?
– Nem megy most nekem a mélyröptű társalgás, Dalia. Szép ez a hely. Lábainknál kedves fiúk alszanak. A holdtányérban ezüst leves.
– Jézusmária – sóhajtja Daniel.
– Egy költő! – ujjong Dalia.

305. oldal

>!
Azazel

Ne hidd magadról, hogy te vagy a Magasságos, mert azzá csak a szerelem tett.

>!
Kahoko

Biztosra veszem, senki nem látja olyan ellenállhatatlannak, izgatónak, remekműnek, mint én. Ezt az átkot jobb híján szerelemnek nevezik.


A sorozat következő kötete

Halkirálynő sorozat · Összehasonlítás

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Belloq (Mogorva)


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Garwood: Árnyéktánc
Julie James: A hamis partner
Karen Rose: Vigyázz rám
Jayne Ann Krentz: Örökkön örökké
Terry Pratchett: Baff!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a sziszifuszi szerelem
Lawrence Block: A betörő, aki parókát viselt
Fred Vargas: Talpra, halottak!
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek