Jégtánc 332 csillagozás

Vavyan Fable: Jégtánc Vavyan Fable: Jégtánc Vavyan Fable: Jégtánc

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jade baja elég korán meggyűlik „mintaszerű” szüleivel, akik elvárják tőle, hogy felnőttként – velük ellentétben – mindent elérjen ezen a világon. Beleveti magát inkább a nagybetűs Életbe, s nem is bánja meg, mert olyan tanítómestereket, mint Tilton, a méltósággal halódó szaxofonos, meg Bárd, a hótkomoly zsaruféle, manapság már csak az utcán találni… Abban a homályos zónában, ahol Jade küzd a megélhetésért, az embernek állítólag két választása van mindössze: a törvények szerint játszik, vagy figyelmen kívül hagy minden szabályt. Létezik-e harmadik út? A Jégtánc hősnőjének erre a kérdésre kell választ találnia. Míg szól a zene. Mielőtt kűrje véget ér…

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
Fabyen, Budapest, 2015
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300620
>!
Fabyen, Budapest, 1998
504 oldal · ISBN: 9638571225
>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1994
372 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638353112

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Jade · Bárd


Kedvencelte 124

Most olvassa 14

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Timár_Krisztina I>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Aki Rejtőt szereti, rossz ember nem lehet.

Maximum olyan förtelmes borítót csinálnak a könyvének, hogy kizárólag becsomagolva meri az ember nyilvános helyre vinni. Vagy úgy se. Nemcsak ízléstelen ez az izé, hanem még a könyvhöz sem illik.

Nagyon kedves ajándék volt, nagyon kedves rokontól, aki szintén utálja a borítót. :) Az ízlésünk többnyire egyezik, ezúttal is fedi egymást félig-meddig. Szó szerint. Konkrétan a feléig közelítette az öt csillagot a regény, még reménykedtem is a méltó végkifejletben, aztán viszont csak azért nem ment négy csillagnál lentebb, mert a maga műfajában teljesen rendben van, csak nekem nem való.

Nagyon rövid idő alatt egyértelművé vált számomra, hogy Az ellopott futárral folyik a versengés.

Továbbiak a blogon:
https://gyujtogeto-alkoto.blog.hu/2020/03/16/vavyan_fab…

>!
Fabyen, Budapest, 1998
504 oldal · ISBN: 9638571225
9 hozzászólás
Nefi P>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Imádtam!!!! Nagyon tetszett, élvezhetem minden sorát :) Embertelen jó, embernek való :))) Ebben a könyvben Vavyan Fable stílusa nagyon jó, de nincs benne annyi szójáték. A cselekmény pörgős, a karakterek kidolgozottak. Ez most nagyon jól esett. Fodor Ákos verse pedig csak emelte a könyv „értékét” :))
Hideg, téli, kukózós estékre egyszerűen tökéletes olvasmány egy csésze teával, vagy forró csokival :))

Tímea_Kocsis_2>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Valódi Fable, önálló történettel. Jade elszökik minden szempontból bántalmazó családjából és talál néhány jó barátot. Hányatott gyerekkora miatt ellenérzéssel viseltet a hatóságokkal szemben, így a rendőrség helyett más irányba indul. Atyai barátot és végül szerelmet is talál, jellemet és lelkiismeretet fejleszt. Némi csavarral a történet rövidebb időt foglal magába, mint az időben ugrásokból hinnénk.

Juca P>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Első könyvem az írónőtől. Érdekes, számomra igencsak szokatlan stílusa van.

Jade-nek szörnyű gyerekkora volt, ami megedzette ugyan, de komoly lelki sérüléseket okozott számára.

Amikor még terhesen is balhéba keveredett, na az már kiverte nálam a biztosítékot.

A cselekmény pörgős, de elnyújtott. A stílust nem sikerült megkedvelnem. Lehet, hogy túl nagy elvárásokkal álltam neki a könyvnek.

naravna>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Ez az örök kedvence Fable regényem, még ha oly elcseszett is a borítója (igen, az új is). 13-14 éves korom óta kísér, 1-2 évente újraolvasom, és mindig ugyanúgy tetszik. Jade sorsa cseppet sem hasonlít az enyémre, de mégis annyira tudok vele azonosulni, hogy újra és újra végigizgulom a történetet, spoiler, és minden ugyanúgy fáj, dühít, bizserget, mintha én lennék ott Jade helyett. Mesés.

1 hozzászólás
Revi03>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Hosszú időbe telt míg elolvastam. Még anyu polcáról néztem ki, azt sem tudtam, hogy melyik könyvvel kezdjem. Erre esett a választásom – lényeges volt, hogy nem sorozatrész, egykötetes. Meg anyu is mondta, hogy jó könyv.
De lassan haladtam vele – kereshetnék kifogásokat, hogy meleg volt, ezért nem húztuk fel a redőnyöket, és ezért a sötétben nem tudtam olvasni. De ez csak kifogás. Az egyszerű igazság az, hogy nem tudtam annyira szeretni, mint akartam volna.
Az eleje egyáltalán nem tudott lekötni, másik könyvekbe is bele-belelapoztam, és sokkal jobban megragadtak. De azért csak olvastam tovább, mert anyu ajánlotta, és kíváncsi voltam a könyvre.
Hihetetlen volt egy-egy mondat, néha újra el kellett olvasnom, hogy akkor most mi van, ez most mi akar lenni? Különös volt a stílus, nekem nem jött természetesen, valahogy furcsa volt. Nem volt nekem könnyed, amitől néha olyan erőltetett volt.
Ez volt az első könyvem az írónőtől, lehet nem ezzel kellett volna kezdenem, vagy éppen máskor – de azt éreztem, hogy nekem olvasnom kell most tőle egy könyvet, és ilyenkor általában élvezni is szoktam, amit olvasok. De nem bántam meg. Mert jó volt, és mert – szokásomhoz híven – hátralapoztam, és elolvastam a végét. És olyan vége volt, hogy nem jöttem rá, hogy akkor most mi is a vége. :) Végre egyszer nem lőttem le a poént az előreolvasással. :D
Biztosan fogok olvasni más könyvet is Fable-től, van még pár a polcomon. :)

7 hozzászólás
Kozmikus_Tahó>!
Vavyan Fable: Jégtánc

A második Fable könyvem. Az első a Sárkánykönny volt, amit két éve olvastam és jobban tetszett, mint emez.
Valahogy a Jégtáncon nem nevettem, nem izgultam. Azok a tipikus szótekervények is inkább zavartak, mint mulattattak. Jade karaktere sem fogott meg…de akkor mégis mi a fészkes fenére adtam egyáltalán csillagot? Számomra is megdöbbentő, de Tilton karaktere, monológjai miatt. Nagyon megkedveltem a vén szaxist. Olyannyira, hogy nem érdekeltek a könyv hibái. Nem érdekelt, hogy számomra életidegen és megfoghatatlan a többi szereplő, nem érdekeltek az idegesítőn túlírt körmondatok, civakodós párbeszédek, mert ott volt Tilton, aki – ennek az egésznek az ellenpólusaként – az egyik legvalóságosabb, legfontosabb emberi tulajdonságokat képviselő könyvhős, akiről valaha olvastam ponyva krimi lapjain.
Tiltonnak jár az öt csillag. A körítés miatt vontam le kettőt…plusz így pár nap érlelődés után a kompletten beleírt bűn rossz egeres és egyéb poénokért, amiket az írónő nem is értem miért firkantott bele, fél pontot még levonok.
Túl szőrösszívű vagyok?

Black_Angel>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Eszméletlen! 5 perce fejeztem be, és szóhoz sem jutok. Imádtam, a végén már faltam a betűket,izgultam mi lesz.. Nagyszerű volt, tele humorral,kalanddal.. minden itt volt ami kellett. nem is tudok mást írni..:D

Catherine_Devereux>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Kedvesem kedvence, nem csak a borító miatt… Ismét rábeszélt, megkedveltem ezt is. Meseanyó immár visszavonhatatlanul a szívem csücske lett.
Köszönöm, hogy még az utolsó sorral sikerült könnyeket csalni a szemembe.

Amúgy a történtet is megkedveltem. A korai Fable akció- és bűnügyi regények tetszenek a leginkább, azt hiszem köztük ez is.

mea0810>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Be kell vallanom már régóta a polcomon pihent a könyv (persze az apró betűs kiadás) valamiért csak halogattam az olvasást és most örülök, hogy végre rászántam magam az olvasására:)
A karakterek nagyon szerethetőek. Tilton, Bárd és Jade mind – mind másért lopták be magukat a szívembe:)
A történet végig érdekes és izgalmas, több szálon futó és akcióban gazdag.


Népszerű idézetek

jadett>!

Csinálj, amit akarsz, de viszonylag csekély emberáldozattal.

35. oldal

20 hozzászólás
Azazel>!

Nem legyőznöd kell másokat; elég, ha bárkivel elboldogulsz.

8 hozzászólás
Csi>!

Legyél te partnere Drakulának az éjféli bálban. Vagy tudod mit?! Álljon a hátadba egy nagybőgő és a kolera pengesse!

62. oldal

Rekosz>!

Ha olyan messze laknál, amilyen hülye vagy, sose érnél haza.

Azazel>!

Az ember választja a betegségeit.
Én ezt választottam, ebbe menekültem, mert azt hittem, nem kínálkozik más megoldás. Tudod, amikor elfog a herót, amikor az élet minden rezdülésében csupán terhes kihívást látsz, amikor jobban esik keseregve nyavalyogni, irigyen gyűlölködni, mintsem épeszű dolgot cselekedni, amikor feladod magadban a harmóniát, betegséget választasz.
Azt hiszed, jól elbújtál a terhek elől, téged hagyjanak a francba, elvégre te beteg vagy. És akkor az is leszel, jönnek sorban a tünetek, és te tényleg átkozottul pusztulsz, önnönmagadat füstölöd ki a tutinak hitt, helyes kis menedékből. Szóval, amikor az élet valami kínos helyzetet bűvöl eléd, ne bújj el előle.
Nem lehet elbújni. Ne gyűlölettel kezeld, ne korholt *tünetekkel* címkézd fel a bajt. Vállald magadat! S ha a saját szemedbe nézel, meglátod, semmi sem olyan súlyos, amilyennek látszik, a problémák orvosolhatók, viszont a neurózis, a stressz, ha engedsz neki, tényleg megöl.
Nem tudom, mi van velünk, maiakkal. Eszünkbe se jut, hogy lassítsunk, és ott keressük örömeinket, ahol meg is találjuk: emberi mivoltunkban. Lélekszakadva rohanunk el önmagunk mellett, már kölyökkorunkban, hiszen készen kapjuk fantáziánk pótszerét, a színes képek áradatát, holott nem volnánk rászorulva, mert ez a sok silány villódzás a képzeletünk bokájáig sem ér. Hazug, hamis igényeket táplálnak belénk, s ha nem vagyunk elég jó viszonyban önmagunkkal, el is hisszük, hogy önszántunkból és igazából vágyunk a tömérdek haszontalanságra. Egyszercsak összeroppanunk e sok fölös teher alatt.

9 hozzászólás
whiskas>!

…Hozzád képest még egy hóember is parázslik. Igyál egy whiskyt, verj meg egy polgárt, és menj a francba, tetű zsaru.
– Tudsz bánni a férfiakkal – bólintott Bárd, majd székét a pódium felé fordítva, átadta magát a műélvezetnek.

Kapcsolódó szócikkek: Bárd · Jade
Cheril>!

Önmagadhoz képest bármi lehetsz, elég, ha leszámolsz a saját agyaddal. Alighanem a politikusok is így keletkeznek.

Bagneso>!

Rádöbbent, milyen termékenyítő az egyedüllét, amelytől a legtöbben szorongva rettegnek, s hinni vélte: némelyik magányost azért gyötri tébolyulttá a magában-lét, mert rossz a társasága.

254. oldal

gumicukor>!

(…) álarcok, maszkok. Nem az a maszk számít, amit félrelök. Ám amit megfog és az arca elé emel, az már egy-egy vonás magából. Az ember nem ilyen vagy olyan, hanem ilyen is meg olyan is. Ne akarjon mindennek szilárd körvonalakat, érzelmeire fogantyúkat, hogy megragadhassa azokat. Vagyunk néhányan ilyen furcsa halandók. Nem racionálisak, hanem emocionálisak. Nem baj, ha nem értenek minket, még az sem baj, ha bolondnak tartanak bennünket. Mélységesen nem számít, milyennek látnak bennünket mások, ha a mi ablakaink a képzeletre nyílnak, s ha a tükreink olyan világba vezetnek, ahová a köznapok embere soha el nem juthat.

93. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A Vegyész
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Darynda Jones: Első sírhant
Kristen Ashley: A titokzatos Ő
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
J. D. Robb: Halálos testvériség
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő
Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Meg Cabot: Töltött galamb
Cornelie C. G.: Teremtő erő