Jégtánc 351 csillagozás

Vavyan Fable: Jégtánc Vavyan Fable: Jégtánc Vavyan Fable: Jégtánc

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jade baja elég korán meggyűlik „mintaszerű” szüleivel, akik elvárják tőle, hogy felnőttként – velük ellentétben – mindent elérjen ezen a világon. Beleveti magát inkább a nagybetűs Életbe, s nem is bánja meg, mert olyan tanítómestereket, mint Tilton, a méltósággal halódó szaxofonos, meg Bárd, a hótkomoly zsaruféle, manapság már csak az utcán találni… Abban a homályos zónában, ahol Jade küzd a megélhetésért, az embernek állítólag két választása van mindössze: a törvények szerint játszik, vagy figyelmen kívül hagy minden szabályt. Létezik-e harmadik út? A Jégtánc hősnőjének erre a kérdésre kell választ találnia. Míg szól a zene. Mielőtt kűrje véget ér…

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
Fabyen, Budapest, 2015
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300620
>!
Fabyen, Budapest, 1998
504 oldal · ISBN: 9638571225
>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1994
372 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638353112

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Jade · Bárd


Kedvencelte 126

Most olvassa 14

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Timár_Krisztina I>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Aki Rejtőt szereti, rossz ember nem lehet.

Maximum olyan förtelmes borítót csinálnak a könyvének, hogy kizárólag becsomagolva meri az ember nyilvános helyre vinni. Vagy úgy se. Nemcsak ízléstelen ez az izé, hanem még a könyvhöz sem illik.

Nagyon kedves ajándék volt, nagyon kedves rokontól, aki szintén utálja a borítót. :) Az ízlésünk többnyire egyezik, ezúttal is fedi egymást félig-meddig. Szó szerint. Konkrétan a feléig közelítette az öt csillagot a regény, még reménykedtem is a méltó végkifejletben, aztán viszont csak azért nem ment négy csillagnál lentebb, mert a maga műfajában teljesen rendben van, csak nekem nem való.

Nagyon rövid idő alatt egyértelművé vált számomra, hogy Az ellopott futárral folyik a versengés.

Továbbiak a blogon:
https://gyujtogeto-alkoto.blog.hu/2020/03/16/vavyan_fab…

>!
Fabyen, Budapest, 1998
504 oldal · ISBN: 9638571225
9 hozzászólás
kriszet_Paulinusz P>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Érdekességnek gondolom, hogy annak idején nem értékeltem ezt a könyvét Vavynak, holott nagyon sokáig a kedvencem volt. Rajta is hagyom ezt, de most picit elgondolkoztam ezen. Nem csúszott annyira jól, ugyanakkor befont az ismerőssége, együtt találtunk rá egymás hangulatára. Nagyon kevés kellett a tökéleteshez. Sajnos egy valami hiányzott most. A Harmónia.

Nefi>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Imádtam!!!! Nagyon tetszett, élvezhetem minden sorát :) Embertelen jó, embernek való :))) Ebben a könyvben Vavyan Fable stílusa nagyon jó, de nincs benne annyi szójáték. A cselekmény pörgős, a karakterek kidolgozottak. Ez most nagyon jól esett. Fodor Ákos verse pedig csak emelte a könyv „értékét” :))
Hideg, téli, kukózós estékre egyszerűen tökéletes olvasmány egy csésze teával, vagy forró csokival :))

Eftímea P>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Egyszerűen imádtam ❤
Annyira hasonlít a régi Halkirálynőre, öröm volt olvasni. Imádtam Jade és Bárd párosát, ahogy ették a másik életét, de közben Bárd vívódását, a lány féltését spoiler, Jade fejlődését…
Zseniális volt, hogy Sachel neve nem derül mindjárt az elején, tetszett ez a kis titokzatosság off.
Végére értem, és ürességet érzek. Nem akartam, hogy vége legyen.
Tuti újraolvasós ☺

2 hozzászólás
Tímea_Kocsis_2>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Valódi Fable, önálló történettel. Jade elszökik minden szempontból bántalmazó családjából és talál néhány jó barátot. Hányatott gyerekkora miatt ellenérzéssel viseltet a hatóságokkal szemben, így a rendőrség helyett más irányba indul. Atyai barátot és végül szerelmet is talál, jellemet és lelkiismeretet fejleszt. Némi csavarral a történet rövidebb időt foglal magába, mint az időben ugrásokból hinnénk.

giller>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Egy antiszociális fiatal kislányt kiképeznek gyilkológéppé. hmm…

Agatha>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Én nem tudom, hogyan történt, de az írónő nekem teljesen kimaradt az életemből.
Emlékszem, talán első Könyvhetemen voltam, és csak bámészkodtam azon az iszonyatosan hosszú soron, ami az írónőhöz vezetett – nem egészen értettem (aztán persze megkaptam a magyarázatot, hogy nem túl jellemző rá a nyilvános szereplés, szóval nagy dolog volt a dedikálás).
Biztos ki kellett volna kérnem egy szakértő tanácsát, hogy mit olvassak először – szembejött, egyedülálló történet volt – ami szerintem fontos kezdetnek, – elolvastam, és jól szórakoztam. Tényleg van egy stílusa az írónőnek, szerintem már ennyi után is felismerhető – mondjuk azt hiszem, nagy tételben fogyasztva nem ajánlott, a bige kicsit sok volt, de időnként szerintem kezembe fogok még venni tőle történeteket. Mert kikapcsolt – pörgős cselekmény, jók a szereplők meg a háttértörténetük is, többre meg nem vágytam.

Juca P>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Első könyvem az írónőtől. Érdekes, számomra igencsak szokatlan stílusa van.

Jade-nek szörnyű gyerekkora volt, ami megedzette ugyan, de komoly lelki sérüléseket okozott számára.

Amikor még terhesen is balhéba keveredett, na az már kiverte nálam a biztosítékot.

A cselekmény pörgős, de elnyújtott. A stílust nem sikerült megkedvelnem. Lehet, hogy túl nagy elvárásokkal álltam neki a könyvnek.

AnitaZoé P>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Az első Fable könyvem, de valószínűleg nem az utolsó.
Valamiért tartottam tőle annak ellenére is, hogy maga a Moly is azt tippelte, hogy tetszeni fog.
Egy igazi, erős fiatal lány, aki képes megmenteni vagy épp felrobbantani a világot.
Sokszor nem túl hihető, de kell, hogy az legyen? Ugye, hogy nem?
Olyan mellékszereplők, akikkel szívesen beülnék valahova egy italra.
Volt benne humor is. Kissé speciális, de nekem bejött. Pont ezért.

Ragen>!
Vavyan Fable: Jégtánc

Most fejeztem be harmadjára a könyvet, de egyszerűen nem tudom megunni! Ez egyszerűen zseniális, az első alkalom óta ez a kedvenc könyvem és semmit nem olvastam ami ezt felül tudná múlni. Csodálatos, hogy függetlenül a néha kissé lehetetlen történettől mégis mennyire életszerű a könyv. Tetszik, hogy a „szokással” ellentétben a könyv nem csak az élet habos oldalát mutatja, és ettől lesz olyan valóságos. Szokás szerint nagyon fordulatos és humoros a könyv, hűen az írónő stílusához. Szerintem ezt (egy bizonyos kor után ☺️) mindenkinek el kéne olvasni mert, remekül leírja hogy, azt a közismert mondatot, hogy: „Ha az élet citromot ad, csinálj limonádét!”.


Népszerű idézetek

jadett>!

Csinálj, amit akarsz, de viszonylag csekély emberáldozattal.

35. oldal

20 hozzászólás
Azazel>!

Nem legyőznöd kell másokat; elég, ha bárkivel elboldogulsz.

8 hozzászólás
Csi>!

Legyél te partnere Drakulának az éjféli bálban. Vagy tudod mit?! Álljon a hátadba egy nagybőgő és a kolera pengesse!

62. oldal

Rekosz>!

Ha olyan messze laknál, amilyen hülye vagy, sose érnél haza.

Azazel>!

Az ember választja a betegségeit.
Én ezt választottam, ebbe menekültem, mert azt hittem, nem kínálkozik más megoldás. Tudod, amikor elfog a herót, amikor az élet minden rezdülésében csupán terhes kihívást látsz, amikor jobban esik keseregve nyavalyogni, irigyen gyűlölködni, mintsem épeszű dolgot cselekedni, amikor feladod magadban a harmóniát, betegséget választasz.
Azt hiszed, jól elbújtál a terhek elől, téged hagyjanak a francba, elvégre te beteg vagy. És akkor az is leszel, jönnek sorban a tünetek, és te tényleg átkozottul pusztulsz, önnönmagadat füstölöd ki a tutinak hitt, helyes kis menedékből. Szóval, amikor az élet valami kínos helyzetet bűvöl eléd, ne bújj el előle.
Nem lehet elbújni. Ne gyűlölettel kezeld, ne korholt *tünetekkel* címkézd fel a bajt. Vállald magadat! S ha a saját szemedbe nézel, meglátod, semmi sem olyan súlyos, amilyennek látszik, a problémák orvosolhatók, viszont a neurózis, a stressz, ha engedsz neki, tényleg megöl.
Nem tudom, mi van velünk, maiakkal. Eszünkbe se jut, hogy lassítsunk, és ott keressük örömeinket, ahol meg is találjuk: emberi mivoltunkban. Lélekszakadva rohanunk el önmagunk mellett, már kölyökkorunkban, hiszen készen kapjuk fantáziánk pótszerét, a színes képek áradatát, holott nem volnánk rászorulva, mert ez a sok silány villódzás a képzeletünk bokájáig sem ér. Hazug, hamis igényeket táplálnak belénk, s ha nem vagyunk elég jó viszonyban önmagunkkal, el is hisszük, hogy önszántunkból és igazából vágyunk a tömérdek haszontalanságra. Egyszercsak összeroppanunk e sok fölös teher alatt.

9 hozzászólás
whiskas>!

…Hozzád képest még egy hóember is parázslik. Igyál egy whiskyt, verj meg egy polgárt, és menj a francba, tetű zsaru.
– Tudsz bánni a férfiakkal – bólintott Bárd, majd székét a pódium felé fordítva, átadta magát a műélvezetnek.

Kapcsolódó szócikkek: Bárd · Jade
Cheril>!

Önmagadhoz képest bármi lehetsz, elég, ha leszámolsz a saját agyaddal. Alighanem a politikusok is így keletkeznek.

Bagneso>!

Rádöbbent, milyen termékenyítő az egyedüllét, amelytől a legtöbben szorongva rettegnek, s hinni vélte: némelyik magányost azért gyötri tébolyulttá a magában-lét, mert rossz a társasága.

254. oldal

sassenach>!

Az ember nem ilyen vagy olyan, hanem ilyen is meg olyan is. Ne akarjon mindennek szilárd körvonalakat, érzelmeire fogantyúkat, hogy megragadhassa azokat. Vagyunk néhányan ilyen furcsa halandók. Nem racionálisak, hanem emocionálisak. Nem baj, ha nem értenek minket, még az sem baj, ha bolondnak tartanak. Mélységesen nem számít, milyennek látnak bennünket mások, ha a mi ablakaink a képzeletre nyílnak, s ha a tükreink olyan világba vezetnek, ahová a köznapok embere soha el nem juthat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Stephenie Meyer: A Vegyész
R. Kelényi Angelika: Édes Flores
Szabó Tünde: A hacker
J. D. Robb: Halálos szertartás
Csóti Lili: Hetedvérig
Julie James: A hamis partner
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Julie Garwood: Kegyes halál