Holt ​volt, holt nem volt… 141 csillagozás

(Banyamese)
Vavyan Fable: Holt volt, holt nem volt…

Antidepresszáns, immunerősítő.
Adagolás: igény szerint.
Mellékhatások: gyakori röhögőgörcs, szívtáji felmelegedés, néha pityergés.
Hatóanyagok: humor, szeretet, szerelem, akció, őszinteség, tisztaság.

Vigyázat, ez egy Banyamese! Humort, varázslatot, hamisítatlan Fable-t, nyomokban vasreszeléket tartalmaz.

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Fabyen, Budapest, 2014
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300545
>!
Fabyen, Budapest, 2014
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300552

Enciklopédia 11


Kedvencelte 13

Most olvassa 14

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 48


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi
Vavyan Fable: Holt volt, holt nem volt…

Szent Habakukac! A zelső olvasásom a zírónőtől, és mivel a fülszöveg elég semmitmondó, nem tudtam, hogy mire számítsak. Sok(k) volt és időnként fárasztó. Alig vártam, hogy a végére érjek. Azt el kell ismernem, hogy Vavyan Fable mesterien játszik anyanyelvünkkel, csűri-csavarja a mondatokat. Tetszettek a kis rajzok és az idézetek. Szereplőből annyi volt, mint égen a csillag és nem is kerültek hozzám közel. Nem csoda, hogy időnként belezavarodtam, hogy ki kicsoda, ki a húsvér ember, ki a szellem. A szellemes és a történelmi vonal egy idő után már untatott. Kicsit elnyújtotta a történetet. Azért nyugtassatok meg, hogy az írónőnek van jobb könyve is.

12 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Vavyan Fable: Holt volt, holt nem volt…

Mindenki álljon meg egy percre és szenteljünk egy figyelmet ennek a könyvnek! Vagány, kemény csajszi főszereplő és nem tökös, de széplelkű és romantikus állatorvos férfi (fő)szereplő! Ez nagyon rám fért már, nuku nyafogás és férfi után riddogálás sem volt. Köszönöm.
Apropó! Ide nekem egy Zsömönfut! ♥ Imádom a palit!

Tulajdonképpen az írónő visszatért [[http://moly.hu/konyvek/vavyan-fable-a-pepita-macska|A pepita macska]] és a Nászjelentés stílusához, amikért őszintén odavagyok, szóval én nem csalódtam ebben a regényben. Nem éreztem túlzónak a humort vagy a karaktereket – a jól megszokott kretén karikatúrák, elnagyolt stílusjegyekkel és picit misztikus-fantasy-s, hiszen szellemzsongás volt már az elejétől kezdve.

Negatívum – alapjáraton szeretem az idézeteket, frázisokat és mindenféle elferdített szólást /mondást /közmondást, de már-már sok volt.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/02/VF-holtnemv…

13 hozzászólás
>!
diamondfox P
Vavyan Fable: Holt volt, holt nem volt…

TELJES ÉRTÉKELÉS: https://hogyacsudaba.blogspot.com/2019/01/vavyan-fable-…

"Annyira kesze, hogy az már túlságosan kusza! De tényleg. Rengetegnél is több karakter, ami egyébként sosem gond az ilyen egykötetes történeteknél, mert mindenkinek saját és egyedi története van, amit nagyon szeretek.

Viszont itt már hatalmas túlzásokba esett az írónő szerény véleményem szerint. Bevallottan és felvállaltan Fable rajongó vagyok, vadászom a könyveket, már elég sok meg is van. De ez bennem nem hagyott túl mély nyomot. Sajnálom, de se a történet, se a karakterek nem vettek le a lábamról."

>!
KillerCat P
Vavyan Fable: Holt volt, holt nem volt…

Mint mindig,most is zseniális. Egy percig sem untam,faltam az oldalakat,bővítettem a szókincsem és nagyokat kacagtam :-)

>!
borga
Vavyan Fable: Holt volt, holt nem volt…

Lehet hogy csak azért, mert én változtam a Halkirálynős első belebotlás óta. Viszont még mindig túl direktnek érzem a tanulságokat, az élet-tanács-adást, és ezt nem hozzák helyre eléggé az extrán karikírozott figurák. A magasított bohóság-faktor helyenként előnynek, máskor hátránynak tűnt. Hát így.

11 hozzászólás
>!
Ariadne
Vavyan Fable: Holt volt, holt nem volt…

Első amit megjegyeznék: Imádom a borítót! Ami nem mellékesen Szerelem Melinda nevéhez köthető.
Kicsit más, mint a többi Fable regény, mégis hamisítatlan Fable-élményt nyújtott.
A cselekmények fordulatosak voltak, volt itt minden, amire csak az olvasó vágyhatott. Nevetés, sírás, sírva nevetés, romantikázás, akciók, gyilkosság, szellemek, anyósok, boszorkányok, állatok, állatorvos, agyturkász, pap, bolond násznép, házasulandó pár és még sorolhatnánk. Persze ehhez is szükséges kellő nyitottság és hangulat. Ha épp nem a jó passzban kap el minket a könyv hangulata, valószínű más hatást vált ki.
Voltak, akik megjegyezték, hogy túl hosszú és szövevényes volt, ám én ezt is szerettem benne. Rengeteg szereplő volt, furcsábbnál furcsább jelenetek, frappáns idézetek, odaillő képek, jó hangulat. Kellően kikapcsolt, ellazított.
Kedvenc szereplőm talán Szenzor és Befana volt, s őket követte eszményi párosunk Samira és Zsömönfu. :D
http://ariadneolvasmanyai.blogspot.hu/2016/03/vavyan-fa…

>!
Ananiila
Vavyan Fable: Holt volt, holt nem volt…

Nagyon motivált voltam, hogy elolvassam a plecsni miatt.
Megtörtént.
Maradjunk ennyiben.

>!
LyliaBloom I
Vavyan Fable: Holt volt, holt nem volt…

„Csak” a szokásos Fable :) Jól szórakoztam, szeretem a különleges „világokat”, amiket az írónő teremteni képes. Az utóbbi időben kicsit mintha önmagát ismételné egy-egy könyvében, de ez most itt nem érződött. Szeretem a humorát továbbra is. Meg az általa alkotott pasasokat is :D

>!
Gyöngyi0309 P
Vavyan Fable: Holt volt, holt nem volt…

Mitha Meseanyó kezdene berozsdásodni. Igen, a humorfaktor a megszokott fordulaton pörög, de valahogy ez most nem sikerült olyan fenomenálisra.
A könyv elején sokszor elvesztettem a fonalat, mikor megjelentek a szellemek, elég kesze-kusza volt, viszonylag sokára indult be a történet. Volt egy-két nagyon jó poén, Dick Size beszólásai viccesek voltak, de most túl sok mindent sűrített bele. Esküvő, karácsony, sziget, a szokásos szedett-vedett banda főgonosz többgenerációs családdal, néhány fizetett rosszfiúval fűszereve. Egy valami viszont nem tetszett, de ez az én személyes hibám: Nem szeretem a háborúk, főként a II. világháború jóvátételes, bűnösös, népirtós arcbatolását. Ebben ez is benne volt, persze elvicceskedve, de ez kimaradhatott volna, maradt volna meg Meseanyó a fiktív háborúinál, sokkal jobb lett volna ezt nem belekeverni.
Amúgy a szokásos kincskeresős-krimis sztori, némi fantasyval fűszereve, hibbant karakterekkel.
Egyszer jó volt, de nem ütötte ki a nyeregből nálam Denisát és Mogorvát.

>!
regulat 
Vavyan Fable: Holt volt, holt nem volt…

Látom én a fejlődést, vissza. Ami most különben jót jelent, mert no lám, ami kedves írónőnk valós kérdéseket próbál feszegetni.
De kapásból mínusz egy pont a napicoelhoravec fejezetcímekért. A szálka piszkálós középszerezésért… a más korosztályok banyamód kioszásáért (már értem ezt a női szakaszra), azaz az önirónia teljes hiányáért.
Meg még fél a műfantazys, asztrállényes izé túlpörgetéséért. Azért mert a múltkor Skeló tök jól sikerült, de nem kell mindig kaviár.
Persze az tökjó, hogy az erdőmezőkispatakmadártrilla óbejó, és mezítláb a fűben, szőrén a lovon… most valahogy elmaradt, pedig ugye a nem nagyvárosi környezet és a jó lódoktor ehhez igazán adott lett volna.
A beígért mellékhatások elmaradtak, de egy becsülendően jó irány látszik megint. A gügyögésmentes akciókrimi iránya…

… megint bizakodó vagyok, hogy eljutunk a Halkirálynő és a kommandó színvonalára…

>!
Fabyen, Budapest, 2014
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300545

Népszerű idézetek

>!
Izolda +SP

– Mondd csak, ha izgalmas résznél jársz egy könyvben, betűről betűre becsülettel végigolvasod, vagy elugrasz a jelenet végére, a kifejletre éhesen?
– Molyolós típus vagyok, végigolvasom.

434. oldal

22 hozzászólás
>!
Izolda +SP

Könyvkukac vagy? – nevetett Samira. – Idővel bebábozódsz és könyvmolyként kelsz ki?

419. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyvmoly
6 hozzászólás
>!
Fairymysz

– Megjelent egy erotikus kötet, A valami valahány árnyalata vagy efféle címmel – szólt egy korosabb hölgy. – Óriási sikert aratott, tehát további árnyalatos című regények árasztották el a piacot, az eredeti szerzőtől szintúgy, mint más betűfaragóktól, akik a bejáratott címadástól remélték műveik fogyását. Ajánlhatom az ön könyvének A farkam összes árnyalata címet?

– Nem rossz, mamika, de én biztos sokkal zúzósabbat fogok kitalálni.
A farokság ötven árnyalatához mit szólnál? – puhatolta Samira.

195. oldal

3 hozzászólás
>!
Cheril 

– És maga kicsoda?
– Tényleg ezt akarja? Jól van. Bemutatkozom, ha ráér. Casablanca Biscaya Cavall Conamore Dharma El Aziz Gnoma Maha Nemesis Sangraall Vadzsra Glock vagyok.

32. oldal

>!
Deersandowls

Óvd a fákat, mert még lehet, hogy vissza kell másznod rájuk!

>!
Bubi

– Betáraztam néhány tuti szöveget, amitől a csajok fixen lehátaznak.
– Mint például?
– Annyira szeretlek, hogyha a kádba pukiznál, kettéharapnám a buborékot. Na? Feljössz a szobámba?

425. Oldal

>!
Marianna_Farkas

– Nem a suliból tudom mindezt, sokat olvasok. Tudja: ha az ember szereti a betűt, akkor az olvasás látókört szélesít, szókincset dúsít, koponyásít. Annak, aki rühelli, rontja a szemét, nyálasítja-hülyíti az agyát.

86. oldal

>!
m0soly

– Mint Murphytől tudjuk, az emberiség lélekszáma folyamatosan növekszik, intelligenciahányadosa állandó.

275. oldal (Fabyen, 2014)

>!
Gaby33

Bajlódjon a pasasokkal a sajátélmény-kiképzőjük, a szemöldök-koordinátoruk vagy a férfi-hangulatproblémák doktora.

12. oldal

>!
Madame_Truska

Befana szerint örömeink aranyszálakként színesítik élettörténetünket, de csak a vége felé mérhetjük fel, mennyi ragyogást szőttünk a vásznunkba.

85. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dickens Károly: Karácsoni ének
Terry Pratchett: Vadkanapó
Christopher Moore: A leghülyébb angyal
Bombicz Judit: Csodák könyve
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Tim Burton: Karácsonyi lidércnyomás
Joe Hill: NOS4A2
J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek
Charles Dickens: Karácsonyi ének
Charles Dickens: Karácsonyi történetek