Halálnak ​halálával 125 csillagozás

Vavyan Fable: Halálnak halálával Vavyan Fable: Halálnak halálával

A ​Szent Kristóf börtönből külső segítséggel megszökik három nehézbűnöző: Tetovált, Szűz és Yeti. Szabadulásuk után nyomban elmenekülnek „jótevőik” elől, ők tudják, miért. A rendőrséggel szemben is fórt élveznek, mert a börtönben lázadás tör ki, s ezért jó ideig nem derül fény az eltűnésükre. Még szökésük napján hozzálátnak bosszúakcióikhoz. Célpontjuk az őket életfogytiglannal sújtó bíró és ügyésznő; rendőrök, akciócsoportosok. Megölnek egy nyomozónőt. Az áldozat társa, a Pikírt gúnynévre hallgató fiatal rendőrnő hamar meglátja az összefüggést a börtönlázadás és a gyilkosságsorozat között. Pikírt rendőri módszerei finoman szólva öntörvényűek, de ezeknek köszönhetően öles léptekkel halad előre az ügyben, jóllehet jóképű kollégája, Indra éppúgy nehezíti az életét, mint újdonsült szomszédja, Melotti, aki időnként rábontja a falat, de más módon is kellemetlenkedik, elültetvén a gyanút, hogy köze lehet az eseményekhez. A kemény krimikben megszokott nyers, erélyes nyomozót ezúttal nő… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Fabyen, Budapest, 2001
390 oldal · ISBN: 9638571292
>!
Pannon, Budapest, 1989
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630268078

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Shanon Bogle


Kedvencelte 12

Most olvassa 2

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Vavyan Fable: Halálnak halálával

Kellemes olvasmány, vicces, pörgős, és ironikus. Főleg Pikírt és Melotti kettősén szórakoztam, volt valami elbűvölő kettőjük folyamatos évődésében. De maga a nyomozás is tetszett, az, ahogy Shanon az egyértelműnek tűnő részleteket is merte megkérdőjelezni, és akkor sem fogadta el bizonyosság nélkül a látszatot, ha az úgy tűnt, őt igazolja.
A végét viszont kicsit sajnáltam, a személyes szál(ak) meglehetősen lógva maradt(ak), erősen jelentkeznének a folytatásért.

diamondfox P>!
Vavyan Fable: Halálnak halálával

Mit is mondhatnék? Én egyszerűen imádom Fable munkásságát. Ez régóta vágyott könyv volt és megtaláltam bookline antikvárban a 2001-es kiadást… eladtam a vesémet, de meglett! ♥

Már anno olvastam általánosban kölcsönkapott példánnyal és az idő minden megszépít, ezt a sztorit is. Egyáltalán nem erre a végre emlékeztem, hanem teljesen másra, és most már nem tudom, hogy mégis mi a fenével kevertem. Ennek ellenére szívből ajánlom ezt a részt annak, aki először találkozik Meseanyóval, mert nagyon jó kezdés, hogy megszokd a stílusát, na és Pikírt… imádom ezt a nőt. Lehet, hogy bunkónak tűnik, de ez a nyers valóság, halló! Nem kell a dráma, meg a kislányos jajogás.

Pikírt nyilván kedvenc karakter, Indra viszont végig idegesített és spoiler. Ugyan még mindig nem tiszta, hogy Melotti egyébként milyen szerepet kap majd a továbbiakban, a főnök pedig Denisáék kopasz főnökére emlékeztet egy kicsit. A történet viszont 10/10-es, van benne csavar és normális magyarázat mindenre. Yeti is kedvenc karakter :)

>!
Fabyen, Budapest, 2001
390 oldal · ISBN: 9638571292
Chriss>!
Vavyan Fable: Halálnak halálával

Gyorsan a végére értem ennek a regénynek is. :) Aminek örültem, hogy a Halálnak halálával elütött kissé a többi Fable regénytől stílusában. Persze a hagyományost is imádom, de fő a változatosság. Pikírt elő is lépett egyik kedvenc karakteremmé, bepréselte magát Denisa és Kyra közé. Den pozíciója megingathatatlan. :) Bár itt is volt akció, a megszokott humor, de a szerelmezés az most elmaradt, és nem mondom, hogy a regény kárára. Kapcsolatilag is nyitott maradt, mármint, hogy melyik pacák ér előbb a célhoz, Melotti vagy Fee. Én az utóbbit vizualizálnám Shanon mellé, mert Melotti kicsit idegtépő jelenség. Fee tisztaság és bacimániája még kezelhető, de a kissé zakkant nőgyógyász már olykor-olykor klinikai eset. De azért mégis szerethető. Mértékkel.
A regény első kiadásának borítója rémes. Brutálisan rossz, az ilyen nem tudom, hogy csigázza az érdeklődést. Viszont nekem szerencsére a második van meg, ami már passzol a színvonalhoz. :)
Biztosan újraolvasós. Most belevágok egy új kalandba :)

Eta IP>!
Vavyan Fable: Halálnak halálával

Vicces, de nekem ez volt az egyik kedvenc Falbe-öm. Főleg Melotti a maga kifejezetten idegesítő mindenlébenkanálságával…

5 hozzászólás
Telena>!
Vavyan Fable: Halálnak halálával

Hát én komolyan nem tudom, mi van azokkal a könyvekkel, amiket most választok. Ennek sem tetszett a vége. Akció, akció, aztán egyszer csak puff, vége. A másik nagy kérdés, hogy akkor most mi van Melottival? Olyan érzésem volt a végén, hogy pár oldalt valaki megevett onnan a nyomtatásba kerülés előtt. Bár… lehet Fable direkt ilyenre írta, ilyen elgondolkodtatóra, ilyen mindenki gondoljon azt, amit akar… Azért én tényleg kíváncsi lennék, hogy mi lett Melottival meg a fiával :P

brigi11 P>!
Vavyan Fable: Halálnak halálával

Csak kihívások miatt olvastam el. Jobban tetszett, mint az előző, amit olvastam az írónőtől, de továbbra se sikerült megkedvelnem. Valószínű, hogy a kategóriával vannak problémiáim. Nekem nem tetszik, hogy egy könyv hemzseg a hulláktól, de megpróbálja az író ezt valami vicces formába önteni.

Kiskópé P>!
Vavyan Fable: Halálnak halálával

Na, végre sikerült újra nekiülni és „végre” kiolvasni… utálom mikor egy marha jó könyvvel nem haladok mert nem tudok leülni hozzá (pedig, ha sikerül 200 oldal is elfogy akár)
Szóval ez a könyv nem sorozat része, és nem a megszokott csapatról szól.. megy a kedvencek közé :D Ennyi.
Itt aggódtam, hogy Pikírt milyen lesz Denisa-hoz képest, hát nem kellett volna, fenomenális :D
Cseppet sem zavart, hogy jól tippeltem a fejleményeket, de leginkább nem is volt idő eltöprengeni a fejleményeken, mert annyi minden történt, hogy csak úgy repültek az oldalak és szálltak a golyók helyett inkább a pofonok :D
Eléggé hasonlít a két Hölgy, de mégis mások. Sok szereplő van még a könyvben, mind izgalmas figura, sokat meg is tudunk róluk.
u.i. azért kissé irigylem a szomszédság miatt, na nem az összes szomszédjára gondolok :D

eduscho89>!
Vavyan Fable: Halálnak halálával

Ekkorákat nem nevettem mostanában, mint ezen a könyven. Szinte végig kezemben volt a ceruza, hogy megjelölhessem melyek a kedvenc idézeteim. Kb. 100 akadt. :D

Ivett_>!
Vavyan Fable: Halálnak halálával

Jó kis könyv volt, de nem olyan gördülékeny, mint amit megszoktam az írónőtől.
Kicsit untam helyenként, de éppen így helyenként nagyon izgi is tudott lenni.
Szövevényesnek szövevényes volt, igazán jól váltogatta a szemszögeket, de valahogy mégis a végén a frappáns lezárás ellenére sem éreztem teljesen lezárva, úgy a levegőben maradt.
Ami viszont nagyon jó volt, és különbözött az eddig olvasottaktól: A főhősnő, nem ivott és nem dohányzott, és nem ment el a „hullák” mellett hidegen… Kedveltem Pikírtet, megvolt a személyisége, helye a világban.
Sokszor viszont egy két esemény csatolása a levegőből jött, nem értettem, hogyan jutottak bizonyos következtetésekre, amivel az ügy előrébb lendült ugyan, de miért? olyan mű érzetem volt tőle, de túllendültem rajta..
Csíptem Melottit is, bár ijesztően dilis fazon lehetne élőben…
Sajnos az elején a Melottis párbeszédek többségében Pikírt csak annyit mond : „-Takarodjon” meg hogy „-Lelövöm” .. egy idő után nem is lehetett komolyan venni..
Szóval asszem minden negatívumot leírtam, és azért volt pozitívum is.
Összességében 3,5 pont, mert tényleg Fabyen és Denisa után főhősnőként Shanont is megkedveltem, és közelebb is áll hozzám, mint a másik kettő, mégis a történet valahogy nem volt az igazi.

Amadea>!
Vavyan Fable: Halálnak halálával

Nem tudom, miért szeretem annyira, de kabátkönyv.
(Bővebben a linkeknél.)


Népszerű idézetek

naravna>!

Szeretném lepókhálózni a lelkét.

117. oldal (Fabyen, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: lélek
Kahoko>!

Amerre nézek, lelki sérülteket látok. Mindenki nyavalyog, mert eldobták, elhagyták, kifosztották. De mind újrakezdi. Megpróbálja ismét. Mert hihetetlen, hogy ezen a tetves bolygón ne lehessen legalább néha-néha boldognak lenni.

133. oldal

ViraMors P>!

Miért öldösik egymást az emberek? Hát nem tudják, mi a halál? Mindent jóvá lehet tenni, ezt nem.

63. oldal

eduscho89>!

– Szeretne ejtőernyővel ugrani?
– Nem!
– Akkor ugorjon anélkül – felelte Shanon.

324. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Shanon Bogle
szedmond01>!

– Ha-halló.
– Agát kérem.
– Aga fürdik.
– Fürdik?! Akkor téves.

208. oldal

1 hozzászólás
diamondfox P>!

– Szerinted is hülye vagyok? – kérdezte Pikírt.
Indra fel sem nézett a papírokból.
– Én kezdtem el terjeszteni rólad.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Shanon Bogle
naravna>!

Egyik elvem: hülyével ne vitatkozz, mert könnyen összetéveszthetnek vele.

146. oldal (Fabyen, 2001)

Telena>!

A hőst a kalandortól annak belátása különbözteti meg, hogy mi a lehetséges és mi a lehetetlen.


Hasonló könyvek címkék alapján

Andrej Kurkov: A halál és a pingvin
Frei Tamás: A bankár
Bleeding Bride: A téboly kertje
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Lakatos Levente: Aktus
Tara Monti: Fianna
Tar Sándor: Szürke galamb
Szabó Tünde: A hacker
Tara Monti: La mattanza – Sorsforduló
Spirit Bliss: Mennydörgő némaság