Habospite (Halkirálynő 9.) (Vis Major 6.) 202 csillagozás

Vavyan Fable: Habospite Vavyan Fable: Habospite

Fertő Cityben menyegző készül.
Dalia és a rejtelmes múltú Marcel esküszik örök hűséget a város hírneves kastélyában, míg az élet el nem választ mottó alatt. Ez hamarabb bekövetkezik, mint hinnék.
Utóvégre az élet nem habospite.
A bűnös támadás Vis Major és Kyra Emett, a lavina kopópáros városában történik, és persze a másik úthenger zsarucsapat is akcióba lendül. Vagyis a koszorúslányok: Denisa és Cyd. Martin, Zsöti, Belloq és a kommandó. Nem tűrhetik, hogy a frigy – elhálatlanul – meghiúsuljon.
Az üldözős-hajszás téboly hevében átöltözni sincs idő.
Vis Majorék és a bolydult násznép összebotlik.
Magától értetődően előáll a két dudás egy csárdában-effektus.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Fabyen, 2019
460 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300835
>!
Fabyen, 2019
460 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639300828
>!
Fabyen, Budapest, 2011
460 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300354

Enciklopédia 6


Kedvencelte 31

Most olvassa 12

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nefi>!
Vavyan Fable: Habospite

Eléggé le van pontozva, ez a könyv. Sokkal rosszabbra számítottam, de szerintem nincs vele semmi baj. A nyelvezete kevésbé bonyolult, a Halkirálynős szál csacsogós, a Vis Majoros kicsit megszokottabb. Azt gondolom, hogy kellett egy ilyen is, hiszen hőseink is élik a hétköznapokat. Most a lelki sík volt kissé kevesebb, ami nekem kicsit hiányzott, mert megszoktam, hogy beavatnak az érzéseikbe, gondolataikba.
Nem nagyon láttam olyan kapcsolatokat a környezetemben, ahol kimondásra kerültek a dolgok, és az érzések. Nemrégiben azon gondolkodtam el, hogy csitriként sokat hozzátett az érzelemvilágomhoz, hogy így is lehet (ahogy pl. ebben a könyvben is van) őszintén. Nem kell mindig szerepet játszani, mátírkodni„ eladni a „nemszámítasznekemdeközbenmegde”. Úgyhogy ilyet is tud ez a könyv, érzésekről taní-tani, amúgy Józsefattilásan….

Gyöngyi0309>!
Vavyan Fable: Habospite

Tartottam ettől a kötettől, de szerencsére alaptalanul. Nekem nagyon tetszett, hogy a két nyomozópáros és Denisáék csapata összekeverdtek Hárpikáék esküvője kapcsán. Nagyon sok olyan poén volt a történetben amin hangosan nevettem, a buszon kaptam is néhány érdekes nézést egy-egy savanyú pofától. :)
Cyd hozta a bődületesen idióta formáját, Martin egyre férfiasabb, Ella kezd felnőni, kíváncsi is lettem a Tündérlovaglásra , hamarosan sort kerítek rá.
Folytatódott Vis Major és Kyra macska-egér szerelme, viszont a fél csillag levonás azért van, mert hiányoltam Denisa és Mogorva meghitt kettősét, kevés szerep jutott így nekik, mivel minden a nagy lagzi körül zajlott.
Szerintem Meseanyó pályája csúcsa Denisa és Belloq, ez igazán Ő, ebben utánozhatatlan. Megnyugodtam, hogy ebben is hozta a szintet, annak ellenére, hogy az újabb önálló kötetei egyre laposabbak, egyre egysíkúbbak. Írjon még sok Halkirálynőt, illetve a szamurájnak és Kyrának is kijárna még egy-egy tetkó.

jagoka1984 P>!
Vavyan Fable: Habospite

Még nem olvastam Vavyan Fable könyvet. Ez az eslő amit a kezembe vettem, de nem az utolsó. Olvastatja magát a könyv. Bízom benns hogy a többibe sem fogok csalódni.

Cukormalac P>!
Vavyan Fable: Habospite

NEM A RÉGI

Amikor olyannyira kedvelt hőseink elfáradnak, s nincs már bennük annyi, mint korábban, óhatatlanul is felmerül az, hogy miért is ne lehetne kitágítani a meglévő dimenziókat, a lehető legnagyobb frászt hozva ezzel a kedves nézőre olvasóra. A crossover nagy kihívás, ha az alapanyag mindkét oldalról hasonlóan erős – gondoljunk csak a Simpson család és a Family Guy vagy a Férjek gyöngye és a Szeretünk Raymond szereplőinek találkozására. Adott esetben a Halkirálynő és a Vis Major történetek hőseit összeugrasztó könyvek is hasonlóan sülnek el. De ez Fable, szóval a helyzet alapból nehezebb…

Nos, nem gondoltam volna, hogy pont ez a könyv lesz az első, amit újrázni fogok Fable-től, ám az újbóli megjelenése aktuálissá tette. Szerencsére egy-két apróságot leszámítva semmire nem emlékeztem a sztoriból, úgyhogy szinte minden az újdonság erejével hatott. Talán ennek is köszönhető, hogy eggyel felhúztam a csillagozást is, mert beláttam: nem olyan tragikusan rossz ez, csak el kell fogadni. Nehezen, de sikerült, bár negatívum így is maradt néhány. A Vis Major-szál eléggé tipikus volt, mínusz szexbaba, úgyhogy az magában lazán 4-4,5 lenne, de a Denisa-vonal már nem igazán a réginek mondható… Kedvenc hősnőmre rá sem ismerni, Cyd manó is csak az olcsó komédiás színében tetszeleg, Ella pedig jobban irritál, mint általában.

Az Apád, anyád ide lőjön! környékén elkezdődött, észrevehető minőségbeli romlás legjobban itt érhető tetten, s ezt mostanáig nem sikerült megakadályozni… Remélem, az idén ősszel esedékes új történet némileg közelíteni fogja a korábbiak színvonalát, hogy legalább ezek a történetek maradjanak meg olyannak, amilyennek megszerettük őket, ha már az akcióregények vállalhatatlanul aljasak.

>!
Fabyen, 2019
460 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639300828
KillerCat>!
Vavyan Fable: Habospite

Dalia és Marcel végre összeházasodnak. De nem Fable lenne,ha ez is könnyen menne :-) Vajon elhangzik végre a boldogító igen?

AniTiger P>!
Vavyan Fable: Habospite

Annnnnnnnnyira ódzkodtam ettől a könyvtől! Őszintén szólva jó volt már túljutnom rajta, annyi ideje pihent a polcon!

Miért 3 pontos az egyik kedvenc íróm könyve? Könyörgöm… az ember lánya elmereng azon, hogy milyen az, amikor Penge levadássza Edward-ot vagy Perselus Piton összeveszik Farkassal (Wolverine), de nem akarja olvasni a közös sztorit!

Az alap sztori szokás szerint zseniálisan felépített bűnügy, régmúlt időkbe nyúlik és szépen összekócolódik a jelenbeli szálakkal a könyv végére – én meg szájtátok, hogy azta! Minden a helyére kerül, kész a puzzle, helyre kerül minden kirakós darab!
IMÁDOM a krimijeit…

Az elején tetszett a ritka összefutás, de folyamatos felváltott nézőpont. Külön sztori Kyra szemén át és külön történet Denisa által. Amikor meg a kedvenceim egymás szemén át méregették a másik kedvenc csapatomat, akkor kényelmetlenül izegtem-mozogtam, hogy legyenek egymásnak szimpatikusok! Amikor összevegyültek egy nagy, zseniális rendőr-kommandós-hadzsimás-Cydesmandrós különítménnyé ott már elvesztettem a fonalat. Sokszor visszapillogtam, hogy Denisa vagy Kyra szekcióban vagyok-e éppen, pláne amikor átvették egymás szófordulatait!

Annyira élesen két különböző csoport számomra a Halkirálynő-hívők és a Vis Major károsultak csapata – angolul így mondanám „Too Much Awesomeness” -szituáció. Túl sok rajonganivaló egy helyen! Nehéz leírni, érezni még nehezebb :) Emiatt a 3 csillag.

2 hozzászólás
Bagneso>!
Vavyan Fable: Habospite

Igazi ínyencfalat ez a Habospite! :)
Történelmi pillanatként éltem meg Vis Majorék és Mogorváék találkozását! Amikor pedig a két említett férfiú végre egyszerre megjelent… huhúúú… hát az nagyon klassz volt – de akik ismerik már őket, azoknak ezt nem kell magyarázni. :D És külön élvezet volt olvasni, ahogy a két csaj, Denisa és Kyra egymást és egymáséit látja! :)
A történetet tekintve csak azt mondhatom: igazi, utánozhatatlan, pezsdítő Fable stíl az egész! Izgalmas cselekménnyel, veszettül röhögős szitukkal (lásd: esketés), és persze a már jól megismert, szeretett karakterekkel.
Különösen jól laktam ezzel a pitével, és még sok-sok ilyen finomságot szeretnék Fable nénitől! :)

2 hozzászólás
Röfipingvin P>!
Vavyan Fable: Habospite

Mintha valami hiányozna… de azért jár a négy és fél :)(:
És amúgy meg Denisa, Kyra, Mogorva és Szamuráj forever :)(:

Emília5>!
Vavyan Fable: Habospite

Sok évvel ezelőtt a Halkirálynő és a kommandó olvasásával lettem rajongója az írónőnek. Kedvenceim a Halkirálynő sorozat könyvei és a fantasyk. Egy időben rengeteget olvastam tőle, majdnem mindegyik könyve meg is van. Valahogy ez eddig kimaradt, azonnal akartam, mikor megtudtam, hogy a két sorozat szereplői össze lesznek vegyítve. Hát ebben tényleg minden volt.. Kicsit nehezebben kaptam el a ritmust, mint máskor, de a végére összerázódtunk. A szóviccek, viccek, a főhősök különleges, nem hétköznapi alakja, sokfélesége, az izgalmas cselekmény mind mind régi ismerősök Vavyannál. Jó volt egy kicsit újra átélni a sodrást.

Shouri>!
Vavyan Fable: Habospite

Kicsit tartottam tőle, milyen lesz, ha Vis Majorék és Movorváék világát összemossák, de szuper keverék lett a két páros történetének vegyítéséből! Élvezet volt minden oldala, minden sora!
Meseanyó alkotott, mint mindig!


Népszerű idézetek

Veron P>!

– A béka kisfiú a szülei elé áll, és megkérdezi: Apu, anyu, hogy születik a kisbéka? Béka apuka így hebeg: Ööööööö… izé… nos… Hát a gólya hozza! Béka anyuka a szívéhez kapva felkiált: Gratulálok! Jó, hogy nem mindjárt a vérfarkas!

334. oldal

1 hozzászólás
Kahoko>!

Jaj, apci, nem hiszem el, hogy ennyire le vagy maradva! Emós az, akinek az egyik szeme sír, a másik haj. Az emós szenvedésbeteg tini, gyászos motyóban, fekete körömmel és szájjal. Mindenkinél jobban akar szenvedni. Előbb hülyére, végül halálra sajnálja magát. Kedvenc tartózkodási helye az anyja kínja. Vili?

140. oldal

2 hozzászólás
Veron P>!

– „Nagypapa! Koporsós temetést akarsz vagy inkább hamvasztósat?” "Lepjetek meg, fiacskám."

297. oldal

Veron P>!

Ja, ártatlan vagy, mint a ma született sátán.

272. oldal

Veron P>!

Az a jó az öregségben, hogy már nem halhatok meg fiatalon.

215. oldal

1 hozzászólás
borga>!

Rengeteg töltény kell ahhoz, hogy eljátsszuk a Jingle Bellst egy Kalasnyikovon. (Egy ENSZ-megfigyelő Szarajevóban)

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jingle Bells
Kahoko>!

Élet

Nem több, csak álom.
Hosszú, fájó pillanat
két semmi között.
(Farkas István)

15. oldal

Bagneso>!

Itt egy aranymondás! Az idegbaj öröklődő betegség. Én is a gyerekeimtől kaptam.

353. oldal


A sorozat következő kötete

Halkirálynő sorozat · Összehasonlítás
Vis Major sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes
J. D. Robb: Halálos szertartás
Rebecca Reed: Neon Nails
Cornelie C. G.: Teremtő erő
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Darynda Jones: Második sírhant
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő
Borsa Brown: Párban Nápolyban
J. K. Smith: Ahol elkezdődött, ott ér véget