Galandregény (Halkirálynő 12.) 30 csillagozás

Vavyan Fable: Galandregény

Denisáék ​nyaralnak. Martin egyedül marad a macskákkal; azok persze megszínesítik a napjait. Hamarosan bebizonyíthatja, hogy képes helyettesíteni szuperzsaru nővérét. Magától értetődik, elvégre ő egy überkopó.

Nincs idő extrémhorgolásra. A perverz ikrek, akik ráadásul halottak, trillió teendővel halmozzák el az ifjú nyomozót. A hírneves regényíró szomszéddal rivalizáló ismeretlen szerző részletekben adagolt fogalmazványai is felvetik a gyanút, hogy a horrorisztikus történet nem teljesen fikció. Martin és csapata erre is rámozdul.

Piti gengszterek, üzletemberként köztisztelt maffiózók, sorozatgyilkosok és más latrok kerülnek célkeresztjükbe.

Nyár van és globális felmelegedés, egyik vihar éri a másikat, érzelmi és hormonviharok is. Martin társnője, Tasha Melody nem könnyű préda. Sőt, tán nem is préda.

*

„Ám ekkor éktelen üvöltözéssel a pályaudvar síkideg csőszei rontanak ránk. Hát persze, az állandósult terrorveszély! Szép új világ: robbantók,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Fabyen, Budapest, 2017
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639300750
>!
Fabyen, Budapest, 2017
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300743

Kedvencelte 4

Most olvassa 11

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
KillerCat
Vavyan Fable: Galandregény

Imádtam minden sorát! Nevettem,könnyeztem,izgultam,lazultam. Fable még mindig tökéletes. Fantasztikus,ahogy napjaink rákfenéjét beleszövi a regényeibe,társadalomkritika és léleképítmény a javából.

1 hozzászólás
>!
Fairymysz
Vavyan Fable: Galandregény

Nagyon nem tudtam eldönteni, hogy 3,5 vagy 4 csillag, de végül a kevesebb maradt. Én egy Vavyan Fablétól, egy Meseanyótól, attól az írótól, aki kiskamasz korom óta kedvencem és mindig úgy vártam a könyveit, mint a megváltást, nem ezt vártam. Az utóbbi pár könyve igazán csalódás volt, pedig azt hittem, hogy Fable könyveit mind imádni fogom életem végéig. Kár, hogy nem.
Talán hagyni kellene már a Halkirálynő és Vis Major témát és keresni valami másikat.
Nem tudom, ezzel a könyvvel mi volt a cél? Előrevetíteni, Denisa és Daniel elvonultát és Martin, Tasha netán Ella előtérbe kerülését? Martin és Tasha lesz az új Daniel és Denisa? Mert, akkor én nem kérek belőle. Martint én nem ilyennek képzeltem, nem ilyet vártam tőle. Mikor először olvastam róla, a Ki feküdt az ágyamban? című könyvben, már ott imádatom tárgya volt, azzal a bizonyos héttörpés akciózással (szó szerint a könnyeim potyogtam a röhögéstől). És azóta is szerettem vagány, jókedvű és simlis karakterét. Ebben a könyvben Martint kiherélték.
Ami meg a bűnügyeket illeti: sajnos mind olyan, amit nap, mint nap hallunk a médiában. Sokkolnak, de meg nem lepnek.
Sajnálom. Annyira vártam ezt a könyvet, annyira akartam imádni. Jelenleg talán csak kedvelem… egy kicsit.

(A könyv vége felé valahol a 230-250. oldal táján volt egy fura mondat, aminek mintha hiányzott volna a fele. Csak nálam, vagy minden kötetben? És csak nekem fura vagy ott tényleg gáz van???)

1 hozzászólás
>!
kriszet
Vavyan Fable: Galandregény

Most aztán bajban vagyok, mert én igazán szerettem Vavyt.
Igen a lényeg a múlt időn van.
Könyv ez meg minden…de már nem az enyém. Minden bántás nélkül írom, hogy az a Vavy akinek a könyveiért képes voltam végig nyálazni az összes utcai árus dobozkáját, amiért rohanni kellett, hogy ne fogyjon el idő előtt a boltból, akinek a könyveit pont ezer és egyszer olvastam el újra és újra szó szerint rongyosra, nos az a Vavy már elmúlt, ellebegett az idők szárnyán, megváltozott, elhalványodott, megfakult.
Hol van már a My fair lord, a Démontangó, a Szennyből az angyal, a Vis Major kötetek….
Talán a végleges törést az okozta, amikor összemosódott a Halkirálynő és Vis Major sorozata. Minden évben epedve vártam, hogy mikor jelenik meg az új Vavy. Már évek óta nem várom.

Sajnos ez nem Halkirálynő sorozat, ez Martinról szól Denisa tesójáról, akiről merőben más kép élt bennem az eddigi sztorik után. Ez a könyv elsétált a Halkirálynő limbó léce alatt.
Sajnálom.

>!
borga
Vavyan Fable: Galandregény

Végre ez most megint jó volt, földközeli, de odamondogatós, múltból otthonosan nyelvújraalkotós, jó mértékkel érzelmes, pörgős, tökös, régi kedvenceket kis kameókban vagy érdemi szerepben felvonultatós. Bár a nyaralós zűrzavar valóban elég öncélúan túltragikus.

>!
Habók P
Vavyan Fable: Galandregény

Nem a legjobb a Halkirálynők közül, de nekem ez is tetszett. Volt egy-két rész (pl. a placentás), amit nem kellett volna ennyit ragozni, de a cinyók, a bagoly, a szomszéd, az extrém-horgolás rendben volt. A szójátékok zöme most nem volt fárasztó, a kalandok rendben voltak. Sajnos már annyi kedvencem van a szereplők közül, hogy állandóan hiányolok néhányat – hát most nagyon sokat. De Tasha is ígéretesnek tűnik.

>!
Maszatostappancs
Vavyan Fable: Galandregény

Denisáék nyaralnak, ezért belőlük max 15 oldal jut, az is leginkább körömrágós, és marad nekünk Martin, aki nekem sokkal jobb fejnek tűnt a korábbi regényekben. Amíg nem ő volt az elbeszélő, egy vagány, kicsit lökött srácnak tűnt, de hát ő sajnos nálam még semmiképpen nem egy Isten Lába.
Nagy lendülettel vetettem magam a könyvre, majd erősen pilláztam, mert nagyon-nagyon kellett figyelnem a nyelvi fordulatokra az első mondattól kezdve, azaz nem tudtam igazán gyors olvasni, fel kellett fognom, hogy miről is van szó pontosan. Ez alapból nem lenne baj, sőt, de amikor több furmányos szó is megbújik és hosszú mondatokon keresztül, akkor már inkább zavaró.
A nyomozós szál okés, és értem én, hogy Daniel és Denisa már megérdemli a nyugis éveket és nem nagyon lehet róluk több bőrt lenyúzni, de Martin nekem egy ful bizonytalan fickónak tűnt akin Denisáék barátai segítenek előre bukdácsolni. A legkedvencesebb részeim Cyd oldalai, kár, hogy nagyon kevés volt belőle, ott visszatért a régi “hang” és érzés, hogy igen, ezért szerettem én a korai halkirálynőket, nem lehetne egy full Cyd részt kapni?

>!
Kósáné_Bajnoczi_Beáta
Vavyan Fable: Galandregény

Akartam szeretni, tényleg. Ha nem is úgy vártam, mint régen, tűkön ülve és rohanva, ha jön az értesítő, hogy egy napot se veszítsek és olvashassam. Nem, az a varázs már rég elszállt, nem is tudom hányadik könyvvel ezelőtt. Talán a nagyon várt közös Vis Major könyvnél.

Martin régi nagy kedvencem, a motoros csávókra mindig is buktam. De azon túl, hogy én is éreztem, hogy ez a Martin nem az a Martin, számomra nem volt annyira rossz a változás. Nem is ezzel van nekem a nagy bajom a könyvnél. Hanem azzal, hogy ötlet híján a napi hírek köszöntek vissza, hogy Denisáék nyaralását sem lehetett tiszteletben tartani és hogy tunkolni lehet a vért és a belsőségeket a lapokon. Ismét nincs egyensúly, a cinyókon kívül kb semmi pozitívum nem történik, aberrásst kapunk aberrásra. Komolyan mondom, nem egy helyen émelygett a gyomrom a könyvtől. Én nem akarom rosszul érezni magam olvasás közben!
Itt fejeztem be, többet nem költök Fable könyvre. A következőt majd elolvasom, ha lesz kedvem hozzá és valaki kölcsön adja.

Bővebb értékelésem itt:
http://www.noilogika.hu/kultura/olvasoszoba/nyomokban-h…

>!
Shil
Vavyan Fable: Galandregény

Olyan nem is tudom volt. Szerettem Martint, Tashát a cinyókat. Az eljén kezdett olyan érzésem lenni, hogy alakul, jó lesz, kezd visszatérni régi Meseanyónk. Aztán ezt a érzést a „placentás sztorival” lerombolta/megakasztotta. Nekem az már sokk volt. Nemes egyszerűséggel átlapoztam. Mintha csak oldalszám növelést szolgált volna, vagy szimplán átesett a ló túlfelére? Régen mintha jobban ment volna az egyensúlyozás szerintem. Amúgy élveztem, 2 szuszra kiolvastam. Nem volt olyan érzésem végre hogy összeollózott sztorifüzér, mint az előzőnél. A cinyók hatalmasak voltak, és a régi hangulat is felsejlett. Quasimódó epizódkája is furira sikerült. Inkább az töltött volna oldalt, merthogy amúgy rövidke volt. Nagy sortávok… Olvastam volna még. Az új főninénire leszek majd még piszok kíváncsi a folytatásban.

>!
HairWizard
Vavyan Fable: Galandregény

A megszokott Fable minőség. Imádtam minden sorát. :)

>!
Tímea_Kocsis_2
Vavyan Fable: Galandregény

A minimálisra szorított Denisa és Belloq adaggal is hozza a szokásos halkirálynős szintet. Csípem Tashat, örömmel várom vissza és szívesen hallanék még Kleptó cicusról is.


Népszerű idézetek

>!
almamag 

Tasha a fürdőszobából jelenti, hogy tiszta, majd hozzáfűzi: valójában retkesül szutykos, és csak azért nem ragad vécékefét, mert vasakarattal fogja vissza magát.

33. oldal

1 hozzászólás
>!
Andrée P

A Föld pedig dobókocka alakú, és az a három majom tartja a hátán, amelyik nem lát, nem hall, nem beszél.

129. oldal

>!
BoSziKa78

Hírnévszerzés, utánzás, gyűlölség. Ennyiért ledobják magukról az emberbőrt? Miért?

341. oldal

>!
diamondfox

– Tudod, mandrókám, zsengébb koromban én is imádtam baromságot baromságra halmozni, de ahogy korosodik az ember, úgy nő benne a halálfrász. Mostanában azt tervezem, hogy természetes úton fogok meghalni, elvégre úgy is születtem. Neked nincs kedved hozzá?

246. oldal

>!
MSE71 

(…) Már ez is kiveszőben van, tudom, mert farmergyerek voltam. Ebbe most nem megyek bele, ugyanis Scott marhára fintorog. Persze, ő született városi csóka…
– Aztán ez miért olyan nagy baj neked, paraszt srác? Tehetek én arról, hogy te még a látómezőt is felszántanád? Fogadok, hogy nálatok a tévében még a Dallas megy!
– Mire vágsz fel, betontapló? Mitől akkora cukor, hogy téged habos-fodros bölcsőben ringattak, és még a farkadba is masnit fontak a dadusok?
– Neked meg szalonna lóg a kocsid tükrén, illatosító gyanánt! Te kapcahős!
– Mire vagy lavórarcú, városi tahó? Hogy betoplacc volt a gyerekszobád? Akkor láttál füvet, amikor szívtad!
– Szétültetlek benneteket! – morranok zordan.

>!
MSE71 

Ha az elképed ige nem létezne, Lecturo arca láttán megalkotnák.

>!
MSE71 

Nem túl meggyőzően színleli a mitsemértést. Időpocsékolás lenne hazugságvizsgálóra kötni.

>!
MSE71 

– Ez egy terem? – kérdezem. – Nos, akkor ezüsttálcán körbehordozom benne a tekintetemet.

>!
MSE71 

Elvégre az ember megdolgozik minden ráncáért, ahogy a becsületéért is. De amíg a ráncokat egy plasztikai sebész felvarrhatja, nincs az a doktor, aki a becsületet visszavarhatná.

>!
MSE71 

Azért se bámulok utána!
Nekem ez a nő ne ringjon csípőben!


Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Garwood: Árnyéktánc
Julie James: A hamis partner
Réti László: Kaméleon
Nácsa János: A Csontváry-kód, avagy nem esik messze a macska a fájától
Kovács András Péter: Multigáz
Terry Pratchett: Agyaglábak
J. D. Robb: Halálos testvériség
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr
Lawrence Block: A betörő, aki Bogartnak képzelte magát