Fanyarédes (Halkirálynő 13.) 71 csillagozás

Vavyan Fable: Fanyarédes

A ​HALKIRÁLYNŐ SOROZAT LEGFRISSEBB TÖRTÉNETE
Denisa kómában

„Fél percig se rágódom azon, hogy ez valóban megtörténik-e, netán álmodom vagy képzelem. Egyszerűen elfogadom: most ez jut nekem. Nem kekeckedem racionálisan, miszerint test nélkül aligha fázhatnék-melegedhetnék, tehát a hevületet sincs mibe töltögetni.
Hevület? Olyasvalami, ami térben és időben suhantat engem, szabad bejárást teremtve bárhová-bárkibe. Csakis az rugózzon az észérves-logikázós miérteken-hogyanokon, aki minél gyorsabban szeretne megtébolyodni. Ami engem illet, éber és orientált állapotomban is túlnyomórészt emocionális vagyok, olyan adást is fogok, amelyet mások nem észlelnek, ergo hihetetlennek tartják a vételt, engem pedig dilisnek.
Nem mattítja a portrémat, hogy az EQ-m markánsabb az IQ-mnál. Ebből következően nem fogok belefagyni az értelem hidegébe, és például ilyen racionális agyasságot sem szólok soha: <azért nem olvasok, mert nem akarok álomvilágban élni>.”
*
(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Fabyen, Budapest, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300866
>!
Fabyen, 2019
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639300873

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Belloq (Mogorva) · Martin Wry · Cyd


Kedvencelte 6

Most olvassa 6

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

klaratakacs P>!
Vavyan Fable: Fanyarédes

Méltó folytatása Martin előző történetének, és az egész Halkirálynő sorozatnak. Denisa parazsaru lesz, jár-kel fejekben, helyszíneken spoiler. Ő az egyik hangja a történetnek, a másik két vokált Martin és Belloq adja hozzá, ugyanazon ügyeknek a világi részét elmesélve. A krimiszál nem túl bonyolult, de érdekesnek bizonyult, főleg az orvosos része, a spoiler nagyon magyarosra, aktuálisra sikerült, amitől a való életben is idegrángást kapok naponta.
Szerettem a szeretet, amivel mindenki Denisának drukkolt, szívmelengető sorokat olvashattam.

Gyöngyi0309 P>!
Vavyan Fable: Fanyarédes

Szeretem Denisáék világát. Meseanyó is kezd magához térni, ebben a kötetben nem buzgott túl, pont megfelelően adagolta a humort. Nekem volt azért egy kis hiányérzetem, Denisa hiányzott, persze benne volt ő is, de nem a megszokott módon. Martin és Tasha viszonyáról is olvastam volna többet, de a többi zsaruról is, ebben a kötetben Zsöti is csak fel-felbukkant, kedvenc Cydemmel egyetemben. A szomszéd még mindig zizi, Donald szokás szerint írói válságban leledzik. A gyerekek nőnek, a bűnözők nem pihennek. Egyébként szokás szerint két gaztett is van, és az, amelyik kezdetben szimpatikusabbnak, izgalmasabbnak ígérkezett kifulladt a végére. Ezt is sajnálom. Viszont a sokszor emlegetett tóhoz én is szívesen leruccannék időnként. Biztosan terápiás.
Mindenesetre kíváncsian várom a folytatást, bízom benne, hogy lesz még Halkirálynő könyv.

Habók P>!
Vavyan Fable: Fanyarédes

Ez megint nagyon jó volt. Egy kicsit ugyan rövid (no meg – szerintem – több szerep juthatott volna a kommandósoknak), de ez a legnagyobb hibája. Jólesően hiányoltam a rengeteg netről összehordott ostobaságot (a korábbiakban ez határozottan bosszantott) – amennyi benne maradt, annyi még elfér. Élveztem az újabb újszavakat, főleg a Cyd által kreáltakat. Jót tett a történetnek a három szemszög.

Ananiila>!
Vavyan Fable: Fanyarédes

Nagyon töltelék rész volt, amit a közepéig szerettem, aztán egyszerűen ráuntam.
A krimi szál nagyon nagyon gyenge volt, semmi új ötlet, egyediség.
Most valahogy a főkarakterek sem izgattak, mivel sok minden nem is történt velük.
A szóvirágokkal teli Fable stílus még éppen elviselhető volt, most csak maga a sztori nem tetszett.
Egynek elment.

Röfipingvin P>!
Vavyan Fable: Fanyarédes

Na, az előző kötethez képest ez már inkább volt halkirálynős!

Paulina_Sándorné P>!
Vavyan Fable: Fanyarédes

Nem tudom miért, de nem csípem, hogy Martin szemszögéből is olvashatom a történetet. Addig nincs bajom vele, ha Denisa vagy Belloq mesél róla. Egy csöppet átment ez a rész fantasyba. Mondjuk Denisa mindig is egy fura nőszemély volt, az ő stílusa még ez is belefér. Belloq részeit nagyon imádtam. Tetszett, ahogy nyomoztak, ahogy elkapták a rossz fiúkat. Voltak részek, ahol mosolyogtam, nevettem. Urian angyali csöppség lehet.

Kósáné_Bajnoczi_Beáta>!
Vavyan Fable: Fanyarédes

Köszönöm! Ezzel tudnám így röviden összefoglalni. Hosszabban így:
Én úgy érzem, hogy ezzel a könyvvel olyan lett nekem Meseanyó, mint a hamvaiból feltámadt Főnix. Végre azt éreztem, mint rég, hogy imádom olvasni minden sorát. Nem volt túlbonyolítva, pont annyira volt para- és fenomén, amennyire szeretem, nem volt olvashatatlanul sok a Fable-szleng.
Jelenleg 99%-on a csillagozás, 12 értékelés alapján, nem véletlen. Elolvasni még nem olvastam, hogy másoknak hogy tetszett, egyelőre élvezem, hogy nekem ismét hozta a régi fényt. A 13 itt most szerencsés szám, nekünk olvasóknak mindenképp, hogy visszakaptuk azt a Fable-t, akit imádtunk már tinikorunk óta.

4 hozzászólás
utazolany I>!
Vavyan Fable: Fanyarédes

Azt hiszem, az írónő nem tudna olyat történetet összehozni, amit ne lenne kedvem elolvasni tőle. (Azért ne tegyen próbára :) ). Sokak bánatára az idők folyamán változott, ha nem is a stílusa, inkább a fogalmazásmódja. Én is érzem, látom, ám ha a sorok mögé kukucskálunk, a világról megfogalmazott véleménye mindenhol jelen van. És mi másért írna valaki a szórakoztatáson túl? Ha valaki kedveli a műveit, nem érdemes ezt sem kihagyni. ♥

Nushi P>!
Vavyan Fable: Fanyarédes

Vavyan Fable és a Halkirálynő sorozat régi kedvencem. Igazából akkor szerettem bele ezekbe a varázsos történetekbe amikor érettségire készültem. ( naná érdekesebb volt mint a matek könyv) Szóval régi szerelem ez a bajom hogy már csak ritkán jön új könyv meseanyótól. A könyvhöz most furát mondok de kell hangulat. Olyan nyakatekert nem magyaros de ízig vérig magyar szóképekkel virágos a könyv amit esetleg nem kellően pihent aggyal nem fogsz megérteni. Pedig itt nem is igazán a történet az ami a jó. Hanem azon hogy meseanyó képtelen szóösszetételein és nyelvújításain vihogsz miközben hülyének néznek a villamoson… Ha valaki erre vágyik ezt hozza. A történet is jó féle csak hát kicsit elveszett a sok szép cifra magyar szóban…

Szabóné_Erdős_Gyöngyi>!
Vavyan Fable: Fanyarédes

Ezt a kötetet majdnem olyan volt olvasni, mint az írónő régi regényeit, lendületes, célratörő, de sokrétű és sokfelé ágazó. Nem túl cikornyás, kissé még vicces is itt-ott. A nyelvezet néhol megmosolyogtatóan varázslatos, mint régen. Sajnáltam, hogy kifutottam, kifogytam belőle a végén. Szívesen kalandoztam volna még. Különösen Denisa részei tetszettek, a kómázás alatt más bőrére bújós tapasztalatokkal, Martin szemszögét valahogy nem éreztem olyan meggyőzőnek. Mi hiányzott? A szereplők és események hímpora, hamvassága, optimizmusa, ami a korai, régi történeteiben mindig úgy elbűvölt.


Népszerű idézetek

Emy0214 P>!

– Capuletek jobbra, Montague-k balra! – parancsolja Patrick Wyne sudáran és szigorún.

65. oldal

MSE71>!

– Ahol te nem vagy jelen, ott nincs semmi. Függőd lettem, mindörökre. (…)

gabona P>!

Ha az ember nem költő, nehéz szonettet írni. Na jó, hát poétaként sem könnyű.

241. oldal, Daniel Belloq (Fabyen, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Belloq (Mogorva) · szonett
Emy0214 P>!

Kleptó cicus ma lazázott, mindössze fél pár zoknit és egy sportmelltartót csórt valamelyik szomszédtól.

66. oldal

gabona P>!

Ellenben polkorrekt például közpénzből milliós jóvátételt fizetni az életfogytos tömeggyilkosnak, aki nyolcvan ember lemészárlása után azért perli az államot, mert szerinte nem elég komfortosak a börtönviszonyai. Jóllehet, csupán hastáncos hurikat és további legyilkolható áldozatokat nem kapott unaloműzésre, plusz egy Ferrarit. Minden egyébbel rendelkezik cellának nevezett, többhelyiséges, összkomfortos luxuslakosztályában.

187. oldal, Martin Wry (Fabyen, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Martin Wry · politikai korrektség
Bogci>!

Amikor a manó, köldök, lágyék és heresérvet egyaránt kockáztatva igyekszik átgörgetni a túloldalra a nyeklő- nyakló ájuktat, az egyik sertés megragadja a sáros neglizsé szélét, hogy teljes erőből visszarángassa a prédát a másik mellé, a terítékre.
– Coca, sicc! – morran Cyd

312. oldal

Szabóné_Erdős_Gyöngyi>!

A szalmaszőke, vízfesték-kék szemű Donald érzelmesen nézi Denisa arcát. Odahajol, megcsókolja. Mutatóujjával végigsimít a szemöldökén, majd alig észlelhető gesztusokkal keresztet rajzol az arca fölé, mintha megáldaná, jóllehet még egyikük sem térdepelt gödröt a templompadlóba. Na persze, a hit nem is a templomokról szól.

131. oldal

Szabóné_Erdős_Gyöngyi>!

A kultúrához vezető első lépcsőfok az önuralom.

205. oldal

Emy0214 P>!

Megérdemelnének egy grátisz lábpedikűrt, cápákkal!

154. oldal

Wyckoka>!

Muci, az élet nem fenékig mikulásbajusz.

357. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Janet Evanovich: Két ravatal
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Darynda Jones: Első sírhant
Réti László: Kaméleon
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Jo Nesbø: Vörösbegy
Nemere István: Halj meg helyettem!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr