Fanyarédes (Halkirálynő 13.) 21 csillagozás

Vavyan Fable: Fanyarédes

A ​HALKIRÁLYNŐ SOROZAT LEGFRISSEBB TÖRTÉNETE
Denisa kómában

„Fél percig se rágódom azon, hogy ez valóban megtörténik-e, netán álmodom vagy képzelem. Egyszerűen elfogadom: most ez jut nekem. Nem kekeckedem racionálisan, miszerint test nélkül aligha fázhatnék-melegedhetnék, tehát a hevületet sincs mibe töltögetni.
Hevület? Olyasvalami, ami térben és időben suhantat engem, szabad bejárást teremtve bárhová-bárkibe. Csakis az rugózzon az észérves-logikázós miérteken-hogyanokon, aki minél gyorsabban szeretne megtébolyodni. Ami engem illet, éber és orientált állapotomban is túlnyomórészt emocionális vagyok, olyan adást is fogok, amelyet mások nem észlelnek, ergo hihetetlennek tartják a vételt, engem pedig dilisnek.
Nem mattítja a portrémat, hogy az EQ-m markánsabb az IQ-mnál. Ebből következően nem fogok belefagyni az értelem hidegébe, és például ilyen racionális agyasságot sem szólok soha: <azért nem olvasok, mert nem akarok álomvilágban élni>.”
*
(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Fabyen, Budapest, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300866
>!
Fabyen, 2019
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639300873

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Belloq (Mogorva) · Martin Wry · Cyd


Kedvencelte 4

Most olvassa 12

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 45


Kiemelt értékelések

>!
Habók P
Vavyan Fable: Fanyarédes

Ez megint nagyon jó volt. Egy kicsit ugyan rövid (no meg – szerintem – több szerep juthatott volna a kommandósoknak), de ez a legnagyobb hibája. Jólesően hiányoltam a rengeteg netről összehordott ostobaságot (a korábbiakban ez határozottan bosszantott) – amennyi benne maradt, annyi még elfér. Élveztem az újabb újszavakat, főleg a Cyd által kreáltakat. Jót tett a történetnek a három szemszög.

>!
Kósáné_Bajnoczi_Beáta
Vavyan Fable: Fanyarédes

Köszönöm! Ezzel tudnám így röviden összefoglalni. Hosszabban így:
Én úgy érzem, hogy ezzel a könyvvel olyan lett nekem Meseanyó, mint a hamvaiból feltámadt Főnix. Végre azt éreztem, mint rég, hogy imádom olvasni minden sorát. Nem volt túlbonyolítva, pont annyira volt para- és fenomén, amennyire szeretem, nem volt olvashatatlanul sok a Fable-szleng.
Jelenleg 99%-on a csillagozás, 12 értékelés alapján, nem véletlen. Elolvasni még nem olvastam, hogy másoknak hogy tetszett, egyelőre élvezem, hogy nekem ismét hozta a régi fényt. A 13 itt most szerencsés szám, nekünk olvasóknak mindenképp, hogy visszakaptuk azt a Fable-t, akit imádtunk már tinikorunk óta.

2 hozzászólás
>!
gabona MP
Vavyan Fable: Fanyarédes

Attól nem kell tartani, hogy a Halkirálynő-sorozat ellaposodna, hiszen alap mindig van, legfeljebb nem ugyanúgy találnak be a részek. Ez most kivételesen nagyon is jó volt, az egyetlen probléma csupán a rövidsége. Egyre lazábbak a sorok, nagyok a betűk, így könnyen és gyorsan olvasható. Ami a sztorit illeti, ezúttal is előtérbe kerül a Mindenható Cárevics Elvtárs, rengeteg a közéleti és politikai kikacsintás – így aki képben van a nagyvilágban történtekkel, könnyen megfejtheti a mögöttes tartalmat. A felépítés sem a megszokott volt, ebből adódóan nagyon tetszett, hogy Denisa végig kómában feküdt, úgy nyomozott. Végre nem volt csúcsra járatva a blődség, s mintha Martin is kezdene megkomolyodni, bár ez nem feledteti két évvel ezelőtti spin-offját.

Aztan most már újra elkezdem elölről a szériát, talán a következő kötetig ki is tartok az ismétléssel.

>!
Fabyen, 2019
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639300873
>!
Szabóné_Erdős_Gyöngyi
Vavyan Fable: Fanyarédes

Ezt a kötetet majdnem olyan volt olvasni, mint az írónő régi regényeit, lendületes, célratörő, de sokrétű és sokfelé ágazó. Nem túl cikornyás, kissé még vicces is itt-ott. A nyelvezet néhol megmosolyogtatóan varázslatos, mint régen. Sajnáltam, hogy kifutottam, kifogytam belőle a végén. Szívesen kalandoztam volna még. Különösen Denisa részei tetszettek, a kómázás alatt más bőrére bújós tapasztalatokkal, Martin szemszögét valahogy nem éreztem olyan meggyőzőnek. Mi hiányzott? A szereplők és események hímpora, hamvassága, optimizmusa, ami a korai, régi történeteiben mindig úgy elbűvölt.

>!
Darolyn
Vavyan Fable: Fanyarédes

Sorozat 13. rész, 1. olvasás

Jaj, nagyon jólesett, nagyon tetszett.
Főleg ez az ezo-para-meta-spiri vonal, ami jó vázat adott a főtörténet cselekményének és az egyes szemszöges váltakozásának.
Ez most olyan igazi, eredeti VF-stílusú VF-könyv volt.

>!
Emyna_Ryuu P
Vavyan Fable: Fanyarédes

Fable-t olvasni számomra mindig is felüdülés. De ez a könyv, most még jobban belelopta magát a szívembe, a kezdeti Halkirálynős könyveket idézi. Újra azok az érzések törtek elő, mikor az első részeket olvastam. A történet, a sztori és a szereplők, mind-mind a helyén voltak. Mindenkiből kaptunk egy kicsit. Denisa még ebben az állapotában is csúcszsaru. Belloq meg Belloq ízig-vérig. Egy szereplőt hiányoltam picit, Dáliát. :D Szívesen olvastam volna arról a jelenetről, amikor Denisa-t ébresztgeti a kórházban. ;)

>!
Azazel
Vavyan Fable: Fanyarédes

Sajnos (?) elozmeny-olvasomaratont tartottam a konyv erkezese elott, es korabbi kotetekhez merten gyenge volt. Fel-felcsillant, de nekem hianyzott valami belole.


Népszerű idézetek

>!
MSE71

– Ahol te nem vagy jelen, ott nincs semmi. Függőd lettem, mindörökre. (…)

>!
Szabóné_Erdős_Gyöngyi 

A szalmaszőke, vízfesték-kék szemű Donald érzelmesen nézi Denisa arcát. Odahajol, megcsókolja. Mutatóujjával végigsimít a szemöldökén, majd alig észlelhető gesztusokkal keresztet rajzol az arca fölé, mintha megáldaná, jóllehet még egyikük sem térdepelt gödröt a templompadlóba. Na persze, a hit nem is a templomokról szól.

131. oldal

>!
Szabóné_Erdős_Gyöngyi 

A kultúrához vezető első lépcsőfok az önuralom.

205. oldal

>!
gabona MP

Ha az ember nem költő, nehéz szonettet írni. Na jó, hát poétaként sem könnyű.

241. oldal, Daniel Belloq (Fabyen, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Belloq (Mogorva) · szonett
>!
Emyna_Ryuu P

– Capuletek jobbra, Montague-k balra! – parancsolja Patrick Wyne sudáran és szigorún.

65. oldal

>!
gabona MP

Nem polkorrekt autistának mondani az autistát, mert az kizárólag autizmussal élőnek mondva helyes. Jogos a kérdés, Cydtől való: ha a süket polkorrektül siket, akkor a süketnéma siketníma, a vak pedig vik?

187. oldal, Martin Wry (Fabyen, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Cyd · Martin Wry · politikai korrektség
>!
Emyna_Ryuu P

Kleptó cicus ma lazázott, mindössze fél pár zoknit és egy sportmelltartót csórt valamelyik szomszédtól.

66. oldal

>!
gabona MP

Ellenben polkorrekt például közpénzből milliós jóvátételt fizetni az életfogytos tömeggyilkosnak, aki nyolcvan ember lemészárlása után azért perli az államot, mert szerinte nem elég komfortosak a börtönviszonyai. Jóllehet, csupán hastáncos hurikat és további legyilkolható áldozatokat nem kapott unaloműzésre, plusz egy Ferrarit. Minden egyébbel rendelkezik cellának nevezett, többhelyiséges, összkomfortos luxuslakosztályában.

187. oldal, Martin Wry (Fabyen, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Martin Wry · politikai korrektség
>!
Emyna_Ryuu P

Megérdemelnének egy grátisz lábpedikűrt, cápákkal!

154. oldal

>!
Szabóné_Erdős_Gyöngyi 

Amikor egy gyászoló hősiesen bevallja, hogy érzi az elhunyt jelenlétét, beszélget is vele, senki sem vitatja igazmondását. Valójában persze egy szavát sem hiszik, de jóságosan ráhagyják, mert fő a kegyelet, s ha végre letelik a gyászév, biztos megnyugszik szegény.
Mármost, amikor majd én regélek a kómaközi kalandjaimról, miszerint emberekből ki-be járva lélektől lélekig szállongva, magamtól se különválva mindegyikük én is voltam, a tér-időben ficánkoltam, testetlenül is érzékelve mind az összes porcikámat…

205. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Janet Evanovich: Két ravatal
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Darynda Jones: Első sírhant
Réti László: Kaméleon
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Jo Nesbø: Vörösbegy
Nemere István: Halj meg helyettem!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr