Ezüstegér 144 csillagozás

Vavyan Fable: Ezüstegér Vavyan Fable: Ezüstegér

Gratia ​egy Isten háta mögötti birtokon gondozza a lovakat. Nemcsak velük különleges a kapcsolata, a közeli falu népét és a doktort is elbűvöli, nem feltétlenül a bájosságával. Egy macska elől mentett egérrel misztikus viszonyba kerül, bár ő nem tud róla. Kívánságai sorra teljesülnek, rögtön az első így hangzik: inkább a falnak mennék, mint hozzád. Történet szerelemről, barátságról, vágyról, varázsról.

Részlet a regényből:

Egy napon a porondnak becézett pályán dolgozott Mulin egyik hátasával. Az ezerképpen tündöklő Nap tékozlón folyatta aranyló fényeit.
Az idegen kocsi a szent és tabu lovaglóösvény felől érkezett. Lassan, hajószerű siklással bukkant elő a fák közül. Az igazgyöngy színű luxusjárgány a vízszintes oszlopsorral közrezárt pálya mellé gördült és megállt.
Sötét üvegű ablakain megtört a napsugarak áthatolási igyekezete.
Gratiából előfakadt a birtokvédő ösztön, még akkor is, ha Brahms Mullin tulajdonát kellett védelmeznie.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Fabyen, Budapest, 2012
428 oldal · ISBN: 9789639300422
>!
Fabyen, Budapest, 2012
428 oldal · ISBN: 9789639300439
>!
Fabyen, Budapest, 2002
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639300055

Enciklopédia 6


Kedvencelte 23

Most olvassa 4

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
meacska
Vavyan Fable: Ezüstegér

Feküdtem reggel az ágyon, próbáltam éledezni, aztán az egyik pillanatban beugrott: nekem most Fable kell. Méghozzá az Ezüstegér, mert én azt már régen olvastam, és vannak benne pacik meg lovaglások, és ha ezeket így mind szépen összerakjuk, az tuti gyógyír az épp' kissé borús hangulatomnak. Szóval letámadtam a polcot, majd egy ültő helyemben kivégeztem a könyvet is.

Maximálisan visszahozta az életkedvemet, tudtam én, hogy nekem most Fable kell (meg ló).

Nem tudnék egyhuzamban sok Fablét olvasni, kicsit talán sok lenne, de egyesével, a régieket is elővéve meg tudják menteni az embert. Most a legnagyobb bajom max. az igazi ló hiánya lenne, de majd valamit csak kitalálok ellene :)

Szóval feladatát ellátta, sírós-szívkitárós-megkönnyebbülős-életbevisszahozós könyvnek tökéletes.

1 hozzászólás
>!
diamondfox P
Vavyan Fable: Ezüstegér

Hát izé. Cincogi! Ez úgy mi volt pontosan? :D

Értem én, hogy Anyó szereti a szerelmet. Gyönyörűen tud róla beszélni. De ez azért olyan… semmilyen volt. Mintha az összes eddig megjelent könyvéből kicsipegett egy-egy foszlányt, összegyűrte és viszlát! Kész is az új könyv. Adott a mágikus jelleg, amiért lehetne fantasy osztályú – de amik tényleg arról szólnak ezerszer jobbak és érdekesebbek! (Álomhajsza, Álmok tengere)
Sajnálom, de ez tényleg nem volt egy nagy wasistdas. A karakterek felejthetőek voltak, kötelező elemként felbukkant egy abberált – bár tény, hogy a vége eléggé tetszett, az olyan igazi fables lezárása volt a gonosznak. Ja, és hozzátenném, hogy spoiler Szóval csak az olvassa el, aki ki akarja pipálni a Fable-összes listáját. Amúgy hanyagolható.

8 hozzászólás
>!
Ariadne
Vavyan Fable: Ezüstegér

Teljesen ellentétes véleménnyel vagyok mint a negatív vélemények. Rám ismét hatással volt, elvarázsolt, és a lelkemig hatolt. Meseanyó írásai mindig akkor „találnak meg”, amikor a legnagyobb szükségem van rájuk. Gondolkoztam, hogy mit is kellene olvasni, és csak úgy levettem a polcról egy könyvet. Ezt. Nem túlzás a romantika szál benne, és igencsak tűzdelt humorral is. Ez nem Harlequin regény, hanem Fable. Nem csöpög, nem megy az ember gyomrára. Épp csak annyi romantikát tartalmaz, amennyire az ember lelkének szüksége van néhanapján, és vegyíti humorral, ami felszabadítja az embert. Aki olvasott már Fable-t, az tudja miről „beszélek”. Olvasd előítéletek nélkül, és hagyd hogy elvarázsoljon téged is Meseanyó.

11 hozzászólás
>!
Lark
Vavyan Fable: Ezüstegér

Íme egy könyv, amit egy hónapig tartott kiolvasnom, és nem azért mert rossz lenne, hanem egyszerűen azokkal a Fable-könyvekkel ellentétben, amiket eddig olvastam és tetszettek is, itt kifejezetten azt éreztem, hogy nem én vagyok a célközönsége. Lehet gáz, de csak azért nem hagytam félbe, mert nem szoktam félbehagyni könyveket.

Szóval amit erről a könyvről bátran el lehet mondani az az, hogy egy kalandos, mesés, romantikus, lovas történet, amelynél kifejezetten úgy éreztem, hogy NŐKNEK szól.
No, ez az, amivel én nem voltam tisztában, mivel az eddigi regények, amiket olvastam az írónőtől, általam unisexnek lettek minősítve.
Ettől még ez egy jó könyv, mert élvezetes, szép szöveges, olykor mosolygatós, nem kiszámítható, de azon kevés könyvek egyike, ami szerintem uraknak nem való.

Kicsivel több, mint 400 oldal a könyv, könnyen olvasható betűkkel, tehát nem mondanám vastagnak, de kevésnek sem, bár alap esetben én az extrém hosszú izgalmas könyveket szeretem, de ez nekem sok volt, persze tudom, hogy ez valószínűleg az én hibám, de attól még így érzek.

Ahogy már írtam, az egész nem más, mint egy romantikus mesés történet. Van benne egy kis akció, kaland, visszaemlékezésben múltidézős részek és olyan szexjelenetek, amik a férfiakat is megmozgatják.
A karakterek szintén tipikus Fable-karakterek, kikre azt, hogy sablonos nem lehet mondani, kivéve, ha van olyan kategória, hogy Fable-sablon, mert abba azért némelyik beleillik.
A főhősnő nagyszájú, életigenlő lovászlány, a szerelmi háromszög másik két egyede pedig vegytiszta férfi. Találunk még gonosz boszorkányt, pedofilt, rabló lovagot, agresszív kacsákat és persze varázs egérkirálynőt a történetben. Azon nők, kik szeretik Fablet, bizton nem fognak csalódni benne, nekem viszont túlságosan csajos volt.

Aki szereti a Fable-könyveket és NŐ, az bátran kezdjen bele, mert tetszeni fog neki, de férfiaknak nem ajánlom.

>!
porcellan
Vavyan Fable: Ezüstegér

Újfent megállapíthatom, hogy kinőttem a Vavyan Fable könyveket. Régen rengeteg kötetet megvettem, olvastam és könnyesre nevettem magam. Most előkerült egy még nem olvasott példány és nem hatotta meg a lelkemet. A múltkoriban ugyanígy jártam egy újfent elővett példánnyal A pepita macskával. Anno imádtam, most meg azon gondolkodtam mi a jó ebben. Hát így változnak az ízlések :)

>!
m0soly
Vavyan Fable: Ezüstegér

Nem vagyok különösebben öreg, és nem élek nagyon stresszes életet, de néha mégis azt kívánom, bárcsak úgy élhetnék, mint Gratia – boldogan és szabadon, csak azt csinálva, amit kedvem van, a kedvenc lovaim között. A történet nekem annyira nem jött át, de a hangulat mindent visz.

>!
FreeAngel
Vavyan Fable: Ezüstegér

Hát ez egy igencsak rendhagyó Fable-könyv volt.. Nem is gondoltam volna.. Először az olvasói véleményekben csak az tűnt fel, hogy senkinek nem tetszik annyira, mint a többi. Mivel én még nem olvastam túl sokat tőle, ezért annyira nem ismerem, mint mondjuk Agatha Christie-t, akinek az összes könyvét ronggyá olvastam már, de menet közben rájöttem, hogy mitől nem annyira népszerű ez a regény.
Adott két főszereplő (vagy inkább három) és az események tulajdonképpen végig a könyv folyamán különböző, egymástól majdhogynem teljesen különálló történetekből állnak össze. Igen, valóban kicsit más, mint az általam eddig olvasott könyvei, de nem mondanám, hogy ez ront az olvasási értékén.
Szuperül indult, vicces volt, szerelmes, bolondos és kalandos, ahogyan azt már Meseanyótól megszokhattuk. A közepe-kétharmada táján elkezdtem picit unatkozni, a háromnegyedénél már vártam, hogy más is történjen már, aztán a vége csillagos hatosra vizsgázott még hálivúdi mércével mérve is!! Izgalmas volt, megható és kicsit sikerült is rámijesztenie Meseanyónak, gondolkodtam is, hogy most akkor mi lesz itt…?? Olyan nem lehet, hogy… Ilyen vidám könyvben nem lehet vége így …. Aztán jött a végkifejlet és megnyugodhattam… :))
Hála istennek, no meg ennek a kifogyhatatlan fantáziájú és fantasztikus humorú írónőnek, ismét megállapítható, hogy amellett, hogy szórakoztat és kikapcsol, nevel is és tanít, nem akármilyen módon, nyelvezeten és hihetetlenül életszerű példákon keresztül. Jah, és emellett még izgalmas is. Így aztán olyan, mintha három könyvet olvasnék egyszerre… Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam… :)

>!
Emília5
Vavyan Fable: Ezüstegér

Vavyan Fable rengeteg könyvét olvastam, főleg régebben. nagyon szeretem az írásait, humoros, romantikus, izgalmas, sok minden van benne, szerelem, krimi, humor, életigazságok. Mindez ebben a könyvében is megtalálható. A szereplők valóságosak, reálisak még különcségük ellenére is, szerethetők. Ez a könyve is jó időtöltés volt és egy szép gyöngyszeme a gyűjteményemnek a Vavyan-könyvek között.

>!
PandaSueshi
Vavyan Fable: Ezüstegér

Mielőtt belekezdek, el kell mondjam, hogy megrögzött Fable-ista és lóbolond vagyok! Imádom a könyveit, a stílusát. Ennek ellenére az Ezüstegér nem lett a kedvencem. A szereplők, a lovak, a varázslatos dolgok és a történet maga nem hazudtolta meg az írónő tehetségét. Gratiaval minden ponton képes voltam azonosulni, néha előre beleláttam a fejébe. Viszont a könyv közepétől számomra rengeteg unalmas rész következett. Bizonyára a fantázia-serkentés volt a cél, de számomra altató hatást gyakoroltak a hosszúra nyúló párbeszédek, a túlzottan részletes eseményleírások. A könyvet az utolsó 20-30 oldal mentette meg.


Népszerű idézetek

>!
FreeAngel

– Adonis, ne haragudj. Mindig őszinte voltam hozzád…
– Nem kellett volna! Azt mondják, az őszinteség a szadizmus egyik formája.

142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: őszinteség
>!
fszilvi

Te! Mindjárt olyat mesélek neked, hogy attól megereszkednek a melleid! Ja, már hallottad!?

>!
Ivetta

Az persze pompás, hogy a hízási/fogyási törekvés miatt mozgásra, mértékletességre, testi tudatosságra adod a fejed, de ha életed értelme áll vagy bukik azon, hogy még külsőre se önmagad légy, hanem teljesen másvalaki, hát az halálbiztos kudarc.

>!
Ivetta

Csak az jutott eszembe, hogy némelykor milyen agyafúrtan megbonyolítjuk az életünket, amikor az gubancmentesen is elég érdekfeszítő lehetne.

91. oldal

>!
Nilla I

Piros tollal jegyeztem fel a dátumot, amely naptól dermesztően hidegen hagy, ki mit gondol, terjeszt rólam, mert végeztem a kivagyisággal! Amely naptól nem érdekel, fel sem izgat, mi a menő, márkás, nagyágyús, decens és a legfrissebb trend szerinti.

>!
meacska

Remélem, megbocsátja, hogy kilestem örömódával felérő galoppozását. Ajándéknak érzem, hogy láthattam. És még én is kaptam a boldogságukból. Valamiképpen olyan ez, mintha, nem is tudom hányadikként, magam is részt vettem volna a ló, a virágok, a napsütés, a ravasz illatú levegő és a maga közös szeretkezésében.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lovaglás
>!
Ivetta

Az illető konkrétan nem tud semmit, viszont csípőből képes kommunikálni. Tehát keresztülhalandzsázza magát a firtatott tételeken, átsüketeli magát a szigorlatokon. Emberünk nem tehetséges, nem művelt, nem érzékeny, nem etikus. Pusztán csak „kommunikatív”.

174. oldal

>!
Bubi

Az persze pompás, hogy a hízási/fogyási törekvés miatt mozgásra, mértékletességre, testi tudatosságra adod a fejed, de ha életed értelme áll vagy bukik azon, hogy még külsőre se önmagad légy, hanem másvalaki, hát az halálbiztos kudarc.
Bálnából nem lesz balerina. Viszont a leglégiesebb táncosnő sem fog soha úgy úszni, mint a cet.

24. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Terry Pratchett: Baff!
Julie Garwood: Árnyéktánc
Julie James: A hamis partner
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a sziszifuszi szerelem
Fred Vargas: Talpra, halottak!
Lawrence Block: A betörő, aki parókát viselt
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
Rejtő Jenő (P. Howard): A három testőr Afrikában
Réti László: A hasonmás
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány