Ébredj ​velem! (Halkirálynő 4.) 316 csillagozás

Vavyan Fable: Ébredj velem! Vavyan Fable: Ébredj velem! Vavyan Fable: Ébredj velem!

A ​Halkirálynő sorozat ezen történetét Daniel Belloq, alias Mogorva meséli el, mivel Denisa egy különös baleset következtében amnéziás állapotba kerül. Danielt nem csupán a baleset körülményeinek tisztázása és egyéb bűnügyek kiderítése köti le, azon is fáradozik, hogy visszakerüljön Denisa emlékezetébe.
„Kirúgom magam alól a Mazdát. A néhány kocsival előttem parkoló Saab motorja felbőg, a jármű megugrik, majd mégis megtorpan, mintha vezetője azt nézné, társa valóban mozdulatlanná vált-e a járda mocskában.
Cyd meglendíti a markában tartott kézigránátot. Mielőtt eldobhatná, a Saab ismét elrugaszkodik álló helyéből.
Ekkor már a kocsi csomagtartófedelén állok, abban a boldog tudatban, hogy Cyd felrobbantja velem együtt. Feldobom magam a tetőre, ahogy a kiképzésen belém lőcsölték (csakhogy akkor fegyver volt a kezemben!). Elvetődöm, keresztben fekve. Legurulok a motorháztetőre. Jobb híján két csupasz öklömmel zúzom be a szélvédőt.
Látom a fickó arcát: őrült… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Fabyen, Budapest, 2007
490 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300200
>!
Fabyen, Budapest, 1997
486 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638571209
>!
Pannon, Budapest, 1990
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637955070

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Belloq (Mogorva) · Denisa Wry · Cyd · Donald Gall


Kedvencelte 55

Most olvassa 9

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Ibanez P>!
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Nagyon orultem, hogy nezopontot valtva haladunk elore a csapattal, szerintem jo volt egy picit “halkirályosan” úszni tovább. Izgalmas ötlet volt az amnézia és az ebből fakadó bonyodalmak – főleg ha zsaru és feleség az illető. Szeretem Fable stílusát, de az is igaz, hogy jó volt az előző kötet utáni kihagyás, hogy ne legyen “túl sok”. Akcio, humor, Jackie Chan filmekbe illő jelenetek, nem lehet unatkozni! Daniel előadásában minden kicsit más, igaz, Denisa se egy nyüsszögő diáklány alkat. Cyd abszolút kedvenc!

GytAnett>!
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Ez az egyik nagy nagy kedvencem a Halkirálynő sorozatból. Ha valaki nem szeretett bele Danielbe eddig a részig, akkor soha nem fog. 12-13 éves korom óta szerelmes vagyok belé, azt hiszem. :D
Nem egy egyszerű alaptörténet, hogy a kedves feleség a nászút során elveszti az emlékezetét és az elmúlt pár év teljesen kitörlődik. Természetesen a mi daliás lovagunk nem adja fel azonnal, hanem felveszi a küzdelmet, megpróbálja újra magába bolondítani azt az idióta nőszemélyt.  Természetesen nagyon sok komikus helyzet alakul ki, nem csak Denisa és Daniel között, hanem Denisa és bárki között.
Nagyon szeretem ezt a kötetet, ezen szoktam a leginkább átszáguldozni olvasás közben. Furcsa, mert már többször olvastam, de azért az apróságok ki tudnak esni rendesen, csak az alaptörténet maradt meg, így nem is volt baj, hogy megint a kezembe vettem. 
Meseanyó régen igazán fantasztikus könyveket írt. Humorban és cselekményben is verhetetlen könyvek voltak ezek, illetve még most is azok. Unatkozni egyáltalán nem lehet az olvasásuk közben. 

Paulinusz_Tünde P>!
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Szinte le se kell írnom már, hogy ez is egyik kedvenc részem (nahát…ezt írtam már? :D )
Ez a történet Daniel története, ő mesél. Rendkívül izgalmasan kezdődik ez a történet, aztán még izgalmasabban folytatódik. Itt is pörögnek az események és mint minden részben a „nagyszerűek” itt is megjelennek.
Érdekes, hogy pont ennél a résznél jutott az eszembe, hogy Denisa öccse mennyire más, mint a Galandregényben. Itt él, pezseg, van személyisége. Én azt is szeretem, hogy a család is benne van minden részben. Denisa szülei, öccse, Ella…nemcsak a piff-puff, dirr-durr, csitt-csatt kerül leírásra, hanem ennél jóval több, mint minden részben. Igazából ezért nem tudom őt ponyvaregény írónak elfogadni, mert annál mélyebbek a könyvei.

Nefi>!
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Nincs is ilyen pasi… az ilyen még könyvben is halálos :)

5 hozzászólás
klaratakacs P>!
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Ez most nagyon nehezen ment, pedig emlékeim szerettem ezt a részt is.
Denisa részlegesen amnéziás, bár a doki megállapítja, hogy ilyen márpedig nincs, de mégis. Emiatt Belloq szemszögéből látjuk a történetet, ami szerintem kissé langyosra, túl érzékenyre sikerült. Több nyomozás is zajlik, Den is dolgozik gőzerővel, hiszen zsaru maradt, emellett balesetének a körülményei sem teljesen normálisak. Jönnek az akciók, a sérülések, csattognak a pofonok, de mégsem vonzott történet, napi x oldal előírásával tudtam csak a könyvet befejezni.

l_moni>!
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Mogorva szemén keresztül látni a történéseket igazán jó érzés. Továbbra is bírom a pasit, nagyon. Na de Denisa meg a többiek is a szívemben vannak. Hiányoltam a harcművésznőt nagyon, sajnálom, hogy ebből a részből kimaradt.

zyzmut>!
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Miután belecsaptam a lecsóba, csak akkor tudatosult bennem, hogy bizony ez egy sorozat 4. része. Bászki. Sebaj, kell ez a zöld borító, plecsniért báááááármit. :)
Néha előbukkantak korábbi eseményekre való utalások, de ez még annyira nem volt zavaró. Ami felett viszont nem tudtam szemet hunyni, azok az elgépelések. A fura jelzők használata meg csak hab volt a tortán: végelgyengült tábortűz, eltörődött vendégek
Nem ez lett a kedvenc VF könyvem.

Paulina_Sándorné P>!
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Érdekes és mulatságos helyzetekből nem volt hiány. Élvezettel faltam a sorokat. Külön imádtam, hogy Mogorva szemszögéből ismerhettem meg a történetet. Denisával mindig történik valami, nem is ő lenne, ha nyugodtan telnének a napjai. A „betegsége” adta a mulatságos helyzeteket. Mogorvát eddig is imádtam, de ezek után még nagyobb kedvencem lett. Nagyon tetszett, hogy nem adta fel, küzdött és persze minden mellett még dolgoznia is kellett.

Szabóné_Erdős_Gyöngyi >!
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Denisa megkésetten megtartott nászútjáról a kórházban ébred, egy vidéki úton, egy jellegtelen furgon utólag egyre érdekesebbnek ható balesetet szenved, s miközben ő a láthatóan sérült kocsikísérőt mentené, az árokfalhoz lapítja – repíti egy (tisztázatlan) detonáció. Ráadásul a fejét ért ütés – becsapódás miatt nem is emlékszik, két éve kedvesére, társára, már férjére, sem Ellára, sem a közelmúltban szerzett barátaikra.
Daniel persze küzd, de nyilván csak a férfias büszkeség tiszteletben tartása mellett azért, hogy visszakerüljön a kegyeibe – és ez a küzdelem messze nem könnyű, ha figyelembe vesszük, hogy Denisa nem bírja jól a kórházat és inkább mihamarabb „hazamegy” vele akkor is, ha nem emlékszik a közös múltjukra, amitől egyre inkább kifosztottnak érzi magát ő is. A bűnüldözésben persze nemigen van szabadnap, és eközben a nappalijukba kerül előbb egy kazetta, ami csak perverz pedofiloknak szerezne örömet, majd érdekes újságok furcsán bejelölt pajzánnak ható hirdetésekkel, aztán már leginkább csak arra van idejük, hogy egymás életét mentsék az össztűz előtt, holmi kapcsolati működési nüanszok várhatnának…
Nem mondom, hogy Daniel narrációja így egyedül minden tekintetben szegényesebb, de a kapcsolati ügyeknél jobban szeretem a váltott szemszöget.

Homolya_H_Tímea P>!
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Denisa amnéziás, így ezt a történetet Daniel, a Férfi szemszögéből ismerhetjük meg.
Talán a téma miatt, de eddig ez volt a legperverzebb kötet, de egyben ezen nevettem a legtöbbet is, sokszor könnyekig.


Népszerű idézetek

Bagneso>!

[…] mi nők azért szeretjük zavarba ejteni a férfiakat, mert teherbe nem ejthetjük őket.

Bagneso>!

A lenszőke félvér a közelembe sodródik.
– Álmos vagyok! – kiáltja felém.
– Feküdj le! – javaslom, egyszerre két kopasszal vöröspecsenyézve.
– Ez a nevem!
– Mogorva vagyok – felelem.
– Semmi kétség – hagyja rám.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Belloq (Mogorva)
3 hozzászólás
Bagneso>!

– Én vezetek, mert gondolkozni akarok.
– Hiszen akkor se tudsz vezetni, ha közben nem gondolkozol! Arról nem beszélve, hogy akkor se gondolkozol, ha nem vezetsz.
– Ha Ábel olyan volt, mint te, akkor én felmentem Káint.
– Ha Éva olyan lett volna, mint te, akkor Ádám is átmegy az üvegajtón.

Madama_Butterfly>!

– Te manó – nyögi Denisa. – Nem te adsz címeket Robin Cook könyveihez? Jól fizet az ötletekért? Agydugulás, agytorlasz, agy-ideg!?
– Kész agytröszt vagyok, mi? – vigyorog Cyd.

Kapcsolódó szócikkek: Cyd · Denisa Wry
Rekosz>!

A nők nem normálisak – […] – Reggeli arcuk: a Világölő Hárpia. Délben: Blazír Ordas. Éjjel, minő varászlat: Démon Fátyolban.

Sozora>!

– Nahát, egy kommandós a hitvesem! Mi a csapat neve?
– Darazsak.
– Hülyéskedsz? Semmi Kobra, Jaguár, Oroszlán, Lépfene vagy ilyesmi? Darazsak? Még jó, hogy nem Csótányok.
– A doki nem lepett meg búcsúzóul valami dilidrazséval?
– Nem a fenét – vonogatja a vállát. . – Kaptam egy dobozzal. Rózsaszínű cukorkák. Gondolom, belül is rózsásak. És ha beveszem, hasonlónak fogom látni a világot. De nem veszem be.

50. oldal (Fabyen, 2007)

K_Maria P>!

Tele van a hócipőm, idén már a századik. Üdvös lenne, ha belátnák, hogy a hócipő munkaruha, és gondoskodnának utánpótlásról.

K_Maria P>!

Soha nem volt ennyire aluledzett az emberiség, mint mostanában, amióta mindenki birkózó-, tenisz- vagy futócipőben jár.

K_Maria P>!

Emberemlékezet óta a szerelem a leggazdagabb bajforrás. Bajom van bőven.

zyzmut>!

– Nos, ahogy mondani szokták: felborult a biológiai egyensúlyom.
– Hogyhogy?
– Üres a gyomrom, tele a tököm.

217. oldal


A sorozat következő kötete

Halkirálynő sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Julie Garwood: Kegyes halál
R. Kelényi Angelika: Rejtélyes Rio
Janet Evanovich: Két ravatal
Szabó Tünde: A hacker
Csóti Lili: Hetedvérig
Julie James: A hamis partner
Cornelie C. G.: Teremtő erő
Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány