Ébredj ​velem! (Halkirálynő 4.) 273 csillagozás

Vavyan Fable: Ébredj velem! Vavyan Fable: Ébredj velem! Vavyan Fable: Ébredj velem!

A ​Halkirálynő sorozat ezen történetét Daniel Belloq, alias Mogorva meséli el, mivel Denisa egy különös baleset következtében amnéziás állapotba kerül. Danielt nem csupán a baleset körülményeinek tisztázása és egyéb bűnügyek kiderítése köti le, azon is fáradozik, hogy visszakerüljön Denisa emlékezetébe.
"Kirúgom magam alól a Mazdát. A néhány kocsival előttem parkoló Saab motorja felbőg, a jármű megugrik, majd mégis megtorpan, mintha vezetője azt nézné, társa valóban mozdulatlanná vált-e a járda mocskában.
Cyd meglendíti a markában tartott kézigránátot. Mielőtt eldobhatná, a Saab ismét elrugaszkodik álló helyéből.
Ekkor már a kocsi csomagtartófedelén állok, abban a boldog tudatban, hogy Cyd felrobbantja velem együtt. Feldobom magam a tetőre, ahogy a kiképzésen belém lőcsölték (csakhogy akkor fegyver volt a kezemben!). Elvetődöm, keresztben fekve. Legurulok a motorháztetőre. Jobb híján két csupasz öklömmel zúzom be a szélvédőt.
Látom a fickó arcát: őrült… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Fabyen, Budapest, 2007
490 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300200
>!
Fabyen, Budapest, 1997
486 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638571209
>!
Pannon, Budapest, 1990
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637955070

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Belloq (Mogorva) · Denisa Wry · Cyd · Donald Gall


Kedvencelte 52

Most olvassa 9

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
GytAnett P
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Ez az egyik nagy nagy kedvencem a Halkirálynő sorozatból. Ha valaki nem szeretett bele Danielbe eddig a részig, akkor soha nem fog. 12-13 éves korom óta szerelmes vagyok belé, azt hiszem. :D
Nem egy egyszerű alaptörténet, hogy a kedves feleség a nászút során elveszti az emlékezetét és az elmúlt pár év teljesen kitörlődik. Természetesen a mi daliás lovagunk nem adja fel azonnal, hanem felveszi a küzdelmet, megpróbálja újra magába bolondítani azt az idióta nőszemélyt.  Természetesen nagyon sok komikus helyzet alakul ki, nem csak Denisa és Daniel között, hanem Denisa és bárki között.
Nagyon szeretem ezt a kötetet, ezen szoktam a leginkább átszáguldozni olvasás közben. Furcsa, mert már többször olvastam, de azért az apróságok ki tudnak esni rendesen, csak az alaptörténet maradt meg, így nem is volt baj, hogy megint a kezembe vettem. 
Meseanyó régen igazán fantasztikus könyveket írt. Humorban és cselekményben is verhetetlen könyvek voltak ezek, illetve még most is azok. Unatkozni egyáltalán nem lehet az olvasásuk közben. 

>!
klaratakacs +SP
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Ez most nagyon nehezen ment, pedig emlékeim szerettem ezt a részt is.
Denisa részlegesen amnéziás, bár a doki megállapítja, hogy ilyen márpedig nincs, de mégis. Emiatt Belloq szemszögéből látjuk a történetet, ami szerintem kissé langyosra, túl érzékenyre sikerült. Több nyomozás is zajlik, Den is dolgozik gőzerővel, hiszen zsaru maradt, emellett balesetének a körülményei sem teljesen normálisak. Jönnek az akciók, a sérülések, csattognak a pofonok, de mégsem vonzott történet, napi x oldal előírásával tudtam csak a könyvet befejezni.

>!
kriszet_Paulinusz P
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Szinte le se kell írnom már, hogy ez is egyik kedvenc részem (nahát…ezt írtam már? :D )
Ez a történet Daniel története, ő mesél. Rendkívül izgalmasan kezdődik ez a történet, aztán még izgalmasabban folytatódik. Itt is pörögnek az események és mint minden részben a „nagyszerűek” itt is megjelennek.
Érdekes, hogy pont ennél a résznél jutott az eszembe, hogy Denisa öccse mennyire más, mint a Galandregényben. Itt él, pezseg, van személyisége. Én azt is szeretem, hogy a család is benne van minden részben. Denisa szülei, öccse, Ella…nemcsak a piff-puff, dirr-durr, csitt-csatt kerül leírásra, hanem ennél jóval több, mint minden részben. Igazából ezért nem tudom őt ponyvaregény írónak elfogadni, mert annál mélyebbek a könyvei.

>!
Nefi P
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Nincs is ilyen pasi… az ilyen még könyvben is halálos :)

5 hozzászólás
>!
l_moni
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Mogorva szemén keresztül látni a történéseket igazán jó érzés. Továbbra is bírom a pasit, nagyon. Na de Denisa meg a többiek is a szívemben vannak. Hiányoltam a harcművésznőt nagyon, sajnálom, hogy ebből a részből kimaradt.

>!
Paulina_Sándorné P
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Érdekes és mulatságos helyzetekből nem volt hiány. Élvezettel faltam a sorokat. Külön imádtam, hogy Mogorva szemszögéből ismerhettem meg a történetet. Denisával mindig történik valami, nem is ő lenne, ha nyugodtan telnének a napjai. A „betegsége” adta a mulatságos helyzeteket. Mogorvát eddig is imádtam, de ezek után még nagyobb kedvencem lett. Nagyon tetszett, hogy nem adta fel, küzdött és persze minden mellett még dolgoznia is kellett.

>!
Kiskópé P
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Fu, jótanács, ne ezer részletben olvassátok el!

Nekem most sajnos úgy sikerült, időhiány, fáradtság, kedvetlenség, mással tele fej stb stb miatt és hát kavarog a minden..
Ami biztos, hogy ez másfajta a többi könyvhöz képest, abban, hogy Mogorva szemszögéből, elbeszéléséből követhetjük most az eseményeket.
Kissé para, hogy a nehezen megnyíló pasas ugye belezúgott Denisába, erre most aggódhat, hogy elveszti..
Na meg úgy mellesleg pár életveszélyes helyzet kerül említésre, csihi-puhi, fegyver ugye minek, ÉS néha viszi magával (ami mutatja azért, hogy akkor mekkora nyugis helyzet, ugye) Szóval jé, beszél és mesél és meg is nyílik kicsit előttünk.

Még így darabokban is nekem nagyon tetszett, ha nem rakom le, és végighaladok vele, akkor még inkább, mert akkor teljesebb :)

>!
KillerCat
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Férfias szemszögből ismerhetjük meg Denisa amnéziájának történetét. Bár kevesebb benne a női humor,hiányérzet így sincs,Fable ezt is tökéletesen oldja meg.

>!
Hiranneth
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Ami jó, az jó. Fable könyvei olyanok nekem, mint az antidepresszánsok ;-). Akárhányszor olvasom újra, ugyanúgy felvidítanak. És mindezek mellett el is gondolkoztatnak. Szeretem Dennisa nagyszájúságát, Daniel nyugodtságát, Ella kamaszodását és Martin szövegeit. Nah persze a többiek se kutyák :-D.

>!
Andrée P
Vavyan Fable: Ébredj velem!

Féltem ettől a könyvtől. Hiszen a „narrátorunk most nem a megszokott Denisa, hanem a "Mogorva” Belloq. Ennek ellenére egy hamisítatlan Halkirálynős írás lett ez is szerencsére.
Jó volt Daniel szemszögéből megélni a történeteket.
Rengeteg ökölcsatával, lövöldözéssel, „vérbálozással”, nem kevés humorral és krimivel.
Egy darabig féltem, hogy te jó ég Denisa örökre amnéziás lesz, de aztán szerencsére nem.


Népszerű idézetek

>!
Bagneso

(…) mi nők azért szeretjük zavarba ejteni a férfiakat, mert teherbe nem ejthetjük őket.

>!
Bagneso

– Én vezetek, mert gondolkozni akarok.
– Hiszen akkor se tudsz vezetni, ha közben nem gondolkozol! Arról nem beszélve, hogy akkor se gondolkozol, ha nem vezetsz.
– Ha Ábel olyan volt, mint te, akkor én felmentem Káint.
– Ha Éva olyan lett volna, mint te, akkor Ádám is átmegy az üvegajtón.

>!
Bagneso

A lenszőke félvér a közelembe sodródik.
– Álmos vagyok! – kiáltja felém.
– Feküdj le! – javaslom, egyszerre két kopasszal vöröspecsenyézve.
– Ez a nevem!
– Mogorva vagyok – felelem.
– Semmi kétség – hagyja rám.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Belloq (Mogorva)
3 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P

– Te manó – nyögi Denisa. – Nem te adsz címeket Robin Cook könyveihez? Jól fizet az ötletekért? Agydugulás, agytorlasz, agy-ideg!?
– Kész agytröszt vagyok, mi? – vigyorog Cyd.

Kapcsolódó szócikkek: Cyd · Denisa Wry
>!
Rekosz

A nők nem normálisak – […] – Reggeli arcuk: a Világölő Hárpia. Délben: Blazír Ordas. Éjjel, minő varászlat: Démon Fátyolban.

>!
K_Maria P

Tele van a hócipőm, idén már a századik. Üdvös lenne, ha belátnák, hogy a hócipő munkaruha, és gondoskodnának utánpótlásról.

>!
Sozora

– Nahát, egy kommandós a hitvesem! Mi a csapat neve?
– Darazsak.
– Hülyéskedsz? Semmi Kobra, Jaguár, Oroszlán, Lépfene vagy ilyesmi? Darazsak? Még jó, hogy nem Csótányok.
– A doki nem lepett meg búcsúzóul valami dilidrazséval?
– Nem a fenét – vonogatja a vállát. . – Kaptam egy dobozzal. Rózsaszínű cukorkák. Gondolom, belül is rózsásak. És ha beveszem, hasonlónak fogom látni a világot. De nem veszem be.

50. oldal (Fabyen, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Belloq (Mogorva) · Denisa Wry
>!
K_Maria P

Soha nem volt ennyire aluledzett az emberiség, mint mostanában, amióta mindenki birkózó-, tenisz- vagy futócipőben jár.

>!
Renkou

– Nos, arra számos példát láttunk, hogy egyetlen nő tökéletesen el tud látni három pasast, méghozzá szimultán. De vajon mit kezdene egy pasas három nővel?
– Eszményi létszám egy kártyapartihoz – felelem.

223. oldal (2007-es kiadás)

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Belloq (Mogorva) · Denisa Wry
>!
sztimi53 P

– Akkor mid van?
– Egy lányom, Ella. Tegnap láthattad. Kilencéves. Van egy kutyám, Tarzan.
– Milyen márka?
– Dobermann. Továbbá van egy kocsim, Mazda. Egy ház, Donaldéval szomszédos. Van néhány nadrágom. Te varrtad őket. Ügyesen varrsz.


A sorozat következő kötete

Halkirálynő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Julie Garwood: Árnyéktánc
Julie James: A hamis partner
Kristen Ashley: A nyomozó
Sylvia River: Reményhajsza II.
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
Janet Evanovich: Két ravatal
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr
Stephenie Meyer: A Vegyész