Barbárság ​Tengere (A Viador, a Mímes, a Harcszolga, a Zsoldos és a többiek - ... Tengere 2.) 128 csillagozás

Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Sandon ​zsoldosból harcszolga, majd szabad viador lett. A sok tusázás után úgy érzi, perzselt lelke békéjét csakis egyedül találhatja meg, így hát társaitól búcsút véve útnak indul. Lepereg róla Virtuo, a fikarc varázsló figyelmeztetése, mely szerint jobban járna, ha inkább belső utazást tenne. Ő valóságos élményekre vágyik, s ezeket hiánytalanul meg is kapja, miután kiköt Qrbuun rablókirályságban, ahol hirtelen minden katona őt üldözi, és a kéretlenül mellé szegődött társakat is képtelen lerázni.
Leáztatja magáról az elmúlt napok lepedékét. Napok? Hiszen csak múlt éjjel kezdődött az egész, amikor a kalapos személy a fogadó teraszára lépett. Rövid időn belül felforrósodott a helyzet, elsült Bűzmók, az ártatlanokat is beborítva kegyetlen fojtógázával, s következett az űzéses menekvés, harcolós, börtönös izzadásokkal. Alvilágnál irtóztatóbb temetőben jártak, rájuk ragadt a nadály, tökfejnek nézte őket Amula, a béljós. Poroszlókkal vívtak a gőzfürdőben, a kalaposról kiderült,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Fabyen, Budapest, 2012
392 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639300415
>!
Fabyen, Budapest, 2012
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300408

Kedvencelte 17

Most olvassa 5

Várólistára tette 53

Kívánságlistára tette 41

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Gyöngyi0309 P
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Ajaj Meseanyó vérzik a szívem, de ez most nagyon nem jött össze… Erőltetett, lopott, túlírt, unalmas sztori, egysíkú világ, más nevű, de a korábbi kötetből megismert karakterek alteregói….enyhén Monty-Python stílusú faramuci katyvasz…. Annyira az az érzésem volt, mintha „kötelezőként” született volna az alkotás….kb. ilyen háttérgondolatokkal: „Nagyon rég írtam már fantasyt…mi legyen…mi legyen… á megvan, húzunk le még egy bőrt az Álmok tengeréről….” kezdek kétségbe esni, az írónőnél eddig nem éreztem a pénzszagot…
Skelo karaktere jó volt, de mindenki más felejthető, sablonos… a könyv háromnegyed része untatott, és csak az „írónővel közös múltunk” miatt adtam 3 csillagot. Maradjon a kriminél, Denisánál az jól áll neki, a Halkirálynő könyvek mestere….
spoiler

6 hozzászólás
>!
regulat
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Lehet, hogy fanyalka vagyok… meg értem én a célzást, már a harmadik rész tanmeséit, de egyre jobban úgy érzem, hogy negyedszázados kapcsolatunk az írónővel lassan véget ér.
Nem én vagyok a célközönsége.
Az negyedszázada volt.
Ez már nekem fantasynak gügyögős, mesének erotik túltengéses… valahol e kettő között leledzik, de ettől Fable-es…
Megvan azért ennek is a maga varázsa, mert amúgy még mindig jól ír. Csak nem biztos, hogy nekem.

>!
Fabyen, Budapest, 2012
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300408
2 hozzászólás
>!
NewL P
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Gyönyörű mondatok, szép történet. Olyan fantasy jellegű, szép mese.

>!
gabona 
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Tizenhetedik Fable, első fantasy

A Holt volt holt nem volt után nagyon üdítőleg hatott számomra ez a regény, nem is értem, miért nem olvastam sokkal előbb fantasyt Fable tollából. Persze nem ártott volna előbb az Álmok Tengerét, de annak a terjedelme és Arial Narrow betűtípusa kissé riasztott attól, hogy magamévá tegyem. (A képzeletbeli várólistán azonban előrébb került már…)

Maga a történet nagyon feküdt nálam, egyes részeket, mint pl. a rablókirályság nagyon is aktuálisnak találtam, emellett szép gondolatokat olvastam a szerelemről, szabadságról is, olyan formában, mint eddig még talán soha. Nem is tudom, minek köszönhető, hogy ilyen hamar befejeztem. Egy biztos: nagyon pergő és egy pillanatig sem unalmas a könyv, még úgy is, hogy az előzményeket nem ismertem. Ennyi alapján egyik szereplővel sem sikerült szimpatizálnom, de összességében örülök annak, hogy rászántam magamat az elolvasására. Idén ősszel inkább egy hasonlót, mint egy ezerkettedik aberrált bűnözőset, ha kérhetném… ;)

>!
Fabyen, Budapest, 2012
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300408
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Elég szenvedősre sikeredett. Az előzménykötet, az Álmok tengere lényegesen jobb volt. Scata király már annyira gonosz, hogy inkább röhejes. Az meg az elején borítékolható, hogy a kalapos ifjú tulajdonképpen lány és Sandonnal majd szépen összejönnek a végére. Legalább a romantika kipipálva. De ez a sok flancos szó és szóújítás minek kellett, teljesen besokalltam tőlük. A tojattyú még a legenyhébb közülük. Pedig valaha, tizen -és huszonévesként nagy Fable fan voltam. Az újabb könyvek viszont nem hoznak lázba. Sorry.

6 hozzászólás
>!
pat P
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Jó, tudom, már kinőttem belőle, meg ilyen, meg olyan, meg amolyan, de azért….
De azért olyan jólesett volna még egy kötet.

48 hozzászólás
>!
Veron P
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Volt aki azt mondta, hogy ez már fantasynek kevés, mesének meg túl felnőtt – és nem mondom hogy nincs igaza. De attól még van célcsoport, így 28-on túl, felnőttségen innen én pl. tipikus alany vagyok, és nagyon jól tudnak esni néha az ilyen könyvek:)
Persze nagyon hangulatfüggő is, betegség közben olvastam, mert olyankor főleg szükség van vmi mosolyogtatóra, (mert mint tudjuk ha mosolyogsz, már endorfint termelsz, az meg serkenti az immunrendszert) és bár túlzás lenne a könyvnek tulajdonítani, de tényleg akkor kezdtem jobban lenni, mikor ezt olvastam:D
Nem tökéletes persze, és nem is repít egetverő szellemi magasságokba, de kikapcsol, szórakoztat, nekem az ilyen sztrorik pont jók egy fél tabi Xanax helyett, egy pillanatra elhiszem, hogy a világ szebb hely az ég meg rózsaszín^^ Mondjuk néhol azért rétestésztába csapott – ezért járt a fél pont levonás…

>!
Panna
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Valahogy nekem nem jött be annyira. :( Az első rész sokkal de sokkal jobban tetszett…
Nem volt rossz történet, egy jó kis mese, jó szereplőkkel, az is lehet, csak pont rosszkor került a kezembe… Valószínű,hogy újra fogom olvasni, az Álmok tengerével…

>!
meacska
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

A nyár elején újraolvastam az Álmok tengerét, így tudok viszonyítani, és szerintem a folytatás jobb. Oké, kevesebb benne a misztikum, az idegen helyek és lények leírása, de valahogy mégis jobban tetszett. Hozta a tipikus Fable-stílust, szerintem nagy meglepetés már senkit nem ér (persze csak ha már ismeri)

>!
KillerCat P
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Mesekönyv felnőtteknek Vavyan Fable tolmácsolásában. Minden benne van,ami egy jó kikapcsolódáshoz kell: ármány,szerelem,misztikum,humor,minden kellő mértékben adagolva.


Népszerű idézetek

>!
Szilmariel

– Nos, ezt meguntam, mint vénlány a pártát.

26. oldal

>!
jadett

Az élet nem mindig trallala, időnként blugy-blugy.

182. oldal

>!
Madame_Truska

Holtunkig okulunk. Éppenséggel ez az életünk értelme.

37. oldal

>!
Veron P

Nincs ingyen sajt. Csak az egérfogóban.*
*közmondás

107. oldal

1 hozzászólás
>!
Kahoko

Sohasem állok ellen a kísértésnek, mert rájöttem, hogy azok a dolgok, amelyek nem jók nekem, nem kísértenek.

208. oldal, (G. B. Shaw)

>!
Azazel

Ti képtelenek vagytok hasznát venni a tapasztalataitoknak, amelyek degenerációról degenerációra gyűlnek, és történelem az összefoglaló nevük.

382. oldal

>!
Nyuszibusz

Az élet nem mindig trallala, időnként blugy-blugy

182. oldal, qrbuuni népköltés

1 hozzászólás
>!
Kahoko

A lovaglás ugyanarról a tőről fakad, mint a szerelem, testek-lelkek közösítéséről szól, harmóniavarázs vagy szenvedélyes küzdelem is lehet belőle.

352. oldal

>!
Szilmariel

A könyv bűvös talizmán.
(Montesquieu-től vett fejezetcímes idézet)

41. oldal

>!
Veron P

A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, ha nem látjuk meg.*
*Rodin

297. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kleinheincz Csilla: Üveghegy
Krencz Nóra: A hófehér másvilág
J. Goldenlane: Isteni balhé
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Gaura Ágnes: Túlontúl
T. Kovacsics Aranka: Káosz
Gaál Viktor: Varázserdő
Lőrinczy Judit: Elveszett Gondvána
Bíró Szabolcs: Ragnarök
George R. R. Martin: Kardok vihara