Barbárság ​Tengere (A Viador, a Mímes, a Harcszolga, a Zsoldos és a többiek - ... Tengere 2.) 139 csillagozás

Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Sandon ​zsoldosból harcszolga, majd szabad viador lett. A sok tusázás után úgy érzi, perzselt lelke békéjét csakis egyedül találhatja meg, így hát társaitól búcsút véve útnak indul. Lepereg róla Virtuo, a fikarc varázsló figyelmeztetése, mely szerint jobban járna, ha inkább belső utazást tenne. Ő valóságos élményekre vágyik, s ezeket hiánytalanul meg is kapja, miután kiköt Qrbuun rablókirályságban, ahol hirtelen minden katona őt üldözi, és a kéretlenül mellé szegődött társakat is képtelen lerázni.
Leáztatja magáról az elmúlt napok lepedékét. Napok? Hiszen csak múlt éjjel kezdődött az egész, amikor a kalapos személy a fogadó teraszára lépett. Rövid időn belül felforrósodott a helyzet, elsült Bűzmók, az ártatlanokat is beborítva kegyetlen fojtógázával, s következett az űzéses menekvés, harcolós, börtönös izzadásokkal. Alvilágnál irtóztatóbb temetőben jártak, rájuk ragadt a nadály, tökfejnek nézte őket Amula, a béljós. Poroszlókkal vívtak a gőzfürdőben, a kalaposról kiderült,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Fabyen, Budapest, 2012
392 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639300415
>!
Fabyen, Budapest, 2012
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300408

Enciklopédia 1


Kedvencelte 21

Most olvassa 5

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 41

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Gyöngyi0309>!
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Ajaj Meseanyó vérzik a szívem, de ez most nagyon nem jött össze… Erőltetett, lopott, túlírt, unalmas sztori, egysíkú világ, más nevű, de a korábbi kötetből megismert karakterek alteregói….enyhén Monty-Python stílusú faramuci katyvasz…. Annyira az az érzésem volt, mintha „kötelezőként” született volna az alkotás….kb. ilyen háttérgondolatokkal: „Nagyon rég írtam már fantasyt…mi legyen…mi legyen… á megvan, húzunk le még egy bőrt az Álmok tengeréről….” kezdek kétségbe esni, az írónőnél eddig nem éreztem a pénzszagot…
Skelo karaktere jó volt, de mindenki más felejthető, sablonos… a könyv háromnegyed része untatott, és csak az „írónővel közös múltunk” miatt adtam 3 csillagot. Maradjon a kriminél, Denisánál az jól áll neki, a Halkirálynő könyvek mestere….
spoiler

6 hozzászólás
regulat>!
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Lehet, hogy fanyalka vagyok… meg értem én a célzást, már a harmadik rész tanmeséit, de egyre jobban úgy érzem, hogy negyedszázados kapcsolatunk az írónővel lassan véget ér.
Nem én vagyok a célközönsége.
Az negyedszázada volt.
Ez már nekem fantasynak gügyögős, mesének erotik túltengéses… valahol e kettő között leledzik, de ettől Fable-es…
Megvan azért ennek is a maga varázsa, mert amúgy még mindig jól ír. Csak nem biztos, hogy nekem.

>!
Fabyen, Budapest, 2012
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300408
2 hozzászólás
ieszti>!
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Most hogy bejelöltem, hogy végeztem a könyvvel, vettem észre hogy 2012-ben egyszer már elkezdtem… Akkor abbahagytam, mondván, hogy sok egy kicsit Fable sítlusa. Régi könyveti nagyon szerettem, tiniként volt olyan könyv, amit 10x is elolvastam. Aztán jöttek Fable „újabb” (most már régi -vagy 10évvel ezelötti könyvei), és valahogy elmúlt a rajongásom iránta. Most is sokat gondolkodtam, hogy belekezdjek-e ebbe a könyvbe, de azért nekiláttam. Az élményeim most vegyesek: egyrészről a könnyed régi stílusa nagyon hiányzik (mint pl amilyen, az Álomhajszában is volt), másrészről miután ráálltam erre a stílusra azért csak-csak olvastatta magát a könyv. A történet nem lenne rossz, de a szófordulatok kacifántosak, Scata királyra pedig legfőképpen az őrült jelzőt tenném, nem feltétlenül a gonosz zsarnokot (bár az is).
Egy biztos: sajnos kedvenc nem lesz, de azért próbálkozok még majd Fableval…

NewL P>!
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Gyönyörű mondatok, szép történet. Olyan fantasy jellegű, szép mese.

Cukormalac P>!
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Tizenhetedik Fable, első fantasy

A Holt volt holt nem volt után nagyon üdítőleg hatott számomra ez a regény, nem is értem, miért nem olvastam sokkal előbb fantasyt Fable tollából. Persze nem ártott volna előbb az Álmok Tengerét, de annak a terjedelme és Arial Narrow betűtípusa kissé riasztott attól, hogy magamévá tegyem. (A képzeletbeli várólistán azonban előrébb került már…)

Maga a történet nagyon feküdt nálam, egyes részeket, mint pl. a rablókirályság nagyon is aktuálisnak találtam, emellett szép gondolatokat olvastam a szerelemről, szabadságról is, olyan formában, mint eddig még talán soha. Nem is tudom, minek köszönhető, hogy ilyen hamar befejeztem. Egy biztos: nagyon pergő és egy pillanatig sem unalmas a könyv, még úgy is, hogy az előzményeket nem ismertem. Ennyi alapján egyik szereplővel sem sikerült szimpatizálnom, de összességében örülök annak, hogy rászántam magamat az elolvasására. Idén ősszel inkább egy hasonlót, mint egy ezerkettedik aberrált bűnözőset, ha kérhetném… ;)

>!
Fabyen, Budapest, 2012
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300408
Mrs_Curran_Lennart P>!
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Elég szenvedősre sikeredett. Az előzménykötet, az Álmok tengere lényegesen jobb volt. Scata király már annyira gonosz, hogy inkább röhejes. Az meg az elején borítékolható, hogy a kalapos ifjú tulajdonképpen lány és Sandonnal majd szépen összejönnek a végére. Legalább a romantika kipipálva. De ez a sok flancos szó és szóújítás minek kellett, teljesen besokalltam tőlük. A tojattyú még a legenyhébb közülük. Pedig valaha, tizen -és huszonévesként nagy Fable fan voltam. Az újabb könyvek viszont nem hoznak lázba. Sorry.

6 hozzászólás
Veron P>!
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Volt aki azt mondta, hogy ez már fantasynek kevés, mesének meg túl felnőtt – és nem mondom hogy nincs igaza. De attól még van célcsoport, így 28-on túl, felnőttségen innen én pl. tipikus alany vagyok, és nagyon jól tudnak esni néha az ilyen könyvek:)
Persze nagyon hangulatfüggő is, betegség közben olvastam, mert olyankor főleg szükség van vmi mosolyogtatóra, (mert mint tudjuk ha mosolyogsz, már endorfint termelsz, az meg serkenti az immunrendszert) és bár túlzás lenne a könyvnek tulajdonítani, de tényleg akkor kezdtem jobban lenni, mikor ezt olvastam:D
Nem tökéletes persze, és nem is repít egetverő szellemi magasságokba, de kikapcsol, szórakoztat, nekem az ilyen sztrorik pont jók egy fél tabi Xanax helyett, egy pillanatra elhiszem, hogy a világ szebb hely az ég meg rózsaszín^^ Mondjuk néhol azért rétestésztába csapott – ezért járt a fél pont levonás…

Panna>!
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Valahogy nekem nem jött be annyira. :( Az első rész sokkal de sokkal jobban tetszett…
Nem volt rossz történet, egy jó kis mese, jó szereplőkkel, az is lehet, csak pont rosszkor került a kezembe… Valószínű,hogy újra fogom olvasni, az Álmok tengerével…

KillerCat>!
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Mesekönyv felnőtteknek Vavyan Fable tolmácsolásában. Minden benne van,ami egy jó kikapcsolódáshoz kell: ármány,szerelem,misztikum,humor,minden kellő mértékben adagolva.

pat P>!
Vavyan Fable: Barbárság Tengere

Jó, tudom, már kinőttem belőle, meg ilyen, meg olyan, meg amolyan, de azért….
De azért olyan jólesett volna még egy kötet.

48 hozzászólás

Népszerű idézetek

Szilmariel>!

– Nos, ezt meguntam, mint vénlány a pártát.

26. oldal

jadett>!

Az élet nem mindig trallala, időnként blugy-blugy.

182. oldal

Madame_Truska>!

Holtunkig okulunk. Éppenséggel ez az életünk értelme.

37. oldal

Veron P>!

Nincs ingyen sajt. Csak az egérfogóban.*
*közmondás

107. oldal

1 hozzászólás
Kahoko>!

Sohasem állok ellen a kísértésnek, mert rájöttem, hogy azok a dolgok, amelyek nem jók nekem, nem kísértenek.

208. oldal, (G. B. Shaw)

Azazel>!

Ti képtelenek vagytok hasznát venni a tapasztalataitoknak, amelyek degenerációról degenerációra gyűlnek, és történelem az összefoglaló nevük.

382. oldal

Nyuszibusz>!

Az élet nem mindig trallala, időnként blugy-blugy

182. oldal, qrbuuni népköltés

1 hozzászólás
Kahoko>!

A lovaglás ugyanarról a tőről fakad, mint a szerelem, testek-lelkek közösítéséről szól, harmóniavarázs vagy szenvedélyes küzdelem is lehet belőle.

352. oldal

Szilmariel>!

A könyv bűvös talizmán.
(Montesquieu-től vett fejezetcímes idézet)

41. oldal

Veron P>!

A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, ha nem látjuk meg.*
*Rodin

297. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kleinheincz Csilla: Üveghegy
Krencz Nóra: A hófehér másvilág
J. Goldenlane: Isteni balhé
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Gaura Ágnes: Túlontúl
T. Kovacsics Aranka: Káosz
Gaál Viktor: Varázserdő
Lőrinczy Judit: Elveszett Gondvána
Bíró Szabolcs: Ragnarök
George R. R. Martin: Kardok vihara