Apád, ​anyád ide lőjön! (Halkirálynő 7.) 199 csillagozás

Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön! Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!

A ​halkirálynő nevében! Az előrahaladottan állapotos zsarulány, Denisa Wry és szintén viselős – amúgy harcművész és kegyszerűrus – barátnője horrorszerű bűnténybe keveredik, méghozzá életük kritikus napján. Ahelyett, hogy a szülőkádban vajúdnának, motoros hajszában vesznek részt a hóesésben, aztán lambadáznak a kórházban, tovább még egy alaposan kiérdemelt eljegyzési gyűrű is eltűnik – és mily rejtelmes módon! A gólyinváziító követően Denisa gyermekágyi depresszióba süllyed, ám gyógyulása érdekében megfogadja a bölcs krízisteraputa tanácsát. Ebből következően az akciózsaru Daniel Belloq társaságában éjjelente sírkertet, szellemvasutat, hírhedett kocsmákat látogat. Egyébként sincs otthon maradásuk. Hajlékukban go-go görlök, Chippendale-táncosok, halottkémek és pszicophaták adják egymás markába a kilincset, jórészt a szintén kopó foglalkozású, nőbolond fivérnek, Martinnak köszönhetően, aki viszont a háztetőre menekül a problémák elől, és a kéményen extrém-vasal, de később majd új… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Fabyen, Budapest, 2016
506 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300668 · Illusztrálta: ROGAIR
>!
Fabyen, Budapest, 2006
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639300160

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Belloq (Mogorva) · Denisa Wry


Kedvencelte 44

Most olvassa 9

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Szimirza P
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!

Nagyon szórakoztató, vicces, de fordulatokkal teli történet, amin jókat lehet nevetni, de izgulni is. Nem lett öt csillagos, de szerintem meg fogok próbálkozni az írónő többi könyveivel is :)

>!
little_Annie_Mary
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!

Az elején egy kicsit lassan indult be, vagy túl régen olvastam a többi kötetet, nem tudom, viszont szépen belejött, és ismételten hangosakat nevettem az írónő viccein, a stílusán, ami töretlenül az egyik kedvencem!

>!
KillerCat P
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!

Mindenki fogadja meg a krízisterapeuta tanácsát és járjon éjjelente szellemvasutazni,sírkertet látogatni és egyéb extrém helyekre szerelmezés céljából :-)
Daniel Belloq pedig az Isten lába és punktum!

2 hozzászólás
>!
Judy22
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!

Nincs olyan élethelyzet, amire ne lenne jó egy kis Fable olvasmány.
Két nap alatt elfogyasztva…

>!
diamondfox P
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!

Snasszer egy aljadék. Pfej! Miatta a levonás. Voltak már eddig is aljas karakterek, de ez nagyon kész volt most nekem. Idióta, idegesítő, etc.
Viszont ez egy nagyon bébiillatú kötet (plusz újkönyv illatú, ahw), tetszett, innentől kezdve most már Ella és Martin párosa fogja vinni számomra a prímet. A kamaszlány, azzal a csodálatos felvágott intellektuel nyelvével, meg az átváltozó művész Martin. Legjobb! Urian meg hab a tortán :)
Illetve ebben a kötetben volt a legérdekesebb ellenfél, gonosztevő szerintem. A Megtorló.

>!
Aliko P
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!

Vavyan Fable az egyik kedvenc írónőm és még most is ragaszkodok hozzá pedig évek óta nem igazán olvastam tőle. Egy kicsit megfáradtam és bár imádom a sajátos humorát, a nyelvi leleményeit és az agyament sztorijait, bevallom egy idő után besokallok tőle és már nem tudom úgy értékelni az egészet. Na ilyenkor kell egy kis szünetet tartanom, ám valahogy ez most meglehetősen hosszúra sikeredett. Végül tavaly a Mesemaratonnal visszatértem és bár tény, hogy nem ütött akkorát, mint a régiek, de kellemesen nosztalgikus volt és még mindig jókat kacagtam rajta. Szóval, amikor a humor címke megtalált egy kihívásnál rögtön a Fable polcom fele fordultam….

Jöjjön is az egyik kedvenc sorozatom soron következő része a Meseanyótól. Érkezik Ketyó city és a két örök kedvenc Mogorva és Denisa. Kapunk terhes nyomozást, szellemvasutazást, egy pöpec krízisterapeutát és egy kis gyermekágyi befordulást. Na meg a többiek is beköszönnek itt lesz Martin, Daila,Cyd és Ella is illetve tadám megérkezik Vivica és Urian is.

Irónia és humor, na meg egy nagyszerű mesélő, aki sajátos stílusban képes végig vágtatni a történeten. Jó kis könyv ez bár nekem néha túl sok, viszont a nosztalgia faktorral megvesz, igaz a régieket valahogy jobban szerettem.

>!
Chriss P
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!

Ismét gazdagabb lettem egy élménnyel! A hetedik Halkirálynő is kiolvastatott általam ;) Most olyan hosszú elemzést nem tudok fabrikálni, mert elég későre jár a tájm. Csak annyi, szintén nem csalódtam, és a korábban tapló Bye is kezd megnormulni. Izgalom, kaland, romantika, rossz és jófiúk csatája… minden adott. Maholnap folytatom.

>!
Ajin
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!

Imádom! A legjobb terápia a világon Vavyan Fable könyveket olvasni!

>!
Hiranneth
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!

Fable könyveit azért szeretem, mert érzelmeim teljes skáláját végig élem velük. Sírok, nevetek, aggódom, vagy éppen elmélkedem a világ viselt dolgain. Minden szereplő kicsit zakkant, legyen a jó vagy rossz csapatában, de ettől függetlenül vagy épp ezért szeretem a jó fiúkat, és ezért írtózom az elmezsokéktól. Mindenesetre a függő véget tőle sem fogadom jobban. :-)


Népszerű idézetek

>!
Bagneso

– Nem bánom, ha a szájukra vesznek. Csak a seggemnél kezdjék.

462. oldal

>!
Bagneso

Meglehet, kiskorában, amikor felfedezte a fütyijét, és megkérdezte: „Mi ez, mami? Az agyam?”, az anyja azt felelte: „Még nem, kisfiam!”

33. oldal

>!
Bagneso

Néhány hét múlva mégis arról kell majd dogát körmölnöm, hogy szerintem mi az emberiség. Ezt fogom írni: az emberiség harmincmillió év alatt lebomló szemét a Földnek.

464. oldal

2 hozzászólás
>!
farkas_medve

Mielőtt bármit is felelhetnék, a szökevény észrevesz, és nekem szentel egy komplett tárat, hogy érezzem: vagyok valaki.

>!
Bagneso

Eszembe jutott egy mondás, miszerint „a nagy egó olyan pajzs, amely a nagy semmit védi”.

16. oldal

>!
Maya

„Számtalan angyal kalauzolja az embereket az életen át,
de nagyon nehéz a dolguk,
mivel az emberek ezt nem tartják lehetségesnek.”
Shirley MacLaine

>!
Renkou

Amúgy nem vagyok haragtartó vagy bosszúálló típus, az ellenfeleim nyugodtan alhatnak miattam. Bár nem árt, ha tudják: semminő sérelmet nem felejtek! És profi vagyok közelharcban, fekete mágiában.

50. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Denisa Wry
>!
Bagneso

Hajdanában mindössze egyetlen inzert függött a leányszoba ajtaján, a Hét mesterlövészből örökbefogadott párbeszéddel, miszerint: „Merre tartasz?” „Dél felé visz a ló.”
Ez már a múlté. Böngészem az írásokat.
Egy mondat Lawrence Durrelltől: „Eric, ha így folytatod, ne számíts hitvesi hűségemre!”
A zsaruhitvallás: „Két dolog tart a szakmámban: az adrenalin, az endorfin és a kortizol.”
A stukkert markolászó, 10 éves bolti rabló szövege: „Adj egy nyalókát, különben kinyírlak!”
Részlet egy ódon csecsemőgondozási tankönyvből: „Szőrös mellű férfiak ne szoptassanak, mert a szőr irritálja a csecsemőket, tüsszögnek és levegőt nyelnek tőle.”
Tanács a lányneveldéből: „Úrinő nem használ trágár kifejezéseket, és nincs orgazmusa!”
Szállóige, napjainkból: „Tök depi vagyok. Mingyá öngyi leszek”.

53. oldal

>!
Dottie

– Szegíthetek valamiben, cajszikák?
– Te vagy itt a…? – nyögi Dalia. Holott többnyire nem nyögdelősalkat.
– Szexuálisz szegédeszköz-menedzser vagyok, pofikáim. Jaj ne! Rám sze nézz! Szajna, elaludtam a szemöldökömet! Rémeszen feszthetek! Nosz, kiszlány? Mire vágysz?

377. oldal

>!
Dottie

Tehát: sose hallgass másokra embertársaid megítélésében! Mindig te magad döntsd el, mit gondolsz valakiről vagy valamiről.

162. oldal


A sorozat következő kötete

Halkirálynő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Stephenie Meyer: A Vegyész
Réti László: Kaméleon
Karen Rose: Vigyázz rám
Amanda Stevens: Örök kísértés
Helena Silence: Ezüsthíd
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Julie Garwood: Árnyéktánc
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Gabriel Wolf: Valami betegesen más