Álomhajsza (Seym és Lilia 1.) 249 csillagozás

Vavyan Fable: Álomhajsza Vavyan Fable: Álomhajsza Vavyan Fable: Álomhajsza Vavyan Fable: Álomhajsza Vavyan Fable: Álomhajsza

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amint ​tudomást szerzünk a KÉK KRISTÁLY létezéséről, azonnal szenvedélyesen érdekeltté válunk abban, hogy az el is juthasson rendeltetési helyére. Sok, nagyon sok függ ettől: talán nem kevesebb, mint az emberi élet szépsége. Fénylő és sötétlő birodalmak, szörnyecskék és monstrumok, tündérek és fenevadak, harcosok és filmesek között vezeti hőseit biztos, de gyengéd kézzel VAVYAN FABLE ebben a különös, egymásba illeszkedő, egymást tükröző, egymást kiegészítő ikerregényben. A Szerző, a tőle már jól ismert pazar játékossággal, plasztikus megjelenítő erővel, de a még tőle is szokatlan érzelmi komolysággal hívja meg olvasóját a szerteágazó, elbűvölően gazdag mese-álomvilágba. Varázsol, de nem csal. Hiszen az álom: igaz! Mi álmodjuk magunkról, egymásról. A varázsos, groteszk, fura-bájos, bizarr, pikáns, lebegő, súlyos, gyengéd, horrorszerű, kuncogtató, józan, szárnyaló, görnyesztő, trillázóan gunyorkás és szívmélyien komoly FANTASY-TÖRTÉNET minden ere, patakocskája és folyama – s velük az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
Fabyen, Budapest, 2000
902 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639300004
>!
Pannon, Budapest, 1991
700 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637955658

Kedvencelte 85

Most olvassa 12

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 31


Kiemelt értékelések

>!
Kukuucs P
Vavyan Fable: Álomhajsza

Az első felnőtt fantasy könyvem, amiből 13 évesen ezersok idézetet írtam ki a szerelemről. Lilia és Seym kapcsolata azóta is etalonnak számít nálam. Ha lesz egy lányom, Liliának fogják hívni.

5 hozzászólás
>!
Black_Angel
Vavyan Fable: Álomhajsza

Nagyon szerettem ezt a történetet, főleg ezt a történet a történetben stílust. És a Lilia Seym szálat is, ahogy a filmben, és a való életben is alakul a kapcsolatuk! imádtam:)

>!
KingucK P
Vavyan Fable: Álomhajsza

Szeretem a Fable női főhőseit :)
Még fantasyt nem sokat ovastam tőle, de ez is mozgalmas, izgalmas és változatos volt, mint az előzőek. A világ varázslatos, meseszerű, tele különleges lényekkel.
Tetszenek a több szálon induló történetek, először különös volt az éles váltás, de már a másodiknál nem zavart.

>!
Leánykökörcsin
Vavyan Fable: Álomhajsza

Anyu kérte, hogy olvassam el, egyik kedvenc könyve, nagyon-nagyon jó. Állandóan kérdezgette hol tartok benne, én meg mindig pontos leírásokat adtam róla. Jól kitárgyaltuk! :) Nekem is nagyon-nagyon tetszett, az szerzőtől második könyvem, de nem az utolsó!
Először meglepődtem, mikor hirtelen váltott a történet, de miután belerázódtam, egyre jobban tetszett, mindig sajnáltam, mikor vége lett egy adott szakasznak, bár a fantasys szál nekem jobban tetszett. Lilia nagy kedvenc, Shorr-on meg csak nevetni tudtam! :D
Nagyon tetszett. :)

>!
Hiranneth
Vavyan Fable: Álomhajsza

Ha kissé lassan is a munka miatt, de csak sikerült elolvasni.
Nagyon régen olvastam már ezt a történetet, meg aztán Fable könyveiben általában nem csalódom, így amikor azon feszengtem, mit hozzak el otthonról olvasni, végül erre esett a választásom.

Nekem még mindig egy fokkal jobban tetszik Seym és Lilia vonala, mint a forgatásé. Szívesebben is időztem el velük, de ettől függetlenül Brad és Kristen történetét is kíváncsian követtem.

6 hozzászólás
>!
Paulina_Sándorné
Vavyan Fable: Álomhajsza

Élveztem a történetet, bár egyszer meglepődtem olvasás közben, spoiler Tetszett ez a megosztás – imádom Seym és Lilla párosát, valamint imádtam Brad-et is. Kristen először furcsa volt a számomra, főleg a stílusával barátkoztam nehezen. Imádtam Brad állatait. Voltak részek, ahol könnyek hulltak a szememből a nevetéstől. Férfiak és az ágynemű húzás?! Hát itt pusztultam. :-) A fantasy világban nagyon bejött az álomvilágok sora.

>!
Catherine_Devereux
Vavyan Fable: Álomhajsza

Alapvetően nagyon is szeretem a fantasy műfaját, mégis kérdőjel volt számomra, hogy pont Fable tollából milyen lehet.
Kérem szépen, fantasztikus. Úgy magába szippantott a történet, hogy lehetetlenség volt letenni, pláne kiszakadni belőle. Nagyon jól meg tudta ragadni az ember érzéseit.
Annyira beszippantott a fantasy világ, mikor az idő- és térbeli váltás bekövetkezett lehetetlenség volt átrázódni. Kétszer is vissza kellett lapoznom, hogy most egyáltalán jó könyvet olvasok-e.
A filmforgatásos részek nem igazán voltak a kedvenceim, kissé egysíkúak, de a szokásosnak modnható „Halkirálynős” részletek, hangulat világ párszor visszaköszönt.
Bár ez a befejezetlen befejezés kissé fájt… Igen, hőseink belelovagolnak a naplementébe újabb kalandok után kutatva…. Ne legyen vége, vagy ne így… Legalábbis fájt a szívem érte.

>!
BlissX I
Vavyan Fable: Álomhajsza

Fantasy rajongó vagyok. Ezt a könyvet kölcsönkaptam egy munkatársamtól és már másodszor hagyom félbe. Az sem segít az ügyön, hogy most elolvastam az első kötetet, és végig hergeltem magam, hogy ahogy halad a sztori, majd jó lesz ez. Nem lett. Semmitmondó regény, amiből minden elem hiányzik, amiért a fantasy műfajt szeretni lehet. Végképp sikerült a szerzőnek elrettentenie mindenféle folytatástól. Miért is szenvednék vele tovább, amikor annyi jó könyv vár arra, hogy elolvassam? :)

5 hozzászólás
>!
Nóra_Alpekné_Barna P
Vavyan Fable: Álomhajsza

Nagyon tetszett, de ezen már meg sem lepődöm. :-) Mindkét világ gyönyörűen fel lett építve, a fantázia csodásan elbűvölt, az „igazi” világ izgalmas volt és lehengerlő. Külön élvezetet jelentett, hogy „bepillanthatok” kicsit egy forgatás kulisszái mögé.

>!
Fummie
Vavyan Fable: Álomhajsza

Talán harmadszorra vagy negyedszerre olvastam ezt a regényt, és még mindig tudott nekem újat nyújtani. Ez volt az első Fable-regényem, és azóta is nagy kedvenc. Régebben jobban szerettem a fantasy részét a könyvnek, de ma már mindkettő történetet egyformán imádom, habár általában véve a fantasyt jobban szeretem.
A fantasynál teljesen odavoltam a világért, amit felépített, a lények, a szörnyek, az álombirodalmak, mind fantasztikus. A stílus nagyon jó, egy percig sem unalmas, a humora pedig zseniális, ez utóbbi inkább a valódi világ részénél volt előtérben.
Cseppet sem sablonos, teljesen elvarázsol, újra és újra, fantasztikus könyv.


Népszerű idézetek

>!
Izolda +SP

Szerelem
Mikor a szél meglebbenti a függönyt.
Nem a függöny, nem a szél.
A lebbenés.

(Fodor Ákos)

>!
Telena

Én nem merem elmondani, amit érzek. Félek súlyától, erejétől, és félek attól is, hogy az, akinek szánnám, akivel szívesen megosztanám, megrémülne tőle.

1 hozzászólás
>!
rosa_canina

A giccs: ami túl szép ahhoz, hogy szép legyen.

>!
hencsibe

Mindenhol csak kellemes helyek vannak, ha megfelelőképpen állsz a dolgokhoz.

>!
Maria_pillowbook P

A szerelem erőt ad, majd megfelezi. Egymás nélkül nem létezhetünk. Ha elvesztem őt, mert elszakítják tőlem, megölik vagy elhagy, vele vész az erőm. Lényemnek azt a felét kell nélkülöznöm, amely nélkül üressé válik az is, ami megmaradt.

>!
BorsoB

Önmagunkból kinézve látunk, s a látvány is mi magunk vagyunk. Kérdezz végig száz embert, százféle Világot fognak leírni neked.

>!
Maria_pillowbook P

Nem beszélhetek róla úgy, hogy magamról ne szóljak. Önzőn hangzik; valójában ez az összetartozás a szeretet. Sosem éreztem ehhez mérhetőt, s biztosan tudom, többé nem is fogok, egyszerűen azért, mert fokozhatatlan: máris olyan vakító, hogy már-már fáj. Érzelmeim rokonai az ölelés érzéseinek: az elviselhetőség határáig szépségesek, mígnem felrobbanva megsemmisülnek és újraélednek: még szebbként. Nem látványos varázslat, nem másoknak szól, bennünk tündököl.

>!
Maria_pillowbook P

S még valami, csodával határos: beteljesíthetjük álmainkat

>!
Maria_pillowbook P

Csalódás: tudod, hogy irgalmatlanul csalódni fogsz valakiben. Mégis hagyod odáig fajulni a helyzetet, hogy tényleg csalódhass egy feneketlent.


A sorozat következő kötete

Seym és Lilia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: A jósnő hercege
J. Goldenlane: Pokoli balhé
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Leda D'Rasi: Lidércfény