Álmok ​Tengere (A Viador, a Mímes, a Harcszolga, a Zsoldos és a többiek - ... Tengere 1.) 258 csillagozás

Vavyan Fable: Álmok Tengere

Egy réges-régen varázsálomba süllyesztett, legendás király, akit visszasír a nép. Egy hős Viador, aki hitvesztettségéért hosszú raboskodással fizet. Egy nyelves-szájas, komédiás lány, legendabéli hősök rajongója. Egy kényszermunkára ítélt óriás, akit a hajtókerékről vágnak le. Egy megalázó fogságból szabadított, mogorva sárkány. Két szökött harcszolga, egyikük férfi, másikuk nő. Velük vannak az istenek és a magasabb mágia. Mindenki más ellenség. Egy varázsos történet bátorságról, hitről, barátságról, szerelemről, bűvöletről, kalandról és birodalmárokról! Ahogyan még senki más nem írta meg. A mesélőkönyv. Mesejó!

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Fabyen, Budapest, 2012
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300385
>!
Fabyen, Budapest, 2005
506 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639300136

Kedvencelte 86

Most olvassa 15

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Laura_Bakos
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Először gimiben olvastam el a könyvet. Már akkor nagy hatással volt rám, és ez az érzés azóta is bennem van, amikor a kezembe veszem a könyvet.
Vavyan Fable egy igen tehetséges írónő. Boldog vagyok, hogy olvashatom a könyveit.

>!
mea0810
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Bevallom ez kicsit kevésbé tetszett mint a Halkirálynő vagy a Vis Major sorozat illetve a Sárkánykönny is nagy kedvencem lett de ez teljesen más volt:)
Mese amire mindenkinek szüksége van. Rengeteg humor ami Meseanyó könyveiből nem hiányozhat, a szófordulatok,leírások és a különleges karakterek mellett. Nashua volt a kedvencem:)

>!
Wee IP
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Már befejeztem egy ideje, csak elfelejtettem jelölni :)
Először telefonon kezdtem olvasni, ott elég lassan haladtam vele, aztán rukkolán sikerült megkaparintanom, úgyhogy befejezni már normális könyv formában sikerült :)
Őszinte leszek, fiatalabb koromban próbálkoztam már ezzel a könyvvel… nem jött be. De azóta tágult a látásmódon, formálódott az ízlésem, és sok Goldenlane-t olvastam. Így most azt mondhatom, hogy tetszett :)
Aranyos, szórakoztató kis mese, jól esett olvasni.
Most próbálkozom majd Fable többi könyvével is :)

3 hozzászólás
>!
Szilmariel
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Imádom Fable humorát, ahogy csavarja, forgatja, ferdíti, szinte már elvarázsolja a szavakat.
Egy klasszikus hősregény, vagy inkább hősies eposz történetét eleveníti meg telve humorral, kifigurázva a tipikus és kevésbé tipikus mesehőstípusokat, meg magukat a mesei fordulatokat és elemeket.
Mit mondjak kb. 5 percenként sírva, nagyobb időközönként már majdnem fetrengve nevettem, könnyeket hullatva az állandóan fellépő röhögőgörcsöktől.
A regényben szerepelnek kelletlen hősök, egyedi gonoszok, különféle királyok, amnéziás varázslók, együgyű óriások, törpék, tündérek, stb. meg a személyes kedvencem: 1 szem mogorva sárkány. :)
Azóta is az egyik legnagyobb kedvencem Fable-nek ez a könyve, és hiper-boldog voltam, amikor végre sikerült dedikáltatnom vele. :)

2 hozzászólás
>!
Nilla I
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Vajon, miért van az, hogy egyszerűen bele kell zúgnom a Fable főhősökbe? Egyszerűen imádom őket, noha ez még csak a harmadik könyvem volt tőle.
A válasz pedig itt van az orrom előtt: ma roppant nagy divatja van a „kevésbé férfias” fiúknak, srácoknak, férfiaknak. Fable könyveiben pedig ilyenek NINCSENEK. Haha, végre, ne is legyenek.

2 hozzászólás
>!
Kiki_chan
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Hihetetlen jó ez a könyv! Vicces, izgalmas. Én alig tudtam letenni, mikor olvastam. Nashua imádni való pimasz lány. Nekem ő a kedvencem. De a sárkány is vicces :D Már háromszor olvastam de mindannyiszor magával ragad a könyv! Én imádom.

UPDATE!
Most kiolvastam negyedszerre is. Nem tudom megunni. Nekem a bibliám. Felvidít, megkönnyeztet, dühít és elgondolkodtat. Enyhén pikáns, nagyon vicces és néhol szomorú. És ez még mind semmi. Remek történet, remek szereplőkkel.
Remekül megírt történet. A személyek fejlődnek, változásokon mennek keresztül. Nagyon sok okos gondolat van benne, ami bármikor időszerű. Az elnyomás, a szabadság hiánya, az elmaradhatatlan szerelem, mind mind olyan gondolatba van csomagolva, amiket érdemes ismerni.
Én csak ajánlani tudom.
Ha másért nem is, de egy könnyed kikapcsoló mű. Nem is tudom… Ezt muszáj!

Azt sajnálom, hogy a mesekönyv becsukódott és nem tudtam meg mi lett…
Velük.
(biztos ötödszörre is elolvasom majd :))

4 hozzászólás
>!
Jadis
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Csak második nekifutásra sikerült elolvasni. Elsőre annyira klisés volt, hogy nem voltam képes haladni vele. Aztán más szerzőtől olvastam egy fantasy mesét, az után vettem kézbe újra és már más szemmel, meseként olvastam a könyvet. Így már minden nehézség nélkül elolvastam, hiszen egy mese mi más lehetne, mint klisés. Ettől függetlenül nem lesz a kedvenc könyvem az írónőtől.

1 hozzászólás
>!
Three
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Sok dolgot utáltam benne: trágár, az írónő nyelvújítónak képzeli magát, közönséges, kiszámítható, egyszerű történettel, mint egy videójátékban. A gonoszoknak természetesen nincs egy jó tulajdonságuk se. A katonákat halomba gyilkolásszák, pedig ők is részei az elnyomott népnek, de ez úgysem érdekel senkit. A „jók” nem is olyan jók, mert ebben a világban semmi sem fennkölt vagy eszményi, de még az átlagoshoz is komolyan kéne küzdeniük. Nekem egyszerűen nem áll össze. A nőket lenézik, de harcosnők is vannak. Szüzet vesznek feleségül, ami persze a nagy szabadosság ellenére van bőven. A királyok, nagyurak nem erősek, nem okosak, mégsem ölik meg őket. Ugyan, ez nem életszerű. A hős a könyv elején lehetőséget kap, hogy megszabaduljon a zsarnokoktól, de nem él vele. Miért?! Túl hamar lenne vége a sztorinak és milyen eredeti az Ali Babára emlékeztető bejutás. Vicces, szórakoztató és kalandos is volt. Nekem nem jött be sem a stílus, sem a könyv, de aki Vavyan Fable többi könyvét szerette, ezt is fogja.

>!
Ryia
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Első találkozásom az írónővel, ez a könyv nem győzött meg. Nevettem rajta, szórakoztatott is, pár szereplőt is sikerült megkedvelnem, de mégsem. A vége az elejéhez képest picit elhamarkodottnak tűnt, elsietettnek, kevésbé kidolgozottnak. Le is kellett tennem a vége előtt 50 oldallal, mert besokalltam egy kicsit, elvesztettem az érdeklődésem a végét tekintve, azt hittem nem fogom tudni befejezni, de erőt vettem magamon és befejeztem. A bizarr szó többször is eszembe jutott a történet folyamán, legfőképp a király hisztirohamánál, és egy enyhe kis bizarrság nem is rossz dolog, de itt már túlzásnak éreztem.
És az írónő stílusa is zavart, mármint a nyelvezet, amit használt.
Második esély viszont mindenkinek jár, szóval ide nekem még egy Fable-t, ami lehetőleg jobb, mint ez.

Oké, így 2 napra rá, hogy elolvastam az értékelésem, igen negatívnak tűnik, de amúgy tényleg jó könyv :D

8 hozzászólás
>!
diamondfox
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Négy csillagra értékelem, de csak azért, mert kicsit sok volt nekem a fellengzős duma a végén… de hát fantasy regény, nem csoda, hogy ennyire sok szép megfogalmazás van benne az emberi jóságról… szép-szép álom. :)


Népszerű idézetek

>!
meacska

Ezt mondják az igazi férfiak: élni tudnék érted!

>!
Lucimacs

Olyféle emlékképek törnek rá és zúgatják meg vérét, amelyek valóságosan sosem estek meg vele, de megtörténtükre mindaddig vágyódott, míg hiányuktól ki nem égett.

>!
Madame_Truska

– Tudnál élni nevetés nélkül? – kérdezi.
– Nem hinném. Hajdan, amikor hirtelen felhagytam vele, szívem, lelkem haldokolni kezdett.

28. oldal

>!
Sunshine

– Segítsek? – kérdezi Nashua.
A férfi bólint.
– Szúrd át magad a kardommal

>!
Sunshine

– Ébredj fel!
– Ébren vagyok! Ilyet, ami vagy, rémálmodni sem lehet!

1 hozzászólás
>!
Kahoko

Ki nem állhatom mások társaságát. Csak magamat bírom elviselni, s olykor még ebben is szünetet tartok!

60. oldal

>!
Madame_Truska

– Nem a trónszék tehet arról, hogy megbomlik, aki beleül – vélekedik a lány.
– Tényleg nem – sóhajt Sandon. – Az átok maga a hatalom. Ez veszi el az uralkodásba jutottak eszét.

274. oldal

>!
Kiki_chan

– Te vagy Hitehagyott Jassal? – kérdezi egyikük.
– Jassal vagyok, a Viador.
– Kik a társaid?
– Név szerint érdekel?
– Igen, név szerint! – morran az őr.
– Legyen. Tehát: ők a társaim.

425. oldal

>!
Kiki_chan

– Jaj, hogy gyűlőllek, cinka! – jajdul a férfi. – Tudd meg, ő az egyetlen, akinek ilyet mondtam: meg tudnék halni érted!
– Badarság! – von vállat a lány. – Aki engem igazán szeret, ne beszéljen ilyeneket, míg szépen van! Vagyis amíg nincs orrba verve, farba rúgva.
– Akkor mivel kedveskedjen, vakarék?
– Nem hinném, hogy érzékeled a különbséget, mégis elárulom! Ezt mondják az igazi férfiak: élni tudnék érted!

141. oldal

>!
Rekosz

Feledkezz a pillanatba! Sosem tudhatod előre, melyikben érint meg az örökkévalóság.


A sorozat következő kötete

A Viador, a Mímes, a Harcszolga, a Zsoldos és a többiek - ... Tengere sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kleinheincz Csilla: Üveghegy
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Kercsmár Bella Noémi: A varázsló lehelete
Andrew Lucas McIlroy: Árnyból az angyal
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Imre Viktória Anna: A bosszúszomjas doktor
Bökös Borbála: Szmirkó
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője
Raoul Renier: A kívülálló
Moskát Anita: Horgonyhely