Álmok ​Tengere (A Viador, a Mímes, a Harcszolga, a Zsoldos és a többiek - ... Tengere 1.) 326 csillagozás

Vavyan Fable: Álmok Tengere Vavyan Fable: Álmok Tengere

Egy réges-régen varázsálomba süllyesztett, legendás király, akit visszasír a nép. Egy hős Viador, aki hitvesztettségéért hosszú raboskodással fizet. Egy nyelves-szájas, komédiás lány, legendabéli hősök rajongója. Egy kényszermunkára ítélt óriás, akit a hajtókerékről vágnak le. Egy megalázó fogságból szabadított, mogorva sárkány. Két szökött harcszolga, egyikük férfi, másikuk nő. Velük vannak az istenek és a magasabb mágia. Mindenki más ellenség. Egy varázsos történet bátorságról, hitről, barátságról, szerelemről, bűvöletről, kalandról és birodalmárokról! Ahogyan még senki más nem írta meg. A mesélőkönyv. Mesejó!

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Fabyen, Budapest, 2012
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300385
>!
Fabyen, Budapest, 2012
510 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639300392
>!
Fabyen, Budapest, 2012
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300385

1 további kiadás


Enciklopédia 4


Kedvencelte 99

Most olvassa 14

Várólistára tette 87

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Nagyon szeretem Fable fantasy-jait (vagy szerettem, mert az újakkal már nem nagyon tudok mit kezdeni). A Varázscsók, az Álmok tengere és az Álomhajsza a három kedvencem, azt hiszem ebben a sorrendben, vagy tulajdonképp bármelyikben. Nashua és Jassal együtt a kedvenc karakter-párosom minden optimizmus-pesszimizmus kisülésükkel együtt. Lekid meg egyedülállóan morcos, imádom. A Barbárság tengere már koránt sem tetszett ennyire.

Levandra>!
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Igazi csemege Fable-től, amire tényleg nem számítottam. Bár a Varázscsók után nem reméltem, hogy lesz még agyament fantasy, de mégis és ez hihetetlenül jól áll az írónőnek. Egytől egyig imádom a főhősöket, de leginkább a komédiás lányt, aki egy percre sem bírja befogni a száját és mindig olyasmit tesz, amivel kiborítja társait. Imádom, újraolvasós mese felnőtteknek.

1 hozzászólás
Homolya_H_Tímea P>!
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Megunhatatlan, szeretem, imádom!
Most azért került a kezembe, mert egy olvasási megrázkódtatást akartam kiheverni, és ez a kiheverés tökéletesre sikerült.
Hitehagyott Jassan története már megjelenésekor elvarázsolt, ahogy most is.
Igazi tündérmese a jó és a rossz harcáról, a próbákról, amit a hősnek (jelen esetben a hősöknek) ki kell állni, hogy elnyerjék jutalmukat.
Pont olyan, mint minden tündérmese, ezért jó, ezért igaz, ezért varázslatos ☺

Laura_Bakos P>!
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Először gimiben olvastam el a könyvet. Már akkor nagy hatással volt rám, és ez az érzés azóta is bennem van, amikor a kezembe veszem a könyvet.
Vavyan Fable egy igen tehetséges írónő. Boldog vagyok, hogy olvashatom a könyveit.

mea0810>!
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Bevallom ez kicsit kevésbé tetszett mint a Halkirálynő vagy a Vis Major sorozat illetve a Sárkánykönny is nagy kedvencem lett de ez teljesen más volt:)
Mese amire mindenkinek szüksége van. Rengeteg humor ami Meseanyó könyveiből nem hiányozhat, a szófordulatok,leírások és a különleges karakterek mellett. Nashua volt a kedvencem:)

Nilla I>!
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Vajon, miért van az, hogy egyszerűen bele kell zúgnom a Fable főhősökbe? Egyszerűen imádom őket, noha ez még csak a harmadik könyvem volt tőle.
A válasz pedig itt van az orrom előtt: ma roppant nagy divatja van a „kevésbé férfias” fiúknak, srácoknak, férfiaknak. Fable könyveiben pedig ilyenek NINCSENEK. Haha, végre, ne is legyenek.

2 hozzászólás
Wee IP>!
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Már befejeztem egy ideje, csak elfelejtettem jelölni :)
Először telefonon kezdtem olvasni, ott elég lassan haladtam vele, aztán rukkolán sikerült megkaparintanom, úgyhogy befejezni már normális könyv formában sikerült :)
Őszinte leszek, fiatalabb koromban próbálkoztam már ezzel a könyvvel… nem jött be. De azóta tágult a látásmódon, formálódott az ízlésem, és sok Goldenlane-t olvastam. Így most azt mondhatom, hogy tetszett :)
Aranyos, szórakoztató kis mese, jól esett olvasni.
Most próbálkozom majd Fable többi könyvével is :)

3 hozzászólás
Szilmariel>!
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Imádom Fable humorát, ahogy csavarja, forgatja, ferdíti, szinte már elvarázsolja a szavakat.
Egy klasszikus hősregény, vagy inkább hősies eposz történetét eleveníti meg telve humorral, kifigurázva a tipikus és kevésbé tipikus mesehőstípusokat, meg magukat a mesei fordulatokat és elemeket.
Mit mondjak kb. 5 percenként sírva, nagyobb időközönként már majdnem fetrengve nevettem, könnyeket hullatva az állandóan fellépő röhögőgörcsöktől.
A regényben szerepelnek kelletlen hősök, egyedi gonoszok, különféle királyok, amnéziás varázslók, együgyű óriások, törpék, tündérek, stb. meg a személyes kedvencem: 1 szem mogorva sárkány. :)
Azóta is az egyik legnagyobb kedvencem Fable-nek ez a könyve, és hiper-boldog voltam, amikor végre sikerült dedikáltatnom vele. :)

2 hozzászólás
Holdranéző>!
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Mese felnőtteknek, nem a komplexebb, de a lendületesebb fajtából. Vavyan Fable fantasy-regényeit nem a páratlan cselekményvezetés meg a végtelenül realisztikus jellemű főgonoszok miatt olvasom, de ez a könyv az állandó deus ex machinákkal, sorsdöntő jóslatokkal, nekifutásból velejükig gonosz főgenyákkal kissé még nekem is sok volt. Ami mégis igazán szórakoztatóvá teszi számomra ezeket a könyveket, az a mindent ugyanolyan cizelláltan leíró gazdag nyelvezet, a csattanós poénok, a főszereplők közötti szikrázó dinamika. Mindig is gyengém volt a „talált család”-toposz, és habár úgy érzem, az Álomhajsza főszereplőinek jobb, látványosabb volt a jellemfejlődése, a jóban-rosszban összekovácsolódott harcoscsapatokkal engem mindig le lehet venni a lábamról. Itt is. Ha a túlzásokból, néha erősen groteszkké fajuló poénokból, állandó isteni közbelépésekből kigyomlált volna párat az írónő, vagy legalább egy leheletnyi morális komplexitást bedob valahová, lehetett volna ez a könyv még sokkal jobb is… De így is nehéz nem élvezni a sokszínű sodrást. Ilyen fantasyre szerintem csak Fable képes – hogy ez jó vagy rossz dolog, azt mindenki ítélje meg magának, de én ezért és így szeretem. Többnyire.

Nikolett_Tóth_7>!
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Nagyon lassan haladtam ezzel a könyvvel, és én magam sem értem miért. Nem tudom azt mondani, hogy nem tetszett, nem volt izgalmas és nincs mondanivalója. Leginkább az írásmódra gyanakszom, pedig az elején még jót is mulattam rajta, hogy mennyire egyedi, nem hétköznapi. Meg kellett szoknom, hogy lassabban veszi be az agyam az ennyire szépen csavart szavakat.
Nagyon megkedveltem Jassalt és Nashuát, imádtam a civakodásukat, nagyon jókat mulattam rajta, de ami számomra a legmegdöbbentőbb volt, hogy mennyire aktuális jelenleg ennek a történetnek a mondanivalója. Összességében örülök, hogy egy kihívás miatt nem adtam fel és végig olvastam.


Népszerű idézetek

Removed>!

Ezt mondják az igazi férfiak: élni tudnék érted!

Lucimacs>!

Olyféle emlékképek törnek rá és zúgatják meg vérét, amelyek valóságosan sosem estek meg vele, de megtörténtükre mindaddig vágyódott, míg hiányuktól ki nem égett.

Kahoko>!

Ki nem állhatom mások társaságát. Csak magamat bírom elviselni, s olykor még ebben is szünetet tartok!

60. oldal

Madame_Truska>!

– Tudnál élni nevetés nélkül? – kérdezi.
– Nem hinném. Hajdan, amikor hirtelen felhagytam vele, szívem, lelkem haldokolni kezdett.

28. oldal

Sunshine>!

– Segítsek? – kérdezi Nashua.
A férfi bólint.
– Szúrd át magad a kardommal

Madame_Truska>!

– Nem a trónszék tehet arról, hogy megbomlik, aki beleül – vélekedik a lány.
– Tényleg nem – sóhajt Sandon. – Az átok maga a hatalom. Ez veszi el az uralkodásba jutottak eszét.

274. oldal

Sunshine>!

– Ébredj fel!
– Ébren vagyok! Ilyet, ami vagy, rémálmodni sem lehet!

1 hozzászólás
Kiki_chan>!

– Te vagy Hitehagyott Jassal? – kérdezi egyikük.
– Jassal vagyok, a Viador.
– Kik a társaid?
– Név szerint érdekel?
– Igen, név szerint! – morran az őr.
– Legyen. Tehát: ők a társaim.

425. oldal

Kiki_chan>!

– Jaj, hogy gyűlőllek, cinka! – jajdul a férfi. – Tudd meg, ő az egyetlen, akinek ilyet mondtam: meg tudnék halni érted!
– Badarság! – von vállat a lány. – Aki engem igazán szeret, ne beszéljen ilyeneket, míg szépen van! Vagyis amíg nincs orrba verve, farba rúgva.
– Akkor mivel kedveskedjen, vakarék?
– Nem hinném, hogy érzékeled a különbséget, mégis elárulom! Ezt mondják az igazi férfiak: élni tudnék érted!

141. oldal

Rekosz>!

Feledkezz a pillanatba! Sosem tudhatod előre, melyikben érint meg az örökkévalóság.


A sorozat következő kötete

A Viador, a Mímes, a Harcszolga, a Zsoldos és a többiek - ... Tengere sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Wesley: Hetedhét birodalom
J. Goldenlane: A jósnő hercege
J. Goldenlane: Isteni balhé
Gaura Ágnes: Lidércnyomás
Norbert Winney: Sellők, hollók és csodalámpák
Aurora Lewis Turner: Az istenek játéka
Kercsmár Bella Noémi: Arion
Leda D'Rasi: Egy boszorkány naplója
Leda D'Rasi: Új nemzedék
Karen Chance: Holdvadász