A ​pokol is elnyeli (Halkirálynő 0.) 262 csillagozás

Vavyan Fable: A pokol is elnyeli Vavyan Fable: A pokol is elnyeli

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Patrick Wyne, az akciócsoport fáradt vezetője éppen aludni készül, amikor váratlan látogatója érkezik: Joy Smith. A lányról csak annyit lehet tudni, hogy nem az, akinek kiadja magát, viszont remekül rajzol, s ha kell, verekedni is tud. Ennek aztán nagy hasznát veszi, mert rövidesen többen is üldözni kezdik. A titokzatos lány a kommandósok segítségét kéri egy már-már hihetetlen ügyben: meggyilkolt barátjáért akar bosszút állni, akit egy embertelen orvosi kísérletnek vetettek alá, és valami emberrablásról is mesél. Joy gyönyörű nő, Wyne viszont esendő férfi. Kötélnek áll tehát, és vele tartanak a társai is. A sötét história hajmeresztő kalandokban folytatódik, s számos meglepetést tartogat. Amikor már-már úgy tűnik, vége a hosszú „szafárinak”, nem késlekedik a fordulat: hosszú üldözés veszi kezdetét. (Patrick Wyne-t és akciócsoportját a Halkirálynő sorozatból ismerhetik az olvasók. E regény egy korábbi akciójukat meséli el, amelyben a kommandónak jutott a főszerep.)

Eredeti megjelenés éve: 1988

>!
Fabyen, Budapest, 2002
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639300039
>!
Ifjúsági, Budapest, 1988
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9634229034

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Patrick Wyne · Joy Craft


Kedvencelte 35

Most olvassa 3

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Vavyan Fable: A pokol is elnyeli

Már a Daniel és Denisa által vitt Halkirálynő sorozatban is nagy rajongója voltam Patrick Wyne „fantasztikusainak” és imádtam Joy-t, a titokzatos művésznőt, de valahogy sosem volt hangulatom a regényhez – bele-belevágtam és pár fejezet után ott hagytam. Hogy miért? Így olvasás után bizton állíthatom, hogy azért, mert egy MARHA vagyok!

Órák alatt elolvastam, mert képtelen voltam letenni. Elképesztően izgalmas volt, bár az elején valóban nem bilincselt le, de amikor elkezdődött Joy elrablásának kísérletével, folytatódott a három jó barát szomorú történetével és kibontakozott a háttérben álló susmus?! Kihűlt a teám, megszáradt a hajam és elmúlt éjfél, mire a végére értem.

Kedvencek? Mindenki! Szeretem ezt a csoportot és Joyt!

Bővebben – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/01/vavyan-fabl…

>!
Ifjúsági, Budapest, 1988
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9634229034
3 hozzászólás
kriszet_Paulinusz P>!
Vavyan Fable: A pokol is elnyeli

Első könyvem Vavytól a Kriplikommandó volt, és egyszerűen beleszerettem a stílusba. Sokan azt mondják, hogy ponyva író, de ha az is, akkor azt a legmagasabb szinten műveli (egy darabig legalábbis).
A pokol is elnyeli az egyik kedvencem, mert Joy és Patrick itt ismerkednek össze és a történet is rendkívül gazdag, izgalmas. Vavy pár mondatból olyan személyiségeket képes kicsomagolni, hogy csak nézünk. Annyira egyedi a stílusa, hogy messziről felismerhető. Néhol pergő, csattanó rövid mondatokkal tud még nagyobb hatást tenni ránk, majd egy nyakatekert hosszú mondattal ajándékoz meg minket. Még a hétköznapokról is úgy tud írni, mintha ritka, sosem látott pillanatokat osztana meg velünk.
Nem tudom hányszor olvastam már a kedvenc részeimet. Ötvenszer biztosan. Amit tudok az az, hogyha bármi bajom van, vagy ha nem tudok bármilyen könyvhöz nyúlni, akkor ő a megoldás.

Dénes_Gabriella P>!
Vavyan Fable: A pokol is elnyeli

Ha már a házasságunk után a könyvtáram része lett a teljes Fable-sorozat is, gondoltam, miért ne olvashatnám el. Hát… egyre inkább úgy tűnik, nem fogom. Borzasztóan untam. Amikor valami érdekelni kezdett, akkor rögtön jött valami közjáték, ami az életkedvem is elvette. :( A vége felől nézve úgy tűnik, ez egy olyan könyv, ahol mindenki mindenkivel és állandóan… verekszik.

Black_Angel>!
Vavyan Fable: A pokol is elnyeli

Nagyon jó történet, csak kusza.. sok a szereplő benne, volt hogy néhány oldalt újra kellett olvasnom hogy megértsem, miről is van szó. De ettől eltekintve,tetszett :)

Paulina_Sándorné P>!
Vavyan Fable: A pokol is elnyeli

Nem én lennék, ha sorban olvasnám a sorozatokat. A Halkirálynő sorozat Mogorva és Denisa révén nagy kedvencem, ezért elfogult vagyok ezzel a sorozattal. Igaz, itt Patrick játszotta a főszerepet, de ettől függetlenül megkaptam a magam Fable adagját. A jó kis nyomozás nem maradt el, imádtam a kommandósok, Joy stílusát, szövegét. Joy-t sem kell félteni.

Boglinc P>!
Vavyan Fable: A pokol is elnyeli

Alig vártam a végét. Nem azért, mert imádtam. Értékelést is alig akartam írni róla…
Furcsa volt az egész. Sokszor csak rövid mondatok. Túl sok szereplő. Burjánzó cselekmény. Fontos részletek kihagyása, lényegtelenek oldalakig húzása.
Mintha totál kimért lenne az egész. Többször valószerűtlennek éreztem a cselekményt, szereplőket.
A sok karakter miatt már idővel azt sem tudtam, ki új, és ki az, akit újonnan hoz be. Megszenvedtem. Altatónak nagyon jól működött. Ha nincs pár kihívás, sarokba dobom és lépek tovább.

Nem adom fel, Fable! Örököltem egy jópár köteted. De egyelőre nem győztél meg! Majd meglátjuk…

>!
Ifjúsági, Budapest, 1988
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9634229034
6 hozzászólás
Dinah>!
Vavyan Fable: A pokol is elnyeli

Még 2002-ben olvastam először, mikor a második kiadás megjelent. S ahogy most olvastam, rájöttem, hogy semmire sem emlékszem belőle, talán pár kommandós nevére…

Nem egy rossz könyv, sőt, csak lehet, hogy nem jókor talált meg… nem tudom. VF humorát és stílusát nagyon szeretem. És most nekiállok a többinek is, szépen egymás után, ha már ott csücsülnek a polcon. :)

KillerCat>!
Vavyan Fable: A pokol is elnyeli

Ez a kötet Patrick és Joy történetét meséli el,ők később szerves részei lesznek a csapatnak. Bár nem szerepelnek benne a kedvenceim,a történet izgalmas,hű a Fable stílushoz.

Kiki0926>!
Vavyan Fable: A pokol is elnyeli

Nem az első könyvem az írónőtől, így volt egy kis összehasonlítási alapom. Ez a krimi vonal annyira nem jön be, mint pl a humoros kötetei. Nem rossz, de nem kiemelkedő. A karakterek itt is jól kivannak találva, a cselekmény is izgalmas de itt ott kicsit sok a mellébeszélés. De ennek ellenére nagyon szeretem az írásait. :)

amanda888 P>!
Vavyan Fable: A pokol is elnyeli

Nagyon régen olvastam Vavyan Fable-t, nagyon régen tetszettek a könyvei. Ezekkel a jó élményekkel vágtam neki. Az elején kicsit csodálkoztam, mert nem nagyon ismertem fel Fable-t a könyvben, nem voltak meg azok a jellegzetes szavak, kifejezések, mondatalkotások, amelyek az ő írását jellemzik. Aztán úgy a könyv közepe táján felfedeztem ezeket a vonásokat.
A másik nagy gondom az volt, hogy sokszor alig tudtam követni az eseményt. 7-8 ember rohangált ide-oda, megemlítettek még vagy 5 másikat, én meg csak néztem, hogy akkor ez most ki és mit akar? Kiről beszél? Melyik a rossz fiú? Sokszor csak lapoztam tovább, hogyha hátha a következő oldalon, fejezetben rájövök a válaszokra.
Sajnálom, mert nagyon akartam szeretni, nosztalgiázni, de ez a kötet nem nyújtotta ezt az érzést, hangulatot. Majd talán egy kicsit később újra próbálkozom…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Bagneso>!

– Jegyezd meg, barátom: ha megtámadsz egy nőt, és az nem kezd el sikoltozni, akkor védekezni fog. És ha védekezik, akkor tökön rúg.

Bagneso>!

– A törött orr nem örökölhető – érvel valaki.
– Ja. De a hajlam, hogy betöresse?

Jucko84 P>!

– Ki akarom venni a golyót.
– És? – nyögi a sebesült egy vértanú arckifejezésével.
– Nincs benne.
– Nincs? Hol van?
– Elhagytad. Semmire sem tudsz vigyázni. Még csontot sem ért. Érdemes egyáltalán belédlőni?

117. oldal

Izolda P>!

Nyilvánvaló dolgokról nehezen beszélek, hiszen nyilvánvalóak.

Csi>!

– Ne haragudjon rám.
– Dehogy. Miért haragudnék? Szétverte az embereimet, betört a házamba, mi több: a hálószobámba. Végtére is mi okom lenne orrolni magára?
– A szőnyegét is leöntöttem – figyelmezteti Joy Smith szerényen.

19. oldal (Ifjúsági Lap- és Könyvkiadó 1988.)

Cheril>!

Tisztelt Rabló és Betörő Urak! A kutya mindenkit beenged! A gond kijövetkor kezdődik.

298. oldal

Izolda P>!

Annak lesz jelentősége, ha találkozom valakivel, aki nem akar megváltoztatni. Netán épp azt kedveli bennem, aki vagyok.

eeszter>!

– Megfigyelte már, hogy mindig történik valami, ahol maga felbukkan?
– Nézőpont kérdése – feleli Joy. – Maga csak erről az oldalamról ismer, ez a szakmája. A fogorvosom nyilván azt hiszi, nekem örökké fáj a fogam…

218. oldal

Csi>!

A pofám leszakadna, ha stukkerral kergetnék egy gyenge nőt. Nem elfelejteni: férfias méltóság. Mi volnánk a teremtés koronái.
– A nő fején – fanyalog Fresson.

85. oldal (Ifjúsági Lap- és Könyvkiadó 1988.)

Röfipingvin P>!

– Egyszer elkezdem számolni, hányszor használod ezt a kijelentést: „hallgatlak”. Jegyzetelni fogom azoknak a hosszú mondatoknak a feltételezett értelmét, amiket ezzel az egy szóval lemészárolsz magadban.

46. oldal (1988-as kiadás)


A sorozat következő kötete

Halkirálynő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Garwood: Kegyes halál
Leslie L. Lawrence: A rodzsungok kolostora
Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Stephenie Meyer: A Vegyész
Fejős Éva: Most kezdődik
Gail Carriger: Szívtelen
Kerstin Gier: Fellegszálló
Patrick Dewitt: Testvérlövészek
Szerb Antal: A Pendragon legenda
George Cooper: Magánügy