A ​Halkirálynő és a Kommandó (Halkirálynő 1.) 355 csillagozás

Vavyan Fable: A Halkirálynő és a Kommandó Vavyan Fable: A Halkirálynő és a Kommandó Vavyan Fable: A Halkirálynő és a Kommandó

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

…Újabb ​tompa dörrenés hallatszik odafönt, majd újabb, ám ez már közelebbinek rémlik. Füst szaga keveredik a kavargó portól fojtogató levegőbe. Szám mintha sárral volna tele, s ekkor fény lobban mögöttünk.
Lángok marnak a rejtekajtóba, s az félelmetes robajjal leomlik.
Nyargalunk. Lépteink dübörgését nem halljuk a fejünk fölött és mögöttünk összeroskadó épület haláltusájában, hörgő légvételeink kínját is csak érezzük.
A száguldó Louis lámpája tovább küzd a sötétséggel: imbolygó-sápadt fénysugár, apokaliptikus robajlás, füst – a halál maga. Ott fújtat a sarkunkban.
Belloq lemarad, átnyalábolja vállamat, magával vonszol, kiáltozik valamit, szavát nem értem.
A folyosó beomlik mögöttünk. A fénykör olykor ajtókra villan, az ájulás határán suhan át rajtam a gondolat: mégis itt, ebben a pincében halok meg, ahonnan egyszer már kiszabadultam.
A következő, még közelibb robbanás hatására a folyosó megremeg, akár egy haldokló állat belei. A mennyezetről… (tovább)

Halkirálynő címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
Fabyen, Budapest, 2013
534 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639300453
>!
Fabyen, Budapest, 2013
534 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300446
>!
Fabyen, Budapest, 2006
536 oldal · ISBN: 9639300152

1 további kiadás


Enciklopédia 25

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Belloq (Mogorva) · Denisa Wry · Martin Wry · Quasimodo · Ackerer (Acker Kerer) · Cruz Guard · Donald Gall · Ella Belloq · Iris Gall · Laco Revallo · Louis Struwe · Patrick Wyne · Rühl Fresson · Sába · Steve Delgado

Helyszínek népszerűség szerint

Line


Kedvencelte 84

Most olvassa 12

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Madama_Butterfly P
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a Kommandó

Tinikorom kult-könyveinek egyike ez, egyik (a sok közül), amely megszerettette velem az olvasást és megerősítette a könyvek iránti vonzalmamat.
Sok minden változott azóta, amióta jó pár (tíz)évvel először a kezembe vettem ezt a kötetet, de pár dolog azért a régi maradt: még mindig hangosan tudok nevetni a benne található poénokon, még mindig jól szórakozom az olvasása közben és a legfontosabb: még mindig szeretnék Denisa Wry lenni, ha felnövök! :)))

10 hozzászólás
>!
Ibanez MP
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a Kommandó

Kicsit talán hosszúra nyúlt a történet (sokfelé ágazott el a cselekmény), de mégis haladós volt (összehasonlításképp, a majdnem ugyanilyen oldalszámos Zsivago dokival nem pörögtem így előre, érthető is :-D) :-D

Egy igazi akcióregény, amelyben a pimasz, folyton beszólogató (marháraszimpatikus) rendőrcsaj keveredik újabb és újabb kalamajkába, újsütetű partnerével Mogorvával (alias Daniel). Hozzájuk csapódik Denisa éppen felnőtté váló öccse és motoros haverjaik, egy kiszuperált, félig összetört volt nyomozó, Quasimodo, valamint jó pár ismerős, kolléga és jóra-igazságra áhítozó félszerzet :-D

A humor alap, a rúgások már pluszba járnak, vesébe taposásért és fogak kihullásáért felelősséget nem vállal az írónő, max. a rekeszizmok begyulladásáért. Üldözik a gonoszt, sőt a gonoszokat, James Bond csak sápadozni tud valahol, hogy ennyi akcióban még ő se vett részt eddig, jobb is, mert itt nem rázogatják a piát, hanem lehúzzák egy hajtásra. A kórházi látogatások mindennaposak, a főgonosz pedig annyira körmönfont, hogy bizony jó nagy hálót kell kivetni rá (a Halkirálynő engedélyével persze) :-D

Élvezetes, fordulatos, klassz olvasmány, na. (És melyik könyvben találkoztatok olyannal, hogy az írónő a saját könyvét olvasatja a főhősével? :-D Ha már lúd, legyen kövér :-D) :-D

10 hozzászólás
>!
Lily96
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a Kommandó

Milliószor olvastam, kislánykoromtól kezdve nagy kedvenc. Ez a könyv szerettette meg velem Vavyan Fable-t, vagy lehet, hogy inkább maga Denisa, Daniel, Martin és Ella volt, akik miatt beleszerettem az írónő műveibe.
Minden egyes újraolvasás tartogat valami új élményt, legutóbb is teljesen más érzés volt olvasni, de még mindig imádom.
Nagyon erős sorozatkezdés, kedvencem, amikor már szerepelnek az akciócsoportosok is, a forgatási napok fantasztikusak.
Még nagyon-nagyon sokszor fogom újraolvasni ez biztos! <3

>!
mohapapa I
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a Kommandó

Úgy vagyok Éva asszonnyal, hogy nem tudom, hogy vagyok vele. A Mesemaratont végigröhögtem, a folytatásán el-elmosolyodtam, de önplágiumnak éreztem, konjunktúra börleszknek. (Máris szembemegyek a Moly-közvéleménnyel, mert az az utóbbit értékeli 2%-al jobbnak.)
Nagyon kíváncsi voltam, mit tud Fable, amikor nem börleszket ír? Bevallom, ez jó vagy nem jó, nem tudom, nem voltak nagyon nagy elvárásaim.

Fable ponyva-irodalom. Rejtő is. Meg sokan mások is. Ebből tudhatjuk, hogy ez nem értékítélet, mert jó ponyvát sem könnyű írni. Sőt! Még az sem igaz, hogy adott esetben egy ponyva nem tud mélyet mondani: amkor a Csontbrigádot olvastam, felszisszentem a fájdalomtól, az ötlettől és a gyönyörűségtől; az embereket már csak az általuk birtokolt tárgyak, vagy nagyon csak rájuk vonatkozó tulajdonságaik jellemzik, nincs polgári nevük, egyéniségük… Pazar!

Fable Halkirálynő-sorozatának első része ponyva. Élvezetes olvasni, nehéz letenni. A szereplők személyiséggel bírnak, a történet viszi magát előre, és szerencsére Fable nem löki minden oldalon százszor a szóvicceit (ez engem egy idő után fáraszt), hanem megfelelően adagolja a nyelvi sziporkákat, poénokat, s azok nem öncélúak, hanem helyük van (ahogy a Mesemaratonokban nem mindig volt).

A könyv cselekménye, a várost lenyúló felsőtízezres maffia Batman Gotham Cityjét jutatta eszembe, meg a Sin City-t, de nem utánérzés fílinggel, hanem csak távoli hangulatában. S a város leuralása, a Főgonosz befolyása, gátlástalansága finoman bontakozik kifelé, ahogy haladunk előre a cselekményben.
A főhősök, a Kommandóvá érő, innen-onnan érkező, összefogó szereplők szerencsére nem szupermenek, van, hogy fáj nekik, van, hogy rossz nekik, van, hogy kifekszenek, s van, hogy nem értenek mindent, nem látják át a dolgokat. Emberek. Akkor is, ha a kűzdelmekben, nem meglepetés, azért jobbára ők ütik a nagyobbat, és azért persze túlélnek mindent.

A könyvnek van szerkezete. S mert van, ezért ki is lóg belőle rendesen az északi egyes út Rémének a története. Nem mondom, izgalmas, pörgős az a rész is, de nem szolgája a egésznek, hanem a ló lába.

Azon gondolkodtam, csuda, hogy még senknek nem támadt ingerenciája megfilmesíteni Fable-t. Elkészítésében drága mozi lenne, persze, de akkor is…

Kicsit tartok a folytatásoktól, bár már kezemben van a kettedik rész. A tartózkodásomat @Eta elszórt véleménye csak további előítéletekkel támogatta meg. Egyelőre nekifeszülök, és legyőzöm. S egyre kíváncsibb vagyok Fable fantasy dolgaira is.

6 hozzászólás
>!
mea0810
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a Kommandó

Daniel Belloq – Mogorva ♥

Ennek a sorozatnak köszönhetem, hogy megszerettem az olvasást. Persze rögtön a közepével kezdtem de amint erre a hibára rájöttem beszereztem a sorozat minden addig megjelent részét és azóta is bővítem mikor végre jön egy újabb kötet.

Denisa nem mindennapi főhősnő. Imádom a fellépését, a csípős nyelvét, hogy mindig mindenből kivágja magát, hogy önfejű,szókimondó szuper zsaru.
Daniel ő az első könyves pasi akibe beleszerettem már majdnem megfeledkeztem róla és most ezt újra élem.
A történet végig izgalmas, fordulatos és így többszöri olvasás után is tudtam élvezni.
Humoros. Pörgős.Kalandos. Halkirálynős.

1 hozzászólás
>!
klaratakacs +SP
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a Kommandó

Nem tudom, hogy csinálja ez az írás, de a mai napig frissnek érzem. Friss a szövege, élveztesek a poénok, haladós a történet és az egészet átjárja a szeretet, az összefogás, a barátság ereje. Ismertem a történetet, szerintem 10+-dik újraolvasásom volt, de tegnap mégis fennaradtam magamoz képest sokáig, mert nem akartam letenni. ez Vavyan varázsa.
Vavyan Fable-nek nagy szerepe van abban, hogy végül nyomozó lettem, valahogy pontosan ráérzett arra a közösségre, ahol én is jól éreztem magam.

>!
Katie_Sue P
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a Kommandó

Valamikor nagyon régen, egy messzi-messzi galaxisban……. na jó, nem annyira régen, de nem is mostanában rengeteg Vavyan Fable könyvet olvastam és a könyvtárban szerintem rengeteg olyan volt, amit többször is kivettem.
Valahogy elmaradtak az utóbbi években a könyvei, pedig nagyon jól szórakoztam rajtuk, szerettem őket.
Nem csalódtam, még mindig magukkal ragadnak és nagyon jól elszórakoztatnak! :)

Den az egyik első, a női terminátorok közül,még többet, még többet belőlük!!! :) A stílusa, a szarkazmusa, a humora és a beszólásai garantáltan szimpatikus szereplővé teszik – nálam legalábbis. A kőkemény, gondolkodás nélkül rohanok a falnak megmozdulásai pedig garantálják, hogy soha ne unatkozz!

Mr. Mogorva – aki valljuk be, tényleg mogorva – tökéletes párja Den-nek. Nem szerettem bele igazán, de szerzett néhány jó pillanatot. talán a későbbiekben elrabolja a szívem, ki tudja?

Nagyon szerettem a többi szereplőt, hogy őket is megismertük és hogy könnyen megneveztem a nevüket és nem vesztettem el a fonalat, hogy ki kivel van és merre tart.

Remek sorozatkezdő epizód, izgalommal, akcióval, korrupcióval, veszéllyel, családdal, barátokkal, szerelemmel. Kell ennél több?

Team Kommandó

>!
Paulina_Sándorné P
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a Kommandó

Azt kaptam az írónőtől, amit megszoktam, amit vártam. Izgalmas, vicces és mosolyogtató. Jó szereplők. Kedvencem Belloq és Denise. A történet olvastatja magát, nehéz letenni. Imádom Denise szövegét, stílusát.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Papusz P

Ki betűt vet, vihart arat.

53. oldal (Harmadik kiadás)

Kapcsolódó szócikkek: írás
3 hozzászólás
>!
Röfipingvin MP

A férfiaknak azért nő a szakálluk, hogy borotválkozzanak, azaz ne kelljen reggelit készíteniük.

1 hozzászólás
>!
Anonyma

– Mondd, szerinted létezik igazság?
– Igen, mindenkinek a magáé. Ez minden konfliktus forrása.

180. oldal

>!
Kahoko

Ha rosszkedvű vagyok, a világ reszketve kénytelen a szemem közé nézni. És bizony, nem sokáig állja a tekintetemet.

>!
mdmselle I

Egy ilyen pasas mellett nem fenékig tejföl az élet. De ahol tejföl, ott nagyon.

>!
Papusz P

Irigylem a kalandfilmek autós üldözőit és menekülőit. Ők bezzeg sosem kerülnek dugóba. Mintha az ő kedvükért az autósok zöme inkább metróval közlekedne.

165. oldal (Harmadik kiadás)

>!
Papusz P

Aki próbálkozott már ilyesmivel, tudhatja: autóvezetés és meditálás aligha összeegyeztethető tevékenységek.

45. oldal (Harmadik kiadás)

>!
Cheril

– Denisa, ne játssz velem! Nézz a szemembe!
– Most csak azért üljek ki a kocsi elejére?

>!
Ariadne

Donald püföli az írógépét. Kissé lehiggadva megállok mögötte, és azt látom, hogy a regényét írja. A fejemhez kapok: – Mit csinálsz te a munkahelyeden?
Rám vigyorog: – Dolgozom.
– Igen, azt látom. De mit dolgozol?
– Alkotok.
– És Beatrix Holl? Mi lesz a gyilkosával?
– Nincs gyilkos – feleli Donald. – A nő megkéselte magát, aztán betörte a saját fejét. Pont.


A sorozat következő kötete

Halkirálynő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Julie Garwood: Árnyéktánc
Kristen Ashley: A nyomozó
Réti László: Kaméleon
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Janet Evanovich: Két ravatal
Julie James: A hamis partner
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Stephenie Meyer: A Vegyész