A ​Halkirálynő és a dzsinnek (Halkirálynő 2.) 262 csillagozás

Vavyan Fable: A Halkirálynő és a dzsinnek Vavyan Fable: A Halkirálynő és a dzsinnek Vavyan Fable: A Halkirálynő és a dzsinnek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​Halkirálynő és a kommandó hőseit újra veszély fenyegeti. Denisa, a roppant nőies, képzetten szájaló-verekedő zsarulány, valamint szerelmese, a férfiasan konok Belloq, másképpen Mogorva, nagystílű terv végrehajtásának útjában állnak. Mindez úgy kezdődik, hogy Denisa egy gyilkossági ügy felderítésén fáradozva, Line egyik kórházába jut. Gyógyszerkísérletekről, visszaélésekről értesül. Egy fiatal orvos különös balesetéről, reanimálásáról beszélnek neki, felkeltve gyanúját, hogy gyilkosság történt. Itt csaknem zsákutcába jut, mígnem felismeri végre: egy szervezett ölőcsapat terveit keresztezi. A bűnözők a vezetőjüket akarják kiszabadítani a börtönből. A gengszterek hadat üzennek Denisának és az akciócsoportnak. Pozíciójuk megerősítése érdekében – többek között – egy titokzatos fegyvert is bevetnek. Kuszálódnak a szálak, kirobban a háború. Az idő rövidsége miatt Justitia segítsége sem elég. Denisa nem válogathat a módszereiben. Hajmeresztő kalandba bocsátkozik. A rivális banda… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1988

>!
Fabyen, Budapest, 2006
456 oldal · ISBN: 9639300187
>!
Pannon, Budapest, 1992
322 oldal · ISBN: 9637866124
>!
Szépirodalmi, Budapest, 1988
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631536351

Kedvencelte 42

Most olvassa 7

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
GytAnett P
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a dzsinnek

Az 5 csillag egyáltalán nem is kérdéses. Úgy rémlett, hogy a Halkirályő régi kötetei közül ezt kedveltem legkevésbé korábban, de szerencsére nem volt vele gond, zokszó nélkül 100 %-os nálam. :)
Imádom ezt a csapatot, azt pedig különösen, hogy végre megjelent Cyd is. (Akinél teljesen lepadlóztam azon, hogy fiatalabb, mint én. o.O) Még mindig hatalmas figura a srác! Kötve hiszem, hogy a valóságban is van ilyen karakter, nem is tudom, hogy Meseanyója hogy lehet akkora fantáziája, hogy őt kitalálja. :)
Denisa és Belloq még mindig a legkedvencebb szereplőim és párosom, eddig még nem nagyon bírta őket senki letaszítani a trónról. Szegények már túlzottan próbálták egymást óvni és elérni, hogy a másik ne nagyon kapjon szerepet az ügyben, nem túl meglepő módon ez nem jött össze. Sajnáltam, hogy nagyobb részt külön utakon jártak, de így is bőven jó volt.
Az akciócsoportból is már egy kicsit többet kaptunk, örültem nekik. spoiler A szereplőket igazából már ismerjük, de még nem igazán. Majd szépen lassan. :)
A történet még mindig izgalmas, sok szálon fut a dolog, mindenkinek van valami dolga, egyáltalán nem lehet olvasás közben unatkozni.
Ennyi: <3

>!
klaratakacs +SP
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a dzsinnek

15-20 év után olvasom újra a Halkirálynőt és technikai részletektől eltekintve ma is friss és pörgős regényt olvashattam. Kicsit máshova helyeződtek a hangsúlyok bennem is, a krimi helyett azt élveztem, ahogy Denisa és Mogorva igazi társakként viselkednek, Cydet imádom, valahogy a furabogarak mindig megfognak.
A történet maffiázás, kábítószer, fegyverkereskedelem mocskában játszódik, azt hiszem a mai napig így működik a valóságban, talán kegyetlenebbül.

>!
Ibanez MP
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a dzsinnek

Visszatér Denisa és Mogorva, immár egy párként. Mogorva még felfelé épülget sérüléseiből, a nyomozók új ügyekben szaglásznak a gonosztevők után. Főként Denisát követhetjük nyomon, mely során egy furcsa kórházi eset kerül napvilágra, s rövidesen kiderül: bizony összefügg a nyomozók halálára áhítozó bandával is az ügy. Prostituáltak, gyilkosságok, gyógyszerkísérletek, Monte Cristo újrafeldolgozás, robbanás és kupánvágások követik a páros ügyködéseit. A végére egy picit besokalltam az akciójelenetektől, de a végső barlangos jelenet nagyon tetszett. Ja igen, és jött Cyd, a kis kancsali vagány :-D A végén pedig nem Mogorva, hanem Denisa az, aki most egy időre kidől a csatasorból :-D

>!
Nefi
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a dzsinnek

Nyugi nem olvasok ilyen gyorsan, csak a nyaralás alatt felgyűlt olvasásaimat viszem be.
Imádtam és csüngtem rajta :)

>!
Paulina_Sándorné P
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a dzsinnek

Kedvenc párosaim egyike. Imádom Denisát és Mogorvát. Tetszik a stílusuk, ahogy együtt dolgoznak. Imádom a beszélgetéseiket. A történet pörgős volt, hozta azt, amit vártam tőle. Izgalmas volt, szerettem az akciós jeleneteit. Sokat mosolyogtam olvasás közben. Kicsit sajnálom, hogy spoiler Jó „mellékszereplőket” alkotott az írónő – kedvelem Martint a maga fiatal forrófejűségével, Ellát aki korához képest néha vetekszik egy felnőttel, Cyd, Donald és sorolhatnám.

>!
Katie_Sue P
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a dzsinnek

Az a nagy büdös helyzet, hogy sajnos ebben a részben egy kicsit elvitte Denisa személyiségét az a sok vodka-narancs, ami benyakalt. Vannak főszereplők, akiknek jót tesz az alkoholizásálás, de Denisa határozottan nem tartozik közéjük.
Még mindig fasza csaj, aki mindig rosszkor van rossz helyen és emiatt mindig kicsit úgy tűnik, hogy ajtóstul ront a házba, de most inkább mindjuk azt, hogy neki ilyen a stílusa, hisz nincs ennyi sikeres véletlen.

Sajnáltam, hogy Mogorva eltűnt, és átvette a helyét Belloq. Mert ő unalmasabb. még Mogorvánál is Itt sem sikerült maradandót alkotnia, és nem sikerült a szívembe férkőznie. lehet, hogy sosem szeretem meg?

Cyd, a mandró karaktere nagyon ott volt, azt hiszem ő lett a kedvencem ebben a részben. Mindig jó helyen volt, jó időben, haláli szöveggel, és állandó erőszakos vágyakkal. :)

A történet pörgött, eseménydús volt, és mindig volt valaki, akinek folyt a vére, aki megsérült vagy éppen akciódús jelenetben vett részt.
Bevallom, néha vakon voltam, mert az előző részt jó ideje olvastam, és nekem nem mindig segítettek a visszautalások.
Összességében újra egy utánozhatatlan Vavyan Fable történetet kaptam, remek szöveggel, sok szerethető karakterrel és időnként iszonyatos jó beszólásokkal. A remekül összerakott dramaturgiáról nem is beszélve :)

Team Cyd

>!
mea0810
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a dzsinnek

hogy, mennyit vedel kedvenc főhősnőm :D

Ez a rész is csupa izgalom.
Denisa újabb zűrbe keveredik, mert ugyan állítólag formás a feneke de nem igen szeret ülni rajta.
Daniel hivatalosan is szuper zsarunak áll.
Felbukkan a nagyon kancsal mandró Cyd.
Feltűnik számos régi és új barát és ellenség.
Martint kicsit kevesellettem

4 hozzászólás
>!
Galagonya33
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a dzsinnek

A könyv, amelyben színre lép az isteni Cyd.
Imádom ezt a kisfickót, a mai napig a szövegével modorával és a nagy szívével együtt.
Kedvencem tőle a „vérbál” és a „vérzsúr”
Belloq is isteni, igen.
Denisa itt lett nagyon kedvenc és Martin is.

>!
Kiskópé P
Vavyan Fable: A Halkirálynő és a dzsinnek

Denisa megint pörög, veszélyes, szeretteit féltve, önmagát veszélyezteti. Sok izgalom, vér, vodka-narancs, feszültség. Azért nekem néha durva, értem, hogy rendőrök, gyilkosságok, nyomozócsoport, bármikor meghalhatnak, életük része, de ahogy megfenyegetések utána odaáll, kérdez, nyomozz, huh..szóval értem én, csak fel nem foghatom, hogy lehet ilyen tudattal élni, dolgozni, újabb napok, nem törődni a fenyegetéssel, sőt ugye hát konkrétan fojtogatás, lövöldözés is van..könyvben izgi, de BIG respect, aki tényleg..


Népszerű idézetek

>!
Madama_Butterfly P

– „Bolygónk intelligenciájának végösszege állandó. Népessége folyton növekszik.”

3 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P

„A problémamegoldás titka: megtalálni azokat, akik majd megoldják.”

>!
Papusz P

Nem vagy beteg, nyugtatgattam, éppen csak lelőttek, ilyesmi manapság bárkivel előfordulhat.

2 hozzászólás
>!
Bagneso

– Figyelmedbe ajánlom a módszert. Denisa is kevesebbet futkosna a vesztébe, ha ikreket hordozna a hasában.
– Háttal menne, hogy a hasát óvja, de azért menne.

>!
Bagneso

… a halhatatlanság kizárt. Nincs vénülhetetlenség, az idő lóháton jár. Talán tékozlóbb lenne az ember, ha az öröklét játszana vele. Csakhogy az élet futóbolond, még csak füst sem marad utánunk, átvészelni kevés. Kihívás. Le kell játszani.

>!
Papusz P

Amint kissé ébredezni kezdek, a világ összes nyavalyás gondja megszólít. A rádió földrengésről szökőárról, robbantásokról, merényletekről, csillagháborúról, balesetekről tájékoztat. Az ember már reggel kénytelen azt hinni, hogy ez lesz az utolsó napja.

125. oldal (2006)

>!
K_Maria P

– Maga tetszik nekem – kezdi Cyd. – Már úgy kívülről, mert máskülönben eléggé nyafogós. Mit várok egy nőtől, nem igaz?

>!
Ariadne

Az író ne legyen nekem személytelen, száraz. Ne a könyvén kívül álljon, oldja fel magát a sorokban, teremtse meg számomra azt a hangulatot, amelyben ő írását lejegyezte. Ha ezt nem teszi meg, a könyvét izzadságszagúnak érzem.

>!
K_Maria P

– […] Ennek az osztálynak mégis én vagyok a vezetője. Mert nekem problémamegoldó repertoárom van.
– Micsodája van? – kérdezem a számat harapdálva.
Akár hiszem, akár nem, így felel: – Velem születetten intelligens vagyok. Nélkülem az osztály sem működne. Hogy is mondjam, mint a gépkocsi motor nélkül.
– Értem.


A sorozat következő kötete

Halkirálynő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Julie Garwood: Árnyéktánc
Julie James: A hamis partner
Kristen Ashley: A nyomozó
Nemere István: Halj meg helyettem!
Baráth Viktória: A főnök
Sylvia River: Reményhajsza II.
Janet Evanovich: Két ravatal
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr