Vasy Géza (szerk.)

A ​medveölő fia 2 csillagozás

38 fiatal prózairó
Vasy Géza (szerk.): A medveölő fia

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

A művek szerzői: Annus József, Ács Margit, Bakos Ferenc, Balázs József, Bereményi Géza, Bistey András, Bólya Péter, Bulla Károly, Czakó Gábor, Csaplár Vilmos, Csörsz István, Dobai Péter, Esterházy Péter, Fábián László, Győrffy László, Hajnóczy Péter, Horváth Péter, Kolozsvári Papp László, Kurucz Gyula, Lengyel Péter, Lugossy Gyula, Marosi Gyula, Módos Péter, Mózsi Ferenc, Munkácsi Miklós, Nádas Péter, Nádudvari Anna, Ördögh Szilveszter, Simonffy András, Spiró György, Szentgallay Géza, Szentmihályi Szabó Péter, Sziládi János, Tárnok Zoltán, Temesi Ferenc, Újhelyi János, Vámos Miklós, Vathy Zsuzsa

Tartalomjegyzék

>!
Kozmosz Könyvek, Budapest, 1980
624 oldal · ISBN: 9632113810

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Népszerű idézetek

Ibanez P>!

– Bánatod van? Miért iszol?
– Nincs semmi, köszönöm, jól vagyok. Nézd, mondhatnám, hogy árván maradtam, kiraktak az állásomból, megcsalt a feleségem, de könyörgök, ments fel az alól, hogy ebben a melegben egy komplett történetet kelljen előterjesztenem. Elégedj meg azzal, hogy kutya bajom, csak valahogy rosszul lettem összeszerelve.

Emmi_Lotta I>!

Sokféle antológia gazdagítja könyvkiadásunkat. A miénk nem az antológiák számát akarja gyarapítani, hanem egy valóságosan létező hiányt szeretne pótolni. 1977-ben jelent meg a Tengerlátó, amely az utóbbi évtizedben jelentkező költőket gyűjtötte egybe legjobbnak ítélt verseikkel, mintegy seregszemlét tartva. A medveölő fia ennek kíván a párja lenni. . . Ez az antológia nemcsak címadó írásával, de egész szellemével, az összképpel is a felelősségteljesebb, a nehezebb írói magatartást szeretné példázni. Megmutatni azt, hogy az alkotó viszony nemzeti hagyományainkhoz és a korszerűség feltételezi egymást, s hogy a máról érvényesen csak az tud szólni, aki múltunk mély ismeretére törekszik, s egyúttal személyes felelősséget érez jövőnkért is.

Előszó

nodael>!

Egy asszony kendőt igazít, eközben pillantgat feléje. A közelben a talicskás öreg hetes szakállát dörzsöli, hogy ürügye legyen.

12. oldal

nodael>!

– Úgy van, öcsi: Beethoven! A kilencedikből… Ludwig, nem éltél hiába! Ez a gyerek itt a mocskos víz fölött agya tekervényeiben hord téged!

17. oldal

nodael>!

A rúgás a csuklóját éri. Az ügyes ujjak szétrebbennek, akár a megijesztett fecskék. A csattanás ijesztőbb egy puskalövésnél.

19. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Mácsai Pál – Bereményi Géza (szerk.) – Örkény István: Azt meséld el, Pista!
Ady Endre – József Attila – Radnóti Miklós: Válogatás Ady Endre, József Attila, Radnóti Miklós műveiből
Fekete István: Az erdő ébredése
Fodor Ákos: Akupunktura
Hunyady Sándor: Razzia az „Arany Sas”-ban
Petri György: Petri György versei
Lázár Ervin: Hét szeretőm
Kosztolányi Dezső: Kosztolányi Dezső válogatott versei
Szent-Györgyi Albert: Válogatott tanulmányok
Kosztolányi Dezső: Életre-halálra