Sohanő 54 csillagozás

Vass Virág: Sohanő Vass Virág: Sohanő

ZSÓFI ​a harmincésatöbbi éves cégvezető krónikus álmatlanságban szenved. Pedig legalább éjszakánként szívesen elszökne abból a világból, ahol a határidők, ovulációs naptárak, lépés- és kalóriaszámlálók diktálják a tempót. Egyre többet veszekszik Zsomborral, és bár minden orvos biztatja, csak nem jön a baba.
Az alvásterapeutája szerint vissza kellene találnia saját belső ritmusához. Ez nem is olyan egyszerű egy csőd szélén álló cégnél, ahol lehetetlen határidőket kell betartatni és kollégákat elbocsátani.

RÓZA, alias Mrs. LIPSTICK, a jó humorú, titokzatos újságíró nem annyira írói, inkább életstílusával arat sikereket a 20-as évek Amerikájában. Iszik, dohányzik, és esténként sokáig kimarad. Megdolgozik a pénzéért, és nem szabadkozik az élete miatt. Fekete bubifrizurájával, porcelánbőrével, sötétre rúzsozott ajkával ő lehetne a dzsesszkorszak reklámarca.

Most hunyjuk le a szemünket. Mikor újra kinyitjuk, egy olyan világban találjuk magunkat, ahol… (tovább)

>!
Central Médiacsoport, Budapest, 2018
552 oldal · ISBN: 9789633246429
>!
Central Médiacsoport, Budapest, 2018
548 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633412817
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2015
424 oldal · ISBN: 9789633832356

1 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 8

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

KATARYNA>!
Vass Virág: Sohanő

Felfoghatatlan, hogy mi az istennek kellett ezt a történetet majdnem 600 oldalig csűrni – csavarni. -.-
Az elején még úgy voltam, hogy jó… csak jobb lesz… nem, beállt nálam az „agyhalál”, szó szerint, de úgy, hogy már majdnem feladtam, és elhajítottam. De nem, mert én reménykedtem, akartam hogy jobb legyen… és jobb is lett! Olyannyira, hogy a végén eszméltem rá, hogy mi van? Nem mindennapi egy történet az biztos, viszont örülök hogy jobb lett, mert ha nem fordult volna így a cselekmény ezzel a „csavarral” spoiler még egy csillagot sem érdemelt volna. De így, bár nem mondom, hogy eldobom az agyamat, olyan jó volt, de egy jóindulatú erős 4 csillagot megérdemel. :)

Jöhet a Sohaférfi… spoiler

3 hozzászólás
Arabella>!
Vass Virág: Sohanő

Jól volt ez :) Szeretem Vass Virág könyveit, mert olyan szépek :) kívülről :) is :)
De ez is tényleg jó volt,és már a sokadik, amit tőle olvastam. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy szokatlan volt a történet, nem is igazán értettem, hogy miért… meg nem is nagyon agyaltam rajta. (ugyan minek tenném ?, kezdtem a következő könyvet). Olyan cuki volt, hogy Zsófi meg Zsombor, annak idején fel is írtam a teljes nevüket ,de már elfelejtettem.

Viktória_Bihari>!
Vass Virág: Sohanő

Szórakoztató, érdekes, elgondolkodtató, lenyűgöző, nagyon olvasmányos és minden nőnek ajánlott! :) Vass Virág hozta a szokásos csodás formáját, kitűnő írónő!

AnitaKiara>!
Vass Virág: Sohanő

Ezt a könyvet minden mai rohanő nőnek el kéne olvasnia.
A történet sajnos hétköznapi, rohanunk egyik női szerepből a másikba, kicsit magamra is ismertem így a gyermekvállalás hajnalán, és valamiért meg is lepődtem, hogy más nők is ugyanúgy őrlődnek, mint ahogy én őrlődtem, mire eljutottam idáig.
A történet érdekes, a könyv terjedelmessége ellenére végig lekötötte a figyelmemet, sőt azon kevesek közé tartozik, amit tudtam volna még olvasni.
A végén napok óta agyalok, hogy mégis akkor most mi van :) De ez így van jól, az ilyen könyveket szeretem igazán, ami gondolkodásra késztet még az olvasás után is.
Ez volt az első könyvem Vass Virágtól, de valószínűleg nem az utolsó.

Hajdú_Antal_Zsuzsanna IP>!
Vass Virág: Sohanő

Én ezt élveztem. De Dénes? Ő hova lett a fülszövegből? (Imádom a Dénes és a Róza nevet.) És aztán… aztán mi lett vele…?
A régi kor és a régi Budapest bemutatása szuper. A Dobogókős részek is tetszettek, és a főhősnő gyerekvállalási problémái is elég életszerűek. Engem kikapcsolt, és szeretem, ha szépen van megírva egy könyv. Irodalmiságból nincs hiány, az biztos!

1 hozzászólás
dinnye24>!
Vass Virág: Sohanő

Számomra nagy csalódás volt, jobbra számítottam. Nem is értem, hogy ebből a sztoriból, hogy lehetett közel 600 oldalt kihozni?! Nagy könyvfaló vagyok, de az utóbbi pár hónapban ez volt az első könyvem, amit bármikor le tudtam tenni, annyira nem kötött le. Unalmas, vontatott, cseppet sem érdekfeszítő. A sohaférfi után sokkal, de sokkal többet vártam.

1 hozzászólás
Malnai_Istvan>!
Vass Virág: Sohanő

Hát na. Outlander fílingem van a könyv letétele után. Mondjuk, ezt is faltam, meg azt is faltam. Van abban valami elmondhatatlan sikk, amikor egy hajtós, tűzről pattant mai „csaj” becsapódik 80-90 évvel korábbi időbe. De tényleg:)

A vége remekül van lezárva, nem erre számítottam, meglepett az írónő. Hiányérzetem is támadt, ami senkit ne érdekeljen, már engem is alig – jól van az úgy, ahogy van.

evycicuka>!
Vass Virág: Sohanő

kifejezetten tetszett. Meglepődtem a témán. Vártam már rég óta ezt a könyvet, de nem gondoltam volna, hogy ilyen lesz a sztori… talán épp ezért szerettem ennyire, mert váratlan volt, szokatlan, új és érdekes :)
Fel sem tűnt, hogy ilyen hosszú, mert annyira olvastatta magát. Szerettem a szereplőket, a sztorit és Vass Virág stílusát is :)

mucsucsula>!
Vass Virág: Sohanő

Az elejét vontatottnak tartom. Az első kb 200 oldalt hetekig olvasgattam, aztán jött a fordulat.
Innentől nem bírtam letenni. Az utolsó 300 oldalt egy délután alatt olvastam el, a legvége döbbenetes, fantasztikus!
A történet jól ki van találva, jól meg is van írva. Kár, hogy az eleje kicsit hosszúra sikerült, de a nagy részéért meg a végéért megérte megvenni-elolvasni :)
Aki az elején csüggedne, letenné, javaslom, ne adja föl! ;)

nmoni>!
Vass Virág: Sohanő

Ez elég fura volt. Nekem nagyon döcögősen indult el a történet, és alig bírtam átvergődni magam rajta. A második rész már pörgősebb, izgalmasabb volt, egy fél nap elég is volt befejezni. Egyik szereplő sem volt szimpatikus, szerethető, közömbös maradtam ha jó ha rossz történt velük. Olvastam már jobb könyvét is az írónőnek.


Népszerű idézetek

csucsorka P>!

Csakhogy az élettel nem lehet vitatkozni, mert nem érvel, hanem történik.

274. oldal

Malnai_Istvan>!

(…) ha valaki folyton azon töpreng, mi lesz holnap, az csak egyet jelent: nem jó most neki.

110. oldal

KATARYNA>!

A boldogság nem hatalmas freskó, amelyre ámulva néz fel mindenki, hanem egészen apró darabokból összeállított mozaik. A jó hír az, hogy te választod ki a színeit és a mintáit.

1 hozzászólás
KATARYNA>!

– Tudod mire tanította a barátnőmet az anyja? Azt mondta neki, ne kezdj el főzni, édes lányom, mert úgy maradsz!

1 hozzászólás
KATARYNA>!

A jövőért kel fel az ember. A jövőért érdemes élni, túlélni.

KATARYNA>!

– Lazíts, olvass el egy jó könyvet (…)

_noémi>!

A szeretet a leglehetetlenebb gödrökből rángatott már ki milliókat.

415. oldal

strawberryxxo>!

(…) a jövő nem idősík, hanem egy érzés. A jövő minden reményünk és félelmünk otthona.

strawberryxxo>!

(…) a nők nem tudnak, hanem éreznek, és az mindig pontosabb.

165. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Mira Sabo: Amikor elszabadulnak az indulatok
A. O. Esther: Megbocsátás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Leiner Laura: Valahol
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Carrie Cooper: Bábok tánca
Baráth Viktória: Az igazság nyomában