A ​zenén túl… – Vásáry Tamás zenés beszélgetései 1 csillagozás

Vásáry Tamás: A zenén túl… – Vásáry Tamás zenés beszélgetései

„Kedves közönség, kedves közösség, kedves barátaim! Azért merlek így megszólítani, mert annak érezlek Benneteket, azon egyszerű oknál fogva, mert ahogy öregszem … egyre inkább úgy látok mindenkit mint útitársakat, társakat, tehát barátokat. Mintha mindnyájan ugyanabban a nagy hajóban utaznánk, azon belül egy kabinban, akik most itt összejöttünk zeneszeretők. Ezt a kabint ma úgy hívják, hogy Zeneakadémia nagyterme. Ami engem a legjobban érdekel ebben az életben, az az, hogy honnan jövünk, hová megyünk, milyen útnak a szakasza az a pillanat, amit átélek. Mi van a dolgok mögött? Mi a jelenségek mögötti jelentőség? Ezért is adtam ennek a zenés beszélgetésnek ezt a címet: A zenén túl…”

>!
Nap, Budapest, 2018
188 oldal · ISBN: 9789633321355
>!
Nap, Budapest, 2003
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639402389

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
almodozom
Vásáry Tamás: A zenén túl… – Vásáry Tamás zenés beszélgetései

Kedélyes monológok zenéről, zeneszerzőkről Vásáry Tamás életén átszűrve. Sok életrajzi elemmel, amit nekem akárhányszor el lehet adni, mivel két perc múlva semmire sem emlékszem az egészből és negyedszer olvasva is rácsodálkozok.
Amit nem fogok elfelejteni: Kodály ((szeretem, sokszor énekeljük)) a hideg forrásvízből kiszállván könnyed görögóra után játékosan feddve tanítványait fejből idéz pár ismeretlen spanyol írót (természetesen franciául), majd séta közben papírra vet néhány kórusművet, megment egy jajveszékelő szerelmest, intézkedik a minisztériumban, diétás uzsonna után jógagyakorlatokat tanít az arra nyitottaknak, majd virágszedés közben botjával intve eltűnik a naplementében. Ha Kodály nem szuperhős, akkor senki!

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Balassa Imre – Gál György Sándor: Operák könyve
Pernye András: A jazz
Jávorszky Béla Szilárd – Sebők János: A magyarock története 2.
Benedek Szabolcs: Beatles vágatlanul
Poós Zoltán: Táskarádió – 50 év, ötven magyar sláger
Csáth Géza: Zeneszerző portrék
Tomori Gábor: Szívcsakra
Czeizel Endre: Zeneszerzők – gének – csodák
Sebők János: Az utolsó dalt a halál játssza
Gál György Sándor – Somogyi Vilmos: Operettek könyve