Mandalafestés ​új mintákkal 1 csillagozás

Vásárhelyi Lajos: Mandalafestés új mintákkal

A mandala szanszkrit szó, eredetileg azokat a kör alakú kultikus rajzokat nevezték így, amelyek segítettek a meditálónak a figyelem összpontosításában. Ám ezek a klasszikus keleti mandalák egyúttal az egyetemes rendet tükrözik, amely benne rejlik a természetben is. Manapság mind jobban elterjed a mandalafestés, hiszen nemcsak a meditációval foglalkozók számára nyújtanak élményt, de pusztán dekorativitásukkal is hatnak a szemlélőre. Kiadványunk, mely új mintákkal jelenik meg, erre a harmónia megtalálására alkalmas tevékenységre, mandala készítésére és festésére ösztönzi az érdeklődőket.

Tartalomjegyzék

>!
Lazi, Szeged, 2005
40 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637138315

Várólistára tette 1


Népszerű idézetek

Kek P>!

Honnan származik?

Szinte minden kultúrában megjelennek mandalaszerű ábrák. A természetben is előfordulnak, az atomok képétől a csillagokig, a virágok, termések formájában is megtalálhatjuk, ha odafigyelünk.

5. oldal

Kek P>!

A mintákat nem lehet elrontani, mert a szimmetria mindig létrehozza az egyensúlyt. A kaleidoszkóp is örökké szép mintákat mutat, és a rózsaablakok mintázata is gyönyörködteti a szemet.

19. oldal, A jelenlévő egyensúly

Kek P>!

A mandalát a szélén kezdjük színezni és haladjunk a közepe felé.

26. oldal, Mandalák színezése, festése

Kek P>!

Hogyan fessünk?

Szabályok
     A legfontosabb szabály, hogy nincs szabály, a színekről közölt leírás is csak tájékoztató. Az viszont igaz, hogy az árnyaltan használt színek szebben mutatnak és kifejezőbbek, mint a tisztán használt színek. Érdemes vigyázni rá, hogy a munka ne legyen tarka, de ha közben használjuk a tükröt, ezt a buktatót is el tudjuk kerülni.

37. oldal

1 hozzászólás
Kek P>!

Nyugat-Európában manapság mind jobban elterjed a mandalafestés, hiszen nemcsak a meditációval foglalkozók számára nyújtanak élményt, de pusztán dekorativitásukkal is hatnak a szemlélőre. Előszeretettel használják az oktatásban is – megnyugtató hatása miatt –, terápiás célra.

5. oldal, Előszó

Kek P>!

A minták annyira egyszerűek, hogy kis gyakorlással bárki tud hasonlókat rajzolni, új variációkat felfedezni.

17. oldal, Rajzok nagyítása


Hasonló könyvek címkék alapján

Ludvig Zsuzsanna: Ünnepi mandalák
Térhatású mandalák
Mandalák
Tüneményes mandalák
Tükrös mandalák
Rejtélyes mandalák
Klaus Holitzka: Kelta mandalák
Kovács Éva: Fantáziaékszerek / Fantasy Jewelry
Halász Edit: Mesés foltvarrás
Dombauer Lászlóné: Horgolt csillagok