Vargha András – aki a matematikai statisztika tudományának és alkalmazásainak nagy tekintélyű és avatott művelője évtizedek óta – a nehezebbik utat választotta: nem pusztán felsorolja a statisztika képleteit, hogy azután kezdjen velük az Olvasó amit akar, hanem az eljárások lényegét, alapgondolatait világítja meg, pontosan leírva alkalmazásuk lehetőségeit és korlátait.
Matematikai statisztika 1 csillagozás
Pszichológiai, nyelvészeti és biológiai alkalmazásokkal

Camelia>!

Vargha András: Matematikai statisztika Pszichológiai, nyelvészeti és biológiai alkalmazásokkal
Esküszöm az összes jó dolog ebben a könyvben a patkány az elején. :D
Nagyon sok érdekes és (gondolom) hasznos dolgot meg lehet találni ebben a könyvben, bár én már gondolnám, ha ennyire vastag, akkor tényleg minden benne van, de sajnos ezzel nem volt szerencsém, mert pont ami nekem kellett nem volt benne.
Illetve nekem kicsit nehezen érthető az egész megfogalmazása. Sajnos azért ennyire még nem értek a statisztika nyelvén. Illetve sok minden máshogy van benne, mint azt tőlük az egyetemen elvárják, de hát ez van. :(
- Móri F. Tamás – Székely J. Gábor (szerk.): Többváltozós statisztikai analízis ·
Összehasonlítás - Falus Iván – Ollé János: Az empirikus kutatások gyakorlata ·
Összehasonlítás - Lukács Ottó: Matematikai statisztika ·
Összehasonlítás - Kerékgyártó Györgyné – Mundruczó György: Statisztikai módszerek a gazdasági elemzésben ·
Összehasonlítás - Bolla Marianna – Krámli András: Statisztikai következtetések elmélete ·
Összehasonlítás - Viharos László: A sztochasztika alapjai ·
Összehasonlítás - Móri F. Tamás – Szeidl László – Zempléni András: Matematikai statisztika példatár ·
Összehasonlítás - Hajtman Béla: Bevezetés a matematikai statisztikába ·
Összehasonlítás - Dinya Elek: Biometria az orvosi gyakorlatban ·
Összehasonlítás - Nagy-György Judit – Osztényiné Krauczi Éva – Székely László: Valószínűségszámítás és statisztika példatár ·