Lele ​és Lilla kalandjai a bűzös mocsárban 8 csillagozás

Varga Szilárd: Lele és Lilla kalandjai a bűzös mocsárban

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Varga Szilárd első mesekönyve. A történet napjainkban játszódik és egy testvérpár kalandjait mutatja be. A gyerekek 6 és 8 évesek, mikor a nagyszülőknél nyaralnak Solymáron. A nyaralás közben a közeli mocsárban egy tündérvilágra lelnek, ami egy rövid ideig fogva tartja őket.
A magyar mágia maga a tündérvilág, és ez a világ valaha ott volt minden gondolatunkban. Táltosaink, mágusaink, javasasszonyaink mind ebből a világból merítették tudásukat, bölcsességüket. Meséink nemcsak szórakoztattak, de tanítottak is minket. Észre sem vettük, úgy szívtuk magunkba a gondolatokat, amik aztán mint az elvetett magok szépen kisarjadtak.

Tartalomjegyzék

>!
Krea-Graf, Budapest, 2019
144 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150045016 · Illusztrálta: Varga Szilárd

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Varga Szilárd: Lele és Lilla kalandjai a bűzös mocsárban

A könyv sejtelmes, titokzatos borítója és a beszélő cím, egy hasonlóan sejtelmes, varázslatos mesét rejt magában. Nagyon hamar elragadott ez a történet magával, olyan témával foglalkozik, ami nem gyakori egy könyv esetében, mesekönyv pedig még ritkábban foglalkozik ezzel a témával.

A Lele és Lilla kalandjai a bűzös mocsárban a magyar mágia világába, a tündérek, manók, boszorkányok és sellők országába repít el bennünket, ezáltal megalkotva egy izgalmas, fantasy történetet, amit minden tündérrajongó gyerek és felnőtt figyelmébe ajánlok.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2019/09/varga-szilard-lel…

petroczki_kitti I>!
Varga Szilárd: Lele és Lilla kalandjai a bűzös mocsárban

Ezúton is köszönöm a szerzőnek, hogy olvasgattam ezt a csodát. Olyan értéket képvisel és közvetít, amire hatalmas szükség van a mai világban. Biztos vagyok benne, hogy amikor megszületnek a gyermekeim, ez lesz az egyik kedvenc könyvük. Ami engem leginkább megragadott, a természet tisztelete, szeretete, hogy lássunk a látható dolgok mögé, és Lilla személye. Kicsit a saját gyermeki énemre emlékeztetett, amit újabban előszeretettel elrejtek. Hálásan köszönöm az élményt.

misako>!
Varga Szilárd: Lele és Lilla kalandjai a bűzös mocsárban

Lele és Lilla kalandja a bűzös mocsárban igazi csemege a gyermekeknek és gyermek lelkű felnőtteknek. Kicsit felnyitja a szemünket és kicsit elvarázsol és repdeső tündérekkel teli világba, ahol a kerítés túloldalán a csoda vár. És csoda mindenhol van, ha nyitva a szemünk és beengedjük, akkor máris szaladunk a két kis főhős mellett.
A történet maga izgalmas, helyenként vicces , de mindvégig olvasmányos marad. Nagyon kellemesen vegyíti a modern világot a hagyományokkal, mondavilággal és változatos , kortárs gyerekkönyvekre (sajnos) nem jellemzően gazdag szókincse igazi csemege.
4 évestől 11 évesig mindenki szerette és várta a folytatást estéről estére. Kisebbik lányomnak különösen kedves lett a történet, mert Lilla kedves kis barátnője a való világban. De ki tudja, talán néha átlopóznak a tündérekhez is :)
Köszönjük ezt a csodavilágot !

Levente_Varga>!
Varga Szilárd: Lele és Lilla kalandjai a bűzös mocsárban

Nekem nagyon tetszett, érdekes mennyi benne a kaland, jól ábrázolja a mesei elemeket. A borító szerintem egyedi. A mese mindenképp felhívta az érdeklődésem az író többi könyvére (már, ha van). Ha ezek után nem akarod azonnal elolvasni, téged nem érdekelnek az ilyenfajta mesék. Az még jobb lenne, ha E-könyv formájában is megjelenne. Ajánlom mindenkinek!!!!!!!!!

h_hajnal>!
Varga Szilárd: Lele és Lilla kalandjai a bűzös mocsárban

Szerencsésnek tartom magam, hogy személyesen ismerhetem az írót. Ezért is különleges élmény volt a könyv olvasása. A szereplők valós személyiségjegyei jól nyomon követhető a történeteken keresztül. (Lilla óvó- meleg személyisége, Lele temperamentumos- vakmerősége, Lajos bácsi cinkos-kikacsintásai)
A bűzös mocsár történeteit különösen a kisebbik fiam szerette. Kedvenc szereplője Lele volt, aki mindig tudta mikor kell előrántania fakardját.
Könyvet meleg szívvel ajánlom!

krikoek>!
Varga Szilárd: Lele és Lilla kalandjai a bűzös mocsárban

Ha olvastátok a hozzászólásomat- akkor mindent tudtok. Annyival egészíteném ki, hogy a kisebbik lányom már olvassa. ( igazából nem szeret olvasni, de ez nagyon leköti és folyamatosan fenntartja az érdeklődését.

greti>!
Varga Szilárd: Lele és Lilla kalandjai a bűzös mocsárban

A cselekmény izgalmas, érdekes, magával ragadó.
Nagyon klassz a szereplők jelleme, elnevezése. A környezet, ahova csöppenünk különleges.
9 éves kislányom alig várta, hogy esténként folytathassa a könyv olvasását, nagyon szerette, élvezte.
Számomra pedig nagyon inspiráló volt, sokat meríthet belőle a szülő, amikor a gyerekek arra kérik, „Anya, most fejből mesélj!” .
Ráadásul remek dolog felolvasni ovis gyerkőcnek :-). Könnyű, érthető számukra is, de ugyanakkor fordulatos, kalandos, eseménydús, és az egész világ, ahova repít, a mondanivaló varázslatos!
Köszönjük szépen!


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Megértette, hogy az elemek ereje, nemcsak harcra, pusztításra, hanem gyógyításra is használható. Valamint gyökeret vert benne egy érzés, vagy inkább sugallat. Sugallat arról, hogy talán minden indulatunk, érzelmünk mögött is ugyanezen az elemek rejtőzhetnek.

116. oldal

Bea_Könyvutca P>!

– Szóval, valamikor nagyon régen, a mi mágusaink együtt lélegeztek a tündérekkel. Akkor még minden mágus tisztán látta és ismerte e tündérek titkait. Aztán egy napon, a tündérek kétségbeesetten keresték fel népünk legbölcsebb varázslóját. Sokáig időztek a keres sátorban, ahova senki nem mehetett be addig, amíg a tündér el nem hagyta a tábort. Csodálatosan szép jelenség volt. A törzs fiatal harcosai egyből mind szerelmesek lettek abba a fehér ruhás, légies tündérlányba.

31. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Magda: Tündér Lala
Gimesi Dóra: Csomótündér
Dobos Edit: Tündérmanók meséi
Gimesi Dóra: A tündér csizmája
Bálint Ágnes: Vízitündér, vízimanó
Garay Zsuzsanna: A kacatkuckó lakója
Benedek Elek: Firtos és Tartod
Z. Tábori Piroska: Csipkerózsi
Pásztohy Panka: Panka és Csiribí foglalkoztató füzete
Baracsi Gabriella: A manókertek titka