Egy kis társadalomkritika, némi krimi és egy maroknyi spiritualitás forr eggyé a kezében tartott könyvben. Varga Szilárd regényében a mai elidegenedett létünk súlyos erkölcsi problémáira keresi a megoldást, hangsúlyt fektetve a nyitott szemmel és szívvel létezésre, a társadalmi felelősségvállalásra, az erkölcsileg önmagából kifordult nemzedékek ébredésére. A két szálon induló történet eggyé forr a megoldás keresésében, melyet az író a régi magyar táltos-hit világában talál meg. Mindazok, akik elolvassák a könyvet, érzelmi hullámvasútra ülnek fel. Megdöbbenés, szomorúság, felháborodás, izgalom, remény és bizakodás váltja egymást az olvasóban, miközben a történet a megoldás felé halad. Nyitott lélekkel… csakis így szabad hozzákezdeni Varga Szilárd nagyszerű könyvéhez.
A mágusok ideje 7 csillagozás

Kedves Szilárd! Izgatottan fogtam könyved olvasásához! Lenyűgözött a történet első része,illetve döbbenet vett rajtam erőt. Valóban igy viszonyulunk embertársainkhoz?Igen!!!Ki a bűnös,a társadalom,vagy a törvényei? Mindkettő! Féltettem kortársaimat,akik a társadalom helyett itélkeztek szeretteik haláláért. Tudták,hogy börtön vár rájuk! Nem nekik kellett volna itélkezni! A börtön világa és Tamás atya megjelenése érdekessé tette a történetet. No,de ez a világ nem az én világom, azonban a kiváncsiság nem hagyott békén! Furcsa dolgok történtek,amelyek nagyobb része számomra kétségesek,de meggyőzott,hogy az energia átadás jótékony hatással van az ember szervezetére!!! Izgalom, feszültség,szomorúság,megoldás keresés, betekintés a sámán-ság, a táltos hit világába! OVASSÁK el,TANULSÁGOS! Jó szórakozást!

Gyönyörű, felkavaró, tanulságos történet. Mindenkinek csak ajánlani tudom, akit érdekel ez a témakör és annak is akik ebben kevésbé hisznek, mert ennek a könyvnek számos mondanivalója, üzenete van és szerintem mindenki fog benne olyat találni amit hasznosítani tud. De ha csak annyit fog magába emelni, hogy kevésbé fogja félre fordítani a fejét egy rászoruló embertársa mellett, már nyert ő is és mindenki más is.

Tényleg ilyen a világ? Tényleg ennyire nem törődik egyik ember a másikkal? Tényleg ilyen érzéketlenek lettünk? Tényleg! Tényleg, és még egyszer tényleg…
Ilyen és ehhez hasonló kérdések jöttek folyamatosan, amikor a könyvet olvastam. Volt, hogy megkönnyeztem, volt, hogy jót mosolyogtam. Valóban egy érzelmi hullámvasút, nagyon mély és fontos mondanivalóval.
Ha nem ismerném az írót, most kíváncsi lennék rá!
Zseniális könyv, félelmetes mondanivalóval! Elgondolkodtató. Lebilincselő. Szép. Nehéz. Szomorú és mégsem.
Olvassátok, olvassátok! Én még hiszek a jóban! Hátha TI is…

Béla bácsi bólogatott, de nem tudott válaszolni, mert a szégyen és a félelem szorongatta a torkát. Aztán egy könnycsepp gördült le az arcán, miközben arra gondolt, hogy ennyire még sosem érezte magát kiszolgáltatottnak. De hát mit panaszkodjon? Hiszen „szerencséje volt".