Krisztina ​bárónő (A Radnayak 3.) 17 csillagozás

A különös Radnay lány
Varga-Körtvélyes Zsuzsanna: Krisztina bárónő

1922-t írunk. Egy kislány naplót kap… Ez az utolsó ajándék, amit az édesapja adhat neki. Radnay Krisztina azonban ki sem nyitja a címeres könyvecskét, ahogy arra sem hajlandó, hogy szófogadó, illedelmes úri árvaként viselkedjék. Különös, kíváncsi fiatal nővé serdül Lexi kuzin szárnyai alatt, akiről annyi mindent suttognak a háta mögött. És ahogy Lexitől tanulta, nem hagyja, hogy eltérítsék a szándékaitól, bármilyen szokatlanok, vagy éppen botrányosak azok. Kisiklik nagybátyja, a gazember Méri kezei közül, szembeszegül az örökké dühöngő Zoltánnal, és fittyet hány a társasági konvenciókra. Örök lázadóként és kívülállókét éli a huszadik századot. Lehet-e egy Radnay lány színésznő? Élhet-e egy olyan férj mellett, akihez sem fizikai, sem érzelmi köze nincs, miközben a nagyvilág tárt karokkal várja?

>!
K.u.K., Budapest, 2014
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155361111

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Ildikó_Libor>!
Varga-Körtvélyes Zsuzsanna: Krisztina bárónő

Egy család története remekül megírva. Fordulatos, remek emberábrázolások. Közel 100 év eseményein keresztül mutatja be a családi összetartozás, a tradíciók, a hit erejét.

Márk_Molnár>!
Varga-Körtvélyes Zsuzsanna: Krisztina bárónő

A három könyv közül, mely a család történetét tárgyalja, ez tetszett a legjobban! Jóval később olvastam, mint az előző kettőt, úgyhogy jó volt visszatérni a sztorihoz. Izgalmas, megindító, lélekemelő a történet. Akik szeretik a családtörténeteket a történelem viharán keresztül szemlélni, azoknak ajánlom!


Hasonló könyvek címkék alapján

Bauer Barbara: A fekete rózsa
Fábián Janka: Emma évszázada
Lontai Léna: Könnyező liliomok
Závada Pál: Természetes fény
Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai
Hász Róbert: Júliával az út
Náray Tamás: Zarah
Fábián Janka: A német lány
Závada Pál: Jadviga párnája
Bereményi Géza: Vadnai Bébi