Filmrendszerváltások 0 csillagozás

A magyar film intézményeinek átalakulása 1990–2000
Varga Balázs: Filmrendszerváltások

Hogyan ​alakultak át a magyar film intézményei a rendszerváltás utáni két évtizedben? Milyen erők, miféle hatások formálták a magyar játékfilmkészítés trendjeit? Hogyan változtak a finanszírozás, a forgalmazás, a mozizás és a magyar filmes kánon erővonalai? Hol van a fiatalok, a függetlenek, a sztárok és a szerzők helye? Miként alakult át a populáris filmkultúra? Hová tűntek a középfajú filmek? A közönség tűnt el, vagy a kulturális fogyasztás alakult át? Milyennek mutatja magát a magyar filmkultúra európai és régiós kontextusban? Hol van a kortárs magyar film Magyarországa?

Ez a könyv a rendszerváltás utáni két évtized magyar filmes rendszerváltásairól szól. Célkeresztjében a magyar film intézményi átalakulásai állnak, elemzései pedig azt járják körül, hogy ezek az átalakulások ilyen módon befolyásolták a hazai filmkultúrát, a filmkészítési trendeket.

Varga Balázs filmtörténész, az ELTE BTK Filmtudomány Tanszék tanára, a Metropolis filmelméleti és filmtörténeti… (tovább)

>!
L'Harmattan, Budapest, 2016
210 oldal · ISBN: 9789634141341

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Gál Mihály: Péntekre javasoljuk!
Bozóki András: Cenzorok helyett fekvőrendőrök
Cseh Gergő – Krahulcsán Zsolt – Müller Rolf – Pór Edit (szerk.): Zárt, bizalmas, számozott II. Irodalom-, sajtó-, és tájékoztatáspolitika 1962–1979
Drabancz M. Róbert – Fónai Mihály: A magyar kultúrpolitika története 1920–1990
Kopátsy Sándor: Harmadszor Nyugat felé
Jászberényi Melinda: A kulturális turizmus sokszínűsége
Óvári Miklós: Történelem, ideológia, kultúra
Bajza József: Szózat a pesti Magyar Színház ügyében
Csatári Bence: Az ész a fontos, nem a haj
Varga Ágota: Aczél-történetek