Migráció ​alulnézetből 0 csillagozás

Váradi Monika Mária: Migráció alulnézetből

"Aligha ​van ma Magyarországon olyan ember, akit közvetlenül vagy közvetve ne érintene a migráció, akinek a családjában, környezetében ne lenne legalább egyvalaki, aki az elmúlt években elindult külföldre, hogy dolgozzon, boldoguljon, anyagi biztonságot teremtsen a családja számára, vagy megalapozza a következő generációk jövőjét.

Tanulmánykötetünk ilyen emberekről szól. Vannak, akik tartósnak gondolják letelepedésüket egy nyugati országban, többségük azonban nem akar, vagy nem tud külföldön új életet kezdeni; ők akár évekig is mozognak külföldi munkahelyük és az otthonuk között. Osztrák üdülőhelyeken hosszú hónapokig dolgozó fiatalok; Kanadában menedékjogot kapott roma családok; Angliában szerződéses munkásként szalag mellett vagy halal vágóhídon dolgozó képzetlen romák; középkorú és nyugdíjas asszonyok, akik beteg, demens idős embereket ápolnak, gondoznak Ausztriában, Németországban. Férfiak és nők, szülők és gyerekek – családok, amelyek megmenekülnek a lesüllyedéstől,… (tovább)

>!
236 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634468080

Várólistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Gräff Ferenc: A reform
Kondorosi Ferenc: A migráció kockázatai
Dessewffy Tibor: A gonosz szociológiája
Andor László: Jóléti modellek, európai válságok
Laki Ildikó (szerk.): A fogyatékossággal élő fiatal felnőttek társadalmi integrálódásának esélyei és lehetőségei a mai Magyarországon
Turai Tünde: Hierarchiák fogságában
Kovách Imre (szerk.): Gazdaság és rétegződés
Mazsu János: Tanulmányok a magyar értelmiség társadalomtörténetéhez 1825–1914
Kovács Judit: „Szaporodjatok és sokasodjatok”…
Ladányi János: Lakóhelyi szegregáció Budapesten