A ​mi süteményes könyvünk 12 csillagozás

Váncza József: A mi süteményes könyvünk Váncza József: A mi süteményes könyvünk Váncza József: A mi süteményes könyvünk Váncza József: A mi süteményes könyvünk Váncza József: A mi süteményes könyvünk

A Heted7világ Kiadó megőrizve „A mi süteményeskönyvünk” patinás és a régi kor hangulatát idéző küllemét, a sokadik reprint kiadás után, a kötetet e jubileumi kiadás alkalmából új, átdolgozott formában jelenteti meg. Ezzel emlékezve a száz éve született szerzőre, Váncza Józsefre is. A kiadó a recepteket a kornak megfelelően javította. A zsiradékokat az egészségesebb RAMA margarinra cserélték, természetesen ennek megfelelően az adott süteménynél a szükséges mennyiségre javítva. Az eredeti, kipróbált süteményrecepteknek megőrizték a Váncza szellemiségét és nyelvezetét.

>!
Holnap, Budapest, 2010
284 oldal · ISBN: 9789633469415
>!
288 oldal · ISBN: 9789638618597
>!
Minerva, Budapest, 1992
260 oldal · ISBN: 9632235193

7 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Light_House
Váncza József: A mi süteményes könyvünk

Most már az én birtokomban van nagymamám süteményeskönyve. 1941-es kiadású könyv, megbarnult lapokkal. Mamám mindig az asztalon tartotta, míg a sütit készítette, így tele van pöttyökkel, kávéfolttal… élettel… Ebből készült a család nagy kedvence, a krémes. Mindig nagy veszekedés volt a tesómmal, hogy a krém maradékát ki kanalazhatja ki…
A könyvben nagymamám régies, szívemnek oly kedves betűivel hozzáfűzéseket írt egy-egy recepthez, vagy a végére másik recepteket írt, sőt találtam benne családtagok születési és halálozási dátumát is… Számomra eszmei értéke van ennek a könyvnek.

>!
Jenis
Váncza József: A mi süteményes könyvünk

Nem gondolnánk, hogy a Váncza süteményes könyv még ma is korszerű. Pedig az.
Persze nem árt kicsit átalakítani a könyv receptjeit, mert ma már nem használunk Váncza termékeket.
Rengeteg ötletet találtam benne. Az eddig kipróbált receptek többsége bevált.
Azért vigyázni kell, mert nem mindent lehet úgy megcsinálni, ahogy az le van írva a könyvben.
Én ezt a könyvet inkább haladóknak ajánlom. Olyanoknak, akik már rutinosak és tudják/érzik mit kell módosítani az eredeti recepten, ahhoz, hogy nem legyen gond.
Van itt egy oldal, ahol a szerző megsüti az összes (!) receptet a könyvből.
Leírja a véleményét, tapasztalatait és a javasolt módosításokat is.
Ez alapján bármelyik receptet el tudja készíteni akár egy kezdő háziasszony is: http://vanczaproject.blogspot.hu/

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
oscarmániás

„A mi süteményeskönyvünk”-ben leírt eredeti kipróbált sütemények sikeresen csakis Váncza-sütőporral készíthetők el. Saját érdekében kérjük tehát a vásárlásnál határozottan a valódi Váncza gyártmányokat s utasítsunk vissza minden másnevű árut.

2. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Péter Jánosné: Süteményeskönyv
Rupáner-Gallé Margó: Rupáner-konyha
Sandra Mahut: Nutella
Korpádi Péter: Muffinok és pogácsák
Stefanie Poziombka – Brigit Rademacker: 1 tészta – 50 keksz
Korpádi Péter: Csokoládés finomságok
Toró Elza: A 100 legjobb palacsinta
Regine Stroner: Karácsonyi sütemények
Gabula András – Halmos Monika: Csokoládés csodák
A sütemények bibliája