Mi köze az édesköménynek a biszbaszhoz? Hogyan köthető a blachan, ez az apró rákok és sózott halak napon érlelésével készülő (és rendkívül büdös) indonéz hozzávaló a mi vajtökünkhöz? Hogyan készíthetjük el a Hidegen mosolygó szőke márki nevezetű, epres-csokoládés receptet? Csupa kínzó kérdés, amelyeket új szakácskönyvében Váncsa István nemcsak feltesz, hanem rendre meg is válaszol. A szerző új kötetének receptállománya alapanyagok köré csoportosul, vagyis (saját szavai szerint) a mindennapi élet valóságos problémáira keres válaszokat. Szervező elve a szezonalitás, tudjuk meg Váncsától, tekintve, hogy az ételkészítés alapanyagai jórészt az évszakokhoz kapcsolódnak. „Tavasszal csirkét ettünk, nyáron jércét, ősszel kacsát-libát, telente disznóhúst, ám erre már csak a legöregebbek emlékeznek. A nagy élelmiszer-áruházakban évszakoktól függetlenül mindig ugyanazt látni, de valódi csirkét vagy jércét soha; ezeknek a szavaknak az eredeti jelentése mostanra feledésbe merült. Ez a könyv… (tovább)
Évszakok ízei 2 csillagozás
Receptek és történetek
Eredeti megjelenés éve: 2022
Várólistára tette 8
Kívánságlistára tette 21
Kiemelt értékelések
nana1>!
Váncsa István: Évszakok ízei Receptek és történetek
Váncsa István szakácskönyvei nem csak recepteket adnak,hanem olyan jóízű leírást, vagy történetet is egy ételhez fűződően, hogy úgy érzem, ki kell rohanni a konyhából és elkészíteni a az ételt a recept instrukciói szerint. Ez a kötet is ilyen sok finom étel leírásával. Egy kicsit más a koncepció, mint a többi kötetnél. Olvasva hibátlan, finom ételeknek tűnnek.
Hasonló könyvek címkék alapján
- Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya ·
Összehasonlítás - Mautner Zsófia: Így főzünk mi ·
Összehasonlítás - Molnár B. Tamás – Bittera Dóra: Konyhauniverzum ·
Összehasonlítás - Radvánszky Béla: Régi magyar szakácskönyvek ·
Összehasonlítás - Kútvölgyi Mihály – Csizmadia András – Nyers Csaba: Gabonakonyha ·
Összehasonlítás - Terebess Gábor: Ezerízű Kína ·
Összehasonlítás - Frank Júlia: Európa konyhája ·
Összehasonlítás - Vrábel Krisztina: Főzd magad! 87% ·
Összehasonlítás - R. Szepessy Ilona: Francia konyha ·
Összehasonlítás - Rézi néni – Móra Ferencné – Cserna-Szabó András: Régi szegedi konyha ·
Összehasonlítás