Évszakok ​ízei 2 csillagozás

Receptek és történetek
Váncsa István: Évszakok ízei

Mi ​köze az édesköménynek a biszbaszhoz? Hogyan köthető a blachan, ez az apró rákok és sózott halak napon érlelésével készülő (és rendkívül büdös) indonéz hozzávaló a mi vajtökünkhöz? Hogyan készíthetjük el a Hidegen mosolygó szőke márki nevezetű, epres-csokoládés receptet? Csupa kínzó kérdés, amelyeket új szakácskönyvében Váncsa István nemcsak feltesz, hanem rendre meg is válaszol. A szerző új kötetének receptállománya alapanyagok köré csoportosul, vagyis (saját szavai szerint) a mindennapi élet valóságos problémáira keres válaszokat. Szervező elve a szezonalitás, tudjuk meg Váncsától, tekintve, hogy az ételkészítés alapanyagai jórészt az évszakokhoz kapcsolódnak. „Tavasszal csirkét ettünk, nyáron jércét, ősszel kacsát-libát, telente disznóhúst, ám erre már csak a legöregebbek emlékeznek. A nagy élelmiszer-áruházakban évszakoktól függetlenül mindig ugyanazt látni, de valódi csirkét vagy jércét soha; ezeknek a szavaknak az eredeti jelentése mostanra feledésbe merült. Ez a könyv… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Open Books, Budapest, 2022
392 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635722891
>!
Open Books, Budapest, 2022
392 oldal · ISBN: 9789635722907

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

nana1>!
Váncsa István: Évszakok ízei

Váncsa István: Évszakok ízei Receptek és történetek

Váncsa István szakácskönyvei nem csak recepteket adnak,hanem olyan jóízű leírást, vagy történetet is egy ételhez fűződően, hogy úgy érzem, ki kell rohanni a konyhából és elkészíteni a az ételt a recept instrukciói szerint. Ez a kötet is ilyen sok finom étel leírásával. Egy kicsit más a koncepció, mint a többi kötetnél. Olvasva hibátlan, finom ételeknek tűnnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya
Mautner Zsófia: Így főzünk mi
Molnár B. Tamás – Bittera Dóra: Konyhauniverzum
Radvánszky Béla: Régi magyar szakácskönyvek
Kútvölgyi Mihály – Csizmadia András – Nyers Csaba: Gabonakonyha
Terebess Gábor: Ezerízű Kína
Frank Júlia: Európa konyhája
Vrábel Krisztina: Főzd magad!
R. Szepessy Ilona: Francia konyha
Rézi néni – Móra Ferencné – Cserna-Szabó András: Régi szegedi konyha