135 ​lehetetlen történet 81 csillagozás

Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

A ​kötetben szereplő személyek:
Mácsai Pál
Koltai Róbert
Székhelyi József
Szilágyi Tibor
Pogány Judit
Kern András
Rudolf Péter
Sinkó László
Hernádi Judit
Udvaros Dorottya
Bárdy György
Esztergályos Cecília
Vámos Miklós
Bálint András
Gálvölgyi János
Halász Judit
Kulka János
Jordán Tamás
Almási Éva
Vitray Tamás
Básti Juli
Eperjes Károly
Komlós Juci
Geszti Péter
Antal Imre
Kállai Ferenc
Lukáts Andor
Gregor József
Kornis Mihály
Bujtor Imre
Presser Gábor
Gáspár Sándor
Garas Dezső
Darvas Iván
Csákányi Eszter
Kézdy György
KOncz Gábor
Moldova György
Benedek Miklós
Törőcsik Mari
Máté Gábor
Haumann Péter
Székely Éva
Cserhalmi György
Makk Károly
Gábor Miklós
Lázár Ervin
Huszti Péter
Faludy yörgy
(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Ab Ovo, Budapest, 1997
214 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637853669

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Csinszka · Lázár Ervin · Darvas Iván · Faludy György


Kedvencelte 6

Most olvassa 4

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Bélabá P
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

Egyik kedvenc műsorom volt, amikor a tévében adták. Jólesett felidézni a sztorikat, melyekből a vidámság, bánat, bosszúság szóval az élet köszön vissza. Sokunk tudna mesélni az életéről, ebben a könyvben hírességek teszik. Ez benne az igazán érdekes. Lassan elmennek mind a szereplők, a történeteik emléknek maradnak meg.

6 hozzászólás
>!
Anó P
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

Szeretem Vámos Miklóst, szerettem anno a Lehetetlent is, s sok művészt kedvelek azok közül, akikkel a riportok készültek.
Gurultam a nevetéstől Kern András sztoriján, háborogtam a Székely Évával történtek miatt, Kaló Flóriánnal együtt szántam szegény Domján Editet, tetszett Koltai Róbert és Pogány Judit története, „szörnyülködtem” az ördögfióka Hernádi Juditon, felrémlettek Molnár Piroska szarvasos karamboljának körülményei, újraolvastam Antal Imre anyukája bundájának a Pami c. önéletrajzi regényében megírt történetét, stb.
Jó volt lubickolni ezekben a történetekben!

>!
Aurore
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

Ó, boldogult ifjú hölgy koromban Vámos Miklós Lehetetlenje volt a legnagyobb kedvenc műsorom az egész tévében (akkor még néztem tévét). Olyan nem volt, hogy vasárnap este én ne üljek odacelluxozva a képernyő elé, ha ment. És ha néha ki kellett hagynom, tisztára lelkibeteg voltam. Valahogy mindig utána levelet fogalmaztam magamban (és apukámmal humorizálva) a „Kedves Vámos!”-nak. Mert ő tényleg végtelenül kedves – erre a bevezetőben elmondott kis saját sztorijai ébresztettek rá. Azt hiszem, ez tetszene neki, ha egyszer tudomására jutna, ugyanakkor sajnos képtelen vagyok egy ilyen levelet is felidézni magamban, leírni meg sohasem írtam le.

Mert egyébként már beszéltem életemben a „Kedves Vámos!”-sal, dedikáláson, fényképes karc is van róla, nézzétek meg, bi-bi-bí: http://moly.hu/karcok/150946. A könyvembe azt írta akkor bele zöld tintával, hogy „a 2 perc emlékére, amit csak egymásra szántunk”. Ez is ilyen régimódi ráérős történetmesélős dolog, kár, hogy akkor nem volt túl sok idő az ilyesmire. De ő az az író, aki tényleg iszonyat kedves, amikor dedikál, komolyan foglalkozik az olvasóival. Nem két lábon járó pénztárcáknak vagy kultúrsznoboknak látja őket, akikben a lényeg, hogy megveszik a könyvét, hanem valódi személyeknek, akiknek történetük van, akikkel törődni lehet. Ez az odafordulás olyan erősség, amit tanulni lehet, de ő úgy vélem, eredendően ilyen, és többek között attól volt olyan jó ez a műsor. Meg attól, hogy a történetek és a meghívottak előadásmódja annyira spontánnak tűntek, pedig – most így utólag látom – kőkeményen ki voltak ám találva.

A könyv sajnos nyomába sem ér a műsornak, bár még így is nagyon jó. Hiányoznak belőle az elbeszélő gesztusai, hangja, előadásmódja. Viszont érdekes, mert egy részük olyan sztori, amiket a műsorból kivágtak. Különös, hogy a jó részükre egyáltalán nem emlékeztem, valószínűleg azért, mert nekem nem pont ezek voltak a legélvezetesebb történetek. (Mondjuk a Kaló Flóriánéra pont igen, mert az akkor igencsak mellbe vágott.) A könyvön felbuzdulva a Youtube-on elkezdtem megnézegetni az egyes adásokat, hát, még mindig hatalmasak. (És rá kellett ébredjek, bizony a könyv történeteinek többsége a műsorban is bizony elhangzott.)

Nem akarom bántani a Vámost, de szerintem jobb tévés volt, mint író. :)

>!
Ab Ovo, Budapest, 1997
214 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637853669
5 hozzászólás
>!
anne_shirley
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

nagyon jó lenne, ha DVD-n is kiadnák ezeket a történeteket, mert nem csak letehetetlen a könyv, de a müsor is elkapcsolhatatlan volt.

>!
Aquarius 
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

Szeretem ezt a műfajt. Egy kicsit olyan, mintha a színfalak mögé nézhetnénk. Volt, amelyik visszaköszönt (lelkes nézője voltam a műsornak), de az újdonság ereje sem hiányzott. Szeretem az őszinte megnyilatkozásokat, amelyekből kiderül, hogy az idő nagy részében ők is ugyanolyan emberek, érzelmekkel, félelmekkel, gondokkal, és hogy ők is rá tudnak csodálkozni a világra.

>!
Norci P
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

Gyerekkoromban nagyon szerettem ezt a műsort, mai fejjel nem tudom megmondani miért, hisz' valószínűleg nem sokat értettem belőle, de apunál néztük és az akkor jó volt, pont.
Mostani fejjel szívesen újranézném a részeket , de így könyvben is nagyon szórakoztató volt. Alapvetően tényleg benne van az emberben a kíváncsiság, hogy mi van a „kulisszák”, a zárt ajtók mögött. Ahogy most Nyáry Krisztiánnak nagy sikere van, úgy lett befutó nálam is ez a könyv. Olyan dolgokat tudtam meg egy-egy számomra kedves közéleti személyiségről/TŐL, amiktől emberibbé váltak a szememben, és közelebb érzem magam hozzájuk. Ahogy olvastam, tisztán hallottam Törőcsik rekedt hangját, Eszenyi nyávogását, Presser dörmögését, Rudolf Pétert, Mácsait, Koltait , Hernádit, stb-stb.
Nevettem is, meg a szívem is összeszorult, nekem ezt most l e h e t e t l e n volt nem szeretni.

>!
Camryn
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

Esztergályos Cecília története igazán érdekelt. Bámulatos nőnek tartom, még mindig szívesen nézem a Familia Kft.-ben, pedig már nem mostani az a sorozat

Presser Gábor története is tüneményes volt:) És bebizonyítja nekem, hogy nem a pénz számít. Illetve tudni kell nemet mondani
Eszenyi Enikő pedig már gyermekkorában is egy vagány csaj volt. Azta, milyen sztorikat elmesélt!

Ezeket leszámítva kicsit kusza a könyv, de ez nem is az író hibája. Nem is a szereplőké. Egyszerűen csak egymás mögé vannak pakolva hírességek 1-1 számukra fontos élménybeszámolójával. És mire élvezni tudná az ember, addigra vége. Nem is igazán értem, a könyv milyen célból született meg.

>!
Porcsinrózsa
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

Vámos Miklós televíziós műsorának könyves változatát tarthattam a kezemben,természetesen némiképp átszerkesztve,meghúzva, hogy a tévés műfaj igazodjék a nyomtatott változat kívánalmaihoz. Ismert közéleti emberek mesélnek, sztoriznak, közreadva személyes,privát életükből olyan történeteket, eseményeket, melyek az intimitás megsértése nélkül megoszthatóak a kíváncsi közönséggel. Ezek némelyike a számomra felért egy – egy kitárulkozással, ha csak egy pillanatra is. Akadtak történetek, ahol átragyogott a művész egyénisége, sziporkázó humora. Ismét másoknál / Ebből volt kevesebb / úgy éreztem, a mesélő kínjában előrántott egy, már jó néhány más fórumon is közreadott kis villanást, mert nem jutott eszébe jobb.A nyilatkozó művészek, írók, rendezők,különféle művészeti ágak képviselői közül sajnos sokan már nincsenek közöttünk.Mindenképpen növeli a könyv értékét, hogy gondolataik nyomtatásban is megmaradtak. Szomorú, hogy időközben felnőtt egy olyan internet – és mobilfüggő generáció, amelyik hírből sem ismeri ezeket a kiváló embereket,olyannyira, hogy még csak a nevüket sem hallották. Elgondolkodtató, hogy vajon az ő számukra idővel hiánypótló lesz – e egy – egy ilyen könyv?

>!
dorcika
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

Volt egy-két nagyon jó, amin elámultam/kacarásztam/borzongtam, de a legtöbb sajnos elég felejthető.
(Az sem segített, hogy – ciki vagy sem – a könyvben megszólaló hírességek 90%-át nem ismerem. Valószínűleg azért, mert 1) ’93-ban születtem, 2) nem nagyon nézek magyar filmeket, 3) és a színházért se rajongok különösebben.)
Viszont ott, a műsorban előadva biztos sokkal jobban hangzottak ezek a sztorik. Talán egyszer belenézek majd néhány részbe.


Népszerű idézetek

>!
Panelmacska

Mi csak azt hisszük, azt szeretnénk hinni, hogy amikor mi nem leszünk, akkor megáll az élet. Nem áll meg. És a képeink a szemétre kerülnek.

i. m.: p. 56. (Gálvölgyi János)

Kapcsolódó szócikkek: kép
1 hozzászólás
>!
Panelmacska

Anyám később mindig azt mondta:
– Jaj, édes fiam, hát minden gyerekem vitte valamire. Mindnek van diplomája, van Árpinak, van Sárinak, van Áginak – ez a három testvérem –, csak egyedül neked nincs. Te nem vitted semmire.
– Hát igaz, de a hétszentségit neki, és a Kossuth-díj?
– Jó, persze, de azért a diploma, a diploma…

i. m.: p. 130. (Moldova György)

Kapcsolódó szócikkek: diploma
>!
Panelmacska

Alsórácegresen egyébként is csupa csodadolgok történtek. Például nagyon jól tudtuk azt, hogy ha forgószél szaladt át a pusztán, az nem forgószél, hanem boszorkány. Ilyenkor föl köllött kapni egy éles tárgyat, és belevágni a forgószélbe. Másnap figyeltük, hogy melyik öregasszony sántít. Olyan nem volt, hogy legalább egy öregasszony ne sántított volna…

i. m.: p. 153. (Lázár Ervin)

>!
Izolda +SP

Édesapámmal magyarul beszéltem, az utcán a gyerekekkel csehül pofozkodtunk, az iskolában németül beszéltünk, a bátyámmal a mai napig is németül beszélünk, mert azt szoktuk meg, édesanyámmal természetesen oroszul.

116. oldal (Darvas Iván)

Kapcsolódó szócikkek: Darvas Iván
2 hozzászólás
>!
Aquarius

Azzal hívott fel az ügyvéd nagybácsi, hogy beszélnünk kéne. Tudtam, hogy nekem ez nagyon rossz lesz. Beültünk a Russian Tea Room-ba. (…) Rendeltünk, és minden kertelés nélkül így kezdte a nagybácsi:
– Te, vedd el Alinát feleségül.
– Én… inkább nem.
Próbált rábeszélni, hogy gondolkozzam rajta, a végén kitette az adu ászt:
– Ha elveszed, megkapod az Arthur párizsi lakását a zongorákkal.
Nem tudtam, milyen Artúrra gondol. Lassan kiderült. (…) Arthur Rubinstein volt ő, a világhírű zongoraművész. Szóval, ha elvettem volna Alinát, akkor most Párizsban lakhatnék Arthur Rubinstein otthonában, Alinával, meg az összes zongorával.

(Presser Gábor)

109. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arthur Rubinstein
4 hozzászólás
>!
Panelmacska

Mai idézetünk:
Ha nem írhatnék, folyton olvasnék. De ha nem olvashatnék, írni se tudnék.
(Déry Tibor)

3. oldal (Bp. : Ab Ovo, 1997)

Kapcsolódó szócikkek: Déry Tibor
>!
Panelmacska

Édesanyám felemás érzésekkel figyelte, hogy író lettem. Ő azt szerette volna, ha orvos leszek vagy ügyvéd. Az emberek mindig halnak, mindig pereskednek, így ez a két legbiztosabb szakma, vélte ő. Az írás bizonytalan kenyér, nem mindig lehet tudni, hogy a jövő hónapban miből tartom fenn magam, ez őneki csöppet sem tetszett.

i. m.: p. 49. (Vámos Miklós)

Kapcsolódó szócikkek: írás
5 hozzászólás
>!
robinson P

Aki Pesten akkor élt, nyilvánvalóan ismerte Karinthyt,Kosztolányit,Babitsot,Tersánszkyt…őket valahogy majdnem mindenki ismerte.Kedvesek,barátságosak voltak,az asztalukhoz oda lehetett ülni a kávéházban,beszélgettek az emberrel,és az életük,hogy úgy mondjam előttünk folyt.

158. oldal Faludy György

>!
Panelmacska

– Nem kell megfordítani, tudom mi van ráírva.
– Na mi?
– Az, hogy tixtaxtux.
– És az mit jelent?
– Az azt jelenti, hogy szeretlek.
– Tessék?
– Mondom: azt jelenti, szeretlek.
– Milyen nyelven?
– A mi külön nyelvünkön.

144. oldal (Székely Éva)

1 hozzászólás
>!
Panelmacska

Azt is tudtuk, hogy nem szabad rámutatni a teliholdra. Nem tudom, önök rámutattak-e már a teliholdra? Ha igen, akkor leszárad az ujjuk.

i. m.: p. 153. (Lázár Ervin)

Kapcsolódó szócikkek: Lázár Ervin

Hasonló könyvek címkék alapján

Rónai Egon: Húzós
Anita Gayn: Sütilány
Vujity Tvrtko: A Napló titok
Gauland Ágnes: Fábry cenzúra nélkül
Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Faludy György: Pokolbeli víg napjaim
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Szabó Magda: Tündér Lala
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten