Viszályok ​ideje 4 csillagozás

Valló Gábor: Viszályok ideje

Eingurd királysága békésnek tűnik, ám a felszín alatt olyan ellentétek forrnak, amelyek könnyen végromlásba taszíthatják az országot. A király halott, a bárók közül többen lázadást fontolgatnak. Háború közeledik.

Rheana, a Béke istennőjének papnője elindul, hogy felkutassa az új király zökkenőmentes trónra lépését biztosító öt varázserejű szobrot…

Talasint, a Kobzost nem érdekli a politika – csupán a barátját akarja kiszabadítani egy bűnöző markából, ám ehhez egy kisebb vagyont kell összegyűjtenie…

Ebben a játékkönyvben két teljes kalandot találsz, valamint egy élő fantasy birodalmat, amelynek városait és vadonjait szabadon bejárhatod a küldetésed során!

A Végzet Prófétái és a Karavánkísérők kiadójának új könyve!

>!
Magánkiadás, Miskolc, 2022
338 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150152325 · Illusztrálta: Juhász Ernő, Szabó Csaba, Kovács József, Süveg István

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Skulthur P>!
Valló Gábor: Viszályok ideje

Nagyon vártam a Viszályok idejét. „Openworld” játékkönyv? Hogy a fenébe ne keltette volna fel az érdeklődésem? Az első adandó alkalommal neki is ugrottam, gyermeki lelkesedéssel. Ami elég hamar eltűnt, hogy aztán a frusztráció vegye át a helyét. De miért is?
Először is, van 1-2 nem teljesen egyértelmű leírás, pl. rögtön a „karaktergenerálásnál”. Az átlag npc-k értékei nyolcasak, de mi nem vagyunk átlagosak, ezért magasabbak az értékeink. Ezt úgy értelmeztem, hogy a 8 ponthoz adhatunk hozzá a szabadon elkölthető 38-ból, de mint kiderült, nem ez a helyzet. Értékeink 6 és 12 között lehetnek csak (így lett nekem 9-9-10-10).
Utána Rheana leírásánál szerepelt az, hogy mivel papnő, nem szereti az erőszakot és igyekszik nem ártani más lényeknek, ezért majd minden csatából el kell menekülni. Kivételt képez ez alól, ha szellemekkel, gonosz lényekkel hoz össze a sors… vagy állatokkal. (Angry Peta noises intensifies) De Talasinnál is van egy érdekes megfogalmazás. Batyujában étel, ital és kovakő lapul, de pár sorral lejjebb már az szerepel, hogy nincs nála élelem. Most akkor, hogy is van ez? Jó, ezek nem nagy dolgok, de azért na…
A nagyobb baj, hogy brutálisan nehéz. A Fenevad nyomában c. kötetnél írtam, hogy kegyetlen. Na, ha az nehéz, akkor a Viszályok ideje minimum a játékkönyvek Dark Souls-a.
Talasinnal kezdtem, eljutottam vele a Hangtalanokig, akik megbíztak, hogy szerezzek meg nekik 3 tárgyat. Elmentem az elsőért a Dabbok-hegységbe. Ott eltévedtem, összetörtem magam ÉS még azt is elfelejtettem, hogy mit is keresek ott. Szóval jó tanács: NE legyetek buták, mint én és vezessetek quest logot, amibe azt is felírjátok, amit nem említ a könyv külön. Másik jó tanács: nyomtassátok ki a térképet, hogy ne kelljen állandóan visszalapozni az elejére.
Eme hegyi incidensem után arra a megállapításra jutottam, hogy a kb. féltucat játékkönyvvel a hátam mögött, ehhez még nagyon csíra vagyok és majd máskor visszatérek hozzá. Addig is kap 4 csillagot, mert remek ötletek vannak benne, meg élvezetes is, de tényleg csak haladóknak, illetve profiknak ajánlott.

Balint84>!
Valló Gábor: Viszályok ideje

Rheana papnővel játszottam ki, nem tudtam letenni, hajnalig kalandoztam, jegyzeteltem, kockáztam, böngésztem a térképet, alig csaltam, másnap délután folytattam, hogy aztán elbukjam a végén, mert kifutottam a játékidőből. Utólag sem állt össze a fejemben, hogy milyen sorrendben érdemes a helyeket végiglátogatni, hogy időben végezzek, mert mindent végig kell látogatni KÉTSZER! Erre nincs útbaigazítás. Térkép nélkül lehetelen lenne. Másfelől zseniális, hogy nem lineáris, hanem teljesen nyílt a játéktér, többször is végigjátszható ezért, mert nem garantált a siker, sőt. Minden infó hasznos lehet, és minden tárggyal lehet valamit kezdeni, ha mást nem, eladni.
Aztán ott a másik karakter, akinek teljesen más feladatai vannak az egyes helyszíneken.
És igen, ki kell nyomtati a térképet és persze a kalandlapot is.
Vannak benne matekos feladványok is.
Lehet blaszfémia, de üti a 90-es évek KJK könyveit, a legnagyobbak (Tolvajok városa, A fenevad nyomában) szintjén van.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Skulthur P>!

A fűszereket egy Dio Himerias nevű helyi kereskedő vette meg, aki bizonyára busás haszonnal fog túladni rajtuk.

234.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Manninger Barnabás – Szlobodnik Gábor: Karavánkísérők / A Háromszemű visszatérése
Gordon Fletcher: A tök(él)etlen katona 2
Steve Jackson: Az elátkozott ház
Ian Livingstone: Visszatérés a Tűzhegyhez
Steve Jackson: Kharé – A csapdák kikötővárosa
Steve Jackson – Ian Livingstone: Démonlovagok
Ian Livingstone: Zagor legendája
Paul Mason – Steve Williams: A mélység rabszolgái
Robert Knight – Jeffrey Stone: Küzdelem az Éj Kövéért
Moskát Anita: A hazugság tézisei