Greta ​vagyok 3 csillagozás

Egy új zöldnemzedék kiáltványa
Valentina Giannella: Greta vagyok

Ismerd ​meg Greta Thunberget, a kamasz lányt, aki egymaga majdnem kétmillió kortársát vitte az utcára egy péntek reggel Sydney-től San Franciscóig, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy közös összefogással hogyan változtathatjuk meg a visszafordíthatatlannak tűnő klímaváltozást. „Itt mindenki Greta”. Ez egy új, világméretű közösségvállalást fejez ki. Egy félelmet nem ismerő lány felébresztette és megjelenítette egy egész nemzedék lelkiismeretét, s ma már fiatalok százezrei vallják a tudományosságnak, a Föld tiszteletben tartásának és a környezeti egyensúly megóvásának egyetemes elveit. „Nem reményre van szükségünk, hanem cselekvésre. Ha cselekszünk, csak akkor reménykedhetünk újra.” – Greta Thunberg aktivista, az alternatív Nobel-díj kitüntetettje, a Nobel-békedíj jelöltje, 16 éves.
A tudományos kutatásokra és statisztikai adatokra támaszkodó könyvből megérthetjük, milyen folyamatok mennek végbe a bolygónkon.

Mit jelent az éghajlatváltozás? Milyen következményekkel jár… (tovább)

Eredeti cím: Il mio nome è Gret

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

Róla szól: Greta Thunberg

>!
Móra, Budapest, 2019
128 oldal · ISBN: 9789634864479

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
Jeffi P
Valentina Giannella: Greta vagyok

Valentina Giannella: Greta vagyok Egy új zöldnemzedék kiáltványa

Gretaról még én is relatíve sokat hallottam, úgy, hogy nem igazán követem a sajtót. Nem nézek tévét és nem nagyon járok hírportálok felé, a közösségi médiába sem nagyon töltöm az időmet, de így is egy időben, akár akarta az ember, akár nem az arcába nyomták a klíma válságot, a tüntető kislányt!
Mivel a környezettudatosság, a környezetvédelem, az Élhető Föld nekem is fontos, így szerettem volna jobban megismerni, mit is tett ez a kislány, és hogy mit ért el. Az Ég a házunk volt az első könyv amit róla és a törekvéseiről olvastam, és meglehetősen nagy csalódás volt, tekintve igazándiból Gretaról többet tudtam meg, mint ami érdekelt, a törekvéseiről kevesebbet, mit ami érdekelt, így kicsit félve nyúltam megint egy Gretas könyvhöz.
Míg az első könyv felnőtteknek íródott, és erősen életrajz inkább, mintsem figyelemfelkeltő ismeretanyag, addig a Greta vagyok már más. Láthatóan gyerekeknek íródott, a hátulján rajta is van a 10+-os megjelölés, amivel amúgy olvasás után maximálisan egyetértek és örülnék, ha rengeteg gyerekhez eljutna ez a könyv. Ugyanis meglehetősen jó szövegezése van, semmiről sem ír teljes mélységében, de mindenről ír annyit, amennyi egy 10 évesnek befogadható, és ha érdekli akkor tovább mehet majd a témában specifikusabb könyvekre. Hála az égnek amúgy sorra jelennek meg a környezetvédelemmel és Földünk megóvásával kapcsolatos könyvek, mind a felnőttek, mind a gyerekek számára.

Bővebben a blogomban: https://jeffi-olvas.blogspot.com/2020/03/valentina-gian…


Népszerű idézetek

>!
Jeffi P

Amit a magunk szűkebb környezetében megtehetünk, az mindig hasznos.

27. oldal

Valentina Giannella: Greta vagyok Egy új zöldnemzedék kiáltványa


Hasonló könyvek címkék alapján

Gerald Durrell: Életem értelme
J. R. McNeill: Valami új a nap alatt
Carl Sagan: Milliárdok és milliárdok
Greta Thunberg – Svante Thunberg – Beata Ernman – Malena Ernman: Ég a házunk
Rachel Carson: Néma tavasz
Boldizsár Ildikó (szerk.): Mesék a csodakertről
Gévai Csilla: Nagyon zöld könyv
Jáki Katalin (szerk.): Földünk – környezetünk
Horváthné Papp Ibolya: Globálistól a lokálisig
Barbara Ward – René Dubos: Csak egyetlen Föld van