A ​prófécia 1 csillagozás

Titkosváros
Vagyim Panov: A prófécia

Emberemlékezet ​óta létezik a hétköznapi valósággal párhuzamosan egy második, varázslatos világ, a boszorkányok és varázslók világa – vagyis különböző, mágikus képességekkel bíró, egymással is folyton hadakozó idegen fajok bonyolult társadalma. Miután az emberek évszázadokig üldözték őket, e titokzatos lények visszavonultak egyetlen városba, amelyet ma is erős varázslatokkal rejtenek el a hétköznapi halandók elől. Ám a titok lassan napvilágra kerül, ahogy Moszkvában egyre több megmagyarázhatatlan bűntény történik, és Kornyilov rendőrnyomozó életében először nem érti az összefüggéseket…

Vagyim Panov sorozata egy lenyűgözően eredeti, teljességgel új és komplex világot teremt, amelyben a mágia megfér a legmodernebb technológia mellett, a szomszéd irodaházról is kiderülhet, hogy mesterien álcázott varázslótanya, és az emberek hétköznapjaiba lassan beszivárgó párhuzamos kultúrák konfliktusai hol hátborzongató, hol nagyon vicces, de végig szédítően izgalmas kalandokba sodorják az… (tovább)

>!
Metropolis Media, Budapest, 2019
ISBN: 9789639866508 · Fordította: Egri Zsuzsanna

Most olvassa 3

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
zamil
Vagyim Panov: A prófécia

Nem tökéletes a könyv, de tökéletes szórakozást nyújtott olvasás alatt.
Egy új, számomra ismeretlen orosz írót, sikerült a Galaktikának megtalálnia, akivel szerintem nagyobb sikert érhetnek el, mint a S.T.A.L.K.E.R. sorozattal (saját vélemény), de annyi embert nem érnek el vele, mint az őrséggel.
A világ egyszerű, az alap ötlet is, Moszkva területén létezik egy „Titkos Város”, ahol idegen lények élnek, akik valaha uralkodtak a Földön, de elvesztették vezető szerepüket, és most kénytelen megbújni, mindezt úgy, hogy bűbájt alkalmaznak a mai „humok”-on és így a modern társadalom részesei tudnak lenni. Elsőre kétségeim voltak, hogy ez így mennyire fog működni, de azt kell mondjam, hogy az olvasás alatt megszoktam ezt a helyzetet és hamar elfogadtam.
Egy ilyen alapötletbe, már könnyű különböző történeteket belemesélni. A sorozatnak amúgy 13 része jelent már meg, és ez az első bevezető rész.
Mint első rész, jól vezeti fel a sorozatot, kapunk egyből egy olyan cselekményt, ahol megismerhetjük a három nagy Házat, ahol beleláthatunk, hogy működik az egész a mi világunk árnyékában.
Megismerjük a három nagy Ház történelmét (utolsó oldalakon van is egy kis magyarázat hozzá, ez különösen tetszett), és vezetőiket.
A karakterekkel maximálisan elégedett voltam, változatosak, jól bele illenek a cselekménybe, szívesen olvasnék még velük történeteket.
A történettel már nem voltam ilyen elégedett, kicsit bugyutának tűnt számomra, de azért meg is bocsájtható, hisz első rész és talán az írónak is első regénye. Hiányoltam a csavarokat, a végső megoldás is túl egyszerű lett, nem voltak meglepetések olyan sekélyesen csordogált.
Megemlíteném a borítót, ami nekem tetszik, bár a papír minőségével most se voltam elégedett.
Összességében, azért sikerült neki, az ami a könyv célja jól szórakoztam. Igazi oroszos urban fantasy, akinek az őrség sorozat tetszett annak ez a sorozat is tetszeni fog, bár kicsit vidámabb, és nem olyan sötét.
Remélem a sorozat többi részét is lefordítják, és kiadják.


Népszerű idézetek

>!
Altarus P

Az élet nem tűri a statikusságot. Az élet: állandó mozgás, egy kavargó természeti erő, újdonság, változások, szenvedély, ha úgy tetszik. Az élet azoknak kedvez, akik előretörnek, akik minden napjukat úgy élik meg, mintha az utolsó lenne…

47. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Benyák Zoltán: Az idő bolondjai
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Benyák Zoltán: Ars Fatalis
Neil Gaiman: Anansi fiúk
Neil Gaiman: Amerikai istenek
Neil Gaiman: Coraline
Acsai Roland: Csonthavazás
Daniel Wallace: Mr. Sebastian és a Fekete Mágus
Szergej Lukjanyenko: Utolsó őrség
Viktor Pelevin: A Metamor Szent Könyve