Vadász Géza (szerk.)

Letűnt ​civilizációk 4 csillagozás

Vadász Géza (szerk.): Letűnt civilizációk

Érdekfeszítő utazás a régmúlt korok világába. Elveszett városok és lakóik – az aprólékos régészeti munka eredményeként a világ 40 lenyűgözőbb ősi kultúrája elevenedik meg a könyv lapjain. A legújabb kutatási eredmények segítségével megtudhatjuk, hogyan éltek, miben hittek, mitől féltek őseink. Egy-egy külön fejezet mutatja be, milyenek voltak az ősi települések, hogyan fejlődött az évezredek során a mezőgazdaság, az írás, a hadászat, a kereskedelem, az építészet, illetve a tudomány. A könyv elején egy egyetemes időrendi táblázat, végén pedig egy kislexikon segíti az eligazodást.

>!
Reader's Digest, Budapest, 2003
320 oldal · ISBN: 9638475935

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Timár_Krisztina I>!
Vadász Géza (szerk.): Letűnt civilizációk

Amikor megláttam, hogy Reader's Digest, kicsit húztam a számat. Aztán megnéztem a tartalmát, ígéretesnek tűnt. Aztán akciós lett az antikváriumban, úgyhogy megvettem.
Életem egyik legszerencsésebb döntése volt. :)
Pontosan azt adja, amit ígér: sok-sok érdekességet a régmúlt korok mindennapi életéről, a háborúkon túl a békés napokról is, a gyermekjátékoktól kezdve a gabonatermesztésen keresztül az útkövezésig. A krétai vagy a minószi civilizáció persze már az ember könyökén jön ki, de cserébe sok olyan kultúráról is hírt ad a könyv, amelyekről egyébként egy kukkot se hallani.
Hibája talán, hogy túlsúlyban vannak benne a dél-európai, közel- és közép-keleti civilizációk. Örültem volna, ha annál az egy árva afrikai városnál többet is felsorol, vagy Észak-Amerikában jobban körbejár. De így is kitűnő ismeretterjesztő munka, jár neki az öt csillag.


Hasonló könyvek címkék alapján

Yuval Noah Harari: Sapiens
Simon Martin – Nikolai Grube: Maja uralkodók krónikája
Madarász Andor: A fonal regénye
Petkes Zsolt – Sudár Balázs (szerk.): Hétköznapok a honfoglalás korában
Rózsa Péter: Barangolás ősi kultúrák világában
Paul G. Bahn (szerk.): Régészet
Fabio Bourbon – Valeria Manferto de Fabianis: Letűnt civilizációk nyomában
Yuval Noah Harari: 21 lecke a 21. századra
Szergényi István: Energia, civilizáció, szintézisigény
Jéki László: Hamisítók, hamisítványok