Titkos ​reggeli 8 csillagozás

Családi mesék
Vadadi Adrienn: Titkos reggeli

Apu és anyu, Andris és Juli: egy hétköznapi család, olyanok, mint te meg én.
Andris és Juli nagyszerűen tudnak együtt nevetni, -mókázni, de persze néha összevesznek: Andris szereti ijesztgetni a kishúgát, Juli bosszantani Andrist, és mindketten nyúzni a szüleiket. Ám minden apró súrlódásra van megoldás.
Olyan szeretetteli, vidám családi légkör lengi be a meséket, amibe öröm belépni és lubickolni benne, ráadásul elleshetünk egy-két jó ötletet arra, hogy hogyan érdemes megoldani a mindennapi konfliktusainkat.

>!
Pagony, Budapest, 2017
52 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103035 · Illusztrálta: Kálmán Anna

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
blueisthenewpink SMP
Vadadi Adrienn: Titkos reggeli

A „gyerekek hétköznapjai”-típusú történetek nem az én műfajom. Nem is nevezném mesének, mert semmi mesés nem történik bennük. Még csak különös se. Akkor meg kit érdekel? (Engem biztos nem.) Tudom, a gyerekek állítólag szeretik az ilyesmit. De amikor másik könyvet kezdtünk közben, sosem ezt kérték, és elalvás előtt a hétéves nem azt mesélte még izgatottan, hogy „amikor Andris és Juli palacsintát ettek a strandon, és mégse lekvárosat kért, hanem kakaósat…”, hanem hogy „mindenki feláldozott valamit, és kiszabadultak a tündérek, az egyik gyerek például a focilabdáját…”. Meglepődnék, ha bármiért eszükbe jutna még ez a könyv. Valaha. A gyerekkönyvnek álcázott kéretlen nevelési tanácsadás meg kifejezetten irritál, még mindig. Akkor is, ha jó ötletek (azt hiszem, ezt már a szerző más könyvénél is kifogásoltam).

2 hozzászólás
>!
ziara P
Vadadi Adrienn: Titkos reggeli

Először az jutott eszembe erről a könyvről, hogy olyan mintha a családi legendárium történeteit vetette volna papírra az írónő, de utána azért voltak más mesék is. Igazából tetszettek, de nem annyira, hogy haza is vigyem a kislányomnak. Olyan szempontból érdekes volt, hogy ez a család hogyan old meg olyan konfliktusokat, helyzeteket, amelyek szinte mindenhol előfordulhatnak. A Dédikés mesék tetszettek a legjobban!

>!
Honey_Fly P
Vadadi Adrienn: Titkos reggeli

Jól megválasztott, teljesen életszerű, mindennapos történeteket olvashatunk egy kétgyermekes család életéből. Gyereknek és szülőnek egyaránt élvezetes, -ha jó passzban olvassuk- megmosolyogtató szösszenetek. Nagyon tetszik ahogyan a szülők kezelik a helyzeteket, oldják a konfliktusokat. Mind hasznos, alkalmazható „technikák”, csak győzze az ember türelemmel…

>!
Zsuzsanna_Buday P
Vadadi Adrienn: Titkos reggeli

Ez tényleg családi könyv. Míg a nappaliban olvasom a gyerekeknek, férjem odaát az étkezőben egyetértően felröhög. Betaláltak a történetek, a gyerekeknek is, pl. ők is meg akarják tanítani csámcsogni az apjukat (ő meg tiltakozik, hogy tud már).

>!
berlin
Vadadi Adrienn: Titkos reggeli

„Anya, ez a könyv akár rólunk is szólhatna!” – mondta a 7 éves.
Hétköznapi történetek, ahol a gyerekek mindennapi élete lesz a mese.

>!
Vajdaencsi
Vadadi Adrienn: Titkos reggeli

Kedves kis történetek, melyeket a gyerekeim imádtak. Könnyen olvasható hétköznapi szösszenetek, melyekbe könnyedén bele tudják magukat élni, a rajzok pedig nagyon szépek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
Sven Nordqvist: Pettson karácsonya
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék
A kis gyufaáruslány
Walt Disney – A Szépség és a szörnyeteg
Julia Donaldson: A majom mamája
Walt Disney – Macskarisztokraták
József Attila: Altató
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű