Nyomás ​a suliba! (Alma utca 22. 2.) 18 csillagozás

Vadadi Adrienn: Nyomás a suliba!

Misi egész nyáron Naninál nyaralt Balatonon. Még szerencse, hogy a barátai, Kamilla és a Marosiék mind meglátogatták, így nem unatkozott, miközben várta az iskolát. Mert Misi szeptembertől elsős lett, és most már egy iskolába jár az összes házbeli gyerekkel! Kivéve persze Pirost, aki hiába még csak ovis, nagyon jó barát. De hogy találja meg a helyét Misi az iskolában? Megmaradnak-e a régi barátságok? Utaznak-e még együtt a tandemen és játszanak közösen az udvaron? Mert az igaz, hogy Misinek kicsit élénk a fantáziája, de nagyon is helyén van a szíve, és a legfontosabbak a barátai: az Alma utcás banda!

>!
Pagony, Budapest, 2016
74 oldal · ISBN: 9789634102007 · Illusztrálta: Mészely Ilka

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Vadadi Adrienn: Nyomás a suliba!

Nagyon jó folytatása volt az Alma utcának ez a rész, imádtam a humorát, mulatságosak voltak a történetek, szuperek a karakterek, és az illusztrációkat is kedveltem.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2016/11/vadadi-adrienn-pal…

>!
meseanyu MP
Vadadi Adrienn: Nyomás a suliba!

Kicsit gyengébbnek éreztem, mint az első részt, de mostanában valahogy így vagyok a második részekkel sorozatban, úgyhogy már egy kissé hajlok arra, hogy ez az egész a folytatásokkal csak a fejemben létezik, és nincs rá tudományos magyarázat. Mindenesetre minden szubjektív érzésem dacára ez egy jó kis könyv összességében, az elején aranyos nyári történetetekkel, utána meg helyes iskolaiakkal. Kisiskolásoknak tökéletes kötelező olvasmány lenne.

2 hozzászólás
>!
Futóhomok P
Vadadi Adrienn: Nyomás a suliba!

Az első kötet egy fokkal jobb és viccesebb, de a kilencéves kislányom ezt is lelkesen olvasta el. Az elsős-másodikosok ajánlott nyári olvasmányai* között a helye.

*Persze ez így kevés. Mindegyik iskolásom kap ilyen listákat a tanév végén, legalább említés szintjén léteznek alternatívák Misi Mókus, Brumi , és a János vitéz mellett. Csak hát a gyakorlatban mégis évszakokon keresztül unalomig ezekkel a művekkel foglalkoznak szegény gyerekek, pedig egy általános iskolai magyartanár tudtommal még szabadabban alakíthatja az órai anyagot.

>!
Sicc
Vadadi Adrienn: Nyomás a suliba!

Nem akarózott elkezdeni, de aztán a 2.oldaltól megint beszippantott, akárcsak az első része! Nagyon aranyos kis történetek!

>!
blueisthenewpink SMP
Vadadi Adrienn: Nyomás a suliba!

Egyre helyesebb „az Alma utcás banda”, ahogy jóban-rosszban, Balatonon, otthon, sőt, még a suliban is összetartanak. A leendő iskolásom lelkesen, érdeklődve, izgatottan hallgatta, mi vár rá. Jó ízelítőt kapott belőle, és pár nem túl jó ötletet is (pulcsi ujjába törölheti az orrát, ne kakiljon az iskolában). Berci nagyija után nagy csalódás volt Nani, aki azért veszekedett Misivel, mert induláskor kellett vécére mennie. (És persze továbbra is fáj Nanit és Balatonfenyvest olvasni, de ez nem a könyv hibája, néhány éve még öröm lett volna.)

>!
dianna76 P
Vadadi Adrienn: Nyomás a suliba!

Az előző kötettel ellentétben – ami számomra a vártnál kissé alulmaradt – ez most nagyon tetszett. Kellemesek, aranyosak voltak ezek a hétköznapi kis sztorik az Alma utca 22-ben lakó gyerekekkel. Olyannyira hétköznapi volt az egész, hogy szóba került még a kakilás is, amit ugye nem nagyon szeretnek a gyerekek az otthonukon kívül végezni. Igazi kikapcsolódást jelentett most ez a könyv. Lehet, hogy ismét elolvasom az előző részt is, mert ezek után nem akarom elhinni, hogy az csalódást okozott.
A maximum csillagot csak azért nem adom meg, mert a címe alapján én csupa sulis, ill. az iskolában játszódó történetet vártam, ehelyett zömmel az iskolán kívül történnek a kalandok, és több fejezetben olvashatunk nyári visszaemlékezéseket is. Amúgy ezzel nincsen baj, csak ilyetén a címe kissé becsapós.
Vadadi Adrienn könyvei közül, eddig nekem ez a nyerő!

>!
Pagony, Budapest, 2016
74 oldal · ISBN: 9789634102007 · Illusztrálta: Mészely Ilka
>!
Chöpp 
Vadadi Adrienn: Nyomás a suliba!

Ráéreztem. Az Alma utca 22 valahogy nem tudott megfogni. Ebben végig szimpatikus volt Misi elbeszélés folyama. Két részletben olvastam el.


Népszerű idézetek

>!
Boglárka_Madar P

Elek bácsi szeret fogpiszkálót tartogatni a szájában evés után. Gondolom, ez olyan dolog lehet, mint nekünk, gyerekeknek, a rágó. Mi fogmosás helyett ezt rágjuk, ő meg azt szopogatja. Egyre megy, csak a rágó kicsit modernebb dolog.

32. oldal

1 hozzászólás
>!
Zsófi_és_Bea P

A múltkor azt álmodtam, hogy Elek bácsi munkapadján ott állt Csúnya néni. És mi addig csavaroztuk, fűrészeltük, kalapáltuk, amíg ki nem szereltük belőle a kiabálást. A helyére szép szavakat raktunk, és amikor elkészültünk, Elek bácsival kezet ráztunk. Csúnya néni pedig eltotyogott, de az ajtóból a válla fölött még annyit mondott: – Pernahajderek!

6. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Csukás István: Süsü, a sárkány
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Berg Judit: A Nádtenger télen
Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Csukás István: Egy kiscsacsi története
Dániel András: Matild és Margaréta, avagy boszorkányok a Bármi utcából
Paulon Viktória: Kisrigók