Mókás, ​a szeleburdi csikó (Kockacukor lovassuli 2.) 11 csillagozás

Vadadi Adrienn: Mókás, a szeleburdi csikó

Itt a nyári szünet! Csuti természetesen megint a Kockacukor lovassuliban nyaral, hiszen várja őt Lópaci és a lovaglás. Csakhogy Lópacinak más gazdája lett… Szerencsére van elég feladat így is, amivel a kislány elfoglalja magát: nemcsak különleges lovastorna gyakorlatokat tanul, és meglesheti, ahogy Pali bácsi a díjugratást gyakorolja, hanem még gondoskodhat egy új csikóról is!

Mókás, a fiatal és hebrencs lovacska alaposan felbolygatja a lovarda életét! A csikót ugyanis még meg kell szelídíteni. Csuti türelmesen, kedvesen tanítgatja őt elindulni, megállni, zablát szájba venni, a többi lóval együtt sétálni – hogy egyszer majd belőle is ügyes iskolaló lehessen!

Lórajongó kislányoknak kötelező!

Eredeti megjelenés éve: 2018

Kiadói ajánlás: 5 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2018
122 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103554 · Illusztrálta: Kőszeghy Csilla

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Vadadi Adrienn: Mókás, a szeleburdi csikó

Bevallom őszintén, hogy én az első részt nem olvastam, mert egyből a második résszel találkoztam, de így is teljesen érthető volt minden, nem zavart az előzmények hiánya, voltak ebben a részben utalások, amelyek elegendőek voltak az olvasási élményemhez. De azért így utólag el szeretném olvasni az első részt is.

Ugyanis nagyon jó dolognak tartom, hogy lovaglási alapismeretekről is alkothatunk némi fogalmat magunknak, már akinek nincsen ugye, akinek pedig van, az szinte bennfentesként fogja olvasni a könyvet. Pl. azok a lányok, akik lovagolni járnak. De ezek az ismeretek teljesen beleolvadnak a történetbe, szinte észrevétlenül ragad ránk egy-két dolog.

Nagyon aranyos, kedves, szórakoztató könyv, lórajongó kislányok ne hagyják ki, de nekem így felnőtt fejjel is nagyon tetszett. Ha kislány már nem is vagyok, de lórajongó még igen.

Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2018/05/mokuspapa-pitypan…

>!
bagie P
Vadadi Adrienn: Mókás, a szeleburdi csikó

Nekem nagyon tetszett ez a rész is.
Csuti egy újabb lovacskával ismerkedik meg, Mókással – az előző kötetben megismert karámlakókon túl.
Jó volt olvasni, a célközönsége sztem 8-10 év közötti kiscsajok biztosan még jobban élveznék.

>!
dianna76 P
Vadadi Adrienn: Mókás, a szeleburdi csikó

Nem hozta az első rész varázsát, de így is tetszett. Ezúttal egy csikó (már nem is annyira csikó) emberhez szoktatásának, betörésének lépéseit ismerheti meg az olvasó. Nagyon tudtam szeretni Mókást, aki hű a nevéhez. Kedvenc részem a bújócskázós volt. Szinte láttam magam előtt a jelenetet, és mosolyogtam olvasás közben. Nekem kicsit sok volt a lovastornából, s talán ez volt az, ami lejjebb vitte az olvasói élményt. Mókás fejéből előpattanó gondolatokat nagyon bírtam, és a könyv legtöbb humora ezekben volt.
Az illusztrációkban ismét nagyon csíptem a lópofák jópofa ábrázolását, a csikó tekintetében látható érzelmet, a szeme állását. Felfedeztem valamit, ami talán már az előző kötetben is volt, csak nem figyeltem rá: hol a macska, hol két egér jelenik meg a nagyobb képeken.

>!
Pagony, Budapest, 2018
122 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103554 · Illusztrálta: Kőszeghy Csilla
>!
kisboszorka P
Vadadi Adrienn: Mókás, a szeleburdi csikó

Nagyon kedves mese lovagló kislányoknak, kedvcsinálónak, vagy akár csak ismeretterjesztőnek (még fiúknak is, csak a „fúújjjezlányos” korszak megkezdődése előtt). A történetek rövidek, könnyen olvashatóak, a szereplők kedvesek és esendőek, van konfliktus és kacagás is, és még izgulni is lehet. Az külön tetszett, hogy volt pár bekezdés a ló szemszögéből, ezek voltak a legviccesebb részek.

>!
VIldi P
Vadadi Adrienn: Mókás, a szeleburdi csikó

Kislányom hozta ki a könyvtárból. Sajnos az első részét nem olvastuk még el, de így is teljesen érthető volt. Külön tetszett, hogy a paci szemszögéből is ír a könyv. Ráadásul még a kisebbek számára is érthető vicces módon. Szuper volt. Köszönjük. Vadásszuk az első részét.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Zsófi_és_Bea P

Amikor leckét írok, én is mindig meg szoktam kívánni a sósat. Olyankor rágcsálok egy kis ropit. Aztán ha tele leszek a ropival, már nem a sósat kívánom, hanem inkább az édeset, így hát eszek egy kis csokit is. Majd a csokira ropit, és utána megint egy kis csokit. Ropi-csoki, csoki-ropi. Egészen addig, amíg kész nem lesz a házi feladat.

30. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Fedina Lídia: Klaudia – Nyár, lovak, szerelem
Émilie Beaumont – Marie-Renée Pimont: Lovak és pónik könyve
Angela Dorsey: Tornádó
Lauren Brooke: Vihar után
Che Golden: Szederke a megmentő
Anna Sewell: Fekete Szépség
Sharon Siamon: Sorsfordulók
Angela Dorsey: Táncos és Csillag
Tatjana Marti: Lovak és pónik
Sarah Bosse: Anna karácsonya