Kockacukor ​lovassuli (Kockacukor lovassuli 1.) 18 csillagozás

Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli

Csuti a lovassuliba érve rögtön tudja, hogy az ő lova Ráró lesz, nem más! El is nevezi Lópacinak, és attól kezdve minden titkát elmeséli neki, ajándékokkal lepi meg, lelkesen ismerkedik a lovaglással.
Lópaci ettôl eleinte nem túl boldog… Ám szép lassan megbarátkozik Csutival, és végül elválaszthatatlan párost alkotnak. A lelkes kislány Pali bácsi, az istállómester és a lovardában megismert újdonsült barátnôje, Kori segítségével szép lassan megtanul lovagolni.
Egy könyv, amibôl mindent megtudsz a lovaglás alapjairól, miközben együtt izgulhatsz-nevethetsz a szereplôkkel.
Lórajongó kislányoknak kötelező!

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Pagony, Budapest, 2017
118 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441783 · Illusztrálta: Kőszeghy Csilla

Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli

Nekem főleg a ló monológjai tetszettek, jókat derültem rajtuk. Jó volt az is, ahogy bemutatta a lótartást, gondozást, lovaglást. Én néhol egy kicsit eluntam, de lómániás kisiskolások nyilván jobban élvezik majd, mint én.

>!
icu79 P
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli

Nem rajongok a lovakért, de ez a könyv nagyon tetszett. Szimpatikus a főszereplő kislány, a ló meg egyenesen a szívembe lopta magát, Igazán jó ötlet volt az írónőtől, hogy „megszólaltatja” őt. :) Még egy kis jellemfejlődés is megfigyelhető Korival kapcsolatban. Valamint az is nagyon pozitív számomra, hogy a lovak gondozására is felhívja a figyelmet.

1 hozzászólás
>!
Hintafa P
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli

Lóimádó kislányok azt hiszem nagyon fogják élvezni a történetet. Különösen jópofa, hogy nemcsak a kislány nézőpontjából, hanem Ráró alias Lópaci (ez kicsit fájt) szemszögéből is átélhetjük a kalandokat. Bár néha kicsit túl kislányos nekem a stílus, de a célközönség szerintem élvezni fogja.

>!
ziara P
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli

Sokáig nem kezdtem el olvasni, de most volt egy két órás „várakozni valóm”, és gondoltam, majd most. Kedves könyv, tetszik ez a váltott szemszög, de nekem a stílussal van gondom, a megfogalmazásokkal, néha. Kicsit bajban vagyok az értékelésével, de nem hatott rám, egyáltalán, így 4-est adok rá.

>!
katen P
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli

Kedves, lovas , csajos (elég rózsaszín…), 4éves nagyon élvezte. A váltogatott nézőpont kimondottan jót tett neki.
Nadekérem, Lópaci? Miféle név ez azégszerelmére?? És amikor azt gondolod, ennél rosszabbat nem lehet kitalálni, jön spoiler !! Azért ez fájt! :-D

3 hozzászólás
>!
gab001 P
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli

A cím alapján nem biztos, hogy elolvastam volna, de úgy alakult, hogy mégis a kezembe került. Persze ezúttal is könyvtári példány. Nem sok ismerettel rendelkezem a lovaglással kapcsolatban, így sokat tanultam ebből a könyvből. Az írónő nagyon ügyesen adja át az ismereteit, s csinál kedvet hozzá, hogy még többre legyen kíváncsi az olvasó. Nagyon tetszett, hogy váltott szemszögből ismerhettem meg egy nyári szünidő eseményeit, melynek helyszíne a címben szereplő lovarda; felváltva mesél Csuti és Lópaci. Csuti szemszöge az egyszerűségével valóban hihetővé teszi a beszámolót, szerencsére cseppet sem éreztem gyerekesnek. Lópaci szemszöge képviseli a humort, nagyon szórakoztató. Mindkettőjüket megkedveltem, szívesen olvastam volna tovább is. Az illusztrációk szerethetőek, jól kiegészítik a történetet. Felnőtt fejjel is élmény volt, de biztos szeretném gyerekként is. Pozitív csalódás volt.

>!
Pagony, Budapest, 2017
118 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441783 · Illusztrálta: Kőszeghy Csilla
>!
dianna76 P
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli

Először azt gondoltam, hogy ez a könyv nem az én világom lesz, mert nem vagyok egy lórajongó. Vagyis a pacik aranyosak, szépek, meg minden, de maga a lovaglás nagyon távol áll tőlem. Aztán kellemesen csalódtam.
Érdekes volt ez a két szemszögből való megközelítés. Tetszett Lópaci, helyenként gunyoros humora, és az, hogy láthattuk az ő szemével is a történteket. Vicces volt olvasni, mit is gondolhat(na) egy ló. A történet közben ismerkedhetünk a lovakkal, gondozásukkal, felnyergelésükkel, és a lovaglással. Szóval, kicsit tanulni is lehet belőle. Aranyos volt a kislány szeretetteli közeledése a lóhoz, és az is, ahogy Ráró (Lópaci) végül megbarátkozott vele. A könyv második felénél éreztem egy aprócska ellaposodást, de aztán újra belelkesültem iránta.
Az illusztrációk is aranyosak voltak. Talán Pali bácsi egy kissé kölyökképűre sikeredett. Viszont Lópaci pofája (pofavágásai)… Na, azokat nagyon bírtam.
Egy aprócska megjegyzés még: a könyvtárból való kihozatalkor sikerült becsipogtatnom ezzel a mesekönyvvel a biztonsági kaput. Valamiért nem sikerült a könyvtároshölgynek a kártyámra terhelnie, s ezzel kioldania a könyv védelmi kódját.

>!
Pagony, Budapest, 2017
118 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441783 · Illusztrálta: Kőszeghy Csilla
>!
Pöfivonat P
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli

Azaz igazság, hogy még felnőtt fejjel is nagyon élveztem, a lányom pedig egyenesen imádta. :) Vicces és szórakoztató, kislányoknak egyenesen kötelező darab. ;)

>!
ZolKov
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli

Hat éves, lóimádó, harmadik lovastorna fellépésén túllévő lányom imádta. Befejezés után, már olvassuk is újra. Nagyon vicces Lópaci gondolatait is olvasni, ahogyan ő reagál bizonyos helyzetekre. Ezeken nagyon sokat nevettünk, lányom sokat idézte és emlegette a mondatait.

A szereplők szerethetőek, nincs túl bonyolítva a történet. Sokat lehet tanulni a lovardai élettől, látszik, hogy az írónő utána járt, ismeri a lovardai életet. Külön kiemelném a különböző lószerszámok rajzait és neveit, mert így a könyvből még tanulni is lehet. És végre az írónő elhagyta a korábbi könyveiből ismert (különösen az Ünnepelj velünk-re jellemző szörnyű, agyontekert, kusza, érthetetlen és nagyon hosszú mondatokat. Még olvastuk volna.


A sorozat következő kötete

Kockacukor lovassuli sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Émilie Beaumont – Marie-Renée Pimont: Lovak és pónik könyve
Sarah Bosse: Anna karácsonya
Che Golden: Szederke a megmentő
Carola Von Kessel: Légy szemfüles! – Lovak és pónik
Mathilde Bonetti: A vad csikó
Lin Hallberg – Margareta Nordqvist: Gyerünk, Szigge!
Bodor Attila: A ló, aki édességet tüsszentett
Reetta Niemelä: A csillaghegyi lovak
Patay László: Sárga csikó, csengő rajta
Kelly McKain: Hanna és Herceg