Kockacukor ​lovassuli 3 csillagozás

Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli

Csuti a lovassuliba érve rögtön tudja, hogy az ő lova Ráró lesz, nem más! El is nevezi Lópacinak, és attól kezdve minden titkát elmeséli neki, ajándékokkal lepi meg, lelkesen ismerkedik a lovaglással.
Lópaci ettôl eleinte nem túl boldog… Ám szép lassan megbarátkozik Csutival, és végül elválaszthatatlan párost alkotnak. A lelkes kislány Pali bácsi, az istállómester és a lovardában megismert újdonsült barátnôje, Kori segítségével szép lassan megtanul lovagolni.
Egy könyv, amibôl mindent megtudsz a lovaglás alapjairól, miközben együtt izgulhatsz-nevethetsz a szereplôkkel.
Lórajongó kislányoknak kötelező!

>!
Pagony, Budapest, 2017
122 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155441783 · Illusztrálta: Kőszeghy Csilla

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Hintafa P
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli

Lóimádó kislányok azt hiszem nagyon fogják élvezni a történetet. Különösen jópofa, hogy nemcsak a kislány nézőpontjából, hanem Ráró alias Lópaci (ez kicsit fájt) szemszögéből is átélhetjük a kalandokat. Bár néha kicsit túl kislányos nekem a stílus, de a célközönség szerintem élvezni fogja.

>!
ZolKov
Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli

Hat éves, lóimádó, harmadik lovastorna fellépésén túllévő lányom imádta. Befejezés után, már olvassuk is újra. Nagyon vicces Lópaci gondolatait is olvasni, ahogyan ő reagál bizonyos helyzetekre. Ezeken nagyon sokat nevettünk, lányom sokat idézte és emlegette a mondatait.

A szereplők szerethetőek, nincs túl bonyolítva a történet. Sokat lehet tanulni a lovardai élettől, látszik, hogy az írónő utána járt, ismeri a lovardai életet. Külön kiemelném a különböző lószerszámok rajzait és neveit, mert így a könyvből még tanulni is lehet. És végre az írónő elhagyta a korábbi könyveiből ismert (különösen az Ünnepelj velünk-re jellemző szörnyű, agyontekert, kusza, érthetetlen és nagyon hosszú mondatokat. Még olvastuk volna.


Hasonló könyvek címkék alapján

Émilie Beaumont – Marie-Renée Pimont: Lovak és pónik könyve
Sarah Bosse: Anna karácsonya
Che Golden: Szederke a megmentő
Carola Von Kessel: Légy szemfüles! – Lovak és pónik
Mathilde Bonetti: A vad csikó
Lin Hallberg – Margareta Nordqvist: Gyerünk, Szigge!
Bodor Attila: A ló, aki édességet tüsszentett
Reetta Niemelä: A csillaghegyi lovak
Patay László: Sárga csikó, csengő rajta
Kelly McKain: Hanna és Herceg