Kicsimackó ​a Balatonon (Kicsimackó 2.) 30 csillagozás

Vadadi Adrienn: Kicsimackó a Balatonon

Kicsimackó már alig várja a nyarat, hiszen mamamackóval és papamackóval a Balatonra mennek nyaralni! Igaz, ő még nem tud úszni, de hamar megtanul, segítenek neki új barátja, Béka és Vidra. A pancsolás mellett pedig jut idő lángosevésre, tűzön sütögetésre és persze hajókázásra is. Ha pedig esik az eső vagy kitör a vihar, akkor lehet rajzolgatni vagy kártyázni, esetleg pocsolyában kishajót úsztatni. Ráérősen, nyugodtan.
Ebben a mesekönyvben minden benne van, amiért a mackók és a gyerekek kedvence a Balaton!

Tagok ajánlása: 2 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Pagony, 2022
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635871773 · Illusztrálta: Egri Mónika

Most olvassa 2

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Vadadi Adrienn: Kicsimackó a Balatonon

Kicsimackó Balatonparton nyaral Mackómamával és Mackópapával. A másfél-két oldalas történetek a nyaralás egyes epizódjait mesélik el. Nekem nem tűnt Blataonhoz kötöttnek a történet, jellemzően csak Tihany volt megemlítve, egyébként bármely más strandolásra alkalmas nagyobb tó- vagy folyóparton is el lehet mesélni a sátrazást, úszni tanulást és lángosozást is. Kicsimackó a mesék alapján meglehetősen akartos medvegyerek, akit a szülei türelemmel kezeltek, bár nem nagyon volt olyan történet amelyikbe legalább egy apró hiszti ne bukkant volna fel. Természetesen egy csomó helyzetet felismertem, és tényleg szinte mindegyik eset elő is fordul, de elég hisztis nyaralásnak bizonyult a Balatoni kikapcsolódás. A rajzok nagyon teszettek, főként az egészoldalas illusztrációk. Jókat nevettem az apróbb figurákon, a kedvencem a bicikliző krokodil volt. Nem volt rossz a mese, de semmi különös.

meseanyu P>!
Vadadi Adrienn: Kicsimackó a Balatonon

Tetszett nagyon ez a rész is, a Balaton iránti rajongásom miatt talán még egy kicsit jobban is, mint az első. A nyaralás tipikus pillanatait mutatja be a könyv rövidke, tanulságos mesék formájában. Szövegben és képekben is roppant hangulatos, kellemes, óvodásoknak való kötet.

a_bookworm_named_honey P>!
Vadadi Adrienn: Kicsimackó a Balatonon

Ezt a könyvet a @Blogturné_Klub egyik turnéján nyertem, itt is nagyon szépen köszönöm, hogy részt vehettem benne és volt erre lehetőségem! :)

Korábban nem olvastam még Kicsimackóról, de rögtön belopta a szívembe magát a család. Nagyon tetszett, hogy az egész nyaralást felöleli a könyvecske, de mégis olvasmányos, kedves, rövidke történetekből áll a könyv. Visszaadta a nyár-érzést, szinte éreztem én is a lángos illatát (és most nagyon ennék egyet!!), hallottam a hullámok zúgását.
Különösen szívmelengető számomra ez a könyv, mert a Balaton az elmúlt egy évben nagyon különlegessé vált számomra, jó volt róla olvasni.
Egri Mónika rajzai pedig szabályosan elvarázsoltak, olyan cukik!
Bátran ajánlom olyan 3-5 éves gyerekek (szülei)nek ezt a könyvet, akik voltak már a Balatonon, oda készülnek, vagy éppen csak szeretnének kicsit többet olvasni egy nagyon cuki bocsról és az odaadó, szerető szüleiről. Na meg az ő balatoni kalandjaikról! :)

Juca P>!
Vadadi Adrienn: Kicsimackó a Balatonon

Az előző részhez hasonlóan aranyos mesék találhatóak benne. Kicsimackóék elutaznak a Balatonra sátorozni. Szinte mindent kipróbálnak: fürdenek, bográcsoznak, horgásznak, vízibicikliznek, hajókáznak.
Jó hangulatú, igazi nyári olvasmány.

Charbogardy_Jolán>!
Vadadi Adrienn: Kicsimackó a Balatonon

Könyvhétre jött ki, mi pedig rögtön lecsaptunk rá. A Kicsimackó-sorozat első részét is gyerek és szülő számára egyaránt terápiásnak, tanítónak és összebújásra, együtt vihogásra teremtettnek találtam, és ebben a tekintetben a Kicsimackó a Balatonon sem okoz csalódást. Vadadi Adrienn itt is rövidke történettel és Egri Mónika elképesztően cuki illusztrációival kísérve, nagyon érzékenyen és viccesen térképezi fel a kisgyerekes családok életét – ezúttal nem a mindennapjaikat, hanem a sok magyar családnál klasszikusnak számító balatoni nyaralásokra kihegyezve. Imádom, hogy bár Mackópapa és Mackómama nagyon szeretetteljesek, egyikük sem éteri vagy tökéletes, ahogy Kicsimackó sem idült mosolyú, bárgyú, kétdimenziós gyermek – akinek a gyereke könyörgött már kürtőskalácsért a rosszullét határán, miután beküldött egy fagyit meg egy sütit, teljesen át tudja érezni a helyzetét. Esti mesének, főleg, ha az embergyerek mondjuk kettőt és egy bónuszt kér, tökéletes, felnőttnek is szórakoztató, arról nem is beszélve, hogy remek ötleteket ad kisgyerekek békés, humoros kezelésére (azt azért megjegyezném, hogy a kisgyereknek is remek ötleteket ad anya és apa humoros lekezelésére, én például nem fogok teljesen nyugodtan napozni, mióta Kicsimackó megtanította a lányomat arra, hogy iszappal ki lehet kenni anyát :-)). Ha valakinek idén bejött az élet, és tengerpartra is eljut, az sem kizáró ok.

KMReni P>!
Vadadi Adrienn: Kicsimackó a Balatonon

Nagyon édes kis mese volt!
Pont ráhangolt bennünket a Balatonra :)

B_Bri P>!
Vadadi Adrienn: Kicsimackó a Balatonon

A 4 éves gyermekemmel kezdtük el olvasni, kicsit meglepett, hogy milyen rövid mesék vannak benne, ennek ellenére szívesen hallgatja, megnéztem az ajánlást, és 2 éves kortól írják, ezzel teljesen egyetértek.
Nekem magyar könyvben a szülőre való mamázás és papázás nehezen megszokható, de a történetekkel nincs semmi gond, többféle nyaralós szituáció előkerül, még én is kedvet kaptam egy kis Balcsizáshoz :) .
Kedvesek a rajzok, szívből ajánlom!

havaska>!
Vadadi Adrienn: Kicsimackó a Balatonon

Nem szoktam bejelölni a keresztgyerekekkel/ keresztgyerekeknek olvasott könyveket, de most felhasználhatom egy kihíváshoz, úgyhogy íme… :)

A könyv tele van aranyos, kedves rajzokkal.
A rövid , alig pár oldalas kis történetek során megismerjük a Mackócsalád nyaralását a Balatonon :)

Luna_Iceshard>!
Vadadi Adrienn: Kicsimackó a Balatonon

A kisfiam első szülinapjára vettem, gondolván a későbbiekre is, mert sokat járunk a Balatonhoz, gondoltam, jól tud majd kapcsolódni hozzá. Rövid, átlag másfél-két oldalas mesék vannak benne, ő is végig tudja hallgatni, nézegetjük benne a képeket. Szerintem nagyon aranyos, én is élvezem az olvasását. Hétköznapi dolgokról szól, csak macikkal :)

Dóriiikönyvei P>!
Vadadi Adrienn: Kicsimackó a Balatonon

A Balaton mellett élünk ezért nagyon megörültem, amikor szembe jött velem ez a könyv. Terveztem is megvásárolni a kislányomnak, de közben megkapta ajándékba. Már a belelapozásnál felkeltette a kislányom és az én érdeklődésemet is, nem is volt kérdés, hogy aznap mi lesz az esti mese. A könyvben több rövidebb mese kapott helyett, ami együtt adnak ki egy egész kerek történetet. Kismackó a szüleivel leutazik nyaralni a Balatonra, számára ez az első alkalom, hogy találkozik a magyar tengerrel és különféle izgalmas dolgok történnek vele, a sátor építésen keresztül az első vízi élményen át az elbúcsúzásig.
És ami még szerintem nagyon jó ebben a mesekönyvben, hogy nem csak a kisgyerek korosztályt célozza meg, hanem a már olvasó gyerek is tudja az olvasást gyakorolni ennek a könyvnek a segítségével.

Ui.: Annyira jó, hogy ilyen tehetséges gyerek íróink vannak, támogassuk őket azzal, hogy megvásároljuk a könyveiket.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gyárfás Endre: Az arcképfestők
Berszán István: Bundafüles Subanagy
Miklya Luzsányi Mónika – Miklya Zsolt: Halihó! Hull a hó!
Bonny Becker: Medve látogatója
Marék Veronika: Boribon beteg
Catherine Leblanc: Akkor is szeretnél?
Nicholas Oldland: A melegszívű medve
David Bedford: Találkoztam a Télapóval!
Bátky András: Pipogya és a Városvédő Szent
Tasnádi Emese: Julijuli és Mackó