Dorci, ​a legkisebb óvodás (Óvodás lettem!) 14 csillagozás

Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Dorci a legkisebb az óvodában. Mindenki szeret vele játszani, mert kedves és vidám, csak éppen azt nem szeretik, ha Dorci is szóhoz akar jutni! De őt semkell félteni: bebizonyítja, hogy a legkisebbre is figyelni kell. Persze ha az ember ilyen kicsi, akkor más ügyes-bajos dolga is akad: például nem szívesen végzi a dolgát az óvodai vécébe, ahogy a nagyok. Máskor meg az anyukája hiányzik rettenetesen, hiába jár már jó ideje az óvodába. Ezeknek a problémáknak a megoldásában segít Vadadi Adrienn. Melegszívű mesekönyv az ovisok mindennapjairól Igor Lazin mulatságos rajzaival.
Minden ovis polcán ott a helye!

>!
Pagony, Budapest, 2016
50 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634102247 · Illusztrálta: Igor Lazin

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Futóhomok P
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Nem adhatok kevesebb csillagot, mivel a könyv a célközönségnél tényleg működik: Zsombi (3) boldogan ismerte fel, hogy ezek a történetek akár az Ő kiscsoportjában is játszódhatnának. Annyiszor olvastam fel, hogy Igor Lazin illusztrációs stílusát szintén kezdem elfogadni, bár az oldalakon ismételt fejformát szerintem már Károly bácsi lefoglalta a Frakkban;)

2 hozzászólás
>!
ziara P
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Ez volt a második olvasásom Vadadi Adrienn Óvodás lettem sorozatából, és ez egy kicsit jobban tetszett, mint a biciklizős rész! Ezek a problémák nagyon nagyok és fontosak egy kis ovis életében, a másodikat mi is átéltük, pont ugyanebben a formában:)) Aranyosak ezek a rajzok, de nekem még mindig nem tetszenek igazán!
Adélkámnak, aki pár nap múlva lesz öt éves, nem is viszem haza, mert már „nagy” hozzá, szerintem.

>!
meseanyu MP
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

A szöveg nagyon helyes, roppant jól felépített, életszerű kis történetek, de a rajzokért annyira nem voltam oda.

>!
blueisthenewpink SMP
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Kicsinek lenni sem mindig könnyű – derül ki a három nagyon kedves, rövid történetből. A végén egy kis óvónői magyarázat is van a szülőknek. Általában szokott akadni valami problémám Vadadi Adrienn könyveivel, ezzel nincs.

>!
Hintafa P
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Azt hiszem eddig a sorozat ezen része tetszett a leginkább mindannyiunknak. A legkisebb óvodás ugyanis olyan elementáris problémákat boncolgat, mint az óvodai beszoktatás, és -hát igen- a pelenka elengedése, és az oviban kakilás. A végére Vadadi Adrienn még egy rövid útmutató is mellékelt a szülőknek.

>!
dianna76 P
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Nem szeretek könyvesboltban olvasni, de megláttam a kiemelt polcon, s mivel nem jutottam hozzá könyvtárból, de kell a zsűrizéshez, hát nekiálltam.
Fontos ovis témákkal, problémákkal hozakodott elő a szerzőnő. Bizony sosem könnyű legkisebbnek lenni (testvérek között sem), de azért vannak jó oldalai is. Az idegen helyen történő ürítési szükséglet kielégítése, ill. a pelenka elhagyása sem könnyű. Mondjuk nekem ez a a kakilást a pelusba végzem dolog annyira nem tetszett. Tudom, van ilyen, de talán ezt a harcot a szülőnek meg kell vívnia még otthon, mielőtt oviba kezd járni a gyermek. S legfőképpen az esetleges lelki okát megkeresni, és orvosolni kell.
Az anya hiányzik részben nekem volt egy kis zavar. Valahogy nem teljesen értettem a spoiler dologgal az összefüggést. Talán ezt a könyvet is újra kéne olvasnom itthoni, nyugodt környezetben, mert ez a gyorsolvasás nem tesz jót az értékeléseknek.

>!
Pagony, Budapest, 2016
50 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634102247 · Illusztrálta: Igor Lazin
>!
imma A+P
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Juli (2,5 éves) szereti.
Nekem nem tetszenek a rajzok, és az sem, hogy nem követik a történetet.
Meg hát az ilyen mesekönyveket alapból nem szeretem, szóval egyértelműen nem én vagyok a célközönség. Valahogy sosem érzem azt, hogy jé, ez pont rólunk szól.
Amúgy aranyos történetek, néhány pontatlanságtól eltekintve (kenyeret esznek, de kiflicsücsköt rak el… meg nem világos, miért nem viheti haza a sólisztkígyót, de ez lehet, hogy csak az én tudatlanságom, és tényleg így van az ovikban). De nem megy az agyamra, szóval máris jobb, mint sok más mostani mesekönyv.

>!
petrozy
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Aranyos történetek voltak, de az illusztráció valahogy nem ragadott meg. Az óvónéninek olyan meggyötört feje van, az a kockafejű óvodás pedig rém ijesztő.


Hasonló könyvek címkék alapján

Janikovszky Éva: Már óvodás vagyok
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában
Janikovszky Éva: Már iskolás vagyok
Berg Judit: Maszat játszik
Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában
Finy Petra: Az ovi-ügy
Turbuly Lilla: Locsolókannából elefánt
Bartos Erika: Anna és Peti – Irány az óvoda!
Vig Balázs: Todó kitálal az oviról
Kajsa Gordan – Mia Maria Güettler: Kifli kutyaoviba megy