Dorci, ​a legkisebb óvodás (Óvodás lettem!) 20 csillagozás

Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Dorci a legkisebb az óvodában. Mindenki szeret vele játszani, mert kedves és vidám, csak éppen azt nem szeretik, ha Dorci is szóhoz akar jutni! De őt sem kell félteni: bebizonyítja, hogy a legkisebbre is figyelni kell.
    Persze ha az ember ilyen kicsi, akkor más ügyes-bajos dolga is akad: például nem szívesen végzi a dolgát az óvodai vécébe, ahogy a nagyok. Máskor meg az anyukája hiányzik rettenetesen, hiába jár már jó ideje az óvodába. Ezeknek a problémáknak a megoldásában segít Vadadi Adrienn.

Melegszívű mesekönyv az ovisok mindennapjairól Igor Lazin mulatságos rajzaival.

Minden ovis polcán ott a helye!

Eredeti megjelenés éve: 2016

Kiadói ajánlás: 2 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2016
50 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634102274 · Illusztrálta: Igor Lazin

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Futóhomok P
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Nem adhatok kevesebb csillagot, mivel a könyv a célközönségnél tényleg működik: Zsombi (3) boldogan ismerte fel, hogy ezek a történetek akár az Ő kiscsoportjában is játszódhatnának. Annyiszor olvastam fel, hogy Igor Lazin illusztrációs stílusát szintén kezdem elfogadni, bár az oldalakon ismételt fejformát szerintem már Károly bácsi lefoglalta a Frakkban;)

2 hozzászólás
>!
ziara P
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Ez volt a második olvasásom Vadadi Adrienn Óvodás lettem sorozatából, és ez egy kicsit jobban tetszett, mint a biciklizős rész! Ezek a problémák nagyon nagyok és fontosak egy kis ovis életében, a másodikat mi is átéltük, pont ugyanebben a formában:)) Aranyosak ezek a rajzok, de nekem még mindig nem tetszenek igazán!
Adélkámnak, aki pár nap múlva lesz öt éves, nem is viszem haza, mert már „nagy” hozzá, szerintem.

>!
meseanyu MP
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

A szöveg nagyon helyes, roppant jól felépített, életszerű kis történetek, de a rajzokért annyira nem voltam oda.

>!
blueisthenewpink P
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Kicsinek lenni sem mindig könnyű – derül ki a három nagyon kedves, rövid történetből. A végén egy kis óvónői magyarázat is van a szülőknek. Általában szokott akadni valami problémám Vadadi Adrienn könyveivel, ezzel nincs.

>!
Hintafa P
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Azt hiszem eddig a sorozat ezen része tetszett a leginkább mindannyiunknak. A legkisebb óvodás ugyanis olyan elementáris problémákat boncolgat, mint az óvodai beszoktatás, és -hát igen- a pelenka elengedése, és az oviban kakilás. A végére Vadadi Adrienn még egy rövid útmutató is mellékelt a szülőknek.

>!
krlany I+SMP
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Dorcit jobban szerettem, mint Danit, de azért én még el tudnék képzelni ennél jobb sztorikat is az oviból. Nekem voltak ott meghatározó élményeim, amikre a mai napig emlékszem, pedig közben eltelt már negyven év. Egy óvónő pedig tele kell, hogy legyen ilyenekkel…
Aranyos történetek, az illusztrációk még mindig semmilyenek, ami azért bosszantó, mert ennél sokkal több van Igor Lazinban. (De azért „hiba” is van benne. pl. Dorci karaktere egy csíkos felsős, csíkos harisnyás kislány fehér szoknyában, de az egyik mese néhány sora arról szól, hogy le- és felhúzzák neki a zoknit a gyerekek… nem, nem öltözött át…)

>!
dianna76 P
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Nem szeretek könyvesboltban olvasni, de megláttam a kiemelt polcon, s mivel nem jutottam hozzá könyvtárból, de kell a zsűrizéshez, hát nekiálltam.
Fontos ovis témákkal, problémákkal hozakodott elő a szerzőnő. Bizony sosem könnyű legkisebbnek lenni (testvérek között sem), de azért vannak jó oldalai is. Az idegen helyen történő ürítési szükséglet kielégítése, ill. a pelenka elhagyása sem könnyű. Mondjuk nekem ez a a kakilást a pelusba végzem dolog annyira nem tetszett. Tudom, van ilyen, de talán ezt a harcot a szülőnek meg kell vívnia még otthon, mielőtt oviba kezd járni a gyermek. S legfőképpen az esetleges lelki okát megkeresni, és orvosolni kell.
Az anya hiányzik részben nekem volt egy kis zavar. Valahogy nem teljesen értettem a spoiler dologgal az összefüggést. Talán ezt a könyvet is újra kéne olvasnom itthoni, nyugodt környezetben, mert ez a gyorsolvasás nem tesz jót az értékeléseknek.

>!
Pagony, Budapest, 2016
50 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634102274 · Illusztrálta: Igor Lazin
>!
imma AP
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Juli (2,5 éves) szereti.
Nekem nem tetszenek a rajzok, és az sem, hogy nem követik a történetet.
Meg hát az ilyen mesekönyveket alapból nem szeretem, szóval egyértelműen nem én vagyok a célközönség. Valahogy sosem érzem azt, hogy jé, ez pont rólunk szól.
Amúgy aranyos történetek, néhány pontatlanságtól eltekintve (kenyeret esznek, de kiflicsücsköt rak el… meg nem világos, miért nem viheti haza a sólisztkígyót, de ez lehet, hogy csak az én tudatlanságom, és tényleg így van az ovikban). De nem megy az agyamra, szóval máris jobb, mint sok más mostani mesekönyv.

>!
petrozy
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás

Aranyos történetek voltak, de az illusztráció valahogy nem ragadott meg. Az óvónéninek olyan meggyötört feje van, az a kockafejű óvodás pedig rém ijesztő.


Hasonló könyvek címkék alapján

Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában
Berg Judit: Maszat játszik
Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában
Bartos Erika: Anna és Peti – Irány az óvoda!
Turbuly Lilla: Locsolókannából elefánt
Miklya Luzsányi Mónika – Miklya Zsolt: Szivárvány-ovi
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a nagy fagyiünnep
Liane Schneider: Bori és az ovis pizsiparti
Kajsa Gordan: Kifli kutyaoviba megy
Szabados Melinda: Kilincscica és az ovi csodálatos világa