Dani ​biciklizni tanul (Óvodás lettem!) 33 csillagozás

Vadadi Adrienn: Dani biciklizni tanul Vadadi Adrienn: Dani biciklizni tanul

Dani mindenkivel jóban van. Ákossal tornyot szokott építeni, Majával hintáznak, Petivel rendőröset játszanak. De ha valami nem megy elsőre, akkor sem adja fel! Kitartóan próbálja hajtani a pedálos biciklit, míg el nem indul vele.
Addig-addig álmoskodik, ásítozik, míg az egész óvoda együtt nem ásít és nevet vele. Majával pedig sülve-főve együtt vannak: a kiskonyhában, az udvaron, sőt, még alvás közben is fogják egymás kezét. Mert nincs szebb, mint egy igazi ovis szerelem!

Vadadi Adrienn meséi a legkisebbek mindennapjairól szólnak kedvesen, megértően. A meséket Igor Lazin mulatságos rajzai keltik életre.

Minden ovis polcán ott a helye!

Ezt a könyvet 2-5 éves gyerekek számára ajánljuk.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2020
keménytáblás · ISBN: 9789634106630 · Illusztrálta: Pásztohy Panka
>!
Pagony, Budapest, 2016
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101284 · Illusztrálta: Igor Lazin

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Vadadi Adrienn: Dani biciklizni tanul

Három rövid történetet tartalmazott ez a kis könyvecske. Kicsit meglepett az Alma utca 22. után, de ez végtére is ovisoknak íródott. Ezért viszont furcsa volt benne, hogy Dani cumizik. Vagy talán arra akar utalni a szerző, hogy a gyerek majd a saját ütemében, saját akaratából úgyis leszokik egyszer a cumiról, nem kell erőltetni? Hm, nem tudom, nekem egy kicsit váratlan volt, vissza is kellett lapoznom az elejére, hogy tényleg oviról van-e szó.
Az is meglepő volt, hogy egy álom után Dani egyből tudott biciklizni, másrészt viszont ez a gyerekekben azt az érzést keltheti, hogy nem olyan nagy dolog a bicajozás, nosza pattanjatok csak fel rá bátran. Legjobban az ásítós mese tetszett. Egyszerű, hétköznapi, mégis nagyon aranyos volt.
http://konyvutca.blogspot.hu/2016/10/mesek-ismet.html

icu79>!
Vadadi Adrienn: Dani biciklizni tanul

Néhány napig ez volt a kislányomnál a toplistás könyv. Ezt olvastuk, nézegettük végtelenítve. A történetek egyszerűek, témái pont az ovis korosztálynak valóak, bár a szerelmi szálat kicsit túlzásnak tartottam az utolsó részben, és Dóri sem igazán értette. Leginkább az ásítós sztori tetszett mindkettőnknek. Nekem az illusztráció annyira nem jön be, a kisfiúk olyanok a pár szál hajukkal, mint valami vén emberek.

ziara>!
Vadadi Adrienn: Dani biciklizni tanul

Ez egy semmilyen könyv nekem, a rajzok is túl elnagyoltak.

Boglárka_Madar>!
Vadadi Adrienn: Dani biciklizni tanul

A könyv az óvodás Dani kalandjait meséli el 3 történetben. Aranyos könyvecske, semmi világmegváltó nem történik, Dani megtanul biciklizni, aztán Daninak rossz napja van, végül szerelmes lesz. Arra pont jó hogy az óvodások figyelmét felkeltse, hiszen olyan szituációk vannak benne, amikkel ők is találkozhatnak egy átlagos napon. A rajzok is jópofák, szóval tetszetős kis könyvecske. :)
Dórinak az ásítozós rész tetszett benne, persze eltúlozva adtam elő, még nevetett is rajta. :)

>!
Pagony, Budapest, 2016
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101284 · Illusztrálta: Igor Lazin
worsi P>!
Vadadi Adrienn: Dani biciklizni tanul

Szintén az ovisoknak, mint a sorozat többi tagja. A lányomnak biztos nagyon tetszene, főleg, mert pont aktuális nála is, hogy nagyon szeretne rendes pedálos biciklit.
Ami nagyon nem jött be, az az, hogy Dani óvodás létére még mindig cumizik.

2 hozzászólás
BertaPalikSzilvi P>!
Vadadi Adrienn: Dani biciklizni tanul

Pásztohy Panka illusztrációval kezdenèm, annyira bájos,kedves figurái vannak,hogy öröm nèzni.
Ez a könyv nekünk most nagyon aktuális,a biciklizès ès az ovi miatt is.
A könyvben 3 törtènet van, mindegyik főszereplője Dani.
Mi a kisfiam után Mátènak mondtuk, mivel szereti az olyan törtèneteket amik róla szólnak,ès így mègjobban beleèlte magát a mesèkbe.
Egyszerű történetek,amik olyan tèmákat járnak körbe amik aktuáliak az ovisok èletèben.
A kitartás, önmegvalósítás, szerelem,barátság.
Nagyon bájos,szèpen illusztrált könyv, szívből ajánlom minden kis ovisnak.

Nienna001 P>!
Vadadi Adrienn: Dani biciklizni tanul

Tipikus esete annak, amikor egy problémára megálmodjuk a megoldást. Tetszettek az illusztrációk, és a biciklis történet. Újból az óvodába kalauzolt el ez a mese, és a kitartásról is szólt. Gyerekkönyvtári olvasás volt. A visszahozott könyvek kupacból szedtem elő.

Hintafa>!
Vadadi Adrienn: Dani biciklizni tanul

Szeretem Vadadi Adrienn könyveit. Egyszerű, kedves és szívhez szóló amit, és ahogy ír. Igor Lazin illusztrációi pedig vagányak és jópofák. Az ovis élet kisebb-nagyobb megpróbáltatásait dolgozza fel közérhetően, szerethetően.

dianna76 P>!
Vadadi Adrienn: Dani biciklizni tanul

Kedves könyv az óvodás korosztálynak. Három rövid történetet tartalmaz, melyek a mindennapokról szólnak. A biciklis résznél eszembe jutott a saját gyermekkorom. Úgy nagyjából én is így tanultam meg kerékpározni, mint Dani. Na én nem álmodtam előtte semmit, de sikertelenségek után, egyszer csak egyedül, segítség nélkül felültem a kisbiciklire, és láss csodát: elindultam két keréken! Mindenesetre Dani története inspirálhatja a kicsiket a kerékpározás megtanulására. Mert nem kell attól félni, nem is olyan nehéz. Csak egy kis egyensúlyérzék kell hozzá.
A második mesében megismerhetjük Dani nyűgös oldalát. De valljuk be, mi felnőttek is nehezen viseljük, ha kialvatlanok vagyunk. Aranyos volt a történetbe vitt láncolat, s a végén Dani, s vele együtt mindenki jókedvre derül.
A befejező résznek a címe szívet melengető történetet sejtet: óvodai szerelem. S az ábrán Dani éppen telerajzolja a kerítést piros szívekkel. Cuki, nagyon cuki. De annyira mégsem tetszett, mert megjelent a féltékenység. Hát igen, a zöld szemű szörnyeteg is megjelenik már gyermekkorban, csak Dani esetében kicsit más értelemben.

sssajt>!
Vadadi Adrienn: Dani biciklizni tanul

Cuki.
De felolvasáskor azért kétszer neki kellett szaladnom annak a résznek, hogy az oviban délutáni alváskor spoiler. Annyira bizarr, hogy azt hittem, egy pillanatra megint belealudtam a mesélésbe.
És mi a rossebért van egy ovisnak (meg úgy általában bárkinek) cumija?!

8 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában
Berg Judit: Maszat játszik
Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában
Bartos Erika: Anna és Peti – Irány az óvoda!
Vig Balázs: Todó kitálal az oviról
Finy Petra: Az ovi-ügy
Marék Veronika: A Csúnya Kislány
Janikovszky Éva: Már óvodás vagyok
Janikovszky Éva: Már iskolás vagyok
Bartos Erika: Bárányfelhők