A ​Palacsinta tábor (Ovis mesék 4.) 29 csillagozás

Nyári ovis mesék
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor

Itt a nyár, vége van az ovinak! De az ovisoknak még nem kell elbúcsúzni egymástól. Amíg anya és apa dolgoznak, ők a Palacsinta táborban mulatnak az óvó néni kertjében. Itt annyi mindent lehet csinálni, amit év közben lehetetlen! Fára mászni, térképpel nyomozni, báránykát szelídíteni, patakban tapicskolni, hajót úsztatni és sártengerben dagonyázni. No meg persze sütni-főzni: például palacsintát! A tábor végén pedig nagy-nagy közös tábortüzezéssel és énekkel búcsúznak egymástól és az óvó nénitől. Tarts Leával, Petivel és a többiekkel a Palacsinta táborba!

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2016
88 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101758 · Illusztrálta: Pásztohy Panka

Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor

Ez annyira aranyos könyv volt, hogy bátran ajánlom minden ovis gyerek szüleinek a kezébe. Egyszer nem lesz elég elolvasni, mert biztos vagyok benne, kiindulva a saját gyerekeimből, hogy egy ovis gyermek estéről estére, többször is szeretné majd hallani ezeket a történeteket.
Nagyon jó kis történetek voltak ezek, kellően rövidek és egyszerűek, hogy a kisgyerekek nagyon átélhessék és szerethessék. Az illusztrációk is bájosak voltak.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2016/11/vadadi-adrienn-pal…

Trudiz >!
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor

Kedves, ötletes kis történetek alakultak itt. Én is szívesen lennék e tábor lakója. Mesés helyszínek: ki ne vágyna egy kis patakpartra, nagy kertbe, ahol pancsolni, piknikezni és kincset keresni is lehet. A rajzok aranyosak, szeretem :)

meseanyu P>!
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor

Helyes, kedves történetek, aranyos rajzok, de sajnos nem tudott igazán lekötni, nem volt meg benne az igazi varázs…

Chöpp >!
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor

Egyszerű, aranyos kis mesék. Hasonlóan egyszerű és nagyszerűek, mint a mi gyerekkorunkban. Sok remek elfoglaltságot lehet kitalálni egy csapat óvodás gyereknek egy nagy udvaron nyáron. A kirándulás és a palacsinta már csak a ráadás.

Hintafa P>!
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor

Továbbra is lelkes olvasói vagyunk Vadadi Adrienn könyveinek. A történetei a kicsik számára érdekesek, maximálisan lekötik a figyelmüket. Örültem, hogy a fejezetek pont olyan hosszúságúak, amit a 3 éves korosztály is végig tud hallgatni. Pásztohy Panka illusztrációit nem lehet nem szeretni.

dianna76 P>!
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor

Egyszerű történetek a hétköznapokból, ahogy ezt Vadadi Adrienn óvodás sorozatától már megszokhattuk. Semmi feszültség, vagy izgalom… Na jó, a kincskeresősdi azért tartogatott némi kalandot. Ez szerintem egyébként nagyon jó ötlet, bár a sárkány talán túlzás. Akár ijesztő is lehet egy óvodáskorú gyermeknek. Ami még jó ötlet, az a kitalálós játék, ami engem a zálogosdira emlékeztetett. Azt anno nagyon szerettem. Valamint a medencés keverem-kavarom, amikor is leveszöldségek neveit kellett kitalálni a körülírás alapján. A Kőleves pedig az egyik szeretett mesém a furfangról. Tetszett, hogy egy kamaszfiú segít az óvónőnek a gyerekek körül, legyen szó ebédeltetésről, kirándulásról, vagy szórakoztatásról. Sőt, az altatásban is nagy segítség, legalábbis abban, hogy megmutassa, hogy kell jót durmolni.
Az illusztrációk bájosak, de milyenek is lennének?? (PP)
A kikapcsolódáson túl arra is jó volt ennek a könyvnek az olvasása, hogy rájöjjek: régen készítettem szilvás gombócot. Pedig de finom is az, jól nyakon öntve enyhén édesített tejföllel.

>!
Pagony, Budapest, 2016
88 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634101758 · Illusztrálta: Pásztohy Panka
ribizli0414>!
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor

Minden szülőnek ajánlom, aki szeretné a kütyüfaló gyermekének megmutatni, micsoda szuper játékok léteztek és léteznek most is, amihez kell egy bot, egy kő és egy jó nagy udvar pajtásokkal. A felnőtteknek nagyon kellemes nosztalgia, a gyerekeknek pedig példaértékű játékötletek tárháza, amely hatalmas hiánypótló a mai világban és visszavisz mindenkit egy régebbi, nyugodt, természetközeli valóságba.

Duduci>!
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor

Vadadi Adrienn a családban nagy népszerűségnek örvend. Ennek az lehet a titka, hogy a szerzőnő igazán jó érzékkel és stílussal nyúl a gyerekekhez, a történetekhez Nem hiába, hisz óvónő volt, tehát amiről mesél, azok megtörtént esetek (lehetnek.) Felnőtt fejjel nekem ez a palacsinta tábor igazi ínyencség volt, mert megidézte a gyermekkoromat, a nyarakat, a sok közös élményt, táborozást. Nagyokat nevettünk rajta! Tényleg, csak ajánlani tudom szívből mindenkinek!

Rozsebokor P>!
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor

Nagyon aranyos, kedves kis történetek. :) Az ovis csoportomnak olvastam altatáskor és mindig nagyon várták a következő részt. Nagyon figyeltek, cukik voltak. Úgyhogy a csillagozás az ő véleményüket is tükrözi. :)

berlin>!
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor

Nagyon tetszett mindkét gyereknek, és igazából én is szívesen olvastam belőle nekik. Nekünk ötös.


Népszerű idézetek

Trudiz >!

Elolvasni nem tudta, mert ahhoz túl sok volt a betű…

Trudiz >!

– Mert a horgászás igazi férfias dolog…


A sorozat következő kötete

Ovis mesék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Webb: A titkos kiskutya
Kozári Dorka: Marcsi és a nyári kalamajka
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan
Szepes Mária: Eleven képeskönyv
Paulik Móni: Saci és Samu – Időtlen nyár
Gáll Viktória Emese: Borsi a kertben
Tóth Eszter: Nyári élmények
Várszegi Adél: Gibbon és makákó
Bonny Becker: Medve aludni megy
Roberto Pavanello: Négy barátnő, egy rejtély