Figyeljetek, ​feleségek! Figyeljetek, férjek! 6 csillagozás

V. Kulcsár Ildikó: Figyeljetek, feleségek! Figyeljetek, férjek!

Különös könyv. Az egyik felét nőknek, a másik felét férfiaknak ajánlja a szerző, aki most is – éppúgy, mint korábbi köteteiben – az emberi kapcsolatokat vizsgálja kitartó érdeklődéssel. Mit vár egymástól férfi és nő? Meddig tart a szerelem? Van-e hűség? Lehet-e tartós a boldogság? Van-e jövője a házasságnak? Sírás-nevetés, elfogadás-tiltakozás, belenyugvás-felháborodás, az érzelmek széles skáláját járja be az olvasó, miközben megismeri a kötetben megszólalók sorsát, és előbb-utóbb magára ismer… V. Kulcsár Ildikó, a Nők Lapja népszerű újságírója természetesen nem tagadja meg önmagát: még a drámai, provokatív történetekből is kicsillan a szerző megbocsátó humora.

>!
Sanoma, Budapest, 2009
304 oldal · ISBN: 9789639710498

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Gólyanéni>!
V. Kulcsár Ildikó: Figyeljetek, feleségek! Figyeljetek, férjek!

A könyv elolvasása nem elengedhetetlen, de szükséges. Tanácsaival, a mások által elmesélt élethelyzetek átgondolásával alkalmassá tehet bennünket arra, hogy kicsit jobban eligazodjunk a szövevényes párkapcsolat útvesztőiben. „Pályakezdőknek” megfontolandó útmutató!

Miestas>!
V. Kulcsár Ildikó: Figyeljetek, feleségek! Figyeljetek, férjek!

Hát Hölgyeim és Uraim, ez igen tanulságos könyv minden korosztály számára, akár van párja, akár nincs, akár volt, akár lesz.

Valóban igaz, az élet írja a legszebb és legrondább történeteket is. V Kulcsár Ildikó riportkönyve nagyon jó példa erre.

Remélem elnézi nekem a szerző, hogy röviden idézek a könyv előszavából, mert ki más is mondhatná el hitelesebben miről is szól ez a könyv, mint Ő maga. Nagyon nem is kell kommentálnom, csupán meleg szívvel ajánlanom minden hasonló beállítottságú embernek,mint én vagyok,- aki a más kárán igyekszik tanulni nem a sajátján-,hogy olvassa V. Kulcsár Ildikót.

… mert a boldogság bizony családi vállalkozás , ezt nem én állítom- legfeljebb egyetértek az állítással-, hanem Edward Diener, amerikai pszichológus, aki dr. Happines néven vált ismertté. Ő közel huszonöt éve kutatja az emberi boldogság forrásait, és nemrégiben arra a „ végeredményre” jutott, hogy a boldog emberek döntő többsége erős családi és baráti kötelékben él. És a házasságban élők boldogabbak az egyedülállóknál!
Ha huszonöt évi kutatás után nem a gazdagságot, a szépséget, a tanultságot vagy a magas IQ-t jelöli meg a boldogság legfőbb forrásaként, hanem a családot, akkor tán érdemes lenne jobban figyelnünk ( vigyáznunk)arra, hogy ne csak megszerezzük, de meg is tartsuk a férjünket, feleségünket, társunkat, párunkat, kedvesünket.

E kötetben a család megtartásának, a szerelem a szeretet megőrzésének lehetőségeit próbálom körüljárni. …Kérlek kedves Ólvasóm, nyitottam indulj velem az útra-amelynek során beleláthatsz számtalan család életébe, boldog és boldogtalan kapcsolatokba, és arra különösen kérlek, hogy ne ítélkezz, és ne botránkozz meg semmi! Hiszen férfi és nő között minden (és mindennek az ellenkezője is) megtörténhet . V. Kulcsár Ildikó "

Katastrófa>!
V. Kulcsár Ildikó: Figyeljetek, feleségek! Figyeljetek, férjek!

Nem is olyan rossz sok-sok szemszögből látni ugyanazt a sztorit és megtalálni a saját véleményemet egy-két mondatban. A kényes párkapcsolati témák még mindig fel tudják borzolni az emberek idegeit, de kíváncsi lennék, hogy némely jól beíró vajon a saját kapcsolatával is tud-e ilyen bíráló, szigorú és igazságos lenni…

pazma>!
V. Kulcsár Ildikó: Figyeljetek, feleségek! Figyeljetek, férjek!

Elgondolkodtató történetek a mindennapi élet nehézségei és szépségről.Nincs előre ismerhető sorsok, néha a véletlenek, néha az indulatok vagy akarat (hiánya) formálja a sorsunk.


Népszerű idézetek

Miestas>!

… mert a boldogság bizony családi vállalkozás, ezt nem én állítom – legfeljebb egyetértek az állítással –, hanem Edward Diener, amerikai pszichológus, aki dr. Happines néven vált ismertté. Ő közel huszonöt éve kutatja az emberi boldogság forrásait, és nemrégiben arra a „végeredményre” jutott, hogy a boldog emberek döntő többsége erős családi és baráti kötelékben él. És a házasságban élők boldogabbak az egyedülállóknál!
Ha huszonöt évi kutatás után nem a gazdagságot, a szépséget, a tanultságot vagy a magas IQ-t jelöli meg a boldogság legfőbb forrásaként, hanem a családot, akkor tán érdemes lenne jobban figyelnünk (vigyáznunk) arra, hogy ne csak megszerezzük, de meg is tartsuk a férjünket, feleségünket, társunkat, párunkat, kedvesünket.

E kötetben a család megtartásának, a szerelem a szeretet megőrzésének lehetőségeit próbálom körüljárni. … Kérlek kedves Olvasóm, nyitottam indulj velem az útra – amelynek során beleláthatsz számtalan család életébe, boldog és boldogtalan kapcsolatokba, és arra különösen kérlek, hogy ne ítélkezz, és ne botránkozz meg semmin! Hiszen férfi és nő között minden (és mindennek az ellenkezője is) megtörténhet. V. Kulcsár Ildikó

előszó

Gólyanéni>!

…ki a csuda vágyakozik olyan terített asztal után, amiről már mindent megkóstolt?

Gólyanéni>!

…a hűség szabadságot jelent. Tudja, miért? Mert, ha nem azt kell lesned, hogy a társad megcsal-e, vagy mikor hódítja el valaki más, akkor rengeteg energiád szabadul fel.


Hasonló könyvek címkék alapján

Soma Mamagésa: Hogyan ne sárkányosodjunk el?
Gary Chapman: A szerelem pszichológiája
Gary Chapman: Egymásra hangolva
Soma Mamagésa: Tiszta szex
Eckhart Tolle: Új Föld
Shawn Achor: A boldogság mint versenyelőny
Brené Brown: A tökéletlenség ajándéka
Jack Canfield: A siker alapelvei
Petr Ludwig: Vége a halogatásnak
Brené Brown: Élj szívvel-lélekkel